ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

0 Η υπόγεια δεξαμενή στις Μυκήνες

Η σημασία του χώρου είναι υψηλή και αγγίζει τα όρια της μοναδικότητας στην προϊστορική εποχή. Η είσοδος της υπόγειας δεξαμενής, βρίσκεται μέσα στην τειχισμένη πόλη των Μυκηνών, στη βορειοανατολική γωνία και προς το βόρειο κυκλώπειο τείχος. Χρονολογείται στα τέλη του 13ου αι. π.Χ., οπότε και έγινε η τελευταία βαθμιαία ανάπτυξη του περιβόλου των Μυκηνών με σκοπό να τη συμπεριλάβει.

0 Crop circles Αγρογλυφικα του κοσμου 2011 (VIDEO)


Tα crop circles είναι ανεξήγητα σχέδια που δημιουργούνται σε χωράφια , κυριολεκτικά "πιέζοντας" τα φυτά , συνήθως σιτάρι , ώστε να λυγίσουν κατά 90 μοίρες , δηλ. παράλληλα στο έδαφος . Το σύνολο αυτό των ομοιόμορφα λυγισμένων φυτών σχηματίζουν έναν τέλειο κύκλο , σε αντίθεση με τα γύρω φυτά που παραμένουν άθικτα ! Κανείς δε ξέρει το πώς δημιουργούνται , το σίγουρο όμως είναι πως εμφανίζονται ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα , προς κατάπληξη και απογοήτευση των καλλιεργητών . Μαρτυρίες μάλιστα αναφέρουν μικρές φωτεινές σφαίρες να πετάνε πάνω από ένα κομμάτι χωραφιού , στο οποίο "αμέσως" μετά εμφανίζεται ένα τέτοιο σχέδιο , πράγμα που μειώνει τον χρόνο σχηματισμού τους σε κάποια λεπτά ως και δευτερόλεπτα ! 

Δείτε τα Αγρογλυφικά του 2011: 

0 Το χάος στα χρηματιστήρια και οι... ηλιακές καταιγίδες. Μια τραβηγμένη θεωρία.

 Η NASA είχε προειδοποιήσει ότι τρεις τεράστιες ηλιακές καταιγίδες θα δονήσουν το μαγνητικό πεδίο της Γης στις αρχές του Αυγούστου, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Επιπλέον, το βόρειο σέλας, που προκαλείται από διαταραχές στη γήινη ατμόσφαιρα, έχει γίνει ορατό σε περιοχές, όπως η Αγγλία και το Κολοράντο.

0 Ένα πληρωμένο τραγούδι - Τρύπες


Καλλιτέχνης: Τρύπες
Album: 9 πληρωμένα τραγούδια (1993)


Φιμώνω τοίχους,
ταΐζω μηχανές,
για την καρδιά ενός κτήνους
καταπίνω φωτιές,
πληρώνω ερωμένες,σιωπές,εκβιαστές

Τραυλίζω μύθους,
σκαλίζω πληγές,
για την καρδιά ενός κτήνους
κυνηγιέμαι απ' το χθες,
πληρώνω καταθλίψεις,ενοχές,διαστροφές

0 Εξωγήινα μικρόβια ζουν ανάμεσά μας;

Συντάκτης: Όλγα Τάντου

Ο Paul Davies, με την ομιλία που έδωσε πριν από περίπου έναν χρόνο στη Βασιλική Ακαδημία της Βρετανίας, τάραξε τα νερά της επιστημονικής κοινότητας!
  Αυτό που υποστηρίζει είναι ότι δεν θα έπρεπε καταβάλουμε τόση πολλή προσπάθεια για να εντοπίσουμε εξωγήινους στο διάστημα, γιατί το πιθανότερο είναι εκείνοι να βρίσκονται ήδη εδώ, ανάμεσά μας, στη Γη.
  Πρόκειται για τον καθηγητή φυσικής στο πανεπιστήμιο της Arizona, Paul Davies, ο οποίος επίσης είναι διευθυντής του κέντρου «Πέρα από τις θεμελιώδεις έννοιες της Επιστήμης»*. Το pyles.tv και η Όλγα Τάντου, επικοινώνησαν μαζί του.

0 Το Γέλιο Είναι Ζωή

children
Σα θες να κάμεις τη ζωή, να’ χει γερό θεμέλιο, όντε ξυπνάς κάθε πρωί, ξεκίνα με το γέλιο. Το Γέλιο Είναι Μυστήριο, σαν όλα τα σημαντικά στην ζωή. Το γέλιο όπως και όλα τα μυστήρια της ζωής καλύτερα να το βιώσεις   παρά να σου πουν τι είναι ή να ακούσεις κάποιον να σου μιλάει γι αυτό. Το γέλιο το ζεις ή τίποτα. Καλύτερα να μάθεις να κολυμπάς μέσα στο κάθε μυστήριο, παρά να θες να το ανακαλύψεις, να το μάθεις αντί να το απολαμβάνεις. Τότε χάνει την μαγεία, το μυστήριο και κάθε ουσιαστική αξία. Έτσι είναι και το γέλιο. Ένα μυστήριο.

0 Και τρίτη αποκάλυψη της Σίβυλλας για τον Χριστό;

Διαβάστε τι άλλο αποκαλύπτει η Σίβυλλα η Κυμαία για τον Ιησού Χριστό όπου προφητεύει όχι μόνο το όνομά Του, αλλά και τα Άγια Πάθη Του! Πως θα πιει όξος και μάλιστα θα Του φορέσουν ακάνθινο στέφανο!..

0 Τα Κύθηρα κάποιοι τα… βρήκαν

Τα Κύθηρα κάποιοι τα… βρήκαν
 «Εξαιτίας του καιρού η παραμονή μας στα Κύθηρα κράτησε, οκτώ ημέρες… Υπάρχουν διάφορα λιμάνια επικίνδυνα και το νησί είναι γεμάτο από δάση και βουνά. Γι'αυτό και τα Κύθηρα μοιάζουν σχεδόν έρημα και ακατοίκητα, με εξαίρεση την περιοχή του κάστρου, όπου βρίσκεται ο Προβλεπτής και μερικά μικρά και ασήμαντα χωριά. Η περίμετρός του είναι 60.000 δρασκελιές και είναι (όπως αναφέρει ο Borodini) γεμάτο μονόκερους, που έχουν μια πέτρα πάνω στο κεφάλι τους με μαγικές ιδιότητες για αρρώστιες, πόνους στα λαγόνια και δύσκολες γέννες...».

0 Γνωρίζετε τι είναι..."Το Σύνδρομο Του Παρισιού"???

Ένα από τα πιο δημοφιλή άρθρα της εβδομάδας στο BBC , παρότι γραμμένο πριν από 5 περίπου χρόνια, φέρνει στην επιφάνεια μία πτυχή της Πόλης του Φωτός που δεν είχαμε υπόψη.

Τι λέει το άρθρο;
Πως κάθε χρόνο, περίπου 12 Γιαπωνέζοι μεταφέρονται άρον άρον από
την γαλλική πρωτεύουσα πίσω στη χώρα τους επειδή «προσβάλλονται από το Σύνδρομο του Παρισιού».

0 Όλη η αλήθεια για το Μπερλουσκόνι

Όλοι θυμόμαστε τον Ιταλό πρωθυπουργό με ματωμένο πρόσωπο μετά από ξυλοδαρμό. Λίγοι όμως ξέρουν τι πραγματικά έγινε!!

0 Ο Πειραιάς ήταν..."νησί"!!!

Πρόσφατη ελληνογαλλική έρευνα επιβεβαιώνει ότι πριν 6.000 χρόνια, ο Πειραίας αποτελούσε...

το απέναντι νησί της Αττικής!Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο γεωλογικό περιοδικό «Geology«, έγινε από τον Κοσμά Παυλόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή Γεωμορφολογίας στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, τη Μαρία Τριανταφύλλου, λέκτορα στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τους Ζαν-Φιλίπ Γκουαράν, Ερίκ Φουάς και Ρολάν Ετιέν του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) και του Πανεπιστημίου του Παρισιού...

0 Περιηγηθείτε στην Καπέλα Σιξτίνα


Πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεταφερθείτε μέσα στην Καπέλα Σιξτίνα.

Η Καπέλα Σιξτίνα ή Καπέλα Σιστίνα (ιτ.: Cappella Sistina) είναι παρεκκλήσι του Αποστολικού Μεγάρου, της επίσημης κατοικίας του Πάπα, στην πόλη του Βατικανού.

0 Μαγικά graffiti που δεν έχετε ξαναδεί [φωτο]

Οι παρακάτω φωτογραφίες ανήκουν στον Michael Bosanko, τον πρώτο άνθρωπο στον κόσμο που κάνει τέχνη μέσα από χρωματιστούς φακούς, παίζοντας με το φως και το σκοτάδι.
Τα γκράφιτι αυτά είναι δημιουργίες του ίδιου. ο Bosanko χρησιμοποιεί φακούς που εκπέμπουν φως σε διάφορα χρώματα, στήνει την φωτογραφική του μηχανή σε μακρινή απόσταση και απαθανατίζει το μαγικό αυτό αποτέλεσμα.

Ο Bosanko υπηρετεί την τέχνη του ‘Light Graffiti’εδώ και 7 χρόνια.

0 Ένας από τους πιο παράξενους πύργους στον κόσμο

Ο 'PL Peace Tower΄πρέπει να είναι από τις πιο παράξενες κατασκευές που υπάρχουν στον κόσμο. Βρίσκεται στο Tondabayashi, μια πόλη κοντά στην Οσάκα της Ιαπωνίας και κατασκευάστηκε το 1970.
Ο πύργος έχει 180 μέτρα (590 πόδια) ύψος και δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με την τεχνική 'ψεκάσματος του μπετόν΄. Η τεχνική αυτή, με τον ψεκασμό του μπετόν επάνω σε πλέγμα, επιτρέπει την δημιουργία περίεργων και ιδιόμορφων κατασκευών.

0 ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ

Οι Ρώσοι ειδικοί του Κρατικού Πυραυλικού Κέντρου, στη Διάσκεψη «Εβδομάδα Διαστήματος», που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, πρότειναν να καταστρέφονται οι τεράστιοι ογκόλιθοι με τη βοήθεια εκρήξεων. Πύραύλοι «Σογιούζ-2» και «Ρους-Μ» θα μεταφέρουν την επιθετική λειτουργική μονάδα «Καπκάν» (Παγίδα).
Οι τεράστιοι ογκόλιθοι, που πετούν σε μικρή απόσταση από τη γη, αποτελούν κίνδυνο για τη Γη, όταν η τροχιά τους διασταυρώνει με την τροχιά της Γης...

0 Αλκοόλ σε κουτί απο γάλα!


Μία πρωτότυπη ιδέα συσκευασίας αλκοολούχων ποτών από τον Jorn, έναν καλλιτέχνη με έδρα το Ντίσελντορφ, χρησιμοποιεί, αντί για μπουκάλια, κουτιά σαν αυτά που περιέχουν μέσα γάλα!
Οι οικολογικές συσκευασίες της Absolut ή του Jack Daniels είναι τόσο πειστικές που μπορούν να σας μπερδέψουν σε σημείο να ρίξετε το περιεχόμενό τους στα κορν-φλέικς σας το πρωί!

0 Συμβουλές για καλή μνήμη

Μήπως διαπιστώνετε ότι δεν μπορείτε να θυμηθείτε ορισμένα ονόματα καθώς μεγαλώνετε; Ισως – όπως έδειξε πρόσφατη μελέτη – αυτό να οφείλεται στο ότι γνωρίζετε πάρα πολλά ή ότι ο τρόπος ζωής σας έχει μπλοκάρει το μυαλό σας.
Οι διακοπές είναι μια καλή ευκαιρία για να....
αποσυμφορήσετε τον νου σας και να ασκήσετε τη μνήμη σας. Γιατί ακόμη και η μνήμη μας χρειάζεται ένα καλό "ξεσκαρτάρισμα" για να λειτουργήσει πιο αποδοτικά. Ειδικοί επιστήμονες σάς δίνουν λοιπόν 10 συμβουλές για να κρατήσετε τον εγκέφαλό σας σε μεγάλη φόρμα:

0 Η ιστορία του Κόμη Δράκουλα

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

0 Το SETI επαναλειτούργησε χάρη σε δωρεές...

Τελικά υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι «η αλήθεια είναι εκεί έξω», για την ακρίβεια τουλάχιστον 2300 πιστεύουν στο ίδρυμα SETI, που στόχο έχει την ανακάλυψη εξωγήινης νοήμονος ζωής. Αφού συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο ποσό των 200.000 δολαρίων στις 3 Αυγούστου, ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους του προγράμματος ότι θα επαναλειτουργήσει το τηλεσκόπιό του ATA (Allen Telescope Array), μετά από μια παύση 4 μηνών...

0 Μπορείτε να μαντέψετε τι είναι αυτό; Το τρώνε τα παιδιά μας (Αναδημοσίευση)





Aν νομίζετε πως αυτό που απεικονίζεται στην φωτογραφία είναι παγωτό, κάνετε μεγάλο λάθος. Πρόκειται για μηχανικά διαχωρισμένο κοτόπουλο που χρησιμοποιείται από τα fast food για chicken nuggets και μπιφτέκια.
Επίσης χρησιμοποιείται για επεξεργασμένα προϊόντα κοτόπουλου που βρίσκουμε στα σουπερ μάρκετ.

Αφού αφαιρεθούν τα βασικά κομμάτια κρέατος από το κοτόπουλο, όλα τα υπόλοιπα κομμάτια όπως κόκκαλα, εντόσθια κτλ τοποθετούνται σε ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο τα πιέζει και τα πολτοποιεί με αποτέλεσμα την ροζ μάζα που μοιάζει με παγωτό.
ΔΕΙΤΕ το βίντεο

0 Νέο τρομο-νομοσχέδιο προωθεί το υπ. Δικαιοσύνης...

Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί την ενσωμάτωση στην ελληνική έννομη τάξη της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και της απόφασης της Ε.Ε. για την πρόληψη της τρομοκρατίας, με νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις που ποινικοποιούν τη δημόσια έκφραση γνώμης (εφόσον αυτή αποδεδειγμένα παρακινεί μεγάλο αριθμό ατόμων στη διάπραξη κάποιου τρομοκρατικού αδικήματος).

0 Bαφές μαλλιών: Πόσο αθώες είναι; (Ιωάννα Φωτιάδη) Οι δέκα «ένοχες» ουσίες


Επιμέλεια: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΝΔΡΑΚΟΥ.
Κατηγορούνται για αλλεργίες, ακόμη και για καρκινογενέσεις, όμως η αλλαγή χρώματος στα μαλλιά παραμένει αγαπημένη συνήθεια των γυναικών. Τελευταία, πολλές εταιρείες καλλυντικών κάνουν στροφή σε βαφές με πιο ήπια σύσταση, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμα πλαίσιο για την πιστοποίησή τους. Ποιες «πράσινες» βαφές κυκλοφορούν στην αγορά και στα κομμωτήρια, τι περιέχουν, πόσο αποτελεσματικές είναι, τι να προσέχετε στις ετικέτες τους...;


Περισσότερες από 6 στις 10 γυναίκες στην Ε.Ε. βάφουν τα μαλλιά τους 6 με 8 φορές το χρόνο. Η αγορά βαφών για μαλλιά στην Ε.Ε. σημείωσε το 2004 πωλήσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 8% των συνολικών πωλήσεων της ευρωπαϊκής βιομηχανίας καλλυντικών. Μπρος στα... κάλλη, τι είναι η χημεία λοιπόν; Οχι ακριβώς. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες εταιρείες καλλυντικών κάνουν .....

0 «Ηλεκτρονικό τατουάζ» για παρακολούθηση ασθενών

«Ηλεκτρονικό τατουάζ» για παρακολούθηση ασθενών
Ενα «ηλεκτρονικό τατουάζ» θα καταργήσει τις δύσχρηστες συσκευές που χρησιμοποιούνται σήμερα για την παρακολούθηση ασθενών
Σχόλιο απο Ανοιχτή Ματιά: Εχετε παρατηρει που συνεχω βγίνουν στη επιφάνεια εγευρέσει με μικριτσιπ και τεχνολογία για το καλό μας....μα τι περιμένατε να σας πιάσουν με το ζόρι απο το χέρι και να σας βάλουν το ''κακό''τσιπάκι? Θα γίνει με τ΄τεοιο τρόπο απο τους διαχειριστές της εξουσίας που δεν θα το πάρουμε χαμπάρι πότε θα γίνει.....
όσο το μυαλόσας είναι καθαρό (ακόμα) φυλαχτείτε απο τώρα.....

Η νέα τεχνολογία αναμένεται να φέρει επανάσταση και στα παιχνίδια σε υπολογιστή

Ένα «ηλεκτρονικό τατουάζ» υπόσχεται να φέρει επανάσταση στην παρακολούθηση ασθενών, ακόμη και να αλλάξει το τοπίο στον τρόπο που παίζονται τα παιχνίδια σε υπολογιστή. Αυτό αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόι με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Science».

0 Η αρχαία Λάππα αποκαλύπτει τα "μυστικά" της



Στο Ρέθυμνο η ασυνήθιστη σύμπραξη πολιτισμού, ιστορίας, φυσικού κάλλους, εντυπωσιακών διαδρομών και μύθων, ίσως να είναι τόσο προκλητικά ενδιαφέρουσα, ώστε κομμάτια της ιστορίας να μένουν αδίκως στο «σούρουπο» του ενδιαφέροντος.
Η Κρήτη είναι γεμάτη από αρχαίες πόλεις, καταγεγραμμένες στα βιβλία των ιστορικών και των αρχαιολόγων, των τουριστικών οδηγών αλλά και στα παραμύθια που μεταφέρουν οι γέροντες, από γενιά σε γενιά.

0 Δρόμος στρωμμένο με σι-ντι στο Παρίσι

Wastelandscape

0 Ανήλθαν σε 5 οι νεκροί από το τραγικό συμβάν στο συναυλιακό χώρο στην Ιντιανάπολη των ΗΠΑ

 

0 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ: Ο ΑΝΕΡΓΟΣ


Ο Κλεισθένης γράφει.

Εξουσία: «Τι βλέπω; Πλακάτ και γράφεις ότι είσαι άνεργος; Το φωνάζεις κιόλας.

Άνεργος: Μα είμαι άνεργος, την αλήθεια φωνάζω.

Εξουσία: Μου είναι αδιάφορο αν είσαι άνεργος όσο αφορά για την αλήθεια φύλαξέ την για τον εαυτό σου.

Άνεργος: Γιατί; Ποιον ενοχλώ; Έχω το δημοκρατικό δικαίωμα να διαδηλώνω...


Εξουσία: Κι εγώ έχω την «δημοκρατική» νομιμοποίηση να στείλω τα ΜΑΤ να σου σπάσουν το κεφάλι.

Άνεργος: Θα επαναστατήσει ο κόσμος, θα διαμαρτυρηθεί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...