ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

0 Γιατί καταναλώνουμε junk food;

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αντισταθούν στο πρόχειρο φαγητό. Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτή, έχετε ποτέ σκεφτεί, τι είναι αυτό που πραγματικά σας οδηγεί στην κατανάλωση junk food;
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια δοκίμασαν ένα περίεργο τεστ, αποδεικνύοντας ότι ο βασικός λόγος που τρώμε «πρόχειρο φαγητό» είναι γιατί το έχουμε συνδυάσει με μια συγκεκριμένη κατάσταση ή ένα συγκεκριμένο μέρος.
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί τρως ποπ κορν σχεδόν κάθε φορά που πηγαίνεις στον κινηματογράφο, ενώ σπανίως τρως ποπ κορν στο σπίτι σου ή όταν κάνεις μια βόλτα έξω;

0 Πολλά fail συγκεντρωμένα σε ένα βίντεο!!

0 Ένα κείμενο του 1835 (!) για την Ελλάδα που αξίζει να διαβάσετε!

Κύριε Χαρδαβέλλα, το παρακάτω κείμενο γράφτηκε το 1835 (!!) αλλά όπως θα διαπιστώσετε είναι σαν να αναφέρεται στο σήμερα. Περιέχεται σε ένα βιβλίο με τίτλο «Ο ελληνικός λαός» και συγγραφέας του είναι ο  αντιβασιλέας του Οθωνα, Γκέοργκ Λούτβιχ Μάουρερ.
  Θέλω να δώσετε προσοχή στην παράγραφο που το 1835 επαναλαμβάνω, αναφέρεται στις "μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας"! Ολοι ήξεραν αλλά μας άφησαν να πιστεύουμε ότι διαθέτουμε μόνο.... ήλιο και θάλασσα.
  Επιτρέψτε μου να αφιερώσω αυτό το άρθρο του 1835 θα ξαναπώ, σε όλους εκείνους (πολιτικούς αλλά και συναδέλφους σας δημοσιογράφους) που όταν ξεκινήσατε τις αποκαλύψεις για το πετρέλαιο και τον ορυκτό πλούτο της χώρας, ειρωνεύτηκαν και χλεύασαν. Άλλοι λειτουργώντας ως "παπαγαλάκια" μεγαλοεπιχειρηματιών που τους χαλούσατε τη μαγιονέζα και άλλοι από μία ημιμάθια και ασχετοσύνη που δυστυχως την πληρώνουμε ακριβά!
Αξίζει να το διαβάσετε!

2 Λακωνία: μία από τις αρχαιότερες βυθισμένες πόλεις, "αναδύεται" στην επιφάνεια!

Το Παυλοπέτρι, είναι μία από τις αρχαιότερες βυθισμένες πολιτείες στον κόσμο, και  βρίσκεται στον υποθαλάσσιο χώρο της Ελαφονήσου, στη Νότια Λακωνία. Σε βάθος μόλις τριών έως τεσσάρων μέτρων και πολύ κοντά την δημοφιλή αμμουδερή ακτή, το Παυλοπέτρι, την Κυριακή 9 Οκτωβρίουθα είναι ο πρωταγωνιστής ενός ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο: "Η πόλη κάτω από τα κύματα: Παυλοπέτρι" (City Beneath the Waves: Pavlopetri).
  Η πρώτη παγκόσμια προβολή θα γίνει στις 20.00 ώρα Αγγλίας, από το BBC2 και η  υποθαλάσσια αρχαία πόλη της Λακωνίας θα "αναδυθεί στην επιφάνεια" αφού είναι η πρώτη αρχαία βυθισμένη πόλη που χαρτογραφήθηκε ψηφιακά και καταγράφηκε σε τρεις διαστάσεις, από όπου προέκυψε και η ψηφιακή της απεικόνιση (στις φωτογραφίες)!

0 O ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποκάλυψε ο Γερμανός συγγραφέας John Von Helsing, ένα εξωγήινο σκάφος που συνετρίβει το 1936 σε ένα δάσος κοντά στο Φράιμπουργκ, περισυλλέχθηκε από τους Ναζί με τους εξωγήινους επιβάτες του!

Πολλοί ερευνητές διαφωνούν με τον τόπο της συντριβής και ισχυρίζονται ότι έγινε στη Γερμανική Czernica, (σήμερα έδαφος της Πολωνίας) το καλοκαίρι του 1937, όμως όλοι συμφωνούν με τους τρείς εξωγήινους που βρέθηκαν μέσα στον ιπτάμενο δίσκο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ναζιστικό συγκρότημα ‘’Der Riese" στα βουνά Gory sowie (τώρα στη νοτιοδυτική Πολωνία), που υπήρχε ένα εκτενές δίκτυο υπόγειων υπόστεγων, που συνδεόταν με σήραγγες.

0 Εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι...

Αυτοί οι «ζωντανοί τοίχοι» φέρνουν επανάσταση στην κηπουρική και την διακόσμηση εξωτερικών χώρων. Δείτε μερικούς εντυπωσιακούς αλλά και παράξενους κάθετους κήπους!

0 STRATFOR: "Η Τουρκία χάνει στην κρίση και θα αντιδράσει εν θερμώ"

Κίνδυνο "θερμής" εξέλιξης διαβλέπει πλέον καθαρά στην κρίση της Ανατολικής Μεσογείου το αμερικανικό ίδρυμα στρατηγικών αναλύσεων STRATFOR το οποίο αιτιολογεί το συμπέρασμά του υποστηρίζοντας κάτι το απόλυτα λογικό: Η Τουρκία βρίσκεται σε αδιέξοδο (“Η Άγκυρα έβαλε το πήχη πολύ ψηλότερα απ΄ όσο τις επιτρέπουν οι δυνάμεις της για να τον περάσει”) και επειδή δεν πρόκειται να καταφέρει την ανάσχεση των γεωτρήσεων και το "κλείδωμα" του κοιτάσματος που θα αλλάξει την ιστορική πορεία της Κύπρου, θα θελήσει να "πάρει το αίμα της πίσω" με μία νίκη στο πεδίο της μάχης.

0 ΕΦΕΤ: 205 Πρόστιμα. Δες εδώ τα "αστέρια" της Ελληνικής αγοράς.

Στην επιβολή 205 προστίμων συνολικού ύψους € 1.759.000 σε βάρος διαφόρων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εμπορίας και διακίνησης τροφίμων ανά την Ελλάδα, στις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Πρόκειται για σούπερ μάρκετ, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια παρασκευής τροφίμων, ξενοδοχεία, ιδιωτικές κλινικές, catering, καταστήματα εστίασης, αρτοποιεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, παιδικές κατασκηνώσεις και άλλες επιχειρήσεις σε Αττική, Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Επτάνησα, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Κρήτη. Από τα 205 πρόστιμα, αυτά μας τράβηξαν τη προσοχή:
 
*Άρια Γεύσεων. Η Άρια Γεύσεων είναι γνωστή εταιρία κέτερινγκ που συνεργάζεται με το Island και κάνει όλες αυτές τις κυριλέ οργανώσεις για Coca Cola, Ελαΐς, Antenna, Mega κτλ. έλαβε πρόστιμο € 18.000 γιατί είχε μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα (διαφόρων ειδών νωπά και κατεψυγμένα τρόφιμα, συνολικής ποσότητας 158,973 κιλών, με υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας) τα οποία κατασχέθηκαν. Πληρώνουμε λοιπόν πανάκριβα για να μας σερβίρουν κατεψυγμένα και ληγμένα hors d'oeuvres .
 
*O Μαρινόπουλος/Καρφούρ. Μια από τα ίδια, 5 καταστήματα στη λίστα, με μεγαλύτερο πρόστιμο των 60.000 ευρώ γιατί είχε ουσιώδες αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό, παράβαση η οποία διαπιστώθηκε σε επανειλημμένους ελέγχους – περίπτωση υποτροπής

0 Τα πολεµικά ηµερολόγια του Τσε

Για πρώτη φορά στη δηµοσιότητα χειρόγραφα του Κοµαντάντε από τη δεκαετία του ’50, προτού τα επεξεργαστεί.
Επιθέσεις στα χαρακώµατα, ενέδρες, συζητήσεις µε τον Φιντέλ Κάστρο, σύντροφοι που σκοτώθηκαν στη µάχη, αλλά και αµφιβολίες, συχνά µια ειρωνική θεώρηση των πραγµάτων και κάποιες φορές θυµός... Το νέο, ανέκδοτο ως τώρα, ηµερολόγιο του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα που δηµοσιεύθηκε προσφάτως στην Κούβα µε τίτλο «Ηµερολόγιο ενός µαχητή»όπως ακριβώς το είχε ονοµάσει και ο ίδιος, παρέχει µια πολύ προσωπική και «ακατέργαστη» µατιά στα γεγονότα που µεσολάβησαν από την ηµέρα της άφιξής του στην Κούβα, στις 2 ∆εκεµβρίου 1956, ως το τέλος του 1958 – µόνο λίγες εβδοµάδες πριν από την ανατροπή του στρατηγού Φουλχένσιο Μπατίστα – και περιγράφει πώς ο γιατρός µετετράπη σε αντάρτη.

2 Τα αιματοβαμμένα χέρια του Steve Jobs - Αγιοποίηση δολοφόνων .

Το όνομα του Steve Jobs το έμαθα λίγο καιρό πριν, όταν ήταν πια ετοιμοθάνατος.
Η διαδικασία αγιοποίησής του είχε ήδη ξεκινήσει.
Ο "μεγάλος οραματιστής", ο "καινοτόμος", ο μπλα μπλα μπλα....
Δεν έψαξα περί...τίνους πρόκειται.
Με το που πέθανε, το internet γέμισε τα "συλληπητήρια" όχι μόνο των ισχυρών ομοτράπεζών του, αλλά και των φτωχών, κοινών συμπολιτών μας, που επηρεασμένοι σαφώς από τα ΜΜΕ έχυναν... μαύρο δάκρυ για αυτόν τον "μεγάλο άνθρωπο" όπως ανέφεραν πολλοί.

0 Υγρό Κέικ Σοκολάτας


http://jodimop.files.wordpress.com/2007/10/chocolate-fondant-1web.jpg?w=550&h=413

Ένα λαχταριστό και γρήγορο στην παρασκευή κέικ που θα ξετρελάνει τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο!!!
Τι χρειαζόμαστε:
  • 150 γραμμάρια κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 60 γραμμάρια βουτυρο γαλακτος
  • 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 4 κουτ. του γλυκού αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 4 αυγά

0 Του προδότη η μάνα έκλαψε…

Είμαστε ένας λαός με διακυμάνσεις στην ιστορία του…..
Είμαστε ένας λαός που υπάρχει χιλιετίες…..
Αλλά εξελισσόμαστε σε μια γενιά αχρήστων…..
Μια γενιά που δεν μπορεί απλά μια μέρα να συνεννοηθεί για να διώξει όλα αυτά τα προδοτικά σκουπιδαριά που ήρθαν να μας αποτελειώσουν…..
Τους ξένους που θέλουν την Εθνική μας κυριαρχία….
Τον Jeffry και τα δοσίλογα τσογλανάκια του που την παραχωρούν χωρίς τύψεις…

0 Όπως -ακριβώς- ΚΑΙ στην ... Ελλάδα. Οι Υπουργοί με τα ποδήλατα

0 Mου δώσαν τον νεογέννητο γιό μου τραυματισμένο !

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Εχθές Παρασκευή 7 Οκτώμβρη μου δώσαν από το μαιευτήριο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων τον νεογέννητο γιό μου τραυματισμένον με τις εκδορές που φαίνονται στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες. Κανένας μέχρι τώρα δεν......
μου απάντησε πως έγιναν.

Αναγνώστης
http://ksipnistere.blogspot.com/

0 Γυναίκα με αλλεργία στα χρήματα

Γυναίκα με αλλεργία στα χρήματα (1)
Αυτό θα πει βγάζει καντήλες! Ο λόγος για την Emma Killilea, η οποία λόγω της αλλεργίας που έχει στο νικέλιο, δεν μπορεί να ακουμπήσει κέρματα, αλλά και κοσμήματα, μεταλλικά κουμπιά και φερμουάρ.


Όταν το δέρμα της έρχεται σε επαφή με τα νομίσματα, την πιάνει φαγούρα, βγάζει σπυριά και πρήζεται! Η μόνη λύση που βοήθησε την Emma να χρησιμοποιεί χρήματα είναι το «πλαστικό χρήμα».
Όπως δήλωσε η ίδια: «Τα πράγματα που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω εξαιτίας της αλλεργίας μου είναι περισσότερα από αυτά που μπορώ. Τα ψώνια είναι ένας εφιάλτης για μένα».

0 Βασικός μισθός: 162,812,00 ευρώ - Κινητή τηλεφωνία: 46.319,34 ευρώ!

Πολιτικό γραφείο Αντιπροέδρου της κυβέρνησης:
162. 812,00 ευρώ βασικός μισθός - 46.319,34 ευρώ για κινητή τηλεφωνία. με υπογραφή, μάλιστα, Παπανδρέου!
Μία αδιάκριτη ερώτηση..
1. Δείτε τα «συνημμένα» και συγκρίνετε, αν αυτά που «τρώτε» εσείς σχετίζονται με αυτά που «τρώει» αυτός που λέει ότι.... «μαζί τα φάγαμε».
. Και ακόμα μία.
2. Με τα έξοδα του κινητού του, πόσες οικογένειες ή συνταξιούχοι ηλικιωμένοι θα μπορούσαν να βολευτούν;
Τώρα, βέβαια, θα μπορούσε να μας πει και «λαϊκιστές».

0 Ακανθώδη ζώα

Η φύση έχει προικίσει τα ζώα με διάφορους μηχανισμούς άμυνας, για την προστασία τους από τους εχθρούς τους. Ένας από αυτούς τους μηχανισμούς είναι ο εξοπλισμός τους με αγκάθια. Δείτε κάποια πλάσματα, που το σώμα τους είναι καλυμμένο με αγκάθια κι έτσι προστατεύονται από τα αρπακτικά.
 
Thorny devil
Ο ακανθώδης διάβολος
Φωτογραφία  KeresH

0 Η Αττική Οδός γεμίζει με... graffiti

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με το Hip Hop Shop, τη Montana Germany, την Innersense Productions και το Revolt Shop, παρουσιάζουν ένα ολοήμερο, πολυθεματικό graffiti event, στην έξοδο της Αττικής Οδού «Λεωφ. Κύμης».

To «Living Colour Graffiti Jam» event θα περιλαμβάνει την πλήρη εικαστική αναμόρφωση του χώρου στάθμευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου Ηρακλείου, ενώ δεκάδες Έλληνες graffiti artists θα συγκεντρωθούν, με σκοπό να δημιουργήσουν και να συμβάλλουν και αυτοί στην μεταμόρφωση του γκρίζου, άψυχου τοίχου της Αττικής οδού, σε έναν καμβά γεμάτο χρώματα.

Στο εν λόγω event θα λάβει μέρος και ένας εκ των κορυφαίων graffiti artists στον κόσμο, ο πασίγνωστος ATOM από την Γερμανία.

0 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Η τελευταία επιθυμία ενός ετοιμοθάνατου άντρα

Η τελευταία επιθυμία ενός άστεγου άντρα ήταν να δει τον σκύλο για μια τελευταία φορά!
Η Yurtie, είναι ένα θηλυκό σκυλί που τα τελευταία χρόνια ζούσε μαζί με τον 57χρονο McClain Kevin. Δυστυχώς, ο Kevin αρρώστησε από καρκίνο στον πνεύμονα. Η εργαζόμενοι της Hospice όπου φιλοξενούταν ο 57χρονος άντρας, είπαν ότι ήταν η πιο συγκινητική στιγμή που έχουν δει ποτέ.

0 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚ​ΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙ​ΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ​Σ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ " ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ"



Προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Κακοποίηση αδέσποτου σκύλου, από αστυνομικό, κατά την διάρκεια της  πορείας  διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, στις 06.10.2011.

Κύριοι
Ο γνωστός στο πανελλήνιο και μόνιμα παρών σε όλες τις πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, αδέσποτος σκύλος με το όνομα Θοδωρής  ή  Λουκάνικος, κακοποιείται για δεύτερη φορά από αστυνομικό όργανο, σύμφωνα με ότι βλέπουμε στην επισυναπτόμενη  φωτογραφία και όσα μας κατήγγειλαν  αυτόπτες μάρτυρες.
Δείτε το σχετικό λινκ.
Δεν μας απασχολούν οι πολιτικές πεποιθήσεις του Λουκάνικου και δεν αναρωτηθήκαμε ποτέ  αν είναι με τους διαδηλωτές ή με ....

0 ‘Η φαε κατι, ή πανε να …..κατουρησεις!!!


 

0 Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος: "Σε περιόδους κρίσης καταφεύγουμε στη μουσική"

της Φιλουμένας Ζλατάνου

Το καλοκαίρι ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος είχε μία ιδέα. Πρότεινε στους Sleeping Band να περιοδεύσουν με ένα βανάκι σε όλη την Ελλάδα και να παίζουν άνευ εισιτηρίου σε πάρκα, πλατείες, παραλίες, όπου τους καλούσαν εν ολίγοις. Ο τίτλος των παραστάσεων «Πάμε Παραλία» έγινε σύνθημα και ενθουσίασε το νεαρό κοινό. Στις 30 Σεπτεμβρίου η περιοδεία κλείνει με μία συναυλία στη Μουσική Σκηνή Κοο-Κοο.

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος μας εξηγεί ότι η μαγεία της καλοκαιρινής συναυλίας μεταφέρεται σε κλειστό χώρο, «κυρίως με καλοκαιρινή διάθεση... Μετά από ένα καλοκαίρι όπου ταξιδέψαμε όλη την Ελλάδα σε ένα αυτοκινούμενο φορτωμένο με δικό μας ήχο και φώτα, και αφότου τραγουδήσαμε σε παραλίες, βουνά, πλατείες και όπου αλλού μας κάλεσαν δε μένει παρά να μεταφέρουμε αυτή την ενέργεια σε μία συναυλία – αποκορύφωμα του καλοκαιριού. Είναι θέμα διάθεσης».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...