ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

0 Ο μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον πλανήτη!

Διεθνής ομάδα ερευνητών εντόπισε το μεγαλύτερο ιστό αράχνης στον πλανήτη σε τροπικό ποτάμι της Μαδαγασκάρης. Οι επιστήμονες είχαν διαπιστώσει ότι η αράχνη Caerostris darwini (σ.σ. το είδος της ανακαλύφθηκε μόλις πέρυσι) φτιάχνει τον πιο ισχυρό, ανθεκτικό ιστό, αλλά -όπως αποδείχθηκε τώρα- μπορεί να φτιάξει και τον πιο μεγάλο σε έκταση.
perierga.gr - Ο μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον πλανήτη!

perierga.gr - Ο μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον πλανήτη!
Ο ιστός που ανακάλυψαν οι ερευνητές φτάνει τα 25 μέτρα, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και εκτείνεται από τη μία όχθη του ποταμού στην απέναντι. Αντίθετα με τα περισσότερα είδη αράχνης που δημιουργούν τον ιστό τους σε «κρυφά» σημεία ώστε να παγιδεύουν ανυποψίαστα «θύματα», η Caerostris darwini «κεντά» το δικό της σε ανοικτά, ορατά πεδία ποντάροντας στην ισχύ και στην έκτασή του.
perierga.gr - Ο μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον πλανήτη!
Η επιλογή του τροπικού ποταμού δεν είναι επίσης τυχαία, αφού η αράχνη γνωρίζει ότι εκεί κυκλοφορούν πολλά έντομα,  ορισμένα εκ των οποίων κινούνται πάνω στο νερό και δεν βλέπουν τον ιστό. Έτσι, όταν τα… ανέμελα έντομα αποφασίζουν να πετάξουν παγιδεύονται αμέσως στο σφιχτό «κέντημα» της αράχνης. Σκαθάρια, σφήκες, λιβελούλες, μύγες είναι ορισμένα από τα θύματα της Caerostris darwini, όπως θα δείτε και στο ενδιαφέρον βίντεο που ακολουθεί.
perierga.gr - Ο μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον πλανήτη!

πηγή: tovima
http://perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...