ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

0 Η κοιλάδα των λουλουδιών...

Η κοιλάδα των λουλουδιών, βρίσκεται στην Ινδία, στις πλαγιές των δυτικών Ιμαλαΐων και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα μέρη πάνω στη Γη. Τα αμέτρητα αγριολούλουδα, με τα τόσα διαφορετικά χρώματα, καλύπτουν πλήρως την κοιλάδα και δημιουργούν μια μαγευτική θέα. Η κοιλάδα των λουλουδιών είναι μια έκταση μήκους 8 χιλιομέτρων και πλάτους 2, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 3500 – 4000 m. Είναι ένας παραδεισένιος τόπος καθώς εκτός από την απίστευτη ομορφιά του τοπίου είναι ...ένας ιδιαίτερα σημαντικός βιότοπος. Εδώ ευδοκιμούμ περισσότερα από 500 είδη φυτών, κάποια από τα οποία δεν συναντώνται αλλού. Στην κοιλάδα υπάρχουν επίσης 114 είδη πουλιών και 13 σπάνια και απειλούμενα είδη ζώων, όπως το κίτρινο κουνάβι, η μαύρη αρκούδα, η λεοπάρδαλη του χιονιού και τα μπλε πρόβατα.

0 Κίνημα Πολιτών «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε»

Tο Κίνημα Πολιτών «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» προέκυψε από μία σκέψη απλή μέσα σε μία εποχή κατ’ εξοχήν δύσκολη για όλους.Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, σαν πολίτες, μέσα στη δίνη που βρίσκεται η χώρα μας για να βοηθήσουμε την οικονομία μας, τους εαυτούς μας και τους συμπολίτες μας, για να σώσουμε τις δουλειές μας.

Αν καθ’ ένας από... μας συνειδητά «σπρώξει» τις καταναλωτικές του ανάγκες σε ελληνικά προϊόντα (διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, τουρισμού) διασώζουμε θέσεις εργασίας, ανακυκλώνουμε το χρήμα μέσα στη χώρα μας, μειώνουμε τις εισαγωγές, συμβάλλουμε στη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων άρα και σε περισσότερες επενδύσεις, άρα και σε κίνητρα για περισσότερες, ποιοτικότερες καλλιέργειες των δικών μας αγροτικών προϊόντων...

0 Τη δεύτερη θέση στον κατάλογο με τους ευτυχέστερους πολίτες της Ευρώπης καταλαμβάνουν οι Έλληνες

Παρά τα προβλήματα της χώρας, έρευνα κατέταξε τους Έλληνες στη δεύτερη θέση… ευτυχίας!
Πρώτοι οι Δανοί, σε ποσοστό 96% και ακολουθούν οι Έλληνες με ποσοστό 80%, οι Ιταλοί με 79%, οι Γάλλοι με 77%, οι Ολλανδοί και οι Βρετανοί με 72%, οι Ελβετοί με 71%, οι Ισπανοί με 68%, οι Αυστριακοί με 63%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πολίτες από 13 χώρες της Ευρώπης: Δανία, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ισπανία, Αυστρία, Τουρκία, Γερμανία, Πολωνία και Ρωσία.

0 ΔΕΙΤΕ: Πώς έγινε 10 χρόνια μετά το πασίγνωστο αυτό τοπίο!

Θεωρείται ως μια από τις διασημότερες φωτογραφίες του 20ου αιώνα...
Πρόκειται για το πασίγνωστο wallpaper των Windows XP. Λίγος κόσμος γνωρίζει ότι πρόκειται για αληθινή φωτογραφία, η οποία όπως έχει δηλώσει και ο φωτογράφος Charles O'Rear, δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία.
Η φωτογραφία τραβήχθηκε το 1996 στη Sonoma της Καλιφόρνια και έκανε πάμπλουτο τον φωτογράφο.

Δείτε όμως το τοπίο, το 2006 δέκα χρόνια μετά...

0 Μανιταρόσουπα βελουτέ

Υλικά : 1/2 κιλού μανιτάρια άγρια (βολίτες) ή του εμπορίου (αγαρικά- πορτο-μπέλο)
4 πατάτες
2 κρεμμύδια
2 καρότα
αλάτι πιπέρι
1 κουταλιά βούτυρο

0 Οι πιο θανατηφόροι τυφώνες στην Ιστορία

Ο θυμός της φύσης σε όλο του το μεγαλείο

Ο τυφώνας Irene δεν ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος τυφώνας που άφησε ανυπολόγιστες καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες στο πέρασμά του. Για την ακρίβεια, η ανθρωπότητα έχει δει και ζήσει πολύ πιο θανατηφόρες περιπτώσεις τέτοιων φυσικών καταστροφών.

Δείτε μερικές από αυτές:
 

0 Σιάτσου για Αρχάριους !!!

Τι άλλο θα βγάλουν πια αυτοί εκεί στην ανατολή...
Θες να σου κάνουν μασαζ σιάτσου αλλα δεν ξέρει κανένας;; Τώρα δεν μπορούν να σου πούν οχι αυτοι βγήκε αυτή η πετσέτα στην αγο΄ρα που εχει σημαδεμένα τα σημεία πίεσης

0 Το τελος της υπερσυμμετριας; (VIDEO)

Τα περιθώρια για τη θεωρία της υπερσυμμετρίας στενεύουν πλέον ασφυκτικά καθώς τα πειράματα που διεξάγονται στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών στη Γενεύη δεν έχουν ανιχνεύει ως τώρα κανένα σημείο … ζωής της.

Η μέχρι τώρα άκαρπη αναζήτηση δειγμάτων ύπαρξης του μποζονίου Χιγκς και των άλλων υπερσυμμετρικών σωματιδίων ενδέχεται να καταφέρει θανάσιμο πλήγμα στη συγκεκριμένη θεωρία η οποία, αν και πειραματικά αναπόδεικτη, πρόσφερε ως τώρα την απάντηση σε θεμελιώδη κενά της Φυσικής...

0 10 απίστευτες και παράξενες μπάλες για Bowling

Κι όμως με αυτές μπορείτε να παίξετε...

1 Οι καλύτερες Ελληνικές μπίρες μας συστήνονται... Στηρίζουμε τα Ελληνικά προιόντα.

Τι μπίρα βγάζει η Εύβοια; Ποια είναι η παλιότερη...
ελληνική ζυθοποιία και τι χρώμα έχει η κερκυραϊκή μπίρα;
Εσείς πιστεύετε ότι ξέρετε τα πάντα για τις ελληνικές μπίρες;

Αν νομίζετε ότι καλή και γευστική μπίρα μπορείτε να πιείτε μόνο εισαγόμενη από την Τσεχία ή τη Γερμανία, μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσετε τις απόψεις σας. Η Ελλάδα προσφέρει εδώ και μερικά χρόνια, αρκετές επιλογές μπίρας από τοπικές ζυθοποιίες, με ωραία αρώματα και εξαιρετική γεύση, ισάξιες των ξένων. Για αυτό, με οδηγό την παράφραση του γνωστού ρητού «παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι και μπαλωμένο…», εμείς σας λέμε «Μπίρα από τον τόπο σου…» και σας προτείνουμε να τολμήσετε μια δοκιμή για να πειστείτε, ακόμα και οι πιο απαιτητικοί. Ιδού μερικοί λόγοι για να το τολμήσετε άμεσα…

0 Οι τεράστιοι νερόμυλοι της Συρίας

Τα Norias of Hama όπως είναι το όνομά τους, κατασκευάστηκαν πριν από αρκετούς αιώνες στην πόλη Hama της Συρίας.

Χρησιμοποιούνταν για τη συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων νερού σε υδραγωγεία, από τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονταν σε όλα τα σημεία της πόλης και στα κοντινά χωράφια μέσω καναλιών.
Αρχικά είχαν κατασκευαστεί και λειτουργούσαν 30 τέτοιοι τροχοί. Σήμερα υπάρχουν 17, κανένας εκ των οποίων δε χρησιμοποιείται. Ο μεγαλύτερος από αυτούς είναι ο al-Mohamadiyya, η διάμετρος του οποίου είναι σχεδόν 20 μέτρα και είχε κατασκευαστεί για την παροχή νερού σε ένα από τα τζαμιά της περιοχής.

0 Οι μεγαλύτεροι serial killers όλων των εποχών.

Η έννοια του κατά συρροή δολοφόνου (serial killer) που συγκλονίζει μια ολόκληρη κοινωνία και τη βυθίζει στο φόβο με τις πράξεις του δεν είναι καινούργια στην ιστορία του ανθρώπου.

Απάνθρωπα εγκλήματα γίνονταν πάντοτε. Εμείς απλώς γνωρίζουμε αυτούς που τιμωρήθηκαν για αυτά. Η λίστα των serial killers που έχουν περάσει στην ιστορία για τις αποτρόπαιες πράξεις τους είναι –δυστυχώς- ατελείωτη.
Υπάρχουν όμως μερικοί που ξεχωρίζουν και κάνουν ακόμη τους ανθρώπους να ανατριχιάζουν στο άκουσμα του ονόματός τους...

0 Ιταλική πόλη εκτυπώνει το δικό της νόμισμα και θέλει να κηρύξει την ανεξαρτησία της

Στην φωτογραφία: Ένα χαρτονόμισμα αξίας 10 fioritos - ή ακριβώς 20 € - όπως χρησιμοποιείται σήμερα στο "Πριγκιπάτο του Filettino". Το πρόσωπο στο χαρτονόμισμα είναι αυτό του δημάρχου Luca Sellari.

Μια ιταλική πόλη έχει αρχίσει να εκτυπώνει το δικό της νόμισμα - και θέλει να κηρύξει την ανεξαρτησία - σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά σχέδια για τη συγχώνευση μικρών πόλεων σε ένα σημαντικό εγχείρημα για τη μείωση του κόστους.

0 Η προπαγάνδα των ΜΜΕ της Νέας Τάξης Πραγμάτων καλά κρατεί! βιντεο

Η φωτογραφία έχει ληφθεί από το βίντεο του BBC που ακολουθεί στο οποίο υποτίθεται ότι εμφανίζονται Λίβυοι αντάρτες στην Πράσινη Πλατεία να πανηγυρίζουν κραδένοντας σημαίες!

Η μόνη διαφορά είναι ότι ο θεατής παρατηρεί επί 50 δευτερόλεπτα ότι οι τρίχρωμες σημαίες είναι σημαίες της Ινδίας και οι “αντάρτες” φυσιογνωμικά ομοιάζουν με Ινδούς παρά σε πολίτες της Λιβύης…Ο νοών νοήτω!


0 Εκατομμύρια κουτάβια- μούμιες στην αρχαία Αίγυπτο!

 Περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια ζώα νεαρής ηλικίας, κυρίως σκύλοι και τσακάλια, που είχαν σκοτωθεί και μουμιοποιηθεί, βρίσκονται μέσα στις στοές, που έχουν έρθει στο φως στη Σακάρα της Αιγύπτου, που ήταν η νεκρόπολη της αρχαίας πρωτεύουσας Μέμφιδας.

 Γνωστές ως «Κατακόμβες των σκύλων» αυτές οι λαβυρινθώδεις στοές είχαν αποκαλυφθεί τον 19ο αιώνα αλλά ουδέποτε ανασκάφηκαν πλήρως. Κάτι που επιχειρεί σήμερα ομάδα βρετανών αρχαιολόγων από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ προσπαθώντας να ρίξει φως στο μυστηριώδες αυτό εύρημα.

0 Αυτά που δεν δείχνουν και δεν λένε τα Δυτικά ΜΜΕ για την Λιβύη (Συγκλονιστικό Video)

Ήταν 19 Μαρτίου του 2011 που οι μηχανές του ΝΑΤΟ έβαλαν μπροστά και με τρομακτική ισχύ και άρχισαν να πλήττουν ένα κυρίαρχο κράτος με νόμιμη κυβέρνηση.
Απλά η Ουάσινγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι είχαν αποφασίσει τι είναι το καλύτερο για τον λαό της Λιβύης μιας και αυτή την πλούσια σε πόρους χώρα δεν την είχαν οι Τραπεζίτες της στον έλεγχος τους.
Η πρακτική αρχαία και αλάνθαστη οι μυστικές υπηρεσίες βρήκαν κάποιους Εφιάλτες τους βάπτισαν, εξεγερμένους για να θολώσουν τα νερά στην κοινή γνώμη και να υπάρχει αφορμή για μια επέμβαση χωρίς να επέμβουν χερσαίες δυνάμεις του ΝΑΤΟ παρά μόνο επίλεκτες μονάδες υποστήριξης...

0 Ο λιγνίτης κόβει παιδικές ανάσες

Αυξημένη συχνότητα παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος έχουν δείξει μελέτες σε παιδιά που βρίσκονται κοντά σε λιγνιτικούς σταθμούς, π.χ. Δυτική Μακεδονία. Ειδικώς όταν πρόκειται για τη λειτουργία τους χωρίς αυστηρές προδιαγραφές. 

Υπενθυμίζεται ότι σε μελέτη (βλέπε πίνακες), που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγα χρόνια σε 3.559 παιδιά ηλικίας 9-12 ετών στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, καταδείχθηκαν οι βλαβερές συνέπειες της έκθεσης σε ρύπους που σχετίζονται με τους λιγνιτικούς σταθμούς. 

0 Πως θα ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας!

Σε προηγούμενο σημείωμά μας είχαμε μιλήσει για την «απόλυτη καταιγίδα»«τέλεια καταιγίδα») που απειλεί την Ελλάδα με την επικείμενη σύμπτωση τεσσάρων διεθνών κρίσεων:
– Της Ευρωπαϊκής κρίσης δανεισμού (που βρισκόμαστε στο επίκεντρό της και μας επηρεάζει άμεσα)
– Της Αμερικανικής κρίσης δανεισμού (που δεν έχει σχέση με την Ελλάδα, αλλά η σύμπτωσή της με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή κρίση, επηρεάζει την Ευρώπη συνολικά και μας αφορά)
Των – έκδηλων πια – ανεπαρκειών της Ευρώπης – που κι αυτές επηρεάζουν ακόμα πιο άμεσα την Ελλάδα...

0 Τυφλός σκύλος έχει για οδηγό άλλο σκύλο!

Ο καλύτερος φίλος ενός σκυλιού, είναι... ένας άλλος σκύλος! Όταν ο δεκάχρονος Zac έχασε την όραση του, η φίλη του Lilli το βοήθησε από την πρώτη στιγμή, ενώ ως τώρα δεν τον αφήνει λεπτό από τα μάτια της. 

H Lilli ακολουθεί το φίλο της παντού, περπατά δίπλα του στο δρόμο, ενώ τον αφήνει να ακουμπά το κεφάλι του επάνω της, όταν χάνεται ή κουράζεται. Ο τωρινός ιδιοκτήτης τους μετακομίζει στο εξωτερικό και οι δυο τους ψάχνουν ένα νέο σπίτι χωρίς φυσικά να χρειαστεί να χωριστούν.

0 Το δέντρο(3.000 ετών) που γέρασε κάτω από την Αίτνα

Το δέντρο που είναι γνωστό και ως η "καστανιά των εκατό αλόγων" έχει επιβιώσει αναρίθμητες φυσικές καταστροφές.

Ο θρύλος λέει πως στις αρχές της προηγούμενης χιλιετίας, μια βασίλισσα βρήκε καταφύγιο από μια ξαφνική καταιγίδα στον κορμό του, και μάλιστα όχι μόνο η ίδια αλλά και οι 100 ιππείς που την συνόδευαν καθώς ήθελε να επισκεφθεί την Αίτνα.

0 Ποια καλλιέργεια αποδίδει 40.000€ ανά στρέμμα ετησίως

Τα ελληνικά προϊόντα είναι γνωστά για την ποιότητα τους.

Μια ελκυστική επένδυση, με ιδιαίτερα υψηλό εισόδημα αποτελεί η συγκεκριμένη καλλιέργεια στην Ελλάδα που αποδίδει 40.000€ ανά στρέμμα.

Η καλλιέργεια μανιταριών, μάλιστα, πάει πολύ καλά στην Ελλάδα. Στη χώρα μας καλλιεργούνται σε επιχειρηματική κλίμακα δύο είδη μανιταριών, το λευκό μανιτάρι (Agaricus) και το πλευρωτό μανιτάρι (Pleurotus).

Την τελευταία 5ετία, λόγω του υψηλού κόστους, η παραγωγή του λευκού μανιταριού (Agaricus) μειώνεται με αντίστοιχη αύξηση του μεριδίου των μανιταριών Pleurotus (από 12% το 2002, πενταπλασιάστηκε και ανήλθε το 2008 σε 80%).

0 Μια τεράστια μέδουσα σε ακτή της Ουάσιγκτον!


Αυτός ο γίγαντας-μέδουσα έχε εντοπιστεί στο σημείο Καγιάκ στην Ουάσιγκτον.

Ο Oliver Pike 7 ετών σκέφτηκε ότι ήταν ένας εξωγήινος όταν το πρωτοείδε στην παραλία.

0 Juan Coderch: o Ισπανός που γράφει τα παγκόσµια νέα στα Αρχαία Ελληνικά

Του Βασίλη Δαλιάνη 
Όποιος είπε ότι τα Αρχαία Ελληνικά είναι µια νεκρή γλώσσα, είναι βέβαιο ότι δεν έχει υπόψη του τον κ. Χουάν Κόντερχ: τον Ισπανό καθηγητή του Πανεπιστηµίου St. Andrews στη Σκωτία, που δηµιούργησε ένα site µε τις διεθνείς ειδήσεις στα Αρχαία Ελληνικά!

Στο site Akropolis World News µπορεί κανείς να διαβάσει τις εξελίξεις από τον θάνατο του «Μιχαήλ Ιάξωνος» -του Μάικλ  Τζάκσον µέχρι ποδοσφαιρικές ανταποκρίσεις της Μπαρτσελόνα, σε άπταιστη αττική διάλεκτο του 5ου αιώνα π.Χ.

0 Το καμπαναριό μέσα στη λίμνη

Αν τύχει ποτέ να ταξιδέψετε στη Ρωσία, στον ποταμό Βόλγα, τότε επισκεφτείτε την πόλη Kalyazin. Είναι μια μικρή πόλη με πληθυσμό περίπου 14.000 ανθρώπους. 
Τι το ιδιαίτερο έχει;;
Εκεί, στη μέση μιας τεχνητής λίμνης, στέκεται ένα νεοκλασικό καμπαναριό, σε ύψος 74,5 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του νερού.
Φωτογραφία Luciano
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...