ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

0 Τα δέντρα μεταναστεύουν

Τα δέντρα μεταναστεύουν
Δέντρα που σήμερα είναι διαδεδομένα σε κάποιες περιοχές θα... αποχωρήσουν και θα αντικατασταθούν από άλλα που θα έρθουν από άλλες περιοχές του πλανήτη αν η άνοδος της θερμοκρασίας συνεχιστεί,

Λαλίνα Φαφούτη

Η κλιματική αλλαγή προκαλεί ανακατατάξεις στα είδη δέντρων του πλανήτη σύμφωνα με μεγάλη μελέτη,

Η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε μετανάστευση ακόμη και τα δέντρα. Μεγάλη μελέτη βορειοαμερικανών επιστημόνων διαπιστώνει μια σημαντική μετακίνηση των ειδών των δέντρων στο δυτικό τμήμα του βορείου ημισφαιρίου – τάση η οποία δεν αποκλείεται να σημειώνεται και στον υπόλοιπο πλανήτη.

Οι ερευνητές την αποδίδουν στην υπερθέρμανση της Γης καθώς και σε άλλους συνδεόμενους με το κλίμα παράγοντες όπως οι επιδρομές εντόμων, η διάδοση των ασθενειών και η αύξηση των πυρκαϊών.

0 Φυσικό κολάζ… στην άσφαλτο

Φυσικό κολάζ… στην άσφαλτο Οι δρόμοι του Λονδίνου απέκτησαν άλλη χάρη.
Το Λονδίνο το φθινόπωρο είναι μοναδικό! Τα δέντρα παίρνουν μια κίτρινο-πορτοκάλο-κόκκινη απόχρωση και πέφτουν σιγά σιγά, χαρίζοντας μια φθινοπωρινή νότα στην πόλη!

0 Οι καλύτεροι ορειβάτες του κόσμου ή αλλιώς …κατσίκες!

Είναι γνωστό ότι οι κατσίκες είναι ατρόμητα ζώα και μπορούν να σκαρφαλώσουν σε αρκετά μεγάλα ύψη.
Οι καλύτεροι ορειβάτες του κόσμου ή αλλιώς ...κατσίκες!
Σε κάποια σημεία του κόσμου ωστόσο… το παρακάνουν!
Επιδεικνύοντας απίστευτη τόλμη και ικανότητες που θα ζήλευαν οι καλύτεροι ορειβάτες, σκαρφαλώνουν απότομους βράχους και σε ύψη που κόβουν την ανάσα.

0 Η τούνδρα-ένα από τα πιο κρύα και σκληρά βιοσυστήματα της Γης

Η τούνδρα είναι από τα πιο κρύα και σκληρά βιοσυστήματα της Γης. Είναι οι περιοχές όπου η ανάπτυξη των δέντρων εμποδίζεται από τις χαμηλές θερμοκρασίες, λόγω του παγωμένου εδάφους. Οι βροχοπτώσεις είναι ελάχιστες. Οι άνεμοι είναι θυελλώδεις με ταχύτητα από 48-97 km.
Φωτογραφία Buzz Hofman

0 Φως στο τούνελ


Μια παλιά σήραγγα σιδηροδρομικής γραμμής μετατρέπεται σε πέρασμα για παραλιακή, ρομαντική βόλτα.

Η παραλιακή της Σαβόνας, από την Γένοβα και μέχρι τη Γαλλία έχει ουκ ολίγα σημεία με κάθετα βράχια που κατεβαίνουν ως τη θάλασσα. Οι ακτές διακόπτονται από τους τεράστιους όγκους και είναι αδύνατον να διασχίσεις την περιοχή έχοντας πάντα στη μια άκρη του ματιού σου τη θάλασσα.

Μια παλιά σιδηροδρομική γραμμή που κινείτο παράλληλα με την ακτή, έκοβε το βράχο χάρη σε μια μικρή σήραγγα στο σημείο που ενώνονται οι κοινότητες της Αλμπίσολα και της Τσέλε Λιγκούρε. Όταν πέρασε πια στην αχρηστία, οι τοπικές αρχές σκέφθηκαν ότι θα ήταν κρίμα να μείνει αχρησιμοποίητη. Δημιούργησαν μια «βόλτα» λίγα μέτρα πάνω από τη θάλασσα και κάλεσαν το αρχιτεκτονικό γραφείο 3S studio να αναπλάσσει τη σήραγγα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια «promenade» ανάμεσα σε προθήκες και θέσεις για μελλοντικές εκθέσεις -και είναι, βέβαια, γεμάτο στο φως.

0 Don't worry Africa!

0 Ο μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον πλανήτη!

Διεθνής ομάδα ερευνητών εντόπισε το μεγαλύτερο ιστό αράχνης στον πλανήτη σε τροπικό ποτάμι της Μαδαγασκάρης. Οι επιστήμονες είχαν διαπιστώσει ότι η αράχνη Caerostris darwini (σ.σ. το είδος της ανακαλύφθηκε μόλις πέρυσι) φτιάχνει τον πιο ισχυρό, ανθεκτικό ιστό, αλλά -όπως αποδείχθηκε τώρα- μπορεί να φτιάξει και τον πιο μεγάλο σε έκταση.
perierga.gr - Ο μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον πλανήτη!

0 ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ

Αποστολή ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Επιμέλεια θέματος ΧΡΟΝΟΣ
Το Φραγκοκάστελο ή CASTEL FRANCO -όπως το αποκαλούσαν οι Ενετοί - βρίσκεται στην Επαρχία Σφακίων κοντά στα χωριά Πατσιανό και Καψοδάσος Μια περιοχή άγριας ομορφιάς με απόκρημνες βουνοπλαγιές , στενά φαράγια , υψώματα με χαμηλούς θάμνους και με τον καλό θεούλη να μην παραλείπει όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας να ρίξει όσο πιό πολύ πέτρα μπορούσε. Μόνο που στην συγκεκριμμένη περιοχή φρόντισε να ρίξει τα πιό μεγάλα αγκωνάρια

Το Καστέλι όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι είναι ακουμπισμένο στην άκρη μιας αμμουδερής παραλίας, στην θάλασσα του Λυβικού ανατολικά της Χώρας Σφακίων, σε μια πεδιάδα με χαμηλή βλάστηση , που θυμίζει κάτι απο αφρικάνικο τοπίο .
Ο κάμπος αυτός φαίνεται να αποτέλεσε τόπο συγκέντρωσης της κοινωνικής ζωής των Σφακιανών με εκκλησίες - του Αη Νικήτα και της Αγιάς Πελαγιάς- και μοναστήρια - του Αγίου Χαραλάμπους- που βρίσκονται κοντα στο κάστρο και με θρύλους και μαντινάδες όπως οι παρακάτω να το επιβεβαιώνουν.

0 Το μυστήριο των σκυλιών που "αυτοκτονούν"!

Στη νοτιοδυτική πλευρά της Σκωτίας, δίπλα στην πόλη Dumbarton, οι κάτοικοι προσπαθούν εδώ και πολλές δεκαετίες να καταλάβουν μία σειρά από περίεργους και τραγικούς θανάτους. Στην πόλη αυτή υπάρχει ένα μέρος που ονομάζεται «Γέφυρα Αυτοκτονίας Σκύλων» (The Dog Suicide Bridge).

Πάνω από 50 σκυλιά έχουν πηδήξει από τη γέφυρα αυτή. Ο λόγος που τους ωθεί στην απόφαση να βάλουν τέλος στη ζωή τους αποτελεί ένα μυστήριο. Τι είναι αυτό που εξηγεί αυτήν την περίεργη συμπεριφορά τους, με το που αντικρίζουν τη γέφυρα; Ποια «εσωτερική φωνή» τους σπρώχνει στο θάνατο; Έχουν οι σκύλοι τάσεις αυτοκτονίας;

Τι σπρώχνει τα σκυλιά στο κενό;
Δεν είναι ακριβώς γνωστό πότε και για ποιο λόγο τα σκυλιά άρχισαν να πηδάνε από τη γέφυρα του Overtoun. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτοί οι περίεργοι θάνατοι ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 ή του 1960, με συχνότητα ένα σκυλί κάθε μήνα. Το μοιραίο άλμα από τη γέφυρα οδηγεί σχεδόν αναπόφευκτα στο θάνατο. Παρόλα αυτά μερικά από αυτά τα σκυλιά φαίνεται ότι στάθηκαν πιο τυχερά: Τα κατάφεραν και σώθηκαν. Όμως το μάθημά τους δεν το πήραν. Αφού διαπίστωναν ότι είναι σώα και αβλαβή επέστρεφαν στην ίδια θέση για να ολοκληρώσουν αυτό που άφησαν στη μέση.

0 Τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά οχήματα στον κόσμο

Τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά οχήματα στον κόσμο (12pics)

Krupp Bagger 288: Ο μεγαλύτερος συλλέκτης πετρωμάτων:
Κατασκευάζεται στην Γερμανία, ζυγίζει 13.500 τόνους, έχει 220 μέτρα μήκος και 96 μέτρα ύψος.

0 "Ο αποκλεισμός της Γαύδου"

Κραυγή απόγνωσης για τους κατοίκους της Γαύδου, οι οποίοι, αν και για όλους αποτελούν το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, μόνο στην Ευρώπη δεν φαίνεται να ανήκουν.

Το ακριτικό νησί είναι και πάλι αποκλεισμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς από χθες έληξε η σύμβαση του πλοίου "Neptune" και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος ν' αντιμετωπίσει η Γαύδος πρόβλημα τροφοδοσίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του Ρ/Σ ΓΑΥΔΟΣ FM "Ο φάρος του νότου", Βασίλης Τζουνάρας...
"Νέος αποκλεισμός του νησιού αυτή την φορά χειρότερος από ποτέ. Από σήμερα η συγκοινωνία του νησιού με την Κρήτη είναι ανύπαρκτη. Μόνο πολιτικές υποσχέσεις, χωρίς όμως υπογραφές. Η ενημέρωση ανύπαρκτη από όλους τους φορείς. Οι συνέπειες της κατάστασης αυτής σε λίγες μέρες θα είναι εμφανής. Καύσιμα τέλος, φάρμακα τέλος, νερό τέλος, ταχυδρομείο τέλος…

0 ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ "ΣΩΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ": ΛΥΝΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ!

Στη φωτογραφία, οι καλοταισμένοι κηφήνες των 6 χιλιάδων (τουλάχιστον) Ευρώ μηνιαίως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην ψευτο - κυβέρνηση: Δεν αναγνωρίζουμε ποιοι είναι, αλλά σίγουρα φαίνονται πολύ ευδιάθετοι!

Και γιατί να μην είναι;

Τσεπώνουν τους παχυλούς μισθούς τους για να παίζουν σταυρόλεξα και...άλλα, έχουν ασυλία και εκατοντάδες παρατρεχάμενους κομματόσκυλα να τους λιβανίζουν, ενώ - το κυριότερο - ξέρουν πως σε περίπτωση μη επανεκλογής, απλά θα αποσυρθούν κάπου ησύχως με τα κλοπιμαία του λαού, χωρίς κανείς να τον ενοχλήσει!

0 Τα Φιλαράκια

Επειδή αυτές τις μέρες οι σχέσεις μίσους και αγάπης δίνουν και παίρνουν, ας δούμε το ζήτημα όπως είναι στην ουσία του…

Περιγραφή σειράς: Τα κεντρικά πρόσωπα είναι έξι μεσήλικες -και βάλε-, που διάφορες περιστάσεις τους έφεραν κοντά να κάνουν πολύ στενή παρέα και να γίνουν “Τα Φιλαράκια”. Η καθημερινότητα, τα προβλήματα, οι σχέσεις τους, τους φέρνουν πότε πιο κοντά και πότε τους χωρίζουν αλλά πάντα η φιλία τους παραμένει το σταθερό τους σημείο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...