ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

4 ''Το παιχνίδι της Νέας Τάξης''. Ένα κείμενο σε σχολικό βιβλίο της 1ης γυμνασίου που δεν θα έπρεπε να υπήρχε...

Έχοντας λοιπόν το μάτι στραμμένο στις πράξεις και τα έργα της νέας τάξης πραγμάτων, εμείς εδώ στο Ανοιχτή Ματιά δεν αφήνουμε τίποτα να περάσει έτσι. Στα πλαίσια του λογικού και της υπαρκτής συνωμοσιολογίας προσπαθούμε να είμαστε πάντα μέσα και να ερευνάμε ότι γίνεται γύρω μας προσπαθώντας βέβαια να μην γίνουμε ψυχωτικοί.

Έτσι λοιπόν μέσα στα τόσα που κατά καιρούς έχουμε αποκαλύψει και εμείς αλλά και τα υπόλοιπα μη εμπορικά blogs, ερχόμαστε με ένα νέο θέμα το οποίο ίσως, για πολλούς, θα μπορούσε να μη γίνει θέμα. Όμως έχουμε δει τόσα πολλά στα σχολικά βιβλία που έχουμε κατά κάποιον τρόπο '' πονηρευτεί''. (Αν και όταν υπάρχουν σχολικά βιβλία).

Έπεσε λοιπόν στα χέρια μας ένα κείμενο που υπάρχει στο βιβλίο της έκθεσης της πρώτης γυμνασίου. Ένα κείμενο που δεν βρίσκουμε, όσο κι αν ψάχνουμε, κάποιον λόγο ύπαρξης του στο σχολείο και μάλιστα σε τόσο μικρή τάξη. Βέβαια είναι γνωστό ότι η νέα τάξη στηρίζεται στην εκπαίδευση των νέων με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσουν στο μέλλον κοινωνίες αποτελούμενες από ανθρώπους τέλεια χειραγωγημένους...

0 Ξέρεις γιατί θέλουν την χώρα σου με κάθε τρόπο; Ξέρεις γιατί μας βρίζουν κάθε μέρα; Διάβασε και θα δεις.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει για φούντο....




1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).
Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία...

0 Ο ΠΑΠΥΡΟΣ ΤΟΥ TULLI


Ο αρχαίος πάπυρος του Tulli, βρίσκεται στο μουσείο του Καΐρου και η μετάφραση του αφήνει έκπληκτους τους αρχαιολόγους αφού αποκαλύπτει έναν τεράστιο στόλο από UFO, πριν 3000 χρόνια στον ουρανό της Αιγύπτου, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Thutmosis III της 18ης δυναστείας (1480 π.Χ.)...

0 Η μπύρα από την Κέρκυρα που κέρδισε το Λονδίνο



Την πρώτη της διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχει πετύχει η Ελλάδα πριν ακόμη αυτοί πραγματοποιηθούν. Μία «ξανθιά» από την Κέρκυρα είναι αυτή που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις των Λονδρέζων διοργανωτών. Πρόκειται για μια μπύρα, την Ionian Pilsner (αφιλτράριστη και απαστερίωτη), που παράγει η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία, η οποία έχει διακριθεί στα τεστ γεύσης που γίνονται για την επίσημη μπίρα των διοργανωτών και θέλει να κατακτήσει μία θέση στις εξέδρες των σταδίων.

Το παράδειγμά της έφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας «Ζύθος» (ζυθεστιατόρια της Θεσσαλονίκης), για να υπογραμμίσουν τη δυναμική των ελληνικών προϊόντων εντός και εκτός της χώρας, μια δυναμική που, όπως είπαν, γίνεται συχνά μόδα, αλλά στους δύσκολους (οικονομικά) καιρούς επιβάλλεται η καθιέρωσή τους στις επιχειρηματικές επιλογές.

Η εταιρεία, που σχεδιάζει να ανοίξει τρίτο κατάστημα στην Αθήνα επενδύοντας περί τις 500.000 ευρώ, μετά τρία χρόνια προσπάθειας και επίμονη στροφή στα εγχώρια προϊόντα, ανακοίνωσε χθες ότι το σύνολο του νέου καταλόγου της αποτελείται αποκλειστικά από ελληνικά προϊόντα (μπίρες, τυριά, κρασιά, λάδια, αλλαντικά, κρέατα, ζυμαρικά κ.ά.).

0 Τα παιδιά της Αφρικής δεν χρειάζονται ακριβά παιχνίδια


Τα παιδιά της Αφρικής δεν χρειάζονται ακριβά παιχνίδια

Μπορεί τα περισσότερα παιδιά της Αφρικής να στερούνται βασικά πράγματα, όμως το παιχνίδι δεν γίνεται να λείπει από τη ζωή τους! Με οδηγό την αχαλίνωτη παιδική φαντασία και υλικά αντικείμενα που βρίσκουν στα σκουπίδια, δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια…

0 Με το ποδήλατο για ψώνια



Φορητό πορτ-μπαγκάζ λύνει τα χέρια των ποδηλατών που μπορεί να νιώσουν μια ξαφνική καταναλωτική μανία.

Ουσιαστικά είναι ένας απλός ιμάντας τον οποίο μπορεί να έχει κάποιος πάντα μαζί του, -ας πούμε στην τσάντα του- και να τον προσαρμόζει γρήγορα στον σκελετό του ποδηλάτου του, όποτε παραστεί ανάγκη. Μικρές σταγόνες σιλικόνης τον σταθεροποιούν πάνω στο μέταλλο, ώστε να μην γλιστράει από τη θέση του, τη στιγμή που βάζεις τα ψώνια μέσα στο «δίχτυ» που έχεις μόνος σου πλέξει.

Το μεγάλο εργονομικό ατού του είναι ότι συγκρατεί γερά και σταθερά στη θέση τους τα ψώνια που έχεις καταφέρει να παραχώσεις μέσα του, οπότε αυτά δεν  «παλαντζάρουν» όσο εσύ ποδηλατείς. Τα μεγάλα του μειονεκτήματα όμως είναι ότι δεν μπορείς να μεταφέρεις ογκώδη αντικείμενα και το ότι αν έχεις ψωνίσει κάτι μαλακό (π.χ. φρούτα), μπορεί να το βγάλεις από κει σε μια κατάσταση ελαφρώς νιανιά, στην περίπτωση που δεν κάνεις τις απαραίτητες προσεκτικές κινήσεις.

0 Η μητρόπολη του κόσμου πριν από 130 χρόνια

Φωτογραφίες από μια «αγνώριστη» Νέα Υόρκη

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια συνεχούς προσπάθειας ώστε ερευνητές, ιστορικοί, σκηνοθέτες, γενεαλόγοι καθώς και άνθρωποι ανά τον κόσμο που θα είχαν την περιέργεια να δουν μια διαφορετική Νέα Υόρκη, να αποκτήσουν πρόσβαση στη συλλογή με τις συνολικά 870.000 φωτογραφίες, από τα μέσα της δεκαετίας του 1880.

Η νέα βάση δεδομένων που περιέχει φωτογραφίες κυριολεκτικά ανεκτίμητης αξίας εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες από το Τμήμα Αρχείων της Νέας Υόρκης.

Εκτός από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, η συλλογή περιλαμβάνει και χιλιάδες έγχρωμες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Κι αν νομίζετε ότι χρειάστηκε ιδιαίτερη τέχνη για να φωτογραφηθούν αυτές οι καθημερινές στιγμές, κάνετε λάθος… αφού απλοί περαστικοί και δημοτικοί υπάλληλοι ήταν πολλές φορές οι άνθρωποι πίσω από τη φωτογραφική μηχανή.

0 Η άγνωστη κυρία της Rolls Royce αποκαλύπτεται!

Η ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας διά χειρός Μ. Scorsese!
Η κομψή «ιπτάμενη κυρία», στο μπροστινό μέρος της Rolls Royce, με τα χέρια ανοιχτά και το βλέμμα «καρφωμένο» στον ορίζοντα, φαίνεται ότι απολαμβάνει στο έπακρον το οδικό ταξίδι που της προσφέρει το πολυτελές αυτοκίνητο. Η μικρή θεά στηρίζεται προσεκτικά στα δάχτυλα των ποδιών της, μεθυσμένη από το δροσερό αεράκι και το μουσικό ήχο που φτάνει στ' αφτιά της από το θρόισμα των ρούχων της. Το «Πνεύμα της Έκστασης» («Spirit of Ecstasy»), η πρώτη μασκότ αυτοκινήτου από μέταλλο που κατασκευάστηκε ποτέ στη Μεγάλη Βρετανία, κρύβει πίσω της μια ιστορία άσβεστου πάθους, ανεκπλήρωτου έρωτα και κοινωνικών διακρίσεων.

0 Κολοσσός της Ρόδου...ένα από τα 7 θαύματα του Αρχαίου Κόσμου!

Ο Κολοσσός της Ρόδου θεωρείται ως ένα από τα Επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.
Ήταν ένα τεράστιο σε διαστάσεις άγαλμα το οποίο απεικόνιζε τον θεό Ήλιο.

Ανεγέρθηκε από τον Χάρη τον Λίνδιο μαθητή του Λύσιππου τον 3ο αιώνα π.Χ. 


Οι συνθήκες, όμως, που οδήγησαν στη δημιουργία του Κολοσσού ήταν εξίσου θαυμαστές με το ίδιο το άγαλμα...  


ΙΣΤΟΡΙΑ

Το 305 π.Χ., ο Αντίγονος ΙΑ΄ ο Μακεδών, που φιλοδοξούσε να κυριαρχήσει στην αυτοκρατορία του νεκρού πλέον Αλέξανδρου, έστειλε τον γιο του Δημήτριο να τιμωρήσει τους Ροδίους, επειδή αρνήθηκαν να εκστρατεύσουν μαζί του κατά του Πτολεμαίου της Αιγύπτου. Οι δύο αντίπαλοι, που κάποτε ήταν στρατηγοί του Αλέξανδρου, διεκδικούσαν τον έλεγχο του εμπορίου στο Αιγαίο πέλαγος, στο οποίο διέπρεπαν οι Ρόδιοι.

0 Η Λαγκάρντ των 380.989 δεν πληρώνει φόρο ούτε ένα ευρώ!

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις... Παρά τις ιλιγγιώδεις αποδοχές της, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 380.989 ευρώ ετησίως, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δεν πληρώνει φόρο ούτε ένα ευρώ ! «Σχηματική και κάπως γελοιογραφική» χαρακτήρισε εκπρόσωπος της σοσιαλιστικής γαλλικής κυβέρνησης την άποψη της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για την Ελλάδα, την ώρα μάλιστα που η ίδια απαλλάσσεται από κάθε φορολογία

Οι ιλιγγιώδεις αμοιβές των επικεφαλής του ΔΝΤ απαλλάσσονται πλήρως φόρων

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις... Παρά τις ιλιγγιώδεις αποδοχές της, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 380.989 ευρώ ετησίως, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δεν πληρώνει φόρο ούτε ένα ευρώ ! Φοροαπαλάσσεται νομίμως, όπως και ο Ντομινίκ Στρος-Καν και όλοι οι προκάτοχοί της, με βάση νομική ρύθμιση του 1961.

0 Φρ. Ολάντ: Oι Έλληνες έχουν δώσει πολλά


Oι Έλληνες έχουν δώσει πολλά την τελευταία περίοδο, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι France 2, σχολιάζοντας τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ για τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων.
Oι Έλληνες έχουν δώσει πολλά την τελευταία περίοδο, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι France 2, σχολιάζοντας τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ για τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχουν Έλληνες πολύ πλούσιοι οι οποίοι φοροδιαφεύγουν και αυτό δεν είναι αποδεκτό. Θεωρώ όμως ότι δεν είναι σωστός τρόπος να πούμε στους Έλληνες κοιτάξτε την κατάστασή σας συγκριτικά με τους Αφρικανούς που ζουν χειρότερα από εσάς. Χρειάζεται σεβασμός και εγώ τάσσομαι υπέρ του σεβασμού», πρόσθεσε.

0 Η γέφυρα του φεγγαριού

Η πρωινή ομίχλη έχει καλύψει το τοπίο, που μοιάζει ονειρικό. 
Τα κρυστάλλινα νερά επιτρέπουν την τέλεια αντανάκλαση.
Υπέροχες, μαγευτικές φωτογραφίες της Γέφυρας του Φεγγαριού, στην Ταϊπέι.
Μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής!!

0 Το βασίλειο των μανιταριών


Εκατοντάδες μικρά ‘little brown mushrooms‘ (μικρά καφέ μανιτάρια) καλύπτουν ένα δέντρο. Κάποιοι μπορεί να δουν πολλές ομπρέλες, άλλοι μπορεί να δουν μόνο το μικρό μανιτάρι στο κέντρο που μάλλον πεθαίνει αλλά σίγουρα οι περισσότεροι μένουν έκπληκτοι από τα τόσα μανιτάρια μαζεμένα σε ένα μέρος.

0 Η Πανέμορφη Μήλος και η Ιστορία της


Το όνομα της Μήλου προέρχεται από την προελληνική λέξη "βήλος", που μεταγενέστερα εξελίχτηκε στο αρχαιολογικό "μήλος" που σήμαινε πρόβατο. Ως πρώτοι κάτοικοι του νησιού θεωρούνται οι Κάρες ή οι Φοίνικες.

Αρχικά, η Μήλος και η Κίμωλος αποτελούσαν ένα νησί αλλά αργότερα ύστερα από ένα ισχυρό σεισμό το νησί χωρίστηκε στα δύο.
Kατά την αρχαιότητα, γνώρισε μεγάλη ακμή λόγω του ορυκτού της πλούτου...

Οι ανασκαφές έχουν δείξει ότι κατοικήθηκε ήδη από τη νεολιθική εποχή (7000 π.X.) και σύντομα πλούτισε περισσότερο από τα γειτονικά της νησιά χάρη στον οψιδιανό λίθο, ένα μαύρο ηφαιστειακό πέτρωμα που χρησιμοποιούσαν οι Mήλιοι στα όπλα και τα εργαλεία τους.

0 10 παράξενα τραπέζια μπιλιάρδου


10 παράξενα τραπέζια μπιλιάρδου (12)

Ξεχάστε τα κλασσικά τραπέζια μπιλιάρδου…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...