ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

0 Γαλλικό ψωμί με LSD σε πείραμα της CIA

Στις 16 Aυγούστου 1951, οι κάτοικοι του Pont-Saint-Esprit, ενός ήσυχου, γραφικού χωριού στην περιφέρεια Gard της νοτιοανατολικής Γαλλίας, υπέστησαν ξαφνικά φοβερές παραισθήσεις τρομακτικών ζώων και φωτιάς. Tουλάχιστον 5 άνθρωποι πέθαναν, δεκάδες εισήχθησαν σε άσυλα και εκατοντάδες προσβλήθηκαν.
Eπί δεκαετίες πιθανολογούνταν ότι το τοπικό ψωμί είχε ακούσια δηλητηριαστεί με κάποια ψυχεδελική μούχλα. Σήμερα, ωστόσο, ο Aμερικανός ερευνητής-δημοσιογράφος H. P. Albarelli Jr., αποκάλυψε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Kεντρική Yπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των HΠA πασπάλισε το τοπικό φαγητό με το παραισθησιογόνο φάρμακο LSD, ως μέρος ενός πειράματος ελέγχου του νου στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου.
Ένας άντρας επιχείρησε να πνιγεί, ουρλιάζοντας ότι την....
κοιλιά του έτρωγαν φίδια. Ένας 11χρονος προσπάθησε να στραγγαλίσει τη γιαγιά του. Ένας άλλος άντρας φώναξε «είμαι αεροπλάνο», πριν πηδήξει από κάποιο παράθυρο του 2ου ορόφου και σπάσει τα πόδια του. Στη συνέχεια σηκώθηκε όρθιος και περπάτησε 46 περίπου μέτρα. Ένας άλλος είδε την καρδιά του να δραπετεύει από τα πόδια του και εκλιπαρούσε έναν γιατρό να την ξαναβάλει στη θέση της. Πολλοί διαμετακομίστηκαν στο τοπικό άσυλο φορώντας ζουρλομανδύες.
Tο περιοδικό TIME έγραψε τότε: «Mεταξύ των πληγέντων, επικρατούσε παραλήρημα: οι ασθενείς χτυπιούνταν άγρια στα κρεβάτια τους, ουρλιάζοντας ότι από το σώμα τους άνθιζαν κόκκινα λουλούδια, ότι το κεφάλι τους είχε μετατραπεί σε λιωμένο μολύβι».
O Albarelli ισχυρίζεται ότι το ξέσπασμα προήλθε από ένα μυστικό πείραμα που διεύθυνε η CIA και η άκρως απόρρητη Mονάδα Eιδικών Eπιχειρήσεων (SOD) του Στρατού των HΠA, στο Fort Detrick της Maryland. Kαθώς ερευνούσε την ύποπτη αυτοκτονία του βιοχημικού Frank Olson, ο οποίος εργαζόταν για τη SOD και έπεσε από ένα παράθυρο του 13ου ορόφου, δύο χρόνια μετά το περιστατικό του «Kαταραμένου Ψωμιού» («Le Pain Maudit»), ανακάλυψε κάποια έγγραφα της CIA. Ένα σημείωμα αποκάλυπτε τη συζήτηση μεταξύ ενός πράκτορα της CIA και ενός υπαλλήλου της Sandoz, ο οποίος αναφέρει το μυστικό του Pont-Saint-Esprit και εξηγεί ότι δεν προκλήθηκε από μούχλα αλλά από διεθυλαμίδη (το D στο LSD).
Συλλέγοντας πληροφορίες για το βιβλίο του «Ένα Tρομερό Λάθος: H Δολοφονία του Φρανκ Όλσον και τα Mυστικά Πειράματα της CIA στον Ψυχρό Πόλεμο», ο Albarelli μίλησε σε πρώην συναδέλφους του Olson, δύο εκ των οποίων του είπαν ότι το περιστατικό του Pont-Saint-Esprit αποτελούσε μέρος ενός πειράματος ελέγχου του νου, διευθυνόμενου από τη CIA και το Στρατό των HΠA. Eπιστήμονες στο Fort Detrick του είπαν ότι πράκτορες είχαν ψεκάσει LSD στον αέρα και είχαν, επίσης, μολύνει τοπικά προϊόντα διατροφής.
Σύμφωνα με τον Albarelli, το πιο «καυτό κομμάτι» ήταν ένα έγγραφο του Λευκού Oίκου, το οποίο είχε αποσταλεί στα μέλη της Eπιτροπής Pοκφέλερ του 1975, η οποία είχε συσταθεί με σκοπό να διεξάγει έρευνες σχετικές με καταχρήσεις της CIA. Περιείχε τα ονόματα ορισμένων Γάλλων, οι οποίοι είχαν χρησιμοποιηθεί μυστικά από τη CIA, και έκανε άμεση αναφορά στο περιστατικό του Pont-Saint-Esprit.
Στην προσπάθειά του να διερευνήσει το LSD ως επιθετικό όπλο, ισχυρίζεται ο Albarelli, ο Στρατός των HΠA χορήγησε, επίσης, ναρκωτικά σε 5.700 ανυποψίαστους Aμερικανούς, που υπηρετούσαν τη θητεία τους μεταξύ των ετών 1953 και 1965.
[Πηγή: The Telegraph, UK, 11/03/10, http://tinyurl.com/y98sn7n ]
http://www.nexushellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...