ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

0 Αναθεωρείται ο χρόνος αφαίρεσης του ομφάλιου λώρου

 Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο ομφάλιος λώρος δεν πρέπει να κόβεται πριν περάσουν 5 λεπτά από τη στιγμή της γέννας.
  Μελέτες δείχνουν ότι κόβοντας τον ομφάλιο λώρο αμέσως μετά τη γέννηση, στερούμε από το βρέφος το ζωτικό αίμα που έρχεται από τον πλακούντα.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει –σύμφωνα με τους ειδικούς- το μωρό στο μέλλον, δημιουργώντας έλλειψη σιδήρου και αναιμία. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι περίπου το 10% των νηπίων στη Βρετανία παρουσιάζει έλλειψη σιδήρου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (NHS) που ισχύουν τα τελευταία 50 χρόνια, ο ομφάλιος λώρος θα πρέπει να κόβεται αμέσως μετά τη γέννα.

Ωστόσο, το National Institute for Health and Care Excellence (Nice) σύστησε στο NHS να ακολουθήσει διαφορετική πρακτική, αφήνοντας τον ομφάλιο λώρο μέχρι να σταματήσει να πάλλεται, δηλαδή μετά από 2-5 λεπτά.


Ήδη, όλο και περισσότερα νοσοκομεία της Βρετανίας καθυστερούν το κόψιμο του ομφάλιου λώρου, ενώ οι γιατροί βρίσκονται εν αναμονή της νέας οδηγίας, που πρόκειται να βγει τον Ιούνιο του 2014, σύμφωνα με την οποία θα υιοθετείται η νέα αυτή πρακτική.

Σουηδική μάλιστα έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2011 στο British Medical Journal απέδειξε ότι βρέφη, των οποίων ο ομφάλιος λώρος δεν είχε κοπεί αμέσως μετά τη γέννα, παρουσίαζαν μεγαλύτερες αποθήκες σιδήρου στους 4 μήνες και επομένως είχαν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αναιμία.

Πηγή: vita.gr
http://medicalnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...