ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

0 Τετραπληγικός παίζει στο πιάνο χωρίς δάχτυλα το «with or without you» των U2 (Video)

Τετραπληγικός παίζει χωρίς δάχτυλα στο πιάνο το «with or without you» των U2
Ο χρήστης του YouTube «Jabouteur», πάσχει από τετραπληγία C5/C6 με αποτέλεσμα να μην ελέγχει καθόλου μεταξύ άλλων τα δάχτυλα των χεριών του.

Αυτό βέβαια δεν τον εμποδίζει να παίζει πιάνο με καταπληκτικό τρόπο, χρησιμοποιώντας το πλαϊνό μέρος της παλάμης του.

Απολαύστε τον σε μια υπέροχη εκτέλεση του «with or without you» των U2…


0 Τα δέντρα που επέζησαν από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα!

Μετά το βομβαρδισμό της Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945, κτήρια καταστράφηκαν, άνθρωποι πέθαναν, εδάφη απανθρακώθηκαν και η ακτινοβολία ήταν ανεξέλεγκτη. Στο δραματικό αυτό πλαίσιο ο Δρ Harold Jacobsen, ένας επιστήμονας από το Manhattan Project, δήλωσε στην «Washington Post» ότι η Χιροσίμα θα είναι άγονη περιοχή και τίποτα δεν θα αυξηθεί εκεί για 75 χρόνια. Αλλά η φύση είχε άλλα σχέδια. Την επόμενη άνοιξη, με μεγάλη έκπληξη και ακόμα μεγαλύτερη χαρά παρατήρησαν νέους βλαστούς να ξεφυτρώνουν ανάμεσα στα συντρίμμια της πόλης. Τα νέα δενδρύλλια ήταν ένα ισχυρό μήνυμα προς τους επιζήσαντες της ατομικής βόμβας που τους έδωσαν ελπίδα ότι θα μπορούσαν να ξαναχτίσουν την πόλη τους.
perierga.gr - Τα δέντρα που επέζησαν από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα!

0 Η Εκκλησία της Κύπρου χαρίζει στο κράτος γη αξίας 80 εκατ ευρώ


oikopeda

Μετά από 42 χρόνια, υλοποιείται η συμφωνία Εκκλησίας- Κράτους (αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο Μακάριος Γ’), που αφορούσε παραχώρηση εκκλησιαστικής γης έναντι συνεισφοράς του κράτους στην αντιμισθία των ιερέων της υπαίθρου.

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανακοίνωσε στον υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο ότι η Αρχιεπισκοπή θα προχωρήσει αμέσως στην τιτλοποίηση της γης, η οποία στην πράξη ανήκε στο κράτος.


Θα τιτλοποιηθεί, είπε, η περιουσία μόνο στις ελεύθερες περιοχές, η οποία αποτελεί το ένα τέταρτο της συνολικής έκτασης που έχει συμφωνηθεί. Η αξία της ξεπερνά τα 80 εκατ. ευρώ.

0 Γιατί η Ελλάδα; Και γιατί τα Ελληνικά;

perierga.gr - Γιατί η Ελλάδα; Και γιατί τα Ελληνικά;Απίστευτο συγκινιτικό βίντεο απο ένα ξένο για την Ελλάδα


Ο Pedro Olalla González de la Vega (Οβιέδο, Ισπανία 1966) είναι συγγραφέας, ελληνιστής, καθηγητής φιλόλογος, μεταφραστής, φωτογράφος και κινηματογραφιστής, και σε αυτούς τους τομείς συνεργάζεται τακτικά με εκδοτικούς οίκους, πανεπιστήμια και πολιτιστικούς φορείς από διάφορες χώρες του κόσμου.

 Εδώ και είκοσι οκτώ χρόνια, διατηρεί μια έντονη σχέση με την Ελλάδα και το 1994 μετοίκησε στην Αθήνα με σκοπό να ασχοληθεί με την έρευνα, τη δημιουργία και τη διδασκαλία.

Η κύρια απασχόλησή του είναι η συγγραφή: 27 πρωτότυπα έργα λογοτεχνικού και πολιτιστικού περιεχομένου (βιβλία, σενάρια, οπτικοακουστικό υλικό) σε διάφορες γλώσσες, καθώς και μια μακρά σειρά από δημοσιογραφικά άρθρα και μεταφράσεις Ελλήνων και Ισπανών συγγραφέων.

0 Μια ζωή γεμάτη περιπέτεια και μοναδικές εμπειρίες

Μια ζωή γεμάτη περιπέτεια και μοναδικές εμπειρίες (26)
Ο Stuart Gibson ζει την ζωή στο μάξιμουμ από τότε που γεννήθηκε στην Τασμανία, έχοντας πάθος με το σέρφινγκ, το χιόνι, το skateboard και όχι μόνο. Ήταν μάλλον προφανές τι θα γινόταν όταν στη συγκεκριμένη λίστα προσέθετε και την φωτογραφία. Από το 2003, ο Stuart έχει χτίσει μια επιτυχημένη καριέρα αποθανατίζοντας τις πιο εκπληκτικές στιγμές αυτού του υπέροχου δώρου που ονομάζουμε ζωή.

0 Χρησιμοποιούσαν ψεύτικα δάχτυλα για να χτυπάνε κάρτα στο νοσοκομείο!

σχόλιο ID-ont: "Ασφάλεια βιομετρικών στοιχείων" σου λένε μετά! Τρίχες! Η "εφευρετικότητα" ενός γιατρού στη Βραζιλία γκρεμίζει κάθε έννοια "ασφάλειας". Όπως το έχουμε πει, όλα αυτά τα συστήματα με τα βιομετρικά (αποτυπώματα, ίριδα κλπ) δεν έχουν ως στόχο την ασφάλεια (γιατί απλά ασφάλεια δεν υπάρχει), αλλά την καλύτερη και με πολλά στοιχεία παρακολούθηση των πολιτών!!!

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Σε νοσοκομείο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας γιατροί χρησιμοποιούσαν ψεύτικα δάχτυλα φτιαγμένα από σιλικόνη για να ξεγελούν το μηχάνημα αναγνώρισης αποτυπωμάτων.

Σε βίντεο που αποκάλυψε βραζιλιάνικο κανάλι μια γιατρός αφού ακουμπάει το δάχτυλο της στο μηχάνημα, στη συνέχεια χρησιμοποιεί δύο ακόμα ψεύτικα δάχτυλα και τυπώνει τις ημερήσιες κάρτες εργασίας δύο ακόμα συναδέρφων της που απουσίαζαν.

Η γιατρός είπε στην αστυνομία ότι έξι ακόμα γιατροί εμπλέκονται στην υπόθεση. Δήλωσε αθώα, αφού όπως είπε το έκανε παρά τη θέλησή της προκειμένου να διατηρήσει τη θέση της. Σύμφωνα με άλλο κανάλι πάντως, η γιατρός, επικεφαλής των επειγόντων περιστατικών, ήταν ο εγκέφαλος της απάτης και η κόρη της, που δεν είχε δουλέψει ούτε μια ημέρα τα τελευταία τρία χρόνια, πληρωνόταν κανονικά από το νοσοκομείο.

0 Τι Ειχε Μέσα ο «Χρυσός Δίσκος» του Voyager;

“Θεωρώ ότι ήταν μία καταπληκτική ιδέα από την αρχή,” λέει ο Timothy Ferris που κατασκεύασε έναν δίσκο γραμμοφώνου που περιείχε εικόνες και ήχους της ανθρωπότητας, τον οποίο και έστειλε στο ηλιακό μας σύστημα.

Μέχρι τη δεκαετία του 1970, οι αστρονόμοι Carl Sagan και Frank Drake είχαν ήδη μία εξοικείωση με την αποστολή μηνυμάτων στο διάστημα. Είχαν κατασκευάσει δύο χρυσές αναδιωμένες πλάκες αλουμινίου που είχαν προσαρμοσθεί στα διαστημόπλοια Pioneer 10 και Pioneer 11 αντίστοιχα. Η καλλιτέχνης και σύζυγος του Carl Sagan, Linda Salzman Sagan ζωγράφισε ένα σκίτσο ενός γυμνου άνδρα και μίας γυναίκας μαζί με πληροφορίες σχετικά με το χρόνο και την τοποθεσία που βρισκόταν ο πολιτισμός μας.

0 Εκστρατεία ενάντια στα Google Glasses - «Δεν θα γίνουμε ανδροειδή»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παρουσίαση των Google Glass, αφού εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την διατήρηση της ιδιωτικότητας και της ανθρώπινης φύσης του ανθρώπου.

Μετά την απαγόρευση των Google Glass από μπαρ στο Σιάτλ, ο πόλεμος συνεχίζεται με μία νέα ιστοσελίδα με την ονομασία «StopTheCyborgs» στην οποία οι δημιουργοί της υποστηρίζουν ότι τα πρωτοποριακά γυαλιά της Google θα μετατρέψουν τους ανθρώπους σε ελεγχόμενα ανδροειδή, καταπατώντας την ελευθερία του λόγου και την ιδιωτικότητα.

Στην ιστοσελίδα δημοσιεύεται ενυπόγραφο κείμενο από τον Πιτ Χαγκ του blog Edge Penguin, στο οποίο παρουσιάζει την δημιουργία μίας νέας κοινωνίας, με "σχεδόν" ιδιωτικότητα: «Κανείς δεν θα εκφράζει τις απόψεις του δημόσια, πολύ απλά επειδή θα νιώθει ότι παρακολουθείται» εξηγεί.

Οι επικριτές των Google Glass παρουσιάζουν αναλυτικά τους φόβους και τους κινδύνους που θα προκύψουν από την αλόγιστη λήψη βίντεο και φωτογραφιών ανυποψίαστων ανθρώπων, ειδικά αν προστεθεί και δυνατότητα άμεσου upload στο Internet του εν λόγω υλικού.

0 ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ: Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ

Ο Πάπας Francis προέτρεψε τα μέλη όλων των θρησκειών και των ατόμων που δεν ανήκουν σε καμία εκκλησία να ενωθούν για να υπερασπιστούν τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και το περιβάλλον.

Ο Yahya Pallavicini, ένας ηγέτης της μουσουλμανικής κοινότητας της Ιταλίας, είπε ότι εντυπωσιάστηκε από την επιμονή του Πάπα με την προώθηση της διαθρησκευτικής φιλίας.

O Francis, εξελέγη πριν από μία εβδομάδα ως o πρώτoς μη ευρωπαίος Πάπας σε 1.300 χρόνια, συναντήθηκαν ηγέτες μη καθολικών χριστιανικών θρησκειών όπως Ορθόδοξοι, Αγγλικανοί, Λουθηρανοί και Μεθοδιστές, και άλλοι όπως οι Εβραίοι, Μουσουλμάνοι, Βουδιστές και Ινδουιστές.
"Η Καθολική Εκκλησία έχει επίγνωση της σημασίας της για την προώθηση της φιλίας μεταξύ των ανδρών και των γυναικών από διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις," δήλωσε ο Αργεντινός ποντίφικας στους θρησκευτικούς ηγέτες σε μια ακρόαση στο Βατικανό.

0 Ο κατά Σωκράτη ορισμός του μορφωμένου ανθρώπου !

Όταν ρωτήσανε τον Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου,
Δεν ανέφερε τίποτε για την συσσώρευση γνώσεων. «Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς... 
Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;

1. Πρώτα απ' όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις , αντί να ελέγχονται από αυτές...
 
2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα & λογική..

3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές..

4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα.

0 50 χρόνια από το κλείσιμο του Αλκατράζ - Στο εσωτερικό της πιο ασφαλούς φυλακής [εικόνες]

50 χρόνια από το κλείσιμο του Αλκατράζ - Στο εσωτερικό της πιο ασφαλούς φυλακής
Tα 50 χρόνια από το κλείσιμο της φυλακής που «φιλοξένησε» τους πιο περιβόητους εγκληματίες των ΗΠΑ, όπως τον Αλ Καπόνε, τον Τζορτζ Κέλι και τον Αλβιν Κάρπις, του Αλκατράζ, «γιορτάζει» το National Park Service, με μια καταπληκτική έκθεση φωτογραφιών που έχει στηθεί στο εσωτερικό του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Οι πύλες της πιο ασφαλούς φυλακής των ΗΠΑ έκλεισαν για τους φυλακισμένους στις 22 Μαρτίου 1963. Από τότε το νησί μετατράπηκε σε τουριστική ατραξιόν, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο αποφασίζουν να δουν από κοντά τους χώρους που έζησαν οι πιο περιβόητοι κακοποιοί των ΗΠΑ, αλλά και σε στούντιο του Χόλιγουντ.

0 ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΣΡ : ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ

Της ΝΤΟΡΙΤΑΣ ΛΟΥΚΙΣΣΑ ΤΟ ΕΣΡ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ» ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Το όνομά του παραπέμπει στην άσκηση ελέγχου στα κανάλια και στα ραδιόφωνα. Κάποτε, μόνο στο άκουσμά του, λογής εκπομπάρχες πρόσεχαν τι έλεγαν και τι έκαναν, για να μην τσουρουφλιστούν οικονομικά τα μέσα στα οποία εργάζονταν. Πλέον το ΕΣΡ, εκτός από αψυχολόγητες αποφάσεις που έχουν «κυβερνητική» χροιά, σχεδόν εξαντλεί την... αυστηρότητά του σε πρόστιμα - μαμούθ που δεν θα εισπραχθούν ποτέ, αφού η θητεία του, που έχει λήξει, είναι στα όρια της παρανομίας.

Επίσης, εθελοτυφλεί μπροστά στην κατάντια της εγχώριας τουρκοκρατούμενης τηλεόρασης και αφήνει τα κανάλια να «συντηρούνται» από ανεξέλεγκτες διαφημίσεις που πουλούν φρούδες ελπίδες ίασης και ομορφιάς. Την ίδια ώρα, η τρικομματική κυβέρνηση αφήνει να διαιωνίζεται ένα απαρχαιωμένο όργανο που δεν μπορεί να προχωρήσει -λόγω μη νομιμότητας- στην άκρως αναγκαία αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

0 Τάρτα λεμονιού

Τάρτα λεμονιού Η τάρτα λεμονιού είναι εύκολο γλυκό που γίνεται πολύ γρήγορα. Η τάρτα ταιριάζει στο πρωινό, απογευματινό, τσάι, καφέ, ή επιδόρπιο σ' ένα γεύμα.

Προετοιμασία: 20 λεπτά και 1 ώρα για το πάγωμα της ζύμης | Μαγείρεμα: 40 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα
Συνταγή για: 5 μερίδες

Υλικά για τη ζύμη:
Κομμένο κύβους βούτυρο: 150 γρ.
Ζάχαρη: 60 γρ.
Χτυπημένο αυγό: 1
Αλεύρι: 300 γρ.
Νερό: 2 κουταλιές σούπας

0 Την πιο κατάλληλη στιγμή (φωτογραφίες ζώων)

Το να φωτογραφίσεις ένα ζώο απαιτεί χρόνο, υπομονή και αρκετή τύχη. 
Δείτε φωτογραφίες, στις οποίες οι φωτογράφοι έχουν "συλλάβει" με το φακό τους ακριβώς την κατάλληλη στιγμή.

0 Παιδιά από 26 χώρες φωτογραφίζονται με τα αγαπημένα τους παιχνίδια

Παιδιά από 26 χώρες φωτογραφίζονται με τα αγαπημένα τους παιχνίδια (12)
Κατά τη διάρκεια ενός 18μηνου ταξιδιού, ο φωτογράφος Gabriele Galimberti δημιούργησε μια ενδιαφέρουσα συλλογή με τίτλο «Toy Stories», στην οποία παρουσιάζονται φωτογραφίες παιδιών απ’ όλο τον κόσμο που πόζαραν με τα αγαπημένα τους παιχνίδια…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...