ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

0 Η μητρόπολη του κόσμου πριν από 130 χρόνια

Φωτογραφίες από μια «αγνώριστη» Νέα Υόρκη

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια συνεχούς προσπάθειας ώστε ερευνητές, ιστορικοί, σκηνοθέτες, γενεαλόγοι καθώς και άνθρωποι ανά τον κόσμο που θα είχαν την περιέργεια να δουν μια διαφορετική Νέα Υόρκη, να αποκτήσουν πρόσβαση στη συλλογή με τις συνολικά 870.000 φωτογραφίες, από τα μέσα της δεκαετίας του 1880.

Η νέα βάση δεδομένων που περιέχει φωτογραφίες κυριολεκτικά ανεκτίμητης αξίας εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες από το Τμήμα Αρχείων της Νέας Υόρκης.

Εκτός από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, η συλλογή περιλαμβάνει και χιλιάδες έγχρωμες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Κι αν νομίζετε ότι χρειάστηκε ιδιαίτερη τέχνη για να φωτογραφηθούν αυτές οι καθημερινές στιγμές, κάνετε λάθος… αφού απλοί περαστικοί και δημοτικοί υπάλληλοι ήταν πολλές φορές οι άνθρωποι πίσω από τη φωτογραφική μηχανή.

Η βάση δεδομένων θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα καθώς στις υπάρχουσες φωτογραφίες αναμένεται να προστεθούν πολλές ακόμη, ξεδιπλώνοντας άγνωστες πτυχές από τη ζωή στη Νέα Υόρκη.



Εργάτες κρέμονται από συρματόσχοινα στη γέφυρα Brooklyn



Ο άλλοτε θρύλος του μπέιζμπολ Babe Ruth, μαζί με τη σύζυγο του Clare και την τραγουδίστρια της εποχής Kate Smith, πριν από την έναρξη αγώνα



Δύο φίλες περπατούν πιασμένες χέρι - χέρι στην 42η λεωφόρο της Νέας Υόρκης



Άντρας διαβάζει την εφημερίδα του στην 6η λεωφόρο της πόλης



Εργάτες συγκεντρώνουν τούβλα για την κατασκευή του δρόμου



Εργάτες σκάβουν δίπλα στο πεζοδρόμιο στην οδό Delancey



Tμήμα της γέφυρας του Manhattan υψώνεται πάνω από το δρόμο Washington της Νέας Υόρκης



Άντρας ατενίζει τον ποταμό Hudson από τη γέφυρα George Washington 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...