ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

0 ΕΧΩ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ!

Ο ΓΑΠ  ΣΤΙΣ 11/9  ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΡΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΜΟΤΑΡΕΙ ΤΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ "ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ".
ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑ ,ΥΠΟΣΤΑΣΗ, ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΑΡΙΘΜΟ!! ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ " ΤΟΥΣ .
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΘΑ ΧΑΘΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ 
.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

0 Γαλλικό ψωμί με LSD σε πείραμα της CIA

Στις 16 Aυγούστου 1951, οι κάτοικοι του Pont-Saint-Esprit, ενός ήσυχου, γραφικού χωριού στην περιφέρεια Gard της νοτιοανατολικής Γαλλίας, υπέστησαν ξαφνικά φοβερές παραισθήσεις τρομακτικών ζώων και φωτιάς. Tουλάχιστον 5 άνθρωποι πέθαναν, δεκάδες εισήχθησαν σε άσυλα και εκατοντάδες προσβλήθηκαν.
Eπί δεκαετίες πιθανολογούνταν ότι το τοπικό ψωμί είχε ακούσια δηλητηριαστεί με κάποια ψυχεδελική μούχλα. Σήμερα, ωστόσο, ο Aμερικανός ερευνητής-δημοσιογράφος H. P. Albarelli Jr., αποκάλυψε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Kεντρική Yπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των HΠA πασπάλισε το τοπικό φαγητό με το παραισθησιογόνο φάρμακο LSD, ως μέρος ενός πειράματος ελέγχου του νου στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου.
Ένας άντρας επιχείρησε να πνιγεί, ουρλιάζοντας ότι την....
κοιλιά του έτρωγαν φίδια. Ένας 11χρονος προσπάθησε να στραγγαλίσει τη γιαγιά του. Ένας άλλος άντρας φώναξε «είμαι αεροπλάνο», πριν πηδήξει από κάποιο παράθυρο του 2ου ορόφου και σπάσει τα πόδια του. Στη συνέχεια σηκώθηκε όρθιος και περπάτησε 46 περίπου μέτρα. Ένας άλλος είδε την καρδιά του να δραπετεύει από τα πόδια του και εκλιπαρούσε έναν γιατρό να την ξαναβάλει στη θέση της. Πολλοί διαμετακομίστηκαν στο τοπικό άσυλο φορώντας ζουρλομανδύες.
Tο περιοδικό TIME έγραψε τότε: «Mεταξύ των πληγέντων, επικρατούσε παραλήρημα: οι ασθενείς χτυπιούνταν άγρια στα κρεβάτια τους, ουρλιάζοντας ότι από το σώμα τους άνθιζαν κόκκινα λουλούδια, ότι το κεφάλι τους είχε μετατραπεί σε λιωμένο μολύβι».
O Albarelli ισχυρίζεται ότι το ξέσπασμα προήλθε από ένα μυστικό πείραμα που διεύθυνε η CIA και η άκρως απόρρητη Mονάδα Eιδικών Eπιχειρήσεων (SOD) του Στρατού των HΠA, στο Fort Detrick της Maryland. Kαθώς ερευνούσε την ύποπτη αυτοκτονία του βιοχημικού Frank Olson, ο οποίος εργαζόταν για τη SOD και έπεσε από ένα παράθυρο του 13ου ορόφου, δύο χρόνια μετά το περιστατικό του «Kαταραμένου Ψωμιού» («Le Pain Maudit»), ανακάλυψε κάποια έγγραφα της CIA. Ένα σημείωμα αποκάλυπτε τη συζήτηση μεταξύ ενός πράκτορα της CIA και ενός υπαλλήλου της Sandoz, ο οποίος αναφέρει το μυστικό του Pont-Saint-Esprit και εξηγεί ότι δεν προκλήθηκε από μούχλα αλλά από διεθυλαμίδη (το D στο LSD).
Συλλέγοντας πληροφορίες για το βιβλίο του «Ένα Tρομερό Λάθος: H Δολοφονία του Φρανκ Όλσον και τα Mυστικά Πειράματα της CIA στον Ψυχρό Πόλεμο», ο Albarelli μίλησε σε πρώην συναδέλφους του Olson, δύο εκ των οποίων του είπαν ότι το περιστατικό του Pont-Saint-Esprit αποτελούσε μέρος ενός πειράματος ελέγχου του νου, διευθυνόμενου από τη CIA και το Στρατό των HΠA. Eπιστήμονες στο Fort Detrick του είπαν ότι πράκτορες είχαν ψεκάσει LSD στον αέρα και είχαν, επίσης, μολύνει τοπικά προϊόντα διατροφής.
Σύμφωνα με τον Albarelli, το πιο «καυτό κομμάτι» ήταν ένα έγγραφο του Λευκού Oίκου, το οποίο είχε αποσταλεί στα μέλη της Eπιτροπής Pοκφέλερ του 1975, η οποία είχε συσταθεί με σκοπό να διεξάγει έρευνες σχετικές με καταχρήσεις της CIA. Περιείχε τα ονόματα ορισμένων Γάλλων, οι οποίοι είχαν χρησιμοποιηθεί μυστικά από τη CIA, και έκανε άμεση αναφορά στο περιστατικό του Pont-Saint-Esprit.
Στην προσπάθειά του να διερευνήσει το LSD ως επιθετικό όπλο, ισχυρίζεται ο Albarelli, ο Στρατός των HΠA χορήγησε, επίσης, ναρκωτικά σε 5.700 ανυποψίαστους Aμερικανούς, που υπηρετούσαν τη θητεία τους μεταξύ των ετών 1953 και 1965.
[Πηγή: The Telegraph, UK, 11/03/10, http://tinyurl.com/y98sn7n ]
http://www.nexushellas.gr

0 Ξεκίνησε η Παρέμβαση !


Φίλοι και φίλες αναγνώστες


Από σήμερα ξεκινάει το ταξίδι της Παρέμβασης στον αχανή χώρο του διαδικτύου.
 

Ο σκοπός μας δηλώνεται λακωνικά στην περιγραφή του ιστολογίου με τρία επίθετα: Ανεξάρτητο (κυρίως), πολιτικό (πολύ), ενημερωτικό. Η ενημέρωση - ειδησεογραφία θα πλαισιώνεται και θα υποστηρίζεται από συνεντεύξεις, αναλύσεις, άρθρα, προτάσεις και δεν θα αφορά μόνο την πολιτική αλλά και τον πολιτισμό και τις τέχνες, τον αθλητισμό, την κοινωνία κ.α. 


Η ιδέα για τη δημιουργία ενός....
δικού μας ιστολογίου, μιας δικιάς μας ηλεκτρονικής εφημερίδας είναι καρπός της ανάγκης μας να εκφράσουμε τις απόψεις μας περισσότερο δημόσια, πέρα απ’ τον περιορισμένο χώρο που ορίζει ένας φιλικός κύκλος ανθρώπων.
Έχοντας διαπιστώσει με τη διαλεκτική πως οι ιδέες αυτές, παρ’ ότι χαρακτηρίζονταν μειοψηφικές και σε μερικές περιπτώσεις ουτοπικές, είχαν ωστόσο την δύναμη να κεντρίζουν και στο τέλος να κινητοποιούν, την (εντελώς αδρανοποιημένη στην εποχή μας) κριτική σκέψη των συμπολιτών μας. Και να την ενεργοποιούν όχι στο επίπεδο μιας αφοριστικής ή αποδοκιμαστικής ατάκας....

0 ΔΕΘ 2010

Άκουσα τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Αν και μιλούσε ελληνικά δεν κατάλαβα ποιας χώρας πρωθυπουργός ήταν. Πάντως την χώρα που ζω εγώ δεν την περιέγραψε.

http://antistachef.wordpress.com/

0 Πρωτοφανή τα ποσοστά ανεργίας παγκοσμίως

Σε πρωτοφανή για την σύγχρονη ιστορία επίπεδα έχουν φτάσει τα ποσοστά ανεργίας σε παγκόσμια κλίμακα με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανασφάλεια και να πηγαίνουν στράφι χρόνια σπουδών.

Κατά 34 εκατ. άτομα αυξήθηκαν οι
.άνεργοι παγκοσμίως, σύμφωνα με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, ενώ συνολικά οι άνεργοι φτάνουν σήμερα τους 210 εκατ.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην ...πέμπτη θέση με τα ποσοστά ανεργίας, ενώ την αρνητική πρωτιά έχει η Ισπανία

2 3 μήνες, 500 αναρτήσεις, 10.000επισκέψεις....

Μέσα απο αυτό το blog προσπαθούμε να βάλουμε και εμεις το λιθαράκι μας στο χώρο της ελληνικής blogόσφαιρας. Ο αγώνας ξεκινάει τώρα για εμας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που μας στηρίξατε όλο αυτό τον καιρό. Ελπίζουμε να σας αρέσει η προσπάθεια μας....

3 μήνες, 500 αναρτήσεις, 10.000επισκέψεις....και συνεχίζουμε

KEEP BLOGING

0 Χαρί-ΖΩ, Χαρί-ΖΕΙΣ, Χαρί-ΖΕΙ...


Η εποχή μας απαιτεί αλληλεγγύη & αλληλοβοήθεια,χωρίς όμως αυτές 
να ξεπερνούν τα όρια της αξιοπρέπειας...

0 Λαθρανασκαφές στο Λαβύρινθο του Μινώταυρου

Το ιστορικό σπήλαιο σύμφωνα με την καταγγελία είναι ξέφραγο αμπέλι με αποτέλεσμα λαθρανασκαφείς να πηγαίνουν τακτικά τα τελευταία χρόνια και με κάθε είδους εργαλεία να καταστρέφουν τα πάντα. ''Οι άγνωστοι δεν αρκούνται μόνο στην εκτεταμένη εκσκαφή του δαπέδου, αλλά επιχειρούν να διανοίξουν συμπαγή τμήματα πλευρικών τοιχωμάτων, ακόμα και στη σπουδαία, λόγω της ύπαρξης αρχαίων επιγραφών, αίθουσα ''Τράπεζα'' αναφέρει στην έγγραφη καταγγελία της η Σπηλαιολογική εταιρεία. Οι σπηλαιολόγοι σε έφοδό τους στο σπήλαιο, αντίκρισαν τις....
καταστροφές, ενώ μάζεψαν και παρέδωσαν στην αστυνομία για συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων, μπουκάλια νερού, κύπελλα καφέδων, αποτσίγαρα και συσκευασίες τροφίμων.
Επίσης βρήκαν έναν ολόκληρο εξοπλισμό των λαθρανασκαφέων που αποτελούνταν από ηλεκτρικό δράπανο πιστολέτο, κασμά, φτυάρι, τσάπες, λοστό και μια φορητή γεννήτρια ρεύματος, καθώς όπως φαίνεται οι δράστες έσκαβαν μέρα και νύχτα μέσα στον λαβύρινθο. Όπως επισημαίνουν οι σπηλαιολόγοι είναι χρέος των Αρχών να προστατεύσουν και να αναδείξουν το μοναδικό ιστορικό μνημείο που πέρα από τη μυθική διάσταση αποτέλεσε καταφύγιο σε ταραγμένες εποχές αλλά και τόπο μαρτυρίων κατά τη Γερμανική κατοχή.
www.newskosmos.com

0 Χάπια 2.000 χρόνων σε ναύαγιο ελληνικού πλοίου


Αμερικανοί αρχαιοβοτανολόγοι μπόρεσαν για πρώτη φορά να μελετήσουν και να αναλύσουν το περιεχόμενο χαπιών που έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα και τα οποία ανακαλύφθηκαν προ 20ετίας, σε ένα ναυάγιο ελληνικού πλοίου στα ανοιχτά της Τοσκάνης.

Το πλοίο από ξύλο καρυδιάς, το οποίο ναυάγησε το 130 π.Χ. μετέφερε γυαλικά από τη Συρία και φάρμακα, που τα περισσότερα δεν είχαν καθόλου μουσκέψει από το νερό. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το ναυάγιο το 1989, αλλά μόλις τώρα κατέστη δυνατό να ανακοινωθεί η μελέτη των φαρμακευτικών σκευασμάτων που αυτό περιείχε.

Οι αναλύσεις DNA έδειξαν ότι κάθε χάπι ήταν ένα μείγμα από ....τουλάχιστον δέκα διαφορετικά εκχυλίσματα φυτών, όπως ο ιβίσκος και το σέλινο. "Για πρώτη φορά έχουμε, πια, φυσικά στοιχεία όσων περιέχονται στα γραπτά των αρχαίων Ελλήνων γιατρών Διοσκουρίδη και Γαληνού", δήλωσε ο Αλέν Τουγουέιντ του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το New Scientist.

Η ανάλυση του DNA έγινε από τον Ρόμπερτ Φλάισερ του Εθνικού Ζωολογικού πάρκου του Σμιθσόνιαν, ο οποίος συνέκρινε τις γενετικές αλληλουχίες που βρήκε σε δύο χάπια, με τη γενετική βάση φυτών GenBank που έχουν τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ. Με τον τρόπο αυτό, μπόρεσε να εντοπίσει μέσα στα χάπια ίχνη από καρότο, ραπανάκι, σέλινο, άγριο κρεμμύδι, βαλανίδια, λάχανο, ήμερο τριφύλλι (αλφάλφα), αχίλλεια κ.α. Ακόμα εντόπισε ιβίσκο, που πιθανώς είχε εισαχθεί από την Ανατολική Ασία, την Ινδία ή την Αιθιοπία.

Σύμφωνα με τον Φλάισερ, τα περισσότερα από τα παραπάνω φυτά χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους για να θεραπεύουν τους αρρώστους. Η αχίλλεια π.χ. σταματούσε την αιμορραγία κάποιου τραύματος. Ο Πεδάνιος Διοσκουρίδης, ιατρός και βοτανολόγος (πρόδρομος των φαρμακοποιών), κατά τον 1ο αιώνα μ.Χ., περιέγραφε στα κείμενά του το καρότο ως πανάκεια για πολλά προβλήματα υγείας, θεωρώντας, για παράδειγμα, ότι αν κανείς το έχει φάει προκαταβολικά, δεν τον βλάπτουν τα ερπετά, ενώ παράλληλα βοηθά στη σύλληψη παιδιού.

Η ανάλυση των αρχαίων παρασκευασμάτων-χαπιών, εκτός από τις νέες πληροφορίες, έχει δημιουργήσει και νέα μυστήρια για τους αρχαιοβοτανολόγους. Η μελέτη του DNA δείχνει ότι τα χάπια πιθανότατα περιείχαν και ηλίανθους, ένα φυτό που οι επιστήμονες ως τώρα πίστευαν ότι δεν υπήρχε στον "παλαιό κόσμο", πριν οι Ευρωπαίοι το ανακαλύψουν στην Αμερική.

Αν το εύρημα επιβεβαιωθεί, οι βοτανολόγοι θα πρέπει να αναθεωρήσουν την παραδοσιακή ιστορία του φυτού και την παγκόσμια διασπορά του, όπως δήλωσε ο Τουγουέιντ, αν και παραμένει ακόμα η πιθανότητα η παρουσία ηλίανθου στα αρχαία χάπια να προέρχεται από πρόσφατη γενετική "μόλυνση".

Τα βότανα και τα φάρμακα που περιγράφουν στα κείμενά τους ο Γαληνός και ο Διοσκουρίδης, έχουν συχνά θεωρηθεί ως "κομπογιαννίτικα" και αναποτελεσματικά. Τώρα, οι αρχαιοβοτανολόγοι σκοπεύουν να λύσουν την επιστημονική διαμάχη γύρω από την θεραπευτική αξία των αρχαίων παρασκευασμάτων, μελετώντας κατά πόσο τα φυτικά εκχυλίσματα που βρέθηκαν στα χάπια, μπορούν να θεραπεύσουν ασθένειες.

Ο Τουγουέιντ θέλει να βρει τις ακριβείς μετρήσεις που έκαναν οι αρχαίοι έλληνες γιατροί για να παρασκευάσουν τα χάπια τους. "Ποιος ξέρει, αυτά τα αρχαία φάρμακα μπορεί να ανοίξουν νέους δρόμους στη φαρμακολογική έρευνα", σημείωσε.  Οι αναλύσεις της αμερικανικής ερευνητικής ομάδας παρουσιάστηκαν στο 4ο Διεθνές Συμπόσιο Βιομοριακής Αρχαιολογίας, που έγινε αυτή την εβδομάδα στην Κοπεγχάγη της Δανίας.
http://www.nooz.gr/

0 Διατροφή, το έγκλημα της εποχής




http://anemo-milos.blogspot.com/

0 Η κάρτα του πολίτη

Θα χρησιμοποιείται για όλες τις συναλλαγές με το Δημόσιο

Όλες οι προσωπικές μας πληροφορίες θα βρίσκονται μέσα σε μία κάρτα. Προσπαθώντας να δοθεί ένα τέλος στην ατελείωτη γραφειοκρατία, εντός του 2011θα ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης της συγκεκριμένης κάρτας η οποία θα αντικαταστήσει σταδιακά την αστυνομική ταυτότητα και μέσα στο τσιπ θα περιέχει όλες τις πληροφορίες του χρήστη που θα τον .....
βοηθούν στις συναλλαγές του με το Δημόσιο. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ όπου παρουσιάστηκε η συγκεκριμένη κάρτα «Δικαίωμα στην σύνταξη, δικαίωμα στην εκπαίδευση, δικαίωμα στην επανακατάρτιση, στο επίδομα αναπηρία, στο βιβλιάριο υγείας. Όλα θα αποτυπώνονται στην κάρτα του πολίτη».

Επίσης θα περιέχει τον αριθμό φορολογικού μητρώου, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και τον ειδικό εκλογικό αριθμό.
http://www.newsbeast.gr/

0 Το περπάτημα προλαμβάνει τη γήρανση

Το περπάτημα μπορεί να ενισχύσει τη συνεκτικότητα μέσα στα εγκεφαλικά κυκλώματα, που τείνουν να μειώνονται όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.
"Τα στοιχεία συνεκτικότητας μειώνονται όσο γερνάμε" είπε ο δρ Αρθουρ Φ. Κρέιμερ, ο οποίος ηγείται της ομάδας που
.εκπόνησε τη μελέτη στο πανεπιστήμιο του Ιλλινόι στην Ουρμπάνα Σαμπέιν.

"Τα δίκτυα δεν είναι τόσο καλά συνδεδεμένα για να στηρίξουν τις δραστηριότητές μας, όπως η οδήγηση" τόνισε ο ίδιος. "Αλλά διαπιστώσαμε ότι με την αεροβική άσκηση, τα εγκεφαλικά δίκτυα έγιναν πιο συναφή" συμπλήρωσε.

Η έρευνα του Κρέιμερ για το περπάτημα δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Frontiers in Aging Neuroscience.

Για να ολοκληρωθεί η μελέτη, παρακολουθήθηκε η πορεία 70 ενηλίκων από ....60 ως 80 ετών, στη διάρκεια ενός χρόνου.

Εν τω μεταξύ, μία άλλη ομάδα λειτούργησε ως ομάδα ελέγχου για την αξιολόγηση όσων μετείχαν στην έρευνα για το περπάτημα.

"Οσοι μετείχαν στην ομάδα των περιπατητών, στην ομάδα που έκανε αερόβια άσκηση, είχαν μακράν τα μεγαλύτερα οφέλη" ανέφερε ο Κρέιμερ, τονίζοντας ότι τα οφέλη δεν ήταν μόνο σωματικά.
"Μετρήσαμε επίσης την εγκεφαλική λειτουργία" υπογράμμισε ο Κρέιμερ, του οποίου η ομάδα χρησιμοποίησε μία από τις πιο γνωστές μεθόδους εγκεφαλικής απεικόνισης (brain imaging), το fMRI (Functional Magnetic Resonance Imaging ή Λειτουργική Απεικόνιση Μαγνητικού Συντονισμού), για να εξετάσει τα εγκεφαλικά δίκτυα.

Συγκριτικά, εξετάστηκε και μία ομάδα 20 με 30 ετών.

"Η ομάδα που έκανε αεροβική άσκηση επίσης κατέγραψε βελτίωση στη μνήμη, την προσοχή και μία σειρά από άλλες γνωστικές λειτουργίες" εξήγησε ο Κρέιμερ.

"Καθώς οι πιο ηλικιωμένοι στην ομάδα περπατήματος αποκτούσαν μεγαλύτερη ευεξία, η συνάφεια μεταξύ διαφορετικών τμημάτων των εγκεφαλικών δικτύων τους αυξανόταν και έφτανε να μοιάζει με εκείνη των 20χρονων" συνέχισε.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν σημειώθηκαν μέσα σε μία νύχτα.

Αντίθετα παρατηρήθηκαν μόνο αφότου η ομάδα περιπατητών επιδιδόταν επι ένα χρόνο σε αυτή τη δραστηριότητα.

Κατά την εξέταση που έγινε σε ένα εξάμηνο δεν παρατηρήθηκε κάποια πρόοδος.

http://newscity1.blogspot.com/

0 Αυστραλία: Ζητούν την απόσυρση του Voltaren

Την απαγόρευση του παυσίπονου Voltaren ζητούν οι επιστήμονες στην Αυστραλία μετά από μία νέα μελέτη που έγινε στη Δανία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο παυσίπονο αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης εγκεφαλικού, ακόμα και σε υγιείς ανθρώπους. Το Voltaren διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή στην Αυστραλία και είναι από τα δημοφιλέστερα παυσίπονα, αλλά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι το ίδιο επικίνδυνο όσο και το χάπι Vioxx κατά της.....
αρθρίτιδας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Φαρμακολογίας του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, Ντέϊβιντ Χένρι, «το συγκεκριμένο παυσίπονο είναι ξεπερασμένο, αλλά και τοξικό».


Υπενθυμίζεται ότι το 2004 το φάρμακο Vioxx για την αρθρίτιδα αποσύρθηκε από την αυστραλιανή αγορά, γιατί αύξανε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.


http://24wro.blogspot.com/

0 Αγοράζουμε 6 γαλλικές φρεγάτες μέσα στην κρίση

Το σύνολο της «μαύρης τρύπας» στα έσοδα της κεντρικής κυβέρνησης που ανέρχεται σε 3,5-5 δις ευρώ, αντιστοιχεί το ποσό κατασκευής των 6 γαλλικών φρεγατών που παρήγγειλε επίσημα το ελληνικό κράτος, με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της γαλλικής DCNS και των Ναυπηγείων Ελευσίνας-Νεωρίου.

Μεσούσης της κρίσης, σε μία εποχή που περικόπτεται ακόμη και.το υστέρημα των πολιτών, παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι «θα ήταν παράδοξο σε αυτήν τη χρονική περίοδο να μιλάμε για περαιτέρω εξοπλισμούς», η κυβέρνηση αποφάσισε να υπογράψει τη συμφωνία για την προμήθεια 6 φρεγατών τύπου Fremm.

Όπως λέγεται, οι φρεγάτες είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει η ....ελληνική πλευρά, για την στήριξη που παρείχε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, σε μία σειρά θεμάτων, προεξάρχοντος αυτό του ευρωπαϊκού πλαισίου βοήθειας στην ελληνική οικονομία.

Άλλωστε η απόφαση για την αγορά τους, ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, τον περασμένο Φεβρουάριο, την στιγμή που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, βρισκόταν ακόμη στο Παρίσι, και διαπραγματευόταν με τον Νικολά Σαρκοζί, τους όρους για την οικονομική βοήθεια.

Όμως, «γραμμάτια» στον πρόεδρο της Γαλλίας, χρωστούσε και η προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή, λόγω της γαλλικής στήριξης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Αυτό φάνηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο 2008, όπου συζητήθηκε το ζήτημα της διεύρυνσης. Με την στήριξη του Νικολά Σαρκοζί που ήταν παραπάνω από σαφής, η Σύνοδος είχε αποφασίσει την ένταξη της Αλβανίας και της Κροατίας στο ΝΑΤΟ, αλλά όχι και των Σκοπίων, δικαιολογώντας απόλυτα τις ελληνικές θέσεις, παρά τις αντιρρήσεις της Ουάσιγκτον, και άλλων χωρών.

Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμάται και η στήριξη της γαλλικής πλευράς, στις κυπριακές θέσεις κατά την διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υποκρισία της Ευρώπης

Σαν βόμβα έσκασαν τα όσα είπε πριν λίγα εικοσιτετράωρα, ο πρώην αντιεξουσιαστής και νυν Ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, κατά του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Ζοζέ Μπαρόζο, για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

«Γνωρίζατε χρόνια πριν από την κρίση για το πρόβλημα της Ελλάδας και δεν κάνατε καμία επίσημη παρέμβαση. Όμως αυτή την ώρα κύριε Μπαρόζο, που ασκείται πίεση στους Έλληνες για να τα καταφέρουν, δεν σας άκουσα να σχολιάζετε το γεγονός πως τον Αύγουστο εκπρόσωποι της γαλλικής και της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας είχαν διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για να συνεχιστεί η πώληση οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα».

«Προβολή ισχύος» από το Πολεμικό Ναυτικό

Η φρεγάτα πολλαπλών αποστολών Fremm ενσωματώνει την τελευταία λέξη σε ότι αφορά τις τεχνολογικές εξελίξεις. Είναι σχεδόν αόρατη για τα εχθρικά ραντάρ, αφού έχει πλήρη χαρακτηριστικά stealth, με εξαιρετικά χαμηλή «θερμική υπογραφή» και 40% μικρότερη ηλεκτρομαγνητική υπογραφή (RCS) από τα συνηθισμένα πολεμικά πλοία. Τα συστήματά της είναι ψηφιοποιημένα και μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα πάνω από 40 μίλια την ώρα.

Η φρεγάτα Fremm θεωρείται στρατηγικό όπλο αφού οι πύραυλοι SCALP NAVAL, που φέρει μπορούν να πλήξουν στόχους από απόσταση 500 ναυτικών μιλίων, δηλαδή 1000 χιλιομέτρων. «Είναι η πρώτη φορά που οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, μπορούν να πλήξουν την Άγκυρα από τη θάλασσα ή το έδαφος», λέει με νόημα στη zougla.gr στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία αποδεσμεύει στρατηγικά όπλα προς πώληση.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της συμφωνίας, είναι ότι όπως θεωρούν οικονομικοί κύκλοι, αυτή «δένοντας» τις Fremm στον όμιλο Ελευσίνας-Νεωρίου ισχυροποιείται η θέση της Ελευσίνας ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί ο λεγόμενος Ενιαίος Ναυπηγικός Φορέας.

Βάσει της συμφωνίας, ο ελληνικός όμιλος θα είναι ο κύριος συνεργάτης της DCNS στην Ελλάδα και η βασική ναυπηγός εταιρεία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αντικαθιστά το Μνημόνιο Κατανόησης (MOU), που είχε υπογραφεί το έτος 2006.

http://newscity1.blogspot.com/

0 Τα 17 σωστά ερωτήματα προς Παπανδρέου

Η στήλη όπως κάθε χρόνο έχει να καταθέσει τα δικά της αμείλικτα ερωτήματα.

1. Όταν λέγατε ότι υπάρχουν λεφτά, εννοούσατε τα δικά μας;

2. Γιατί έβαλε τον όρο “διατροφής” στο υπουργείο Υγείας; Έτσι κι αλλιώς ένα άλλο υπουργείο, το Οικονομικών, μας επέβαλε αυστηρή δίαιτα.

3. Τι ακριβώς εξασφαλίσατε με το ταξίδι σας στη Μ. Ανατολή; Επενδύσεις ή μήπως τον ιό του Δυτικού Νείλου για να ξαλαφρώσετε από μερικούς συνταξιούχους τα ασφαλιστικά ταμεία;

4. Στον επόμενο ανασχηματισμό θα διαλέξετε υπουργούς από τους... υπόλοιπους βουλευτές σας ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο;

5. Στο Σκοπιανό εσείς βάλατε πρώτος την “κόκκινη γραμμή”. Γατί σε όλα τα άλλα θέματα βάλατε μια… “κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη…”;

6. Σε ποια κατασκευαστική εταιρία θα αναθέσετε την κατασκευή του 4ου δρόμου προς τον σοσιαλισμό; Στον Ακτωρα;

7. Αληθεύει ότι κόψατε τον Πάγκαλο από τον πρωινό καφέ επειδή έτρωγε όλα τα τυροπιτάκια;

8. Δεν σας ενοχλεί που σας αποκαλούσαν “λευκό Ομπάμα” αντί να αποκαλούν τον Αμερικανό πρόεδρο “μαύρο Παπανδρέου”;

9. Αν ξαναγινόταν σήμερα εθνικές εκλογές θα ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ;

10. Εκείνος ο απλός πολίτης που σας βρήκε τυχαία στον δρόμο και σας είπε “για την πατρίδα δίνω και τον μισθό μου” είναι ακόμη στην Ελλάδα ή μετανάστευε στην Αυστραλία;

11. Παλαιότερα ήσασταν θαυμαστής του σουηδικού μοντέλου. Αληθεύει ότι τώρα σας γοητεύει το μοντέλο της… Παλαιστίνης;

12. Πώς θα αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια της χώρας μας στο εξωτερικό, όταν θα την έχετε πάρει από τους πολίτες της;

13. Γιατί δεν δώσατε ένα υπουργείο στους λιμοκοντόρους του Δ.Ν.Τ.; Δεν θα ήταν προτιμότερο από το να παίζουμε… το “σπασμένο τηλέφωνο”:

14. Τώρα που αναδομήσατε την Ξενογιαννακοπούλου θα μπορούμε να καπνίζουμε εκεί που πάμε για να πιούμε και να ξεχάσουμε το χάλι στο οποίο εξαιτίας σας έχουμε περιέλθει;

15. Αν δεν κερδίσει ούτε ο Μπουτάρης τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την άλλη φορά ποιον θα υποστηρίξετε; Τον Johnny Walker;

16. Γιατί στη φετινή ΔΕΘ είναι τιμώμενη χώρα η Ουγγαρία; Επειδή ήταν κι αυτή πελάτης του ΔΝΤ;

17. Δεν βάλατε ούτε μια γυναίκα υποψήφια περιφερειάρχη. Μήπως σιγά σιγά θα τους αφαιρέσετε και το δικαίωμα ψήφου; (Μωρέ ας ψηφίζουν. Αρκεί να μην… οδηγούν Ι.Χ.).

Πηγή:gaios.wordpress.com

0 Παραχωρούν 7.500 στρέμματα σε αμερικανική εταιρία!

http://kontiloforos.blogspot.com/

0 Βρέφος με ροζ αίμα!

ροζ αίμα

Συνέβη και αυτό το παράξενο στη Κίνα. Ένα μωρό μόλις 40 ημερών τρόμαξε τους γιατρούς και νοσοκόμους στο νοσοκομείο παίδων Hubei στην Κίνα. Όταν του πήραν αίμα και το σύγκριναν με φυσιολογικό αίμα…
είδαν με έκπληξη ότι το χρώμα του ήταν ροζ. Το μωρό είχε εξεταστεί σε ένα τοπικό νοσοκομείο όταν ήταν μόλις 7 ημερών και η διάγνωση ήταν ότι το μωρό....
χαίρει άκρας υγείας. Και όμως, μόλις 20 ημέρες μετά από τη γέννησή του, το βρέφος παρουσίασε διάφορα σωματικά συμπτώματα μεταξύ των οποίων και ανεβασμένα λιπίδια στο αίμα. Οι εξετάσεις του έδειξαν ότι πάσχει από υπερλιπιδαιμία, αναιμία, ρετινοπάθεια και μόλυνση στους πνεύμονες.

http://endiaferonta.com/

0 Η αλήθεια εχει δύο οψεις.


ΘΡΗΣΚΕΙΑ

0 Επικαιροτητα.


@ Ο Τρισε το ψελισε για την επιστροφή στη δραχμή . Τυχαίο ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.
@ Οι Γαλλοι μαζικά κινητοποιήθηκαν για την αυξηση των οριων συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62. Οχι σαν κατι αλλους ΜΑΛΑΚΕΣ που τα ορια συνταξιοδότησης τα ανεβασαν στα 67 με την μιση συνταξη και ουτε ιδρωσε το αυτι τους. Τι να τους συμβαίνει αραγε; Μηπως είναι καθυστερημένοι, ή μηπως είναι σοσιαλιστές;
@ Ο Μαντέλης αφεθηκε ελευθρος. "Η σκευωρεια καταριφθηκε.Η δικαιοσύνη και η Δημοκρατια νικησαν." Πρεπει να του ζητησουν συγνωμη.
@ Ο Γιωργάκης θα κάνει λέει ανασχηματισμο. Επειδή το χεστηκε η φοραδα στα αλωνια δεν είναι κομψό θα το πω αλλιώς: Θυμωσε ο Μανωλιος και εβαλε το βρακι του αλλιώς.
@ Αληθεια ο Τσουκάτος και ο Ακης τι κάνει;

http://paratolmo.blogspot.com/

0 Ενεα (9) σχέδια υπο την επιδραση του LSD.

Αυτά τα 9 σχέδια, υδατογραφίες έγιναν από έναν καλλιτέχνη υπό την επήρεια LSD, ως μέρος ενός πειράματος που διεξήγαγε η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο καλλιτέχνης έλαβε μια δόση LSD και ειχε ελεύθερη πρόσβαση σε ένα κουτί ζωγραφικής. Το μοντέλο είναι του γιατρου που του εκανε την ένεση του φαρμάκου.

* 20 λεπτά μετά την πρώτη δόση (50 μικρογραμμάρια). Ο ασθενής δεν έχει.... δείξει ακόμη το αποτέλεσμα του φαρμάκου.


* 85 λεπτά μετά την πρώτη δόση και 20 λεπτά μετά τη δεύτερη δόση (50 μικρογραμμάρια). Ο ασθενής είναι σε ευφορία.


* 2 ώρες και 30 λεπτά μετά την πρώτη δόση. Ο ασθενής είναι πολύ επικεντρωμενος στην αποστολή του.


* 2 ώρες και 45 λεπτά μετά την πρώτη δόση. Αρχίζει να χανει τον ελεγχο.


* 5 λεπτά αργοτερα.


* 3 ώρες και 15 λεπτά μετά την πρώτη δόση. Ο ασθενής είναι ταραγμένος.


4 ώρες και 55 λεπτά μετά την πρώτη δόση.Ο ασθενής παρέμεινε δύο ώρες ξαπλωμένος στο κρεβάτι κουνώντας τα χέρια στον αέρα, και ξαφνικά επιστρέφει στην αποστολή του.


* 5 ώρες και 45 λεπτά μετά την πρώτη δόση. Ο ασθενής έχει μια ώρα που κινείται γύρω από το δωμάτιο και επιστρέφει στην αποστολή του.


* 8 ώρες μετά την πρώτη δόση. Ο ασθενής κάθεται στο κρεβάτι, λέει ότι έχει μειωθεί η επίδραση του φαρμάκου και έκανε το τελικό σχέδιο. 
 
http://paratolmo.blogspot.com/

0 Η ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΣΤΗΝ ''ΚΑΤΕΡΙΝΑ''
"http://istorikesphotografies.blogspot.com

0 ΣΟΚ! Ξέβρασε τα φέρετρα η νεροποντή στο Ν. Νεκροταφείο Αχαρνών.

Σε βαθμό ιεροσυλίας έχει φτάσει πλέον η Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα η Δημοτική Επιχείρηση Νεκροταφείου Αχαρνών...αφού δεν σέβονται πλέον ούτε τους νεκρούς μας, οι οποίοι με μία νεροποντή βγήκαν στην επιφάνεια! Η παράνομη επέκταση του Νέου Νεκροταφείου, για την οποία είχε καταγγελθεί ο Πρόεδρος κ. Σαββίδης με την πρώτη βροχή έφερε στην επιφάνεια τους νεκρούς μας.
Γκρέμισαν τοίχους, ξήλωσαν άσφαλτο και όπως – όπως οι εργάτες του νεκροταφείου πήραν εντολή να θάψουν όλους όσους έρχονταν, στο αυτοσχέδιο νεκροταφείο, που μόνο νεκροταφείο για ανθρώπους δεν θυμίζει, καθώς τα μπάζα και τα σκαπτικά μηχανήματα είναι ακριβώς δίπλα από
...


τους λάκκους. Οι εργάτες υπάκουσαν, οι νεκροί θάφτηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, οι οικονομικές εκκρεμότητες εννοείτε πως εξοφλήθηκαν. Όμως η βροχή δεν ήταν σύμμαχος της παρανομίας. Ένα ποτάμι από λασπόνερα ξέθαψε τους νεκρούς, έφερε στην επιφάνεια τα φέρετρα με τους νεκρούς να βρίσκονται σε έναν λάκκο με λάσπη και σε άθλια κατάσταση. Οι αρμόδιοι το μόνο που έκαναν ήταν να σκεπάσουν τα φέρετρα με λαμαρίνες. Αν οι συγγενείς ενός από τους εκλιπόντες δεν τύγχαινε να μεταβούν στο σημείο για να πραγματοποιήσουν τρισάγιο στην μνήμη του κανείς δεν θα αντιλαμβανόταν τι είχε συμβεί, καθώς το πρωί ο λάκκος θα έκλεινε με το νεκρό στην τραγική κατάσταση που βρισκόταν.
Οι συγγενείς σε τραγική κατάσταση με την εικόνα του αγαπημένου τους προσώπου σε ένα αναποδογυρισμένο, γεμάτο λάσπη, φέρετρο αναζητούσαν τους υπευθύνους. Δυστυχώς ο Πρόεδρος κ. Σαββίδης φάνηκε ανεπαρκέστατος, ιερόσυλος και ανεύθυνος, καθώς ζήτησε ακόμη και τον λόγο από τους συγγενείς!!! Ο Δήμαρχος ανύπαρκτος, αφού οι συγγενείς επικοινώνησαν με το γραφείο του κι εκείνος ήταν… απασχολημένος. Η οικογένεια του κ. Καραμήτσα έχει ήδη κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να τιμωρηθούν οι ιερόσυλοι. Ήδη έχουν προβεί σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και είναι έτοιμοι να κυνηγήσουν όλους όσους φέρουν ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση, αναγνωρίζοντας πως τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και τα «κυκλώματα» της πολιτικής είναι δύσκολο να ξεπεραστούν, εκείνοι θα το παλέψουν.
Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι μία λέξη ΑΙΣΧΟΣ! Δεν σέβεστε τους ζωντανούς τουλάχιστον σεβαστείτε τους νεκρούς μας, γιατί αν μην τι άλλο υπάρχει και Θεός...
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ:

0 Εκοψαν αναπηρική σύνταξη από οικοδόμο... χωρίς πόδια!


Παρέμβαση στο ΙΚΑ του Πύργου και στη συνέχεια παρέμβαση και κατάληψη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα πραγματοποίησαν αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, τα Συνδικάτα Οικοδόμων Πάτρας, Αιγίου, Αρκαδίας, Ηλείας και η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, μετά το περιστατικό να κοπεί η αναπηρική σύνταξη από τον ανάπηρο (με κομμένα πόδια εδώ και 13 χρόνια) οικοδόμο Κατσιαδράμη Δημητρή, με τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχε επιτροπή να τον εξετάσει, λες και....
υπήρχε περίπτωση να έχουν ξαναφυτρώσει τα πόδια! Μετά την παρέμβαση των Συνδικάτων και του ΠΑΜΕ και την πίεση που άσκησαν... βρέθηκε επιτροπή να τον εξετάσει.

Πηγη : dete.gr


0 Είναι επίσημο! Ο Η. Ψινάκης υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές!

 Τελικά ισχύει το ρητό : "Η κάθε χώρα έχει τους πολιτικούς που της αξίζουν"
 
Η υποψηφιότητα του Ηλία Ψινάκη για δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας είναι γεγονός! Εδώ και μήνες, ο "δαιμόνιος" μάνατζερ "φλέρταρε" με μια θέση σε ψηφοδέλτιο, αλλά τώρα φαίνεται πως είναι η κατάλληλη στιγμή.

Λίγο μετά τις 11, βρέθηκε στο Δημαρχείο Αθηνών για να θέσει και επίσημα την υποψηφιότητά του, στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, στο πλευρό του..... Νικήτα Κακλαμάνη!

Ο Ηλίας Ψινάκης δήλωσε: "Μόλις αποδέχτηκα την πρόταση του κύριου Κακλαμάνη για την υποψηφιότητά μου, δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω γιατί υπόκειμαι στους περιοριορισμούς του προεκλογικού αγώνα"!

Επίσης, δεν θέλησε να αποκαλύψει κάτι παραπάνω σχετικά με τον προεκλογικό του αγώνα, αλλά και για το αν θα συμμετάσχει φέτος στο "Ελλάδα Έχεις Ταλέντο"! Αρκέστηκε να ευχηθεί καλή σεζόν και καλό χειμώνα!

Πηγή : TNSite

0 Ο Ομπάμα στήνει το μεγαλύτερο deal όπλων στην Ιστορία!

 Για θυμίστε μου ποιος έχει πάρει Νόμπελ Ειρήνης το 2009 γιατι ξεχνάω....
Το μακράν μεγαλύτερο deal πώλησης όπλων στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Μπαράκ Ομπάμα!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η αμερικανική κυβέρνηση πρόκειται να ενημερώσει μέσα στις επόμενες ώρες (!)το Κογκρέσο για τα πλάνα της να προχωρήσει στην πώληση οπλικών συστημάτων, συνολικής αξίας 60 δις δολαρίων, στην Σαουδική Αραβία.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας κάνουν λόγο για μια πώληση – πακέτο....

0 Παράτησε τα παιδιά της για να παίξει Small World

Τελικά οι πιτσιρικάδες που παίζουν video games έχουν πιο πολύ μυαλό από τους ενήλικες. Μετά το ζευγάρι από τη Κορέα που είχε αφήσει το μωρό του ατάιστο για να φροντίσουν το εικονικό τους παιδί, μια Βρετανίδα χήρα είχε “κολλήσει” τόσο πολύ με το Small World που δεν έδινε επί 6 μήνες φαγητό στα τρία της παιδιά.
Η 33χρονη χήρα έπαιζε 22 ώρες την ημέρα Small World, όπου νάνοι και γίγαντες μάχονται για να καταλάβουν μια μικρή περιοχή, επί έξι ολόκληρους μήνες.

Τα παιδιά της 9, 10 και 13 ετών τρέφονταν με κονσέρβες ή ...οτιδήποτε άλλο έβρισκαν στα ντουλάπια και το ψυγείο.

Όλα αποκαλύφθηκαν ότι ένας γείτονας κοίταξε από το παράθυρο του, βλέποντας το εσωτερικό του σπιτιού της γυναίκας να είναι βρώμικο και σαν εγκαταλελειμμένο.

Όταν μπήκε η αστυνομία, βρήκαν σκουπίδια παντού, μουχλιασμένο φαγητό και δύο νεκρά σκυλιά.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε μετά το θάνατο του συζύγου της από ανακοπή καρδιάς.

Αρχικά, έπαιζε μια ώρα την ημέρα, αλλά σταδιακά εθιζόταν όλο και πιο πολύ.

Το δικαστήριο την καταδίκασε σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή, και 75 ώρες κοινωνικής εργασίας.
Πηγη : cosmo.gr


Πηγή : TNSite

0 Η βιβλιοθήκη του Βατικανού ανοίγει ξανά τις πύλες της

Ήταν κλειστή 3 χρόνια λόγω εργασιών ασφαλείας
Μία από τις διασημότερες βιβλιοθήκες του κόσμου, αυτή του Βατικανού, θα ανοίξει και πάλι τις πύλες της για τους μελετητές στις 20 Σεπτεμβρίου, αφού παρέμεινε κλειστή επί τρία χρόνια προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες και να αποκτήσει μέτρα ασφαλείας της πιο σύγχρονης τεχνολογίας.

Όπως εξήγησε ο καρδινάλιος Ραφαέλε Φαρίνα τα έργα ήταν απαραίτητα επειδή παρουσιάστηκαν προβλήματα ακόμη και στον σκελετό του κτιρίου που χρονολογείται από το ...15ο αιώνα και φιλοξενεί περίπου 1,5 εκατομμύριο βιβλία, τα παλαιότερα από αυτά ανάγονται στους πρώτους αιώνες μ.Χ.

Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει εξάλλου σχεδόν 150.000 χειρόγραφα. Μεταξύ αυτών και την ακριβότερη Βίβλο του κόσμου για τη διακόσμηση της οποίας χρησιμοποιήθηκε 1,5 κιλό χρυσάφι, όπως αποκάλυψε ο συντηρητής των ελληνικών χειρογράφων, Σεβέρ Βόικου.

Η Βιβλιοθήκη του Βατικανού θα διαθέτει στο εξής ένα σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου της κυκλοφορίας των βιβλίων που θα επιτρέπει να εντοπίζεται κάθε έργο και θα μπλοκάρει την έξοδό του από το κτίριο.

Το κόστος των εργασιών άγγιξε τα 25 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία καταβλήθηκαν από την ίδια τη Βιβλιοθήκη και από Ιταλούς και ξένους σπόνσορες.

Πηγη : newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...