ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

0 Ανθρώπινο αποτύπωμα 200 εκατ. ετών;

Μια ιστορία 200εκατ. ετών, πέρασε στο χρόνο, για να τη δούμε σήμερα μέσα από τα μάτια του Michael Tellinger ο οποίος μας δείχνει στο βίντεο το αποτύπωμα που θα μπορούσε να είναι μια από τις καλύτερες αποδείξεις ότι κάποτε πριν από απίστευτα χρονικά διαστήματα, ζούσαν γίγαντες στην Γή.

Οι γεωλόγοι θαυμάζουν αυτό το γιγαντιαίο αποτύπωμα ποδιού στον σκληρό γρανίτη 122 εκατοστών. Βρίσκεται στην Νότιο Αφρική κοντά στην πόλη Mpaluzi κοντά στα σύνορα με την Swaziland. Υπολογίζεται ότι είναι μεταξύ 200 Εκατομμυρίων και 3 Δισεκατομμυρίων ετών!!!

0 Φωτογραφίες-τεκμήρια για το λιώσιμο των πάγων

Οι δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που δραστηριοποιεί αλλά και διχάζει τους επιστήμονες τα τελευταία χρόνια. Πολλές είναι οι έρευνες που έχουν δημοσιευτεί σχετικά με το λιώσιμο των πάγων και εκατοντάδες χιλιάδες άρθρα έχουν γραφτεί για τα αίτια της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η οργάνωση Del Mar Global Trust, που εστιάζει σε περιβαλλοντικά θέματα, δημιούργησε μία ιστοσελίδα η οποία έχει το όνομα «Αυτή είναι κλιματική αλλαγή» (www.thisisclimatechange.org). Εκεί παρουσιάζονται εικόνες από το παρελθόν και από το παρόν που αποτελούν τεκμήρια για το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική.

Για πολλούς επιστήμονες, το λιώσιμο των πάγων μπορεί να φανεί ξεκάθαρα στο Εθνικό Πάρκο των πάγων στη Μοντάνα.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από το πάρκο το 1850 δίπλα σε σημερινές εικόνες.

0 Ενώ η σύζυγός μου ήταν μακριά

b790

0 Τεράστια κοσμικά γεγονότα αφήνουν τα ίχνη τους σε αρχαία δέντρα

http://www.blackstate.gr/images/tree-time-memory.jpgΟι ξύλινες καρδιές από δύο κέδρους ηλικίας 1200 ετών διατηρούν μέσα τους ένα κοσμικό μυστήριο – μια απόδειξη ότι ένα ανεξήγητο γεγονός συγκλόνισε τον πλανήτη μας κατά τον 8ο αιώνα. 

Οι κοσμικές ακτίνες είναι τα υποατομικά σωματίδια που διασχίζουν το  διάστημα. Όταν φθάσουν στη Γη αντιδρούν με το οξυγόνο και το άζωτο της ατμόσφαιρας, παράγοντας νέα σωματίδια. Ένα από αυτά – ο άνθρακας 14 – παραλαμβάνεται από τα δέντρα κατά τη διάρκεια της φωτοσύνθεσης και "σταθεροποιείται" στους ετήσιους δακτύλιους ανάπτυξης του δέντρου.

Ο Fusa Miyake στο Πανεπιστήμιο Nagoya της Ιαπωνίας, και οι συνεργάτες του εξέτασαν το περιεχόμενο δύο ιαπωνικών κέδρων σε άνθρακα-14 και έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι υπήρχε μία 1,2% αύξηση του ισοτόπου μεταξύ 774 και 775 μ.Χ. Η τυπική ετήσια διακύμανση είναι μόλις 0,05 τοις εκατό.

1 ΚΩΦΕΥΟΥΝ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΠΕΡΑΣΕ Ο ΝΟΜΟΣ. ΑΠΟ 1-1-2013 ΚΑΘΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΤΣΙΠ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.

Σήμερα πέρασε από το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ και ισχύει από 1-1-2013 ο νόμος OBAMA CARE, ο νέος υγειονομικός νόμος του Ομπάμα, που απαιτεί από όποιον θέλει να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα πρέπει από 1-1-2013 μέχρι 31-112-2014 να έχει ενταχθεί στο νέο σύστημα, που είναι αυτό που απαιτεί εμφύτευση μικροτσίπ. 

O νόμος του Ομπάμα, δεν απαιτεί απλά να βάλει κάποιος το μικροτσίπ, όποιος δεν το βάλει θα είναι παράνομοςκαι θα του επιβάλεται σε πρώτη φάση πρόστιμο και βέβαια θα πεθαίνει στο δρόμο σαν το σκυλί. Χωρίς βέβαια τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης δεν μπορείς να εργάζεσαι, ουσιαστικά στην Αμερική δεν υπάρχεις. 
 
Επίσης επιβάλει και την ευθανασία σε ασθενείς που έχουν δύσκολο "χειρισμό"  ή που είναι μεγάλοι σε ηλικία και "καταλαμβάνουν ένα κρεββάτι αδίκως". Εκείνο που επίσης προβλέπει είναι η υιoθέτηση της "υγιεινής διατροφής". Τι είναι αυτό; Οι κρεατόμαζες και τα εγγεκτιμένα άλευρα του CODEX ALIMENTARIUS;

0 Απίστευτη ιστορία: «Γιατί θέλουν να μας κόψουν στα δύο;»]

Απίστευτη ιστορία: «Γιατί θέλουν να μας κόψουν στα δύο;» [Δείτε ΦΩΤΟ]Γεννήθηκαν ενωμένες και παραμένουν ενωμένες, στην ψυχή και στο σώμα..

Οι 12χρονες σιαμαίες αδελφές Κάρμεν και Λουπίτα Αντράντε, μοιράζονται τα περισσότερα ζωτικά όργανα. Είναι ενωμένες στη βάση του κορμού.
Η συγκινητική ιστορία τους ξεκίνησε το 2000 στο Μεξικό. Κάποιοι γιατροί είπαν στους γονείς τους ότι τα κοριτσάκια ήταν καταδικασμένα.

Όμως, η Κάρμεν και η Λουπίτα διέψευσαν τους πάντες και, όχι μόνο επέζησαν, αλλά είναι πολύ δραστήριες και ευτυχισμένες.

Το 2002, μετανάστευσαν με την οικογένειά τους στις ΗΠΑ. Πήραν ειδική βίζα, ώστε να έχουν πρόσβαση σε καλύτερη ιατρική περίθαλψη.

0 Μην πετάτε τις φλούδες λεμονιού

Ποιο είναι το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης ολόκληρου του λεμονιού; Η υγεία μας !

Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν 5 έως 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από ότι ο χυμός του λεμονιού και δυστυχώς εμείς αυτό το τμήμα το πετάμε.

Οι φλούδες του λεμονιού έχουν την δυνατότητα να ανανεώνουν τα κύτταρα του σώματος μας με το να εκτοπίζουν τα τοξικά στοιχεία που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τις τροφές και το περιβάλλον.

Το κίτρο που περιέχει είναι ένα μαγικό συστατικό καθώς όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, χωρίς να βλάπτει τα υγιή.

Το λεμόνι ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και αποτελεί φυσικό αντικαταθλιπτικό. Καταπολεμά το στρες και τις νευρικές διαταραχές.

0 Σε πτώση οι γερμανικές εισαγωγές στην Ελλάδα,δεν τις προτιμούν οι Έλληνες.

Η οικονομική κρίση και η κατακόρυφη μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων προκαλεί έναν ακόμη πονοκέφαλο στο Βερολίνο, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί δραματικά οι εισαγωγές γερμανικών προϊόντων στη χώρα μας. 
 
Το 2011 οι γερμανικές εξαγωγές στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 13% στα συνολικά 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Είναι ενδεικτικό πως το 2010 αγοράσαμε προϊόντα «made in Germany» συνολικής αξίας 5,8 δισ. ευρώ. Δύο χρόνια, πριν, το 2008 η Ελλάδα είχε δαπανήσει 8 δισ. ευρώ για γερμανικά αυτοκίνητα, ανταλλακτικά, μηχανήματα και ρούχα. 
 
Το μεγαλύτερο πλήγμα το έχει δεχθεί η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς το 2008 οι Έλληνες ξόδεψαν 1,4 δισ. ευρώ για αυτοκίνητα από τη Γερμανία, το 2011 μόλις 368 εκατομμύρια. Σημαντική μείωση, αλλά όχι τόσο δραματική, κατέγραψαν και οι εισαγωγές γερμανικών μηχανών στην Ελλάδα. Το ίδιο διάστημα υποχώρησαν από τα 854 εκατομμύρια στα 363 εκατομμύρια.

0 Ποια ελληνικά προϊόντα-ποιοι κλάδοι θα φέρουν την ανάπτυξη


Ποια ελληνικά προϊόντα-ποιοι κλάδοι θα φέρουν την ανάπτυξη

Έρευνα του της Stanton Chase International που έγινε σε 450 στελέχη εξαγωγικών επιχειρήσεων για λογαριασμό του Πανελλήνιου Συνδέσμου αναδεικνύει ως δυναμικά προϊόντα:

Φρούτα / Λαχανικά (62,7% των απαντήσεων)

Ιχθυοκαλλιέργεια (50,8%)

Γαλακτοκομικά (37,3%)

Φαρμακευτικά (28,8%)

Πετρέλαιο (25,4%)

0 Σκύρος: ένα ξεχασμένο «κόσμημα» στη μέση του Αιγαίου

«Αγκαλιασμένη» από τα γαλάζια νερά του Αιγαίου, με πλούσια βλάστηση και εντυπωσιακή μορφολογία, η Σκύρος αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για διακοπές απόλαυσης και ξενοιασιάς.

Η Σκύρος είναι το νοτιότερο νησί των Βορείων Σποράδων, πολύ κοντά στην Εύβοια. Εκεί συνυπάρχει σε απόλυτη αρμονία το πράσινο με το γαλάζιο, δημιουργώντας τοπία και εικόνες μαγευτικής ομορφιάς, λόφους με πεύκα, βραχώδη ορεινά τοπία, ειδυλλιακές απόμερες ακρογιαλιές, πανέμορφους ορμίσκους και θαλάσσιες σπηλιές.

Το νησί, κατά το μεγαλύτερο μέρος, είναι ορεινό κυρίως στα νοτιοανατολικά, όπου υπάρχουν τα όρη Κόχυλας, Κουμάρι, Πιριώνες και Φανόφτης. Στη δυτική ακτή, βρίσκεται το λιμάνι του νησιού, η Λιναριά, ενώ πρωτεύουσα είναι η Σκύρος (ή Χώρα), που βρίσκεται στην ανατολική ακτή και απέχει 11 χλμ. από το λιμάνι.

0 Φωτογραφίζοντας τα αστέρια στην Αυστραλία

Η απίστευτη τεχνική ενός ερασιτέχνη φωτογράφου

«Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα», λέει μια γαλλική παροιμία και συμπληρώνουμε εμείς πως με την υπομονή μπορεί κανείς να κάνει θαύματα. Τρανταχτό παράδειγμα είναι ο 37χρονος ερασιτέχνης φωτογράφος, Lincoln Harrison, ο οποίος πέρασε αρκετές μοναχικές βραδιές στην απόλυτη ερημιά της Αυστραλίας για να μας παρουσιάσει τη συγκλονιστική φωτογραφική του συλλογή.

Οι παρακάτω απίστευτες εικόνες είναι το αποτέλεσμα της συνεχόμενης καταγραφής των αστεριών, ένα σύνολο αρκετών εκατοντάδων φωτογραφιών. Η περιστροφή της γης προκαλεί αυτές τις μαγευτικές πολύχρωμες σπείρες, οι οποίες μοιάζουν με ένα σύνολο στροβιλιζόμενων αστέρων.

Ο καθαρός ουρανός πάνω από τη λίμνη Eppalock, στη νότια πολιτεία της Βικτώρια της Αυστραλίας, αποτελούσε το καταλληλότερο σκηνικό για το συγκλονιστικό έργο του ερασιτέχνη φωτογράφου.

Απολαύστε…

0 Ηλέκτρα (1962)


Η «Ηλέκτρα» είναι μια από τις γνωστότερες παραγωγές του Μιχάλη Κακογιάννη. Γυρίστηκε το 1962 και βασίστηκε στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη. Υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας την ίδια χρονιά, ενώ κέρδισε το βραβείο καλύτερης κινηματογραφικής μεταφοράς στο Φεστιβάλ των Κανών. Συνολικά κέρδισε περισσότερες από 24 τιμητικές διακρίσεις και βραβεία. Οι κριτικές της ταινίας υπήρξαν ενθουσιώδεις και με θετικά σχόλια αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο έργο του Κακογιάννη οι «New York Times», που θεωρούν την «Ηλέκτρα» «εκθαμβωτική εκμετάλλευση του κινηματογραφικού μέσου που μετουσιώνει το χρυσάφι της προφορικής ποίησης σε μια άλλη μορφή τέχνης». Για τη «Le Monde» το συνολικό έργο «ήταν ένα εκπληκτικό κατόρθωμα, μια ταινία συγκλονιστική, που βγάζει από τον καθένα μας ό,τι καλύτερο έχει μέσα του». Η μουσική επένδυση της ταινίας έγινε από τον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια ήταν δουλειά του Σπύρου Βασιλείου.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης
Σενάριο: Μιχάλης Κακογιάννης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Παραγωγή: Μιχάλης Κακογιάννης, Φίνος Φιλμ

0 Μία σακούλα σκουπιδιών μέσα σε ηφαίστειο

Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στη λίμνη λάβας του ηφαιστείου Erta Ale στην Αιθιοπία και χρησιμοποιήθηκε μια σακούλα με σκουπίδια 30 κιλών.

Ας πούμε πως το ηφαίστειο δεν αντέδρασε και πολύ ήρεμα.





0 Σπίτι πάνω σε... ρόδες

Ο Bond ξόδεψε τέσσερις μήνες και σχεδόν 14.000 ευρώ για να μετατρέψει το εγκαταλειμμένο όχημα σε κανονικό, κατά το δυνατόν, σπίτι.

Ο 28χρονος ήθελε διακαώς να μείνει με τη σύντροφό του Stacey Drinkwater αλλά οι τιμές των σπιτιών έκαναν τη συγκατοίκηση όνειρο απατηλό.

Έτσι ο Daniel αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Αγόρασε πέρσι τον Οκτώβριο στο e-bay (!) το λεωφορείο που έκανε δρομολόγια στο Δουβλίνο και το Ανατολικό Σάσεξ. Ξήλωσε όλο το εσωτερικό του κι έβαλε μόνωση και διαχωριστικά για να διαμορφώσει τα δωμάτια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...