ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

0 To βλέμμα του καλλιτέχνη


148975-640x480-1

 Μια τρυφερή ματιά μαζί με λίγο ταλέντο μπορεί να μεταμορφώσει κάτι που έχουμε συνηθίσει όλοι να βλέπουμε ως απωθητικό και άσχημο. Όπως για παράδειγμα, μια φτωχή, χοντρή, Αφρικάνα.

O ζωγράφος Augustin Kassi, από την Ακτή του Ελεφαντοστούν, εμπνεύστηκε την ιδέα να απεικονίσει εύσωμες, όμορφες γυναίκες από ένα καβγά στο λεωφορείο.

Ο εισπράκτορας ζήτησε από μία μεγαλόσωμη γυναίκα να πληρώσει διπλό εισιτήριο, δηλαδή για δύο θέσεις, λόγω του μεγέθους της. Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός.

 “Είστε όμορφες, είστε έτσι όπως σας έφτιαξε ο Θεός.
 Μπορείτε να προσέχετε λίγο τη διατροφή σας, να κάνετε λίγη εξάσκηση και αυτό είναι όλο. Σας αγαπάμε”. Αυτά ήθελε να δηλώσει μέσα από τους πινακές του, εξομολογείται ο ζωγράφος, ο οποίος έχει πλέον αποκτήσει ισχυρή αναγνωρισιμότητα και θαυμαστές σε ολόκληρο το κόσμο.

Τα έργα του είναι εντυπωσιακά:

0 Το μισοβυθισμένο παλάτι

Είναι το μοναδικό μισοβυθισμένο παλάτι στον κόσμο. Δεν βρίσκεται στη Βενετία, αλλά στην Ινδία και ονομάζεται Τζαλ Μαχάλ.

Χτίστηκε στο κέντρο της λίμνης  Σαγκάρ και ήταν η θερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας...

Το παλάτι χτίστηκε το 1799  δίπλα από την πόλη Τζαϊπούρ, πρωτεύουσα του ινδικού κρατιδίου Ρατζαστάν, και αποτελεί στολίδι της περιοχής με τα πανάκριβα μάρμαρά του, τους πολύτιμους λίθους του και τις χρυσοποίκιλτες λεπτομέρειες.

Με τα χρόνια όμως το  Τζαλ Μαχάλ άρχισε να βουλιάζει στα νερά της λίμνης, με αποτέλεσμα να απομείνει σχεδόν το μισό μόνο πάνω από το νερό! Συγκεκριμένα, οι τέσσερις πρώτοι όροφοι έχουν βυθιστεί.

0 Πώς βλέπει τον κόσμο ένα πουλί

Κλεφτές ματιές στην πλάση από ταξιδιάρικα πτηνά στο μεταναστευτικό τους ταξίδι

Συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ μάς δίνει για πρώτη φορά την ευκαιρία να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός πουλιού...

Τέσσερα χρόνια χρειάστηκαν για να ετοιμαστεί το «Winged Planet». Τέσσερα χρόνια δυσκολιών και απαιτητικών συνθηκών: ο τεχνολογικός εξοπλισμός έπρεπε να αναβαθμιστεί και τα σμήνη των πουλιών να εκπαιδευτούν κατάλληλα για να γίνουν οι οπερατέρ μας.

Το ντοκιμαντέρ προσφέρει εναέριες λήψεις της Αφρικής, της Ευρώπης και της Αμερικής, καθώς τα σμήνη περνούν μεταναστεύοντας πάνω από τις ηπείρους και καταγράφουν τις συναρπαστικές εικόνες με τις κάμερες που έχουν προσαρμοστεί στα σώματά τους: αετοί, γερανοί, πελεκάνοι και χήνες μετατρέπονται σε πρόθυμους κινηματογραφιστές...

0 Οι γερμανικές εφημερίδες για επίσκεψη Μέρκελ: «Πάει στο στόμα του λύκου»!

Με καχυποψία αντιμετωπίζει ο γερμανικός τύπος την αιφνιδιαστική απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου να επισκεφθεί την Αθήνα. Μπορεί το Βερολίνο να υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη επίσκεψη, «ωστόσο τίποτα δεν είναι φυσιολογικό όταν η Μέρκελ επισκέπτεται τη δεδομένη χρονική στιγμή την Αθήνα», σημειώνει το Spiegel.

Σύμφωνα μάλιστα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων η Μέρκελ αποφάσισε να επισκεφθεί την Τρίτη το «επίκεντρο της ευρωκρίσης» όπως χαρακτηρίζει την Αθήνα τονίζοντας πως η καγκελάριος θα βρεθεί «στο στόμα του λύκου» λόγω της εικόνας που έχει στην ελληνική κοινή γνώμη.

Από την πλευρά του το Spiegel αναφέρει, ότι η επίσκεψή της στην Αθήνα είναι κάθε άλλο παρά φυσιολογική. «Εδώ και καιρό οι σύμβουλοί της σκέπτονταν εάν θα έπρεπε να γίνει αυτό το ταξίδι, και αν ναι, πότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή.

0 Το νησί Στάφα και οι εκπληκτικές σπηλιές του

Στις δυτικές ακτές της Σκωτίας βρίσκονται οι Εβρίδες, ένα νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο αποτελεί ένα εκτεταμένο και ποικιλόμορφο αρχιπέλαγος. Από τα περίπου 500 νησιά των Εβρίδων κατοικούνται μόνο τα 44. Το αρχιπέλαγος διαιρείται σε δυο ομάδες: τις Εσωτερικές και τις Εξωτερικές Εβρίδες. 
Το νησί Στάφα (Staffa) ανήκει στις εσωτερικές Εβρίδες. Δεν κατοικείται και είναι από τα μικρότερα νησιά των Εβρίδων (0,13 τετρ. μίλια). Είναι ηφαιστειογενές νησί, γνωστό για τα μοναδικά γεωλογικά χαρακτηριστικά του. Στις ακτές του νησιού υπάρχουν πολυάριθμες σπηλιές με στήλες βασάλτη, σκαλισμένες από τη βροχή, τα ρεύματα και τη θάλασσα.

0 Ξεκίνησαν ξανά οι τράτες το έγκλημα διαρκείας

Οι φωστήρες και οι σωτήρες του Θερμαϊκού (σύντομα τα ονόματα τους και υπογραφές), απαγόρευσαν την υποβρύχια αλιεία (τους ψαροτουφεκάδες) για να...

γδέρνουν ανενόχλητα τους βυθούς της Πιερίας οι Μηχανότρατες, μέρα και νύχτα χωρίς αυτόπτες μάρτυρες των εγκλημάτων τους κατά της φύσης και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

ΤΡΙΤΩΝΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Γενοκτονία των Ψαράδων

Γονοκτονία των αποθεμάτων

0 Ταξίδι στην όμορφη Ισλανδία!

0 18 πράγματα που δεν θα πιστεύατε για αυτές τις χώρες!


Η Αίγυπτος μπορεί να θεωρηθεί το πρώτο αυτοδύναμο κράτος στον κόσμο. Η πρώτη δυναστεία της δημιουργήθηκε το 3100π.χ.

 Στον πλανήτη, αν και υπάρχουν μερικές διαφωνίες ως προς το ακριβές νούμερο, λόγω συνόρων, εθνών, διαξιφισμών κ.λπ., υπάρχουν γύρω στις 196 χώρες.

 Παρότι όλοι έχουμε λίγο πολύ ακούσει έστω και κάτι μικρό για κάθε μία από αυτές, είναι σίγουρο ότι τα περισσότερα από όσα θα δείτε παρακάτω, δεν τα είχατε φανταστεί, και πραγματικά, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Δείτε και διαβάστε πράγματα που δεν θα πιστεύατε για κάποιες χώρες:

0 Ανάρπαστος στις ΗΠΑ ο Κρόκος Κοζάνης

krokos
Σημαντικό deal του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης στις ΗΠΑ
Σε συμφωνία με μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες μπαχαρικών των ΗΠΑ, τη McCormick, για τη διάθεση σημαντικής ποσότητας κρόκου προχώρησε ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Νίκο Πατσιούρα, σε πρώτη φάση η συμφωνία αφορά την αγορά 600 κιλών κρόκου, του προϊόντος που καλλιεργείται στη χώρα μας αποκλειστικά στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, ενώ ανάλογα και με την παραγωγή θα εξαρτηθεί και η ποσότητα την οποία θα αγοράζει κάθε χρόνο η αμερικανική αυτή εταιρία μπαχαρικών.
Στόχος του συνεταιρισμού, όπως ανέφερε ο κ. Πατσιούρας, είναι η προσέλκυση και άλλων καλλιεργητών, καθώς δεν επαρκούν πλέον οι ποσότητες που παράγονται, λόγω και της μεγάλης ζήτησης του προϊόντος, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και διεθνώς.

0 Ματιά στην άκρη του σύμπαντος


Οι γαλαξίες που φαίνονται πιο αμυδρά στην εικόνα,  εκπέμπουν το ένα δεκατοδισεκατομμυριοστό της λάμψης  που μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι!   Οι σπειροειδής γαλαξίες είναι παρόμοιοι σε σχήμα με τον δικό μας  και τον γειτονικό σε μας Ανδρομέδα. Οι μεγαλύτεροι, κοκκινωποί  και νεφελώδεις γαλαξίες, είναι, δήλωσαν οι επιστήμονες, παλιοί και ανενεργοί, δηλαδή δεν σχηματίζονται μέσα τους πλέον αστέρια! Είναι  απομεινάρια από προηγούμενες συγκρούσεις  ανάμεσα σε άλλους γαλαξίες.  Σπαρμένοι μέσα στο πεδίο της φωτογραφίας είναι μικροσκοπικοί, πιο μακρινοί γαλαξίες, οι «σπόροι» από τους οποίους μεγάλωσαν οι μαγευτικοί γαλαξίες του σήμερα.

 Η άνω εικόνα ονομάζεται XDF (eXtreme Deep Field) και αποκαλύπτει το πιο μακρινό κομμάτι του σύμπαντος που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα. Το σύμπαν «φιλοξενεί» χιλιάδες γαλαξίες δισεκατομμυρίων ετών, και προσέξτε, λόγω της απόστασης από τη Γη, γαλαξίες που το φως τους μόλις τώρα φτάνει σε μας!! Για αυτό το λόγο η φωτογραφία, δείχνει γαλαξίες όπως ήταν τη στιγμή που δημιουργήθηκαν, δισεκατομμύρια χρόνια πριν, ενώ στην σημερινή «πραγματικότητα» είναι τελείως διαφορετικοί !! Η εικόνα που βλέπουμε είναι στην κυριολεξία ένας ζωντανός χάρτης της ιστορίας του σύμπαντος και δίκαια θεωρείται “σταθμός” στον αγώνα της ανθρωπότητας να κατανοήσει το σύμπαν που την περιβάλλει.

Η φωτογραφία αποτελεί σύνθεση από εκατοντάδες άλλες οι οποίες πάρθηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble σε διάστημα δέκα ετών. Το Hubble εστίασε σε ένα, στην κυριολεξία κατάμαυρο, στα υπόλοιπα τηλεσκόπια, μικρό κομμάτι του ουρανού και το φωτογράφισε συνολικά 2 εκατομμύρια φορές.

0 Πράσα με μανιτάρια ογκρατέν

η νοστιμιά... πιάστηκε στα πράσα
Υλικά:

Πράσα
μανιτάρια φρέσκα
πράσινη πιπεριά
Φρέσκο κρεμμύδι
κρέμα γάλακτος
λίγο γάλα (προαιρετικά)
κεφαλοτύρι τριμμένο (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
4 αυγά
λίγη φυτίνη ή βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα πράσα και ανακατεύουμε.

0 Εφιάλτης στον πάγκο με τα τυριά


Εφιάλτης στον πάγκο με τα τυριά (1)

Το τελευταίο πράγμα που θέλεις να δεις στον πάγκο με τα τυριά ενός supermarket, είναι το παρακάτω θέαμα…

0 Ομογενείς: Η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστική οργάνωση, δεν την θέλουμε στην Αστόρια

Ομογενείς: Η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστική οργάνωση, δεν την θέλουμε στην Αστόρια
Οι ομογενείς Ελληνοαμερικανοι εξέφρασαν την αντίθεσή
την εμφάνιση της «νεοναζιστικής» όπως είπαν Χρυσής Αυγής στην πόλη τους.

Το συγκεκριμένο θέμα κάνει εδώ και μερικές ημέρες τον γύρο των ομογενειακών ιστοσελίδων με αφορμή μία φωτογραφία με ομογενείς οι οποίοι φορούν μπλούζες της Χρυσής Αυγής και γράφουν «Πυρήνας Νέας Υόρκης».

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής Θανάσης Τσιτσάς στο κεντρικό δελτίο του ANT1, ο συνήγορος του πολίτη της Νέας Υόρκης, μαζί με Ελληνοαμερικανούς πολιτικούς, βουλευτές, μέλη της ομοσπονδίας ελληνικών σωματείων και εβραϊκές οργανώσεις, συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα της Αθηνάς στην κεντρική πλατεία της Αστόριας και καταδίκασαν την εμφάνιση του ακροδεξιού κόμματος στην πόλη.

0 Πόσο τοξικά είναι τα smartphone;

Το iFixit και το HealthyStuff.org συναποφάσισαν να κάνουν ένα εξαιρετικό πείραμα. Αποφάσισαν να καταγράψουν την σταδιακή πτώση στην χρήση επικίνδυνων χημικών στα smartphones νέας γενιάς, συγκρίνοντάς τα με αντίστοιχες παλαιότερες συσκευές. Τα δύο ite πήραν 36 μοντέλα smartphones και τα πέρασαν από φασματογράφο φθορισμού για να ελέγξουν την χημική τους σύσταση.

Η αξιολόγηση των συσκευών, οι οποίες κατατάχτηκαν σε μία κλίμακα από το 0 έως το 5, με το μηδέν να ανταποκρίνεται στην συσκευή που είναι λιγότερο τοξική. Οι ερευνητές αξιολόγησαν τις συσκευές σε τρεις παραμέτρους. Α. Την περιεκτικότητα σε 12 κοινά τοξικά χημικά. Β. Την περιεκτικότητα στα διάφορα εξαρτήματα (θήκη, οθόνη, κύκλωμα κλπ) και Γ. Την γενική τοξικότητα.

Έξι από τις συσκευές που εξετάστηκαν αξιολογήθηκαν ως «χαμηλού κινδύνου»: το Motorola Citrus (2.56), το iPhone 4S (2,69), το LG Remarq (2,69), το Samsung captivate (2,71), το iPhone 5 (2,75) και το Samsung Evergreen (2,81).

0 Προκλητικό:Δίνουν 32.000 ευρώ την ημέρα στο ΑΠΘ για ένα... σκούπισμα

Προκλητικό:Δίνουν 32.000 ευρώ την ημέρα στο ΑΠΘ για ένα... σκούπισμα

Άλλο ένα οικονομικό σκάνδαλο ξέσπασε
που αποδεικνύει την κακοδιαχείριση των επιδοτήσεων που το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λαμβάνει από το κράτος, δημοσιεύουν σήμερα τα «Παραπολιτικά».

Η πρυτανεία καλείται να απαντήσει στον εισαγγελέα πώς είναι δυνατόν από τα 25 εκατ. ευρώ που λαμβάνει το πανεπιστήμιο, τα 17 να κατευθύνονται σε εργολάβους για την καθαριότητα και τη φύλαξη του κτιρίου, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους τομείς παραμένουν για μήνες απλήρωτοι.

Για την ακρίβεια, το ίδρυμα δαπανά πάνω από 32.000 ευρώ την ημέρα για τα συνεργεία καθαριότητας, τη στιγμή που κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα και φυσικό αέριο και οι υπάλληλοι στο τεχνικό συνεργείο έχουν φτάσει στα όρια της απελπισίας.

0 ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"

Ο Επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής του Βατικανού, ο Αρχιεπίσκοπος Dominque Mamberti, λέει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στις ηθικές αρχές που στηρίζουν την οργάνωση, εκφράζοντας την απογοήτευση του, ότι δεν υπάρχει ακόμα παγκόσμια κυβέρνηση.

Ο αρχιεπίσκοπος δηλώνει ότι τα διεθνή προβλήματα και οι οικονομικοί φόβοι οφείλονται σε "μια βαθιά ανθρωπολογική κρίση-που είναι, μια απώλεια της κοινής κατανόησης του τι είναι αληθινά ανθρώπινο." 
Ο αξιωματούχος του Βατικανού εξήγησε ότι «μόνο μια διεθνή κοινότητα δένεται σταθερά στις αυθεντικές αυθεντικές αξίες που συνάδουν με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και που μπορεί να παράγει βιώσιμες λύσεις στους νέους τύπους συγκρούσεων ».

Αναφερόμενος στην τρομοκρατία, είπε ότι εκεί έπρεπε να είναι μια συναίνεση θνησιμότητας ως αντίδοτο στους «νέους τύπους συγκρούσεων που ξεκίνησαν από διεθνείς ομίλους  που διέδωσαν μια ψευδο-θρησκευτική ιδεολογία της περιφρόνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αστική ειρήνη.» είπε ότι το πρόβλημα εμφανίζεται "πιο κατάφωρα από τις τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, και ιδίως στη Συρία."

0 Στα «άκρα» οι πολιτικές συγκρούσεις! Η Ελλάδα απειλείται με χάος!

Οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας του κοινοβουλίου, και η εισβολή των εργαζομένων του Σκαραμαγκά παρουσία δύο βουλευτών στο πεντάγωνο δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα στο πολιτικό σκηνικό.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ορισμένοι επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της χώρας. Γι΄ αυτό τον λόγο αποφασίστηκε ο Πρωθυπουργός επιστρέφοντας από το Παρίσι να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Ο Αντώνης Σαμαράς πριν μπει στο Μέγαρο Μαξίμου τόνισε πως δεν θα επιτρέψει σε κανένα να μετατρέψει την χώρα σε ξέφραγο αμπέλι.

«Αυτή την ώρα η κυβέρνηση δίνει μάχη για την αξιοπιστία και τη σωτηρία της χώρας, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού. Απατώνται όσοι νομίζουν ότι θα αφήσω την χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Λυπάμαι για εκείνους που δεν βοηθούν, αλλά αντίθετα ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Δεν αποπροσανατολιζόμαστε θα συνεχίσουμε τον αγώνα με την ίδια τόλμη και την ίδια αποφασιστικότητα για το συμφέρον του ελληνικού λαού».

0 Ελληνο-Ατλαντικός Πόλεμος. Επιστημονική Φαντασία ή Πραγματικό Γεγονός;

Παραθέτουμε το επίμαχο σημείο από τον Τίμαιο του Πλάτωνα το οποίο αναφέρει τον πόλεμο μεταξύ της Αθήνας και των Ατλάντων σύμφωνα με τις περιγραφές των Αιγύπτιων ιερέων στον Σόλωνα.

Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των ιστορικών – ερευνητών το απορρίπτουν ως παραμυθάκι του Πλάτωνα δημιουργείται το εξής ερωτηματικό. Πως είναι δυνατόν άτομα όπως ο Πλάτων που σημάδεψαν τη παγκόσμια φιλοσοφία να έχουν τέτοιες διακυμάνσεις υψηλής νοημοσύνης και βλακείας ώστε να εφευρίσκουν παραμύθια; Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι ελάχιστα πειστικός .

Η μήπως είχαν πρόσβαση σε γνώση η οποία έχει «χαθεί» σήμερα; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα θα δοθεί στο μέλλον.

Παραθέτουμε το κείμενο. Πλάτων Τίμαιος 22-25.

“…Εκεί λοιπόν (στην Αίγυπτο) όταν επήγαν ο Σόλων, καθώς είπεν ετιμήθη με εξαιρετικάς τιμάς από τους κατοίκους και ζητών πληροφορίας διά την παλαιάν ιστορίαν της χώρας από τους ιερείς εκείνους που την εγνώριζον πολύ καλά, ανεκάλυψεν ότι ούτε αυτός ο ίδιος ούτε άλλος κανείς Έλλην εγνώριζε τίποτε σχεδόν διά τα παλαιά.

0 «Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά»

Ένα παιδί μπαίνει στο σπίτι σου και κάνει τόσο θόρυβο για είκοσι χρόνια, που δύσκολα το αντέχεις. Μετά φεύγει και αφήνει το σπίτι τόσο σιωπηλό, που νομίζεις ότι θα τρελαθείς.
 John Andrew Holmes | (Αμερικανός πολιτικός)

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ξέρει τι σημαίνει ζωή, δεν μπορεί να ξέρει τι σημαίνει κόσμος, τι σημαίνει οτιδήποτε, ωσότου ν'αποκτήσει ένα παιδί και να τ' αγαπάει. Λευκάδιος Χερν | (Ελληνοιρλανδός Συγγραφέας)

Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το θέμα είναι πώς θα παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.  
Πάμπλο Πικάσο | (Ισπανός Ζωγράφος)

Κάθε φορά που ένα παιδί λέει ότι δεν πιστεύει στις νεράιδες, κάπου κάποια νεράιδα πεθαίνει.
James Barrie | (Άγγλος συγγραφέας)

0 Ακόμα και πριν από την εκβιομηχάνιση, ο άνθρωπος παρήγαγε αέρια του θερμοκηπίου

Ήδη από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η ανθρωπότητα παρήγαγε κάθε χρόνο δισεκατομμύρια τόνους αερίων του θερμοκηπίου κάθε χρόνο, αποκαλύπτουν αναλύσεις σε δείγματα πάγου από τη Γροιλανδία.

Εδώ και περισσότερα από 2.000 χρόνια, αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό Nature, οι εκπομπές μεθανίου αυξάνονται ακολουθώντας την επέκταση των ανθρώπινων πληθυσμών και της γεωργίας.

Το μεθάνιο, ένα αέριο 20 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα ως αέριο του θερμοκηπίου, παράγεται τόσο από φυσικές πηγές, όπως για παράδειγμα οι υγρότοποι, όσο και από ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως η καύση ξύλου και άλλων μορφών βιομάζας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...