ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

0 Ο άγνωστος υπόγειος Πειραιάς!

Υπογειες στοες ,σφραγισμενες πυλες,ατελειωτες αρχαιες σκαλες που κατηφοριζουν προς ενα μυστηριωδη κοσμο ,εισοδοι που φυλασσονται συνεχως ακομη και σημερα...Αυτος ειναι ο εντυπωσιακος αγνωστος υπογειος Πειραιας

Το αρθρο ειναι απο το περιοδικο ''Τριτο Ματι'' Τευχος 100 , Ιανουαριος 2002.Αρθρογραφος ειναι ο κυριος Θανασης Ξανθοπουλος.

Για να γραψει κανεις για τον Μυστικο Πειραια χρειαζεται τουλαχιστον το χωρο ενος βιβλιου.Παρ ολο που αυτη η πτυχη του ''Μεγαλου Λιμανιου '' ειναι παντελως αγνωστη και κανεις δεν τη συζητα.Μπορει καλλιστα να συγκριθει σε θρυλους ,μυστηρια και αγνωστες παραδοσεις με τη Μυστικη Αθηνα η τη Μυστικη Θεσσαλονικη.

0 Επιτυχημένοι «μασκαράδες» στη φύση!

perierga.gr - Πετυχημένοι "μασκαράδες" στη φύση!Η φύση είναι συναρπαστική και απίθανη, αποδεικνύοντας κάθε φορά ότι τίποτα από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα δεν είναι αρκετό για να μας καταπλήξει! Πάντα υπάρχει και κάτι ακόμα να μας τραβληξει την προσοχή. Όπως τα έντομα που βλέπετε στις φωτογραφίες (ναι, έντομα είναι!) τα οποία αποτελούν τους καλύτερους «μασκαράδες» της φύσης.


Και νομίζω ο λόγος είναι προφανής. Ανήκουν στην κατηγορία Leaf Mimic Katydids και πρόκειται στην ουσία για έντομα που μιμούνται τα ζωντανά πράσινα φύλλα ενός φυτού ή τα νεκρά ξερά φύλλα, και μάλιστα σε υψηλό βαθμό – τόσο πολύ που δύσκολα ξεχωρίζεις αν είναι έντομα ή φύλλα.

0 Υπαίθριο παζάρι παλαιών αντικειμένων στη Θεσσαλονίκη



Τη διάθεση κατάλληλου χώρου εντός του πάρκου «πεδίο του Άρεως», κατόπιν αιτήματος του Σωματείου Παλαιοπωλών Καταστηματαρχών Θεσσαλονίκης «Μπιτ Παζάρ», για την καθιέρωση υπαίθριου παζαριού παλαιών αντικειμένων, μια Κυριακή το μήνα, ενέκρινε, με απόφασή του, κατά την 14η συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Η υπαίθρια αγορά παλαιών αντικειμένων θα λειτουργήσει πιλοτικά για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο Ιούλιο και Αύγουστο 2012 για μια Κυριακή το μήνα εντός του πάρκου “πεδίο του Άρεως”, στον διάδρομο του διαμορφωμένου χώρου πρασίνου ο οποίος αναπτύσσεται παράλληλα της οδού Καυταντζόγλου και σε μήκος 160 μέτρων από την είσοδο επί της οδού Καυταντζόγλου, ανέφερε κατά την εισήγησή του, ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.

0 Καμιά μνημονιακή κυβέρνηση δεν έχει πλέον μέλλον




Θα μπορούσε να γίνει μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΔΗΜΑΡ η οποία με 168 Βουλευτές να πάρει κάποια μέτρα και να δώσει στην χώρα λίγους ακόμη μνημονιακούς μήνες χωρίς λόγο.

Είχαμε ήδη 8 δόσεις μέτρων, δυο μνημόνια, 25% ύφεση, 1 εκ. άνεργοι, 360.000 κλειστές επιχειρήσεις και ένα κούρεμα, και  δεν άλλαξε τίποτα καθώς χώρα από μέρα σε μέρα μπορεί να καταρρεύσει.

Γιατί λοιπόν πετύχει κάτι η 9η ή η δεκάτη δόση μέτρων και  ένα  η  δυο χρονια ακόμη ύφεση;;

Όμως μια  Μνημονιακή κυβέρνηση με νωπή κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα μπορούσε να κινηθεί  για λίγους μήνες πριν καταλήξει σε κοινωνική έκρηξη με ελικόπτερα  διαφυγής κλπ.

Τώρα όμως πάμε σε εκλογές, από τις οποίες είναι σαφές ότι το Μνημόνιο θα καταδικαστεί κι άλλο. Κι ανεξάρτητα  την επιμέρους κατάταξη των κομμάτων  είναι πέρα από βέβαιο ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα αυξήσουν τις δυνάμεις τους σε Βάρος του ΠΑΣΟΚ  της ΝΔ και του ΔΗΜΑΡ. Έτσι καμία Μνημονιακη κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει τώρα πια.

 Μνημόνιο τέλος λοιπόν!

0 Τα θαύματα του ουρανού, όπως τα είδε η NASA

Πριν από 14 χρόνια, η NASA ξεκίνησε να εξερευνά τον ουρανό κατά έναν τρόπο που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ. Μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα της αποστολής, που είχε ως στόχο να χρησιμοποιήσει υπέρυθρες εικόνες για να χαρτογραφήσει τι υπάρχει εκεί πάνω, είχαν παραμείνει κρυμμένα στον περισσότερο κόσμο.  
 
 Πλέον μπορούμε να τα δούμε. Η φημισμένη διαστημική υπηρεσία παρουσίασε τα αποτελέσματα από την αποστολή του υπέρυθρου διαστημικού τηλεσκόπιου (WISE), μία πρωτοβουλία που τράβηξε περίπου 2.7 εκατομμύρια εικόνες του ουρανού, καταγράφοντας τα πάντα, από κοντινούς αστεροειδείς μέχρι μακρινούς γαλαξίες. Μετά από κοντά μιάμιση δεκαετία αποστολής, ορίστε κάποιες από τις φωτογραφίες που τράβηξε το WISE από το «μεγάλο άγνωστο», που θα κάνουν το σαγόνι σας να πέσει κάτω...
 
Ένα τεράστιο κομμάτι του Γαλαξία μας είναι αποτυπωμένο σ' αυτό το μωσαϊκό, που περιλαμβάνει τους αστερισμούς της Κασσιόπης και του Κηφέα, που πήραν τα ονόματά τους από μία αρχαία Βασίλισσα και του Βασιλιά της Αιθιοπίας, όπως αναφέρονται στην Ελληνική μυθολογία.

0 Ρετσίνι, το δάκρυ των δέντρων

0 ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ: ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ



1 Αμοργός, το νησί του ''Απέραντου Γαλάζιου''!

Αμοργός, το νησί του ''Απέραντου Γαλάζιου''!Η Αμοργός, το νησί του ''Απέραντου Γαλάζιου'', βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, σε απόσταση 136 ναυτικών μιλίων από τον Πειραιά. Η Αμοργός όσο μικρή κι αν δείχνει, δεν είναι για μια φορά ούτε για λίγες μόνο ημέρες. Είναι μακρόστενο νησί με απότομη ορεινή μορφολογία εδάφους.
 
Διαθέτει δύο φυσικά λιμάνια τα Κατάπολα στο κέντρο και την Αιγιάλη στα βόρεια.
 
Η Αμοργός ξεχωρίζει για τον αρχαιολογικό της πλούτο, τη λαϊκή αρχιτεκτονική και τέχνη, και τα τοπικά έθιμα. Διάσπαρτα σε όλη την Αμοργό ερείπια και αξιόλογα ευρήματα μαρτυρούν την συνεχή κατοίκηση από την προϊστορική εποχή.
Το νησί της Μινώας, της Αρκεσίνης και της Αιγιάλης, γνώρισε ιδιαίτερη ακμή την περίοδο του κυκλαδικού πολιτισμού, ανέπτυξε το εμπόριο και την ναυτιλία, τις τέχνες και τα γράμματα.
 
Βορειοανατολικά της Χώρας βρίσκεται ένα σημαντικότατο εκκλησιαστικό μνημείο, το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας που ίδρυσε το 1088 ο Αλέξιος Κομνηνός. Λιτό και απέριττο, δένει απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον του, με τα απότομα και απειλητικά βράχια που το προφυλάσσουν και το κάνουν ορατό μόνο από το πέλαγος.
 

0 Mυστικό μήνυμα των illuminati στο MTV για το 2012

Υποσυνείδητο μήνυμα, στρατιωτικός νόμος, καταπίεση, το τέλος του κόσμου, το 2012, ο Ομπάμα, ο αντίχριστος, νέα παγκόσμια τάξη; 
Tι νομίζεις για αυτήν την εμπορική διαφήμιση; 
Αν αυτό δεν αφύπνιση τον λαό της Αμερικής, τότε τίποτα δεν θα ... τον ξυπνήσει. 

0 Ο μικρός ξυπνά μόνο με Nirvana



Ταλέντο στα ντραμς!

Αρκετοί γονείς τα βρίσκουν «σκούρα» όταν χρειάζεται να ξυπνήσουν τα παιδιά τους, τα οποία –όχι σε λίγες περιπτώσεις- συνήθως ξεσπούν σε κλάματα!

Μία οικογένεια όμως έχει βρει το κόλπο για να ξυπνά το γιο της χωρίς… «παρατράγουδα!».

Οι γονείς του μικρού, όπως αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο στο YouTube, είναι από τη Νορβηγία και από τη Χιλή.

Ο νεαρός και η κοπέλα που εμφανίζονται στο βίντεο είναι τα μεγαλύτερα αδέρφια του, τα οποία και «ανακάλυψαν» τον τρόπο που θα τον κάνει να ξυπνά χωρίς κλάματα και γκρίνια…

Και αυτός δεν είναι άλλος από ένα κομμάτι των Nirvana!

0 Πλακατζής στη ζωή και… μετά θάνατον


Πλακατζής στη ζωή και... μετά θάνατον

Ο Καρλ Άλμπρεχτ ήταν πλακατζής σε όλη του τη ζωή και αποφάσισε να χαρίσει λίγο γέλιο στους φίλους του ακόμη και μετά θάνατον: έβαλε μια αγγελία σε τοπική εφημερίδα, προσκαλώντας τους στο “νέο σπίτι” του, που δεν ήταν άλλο από την… τελευταία του κατοικία.


Ο Άλμπρεχτ, που ήταν ασφαλιστής, άφησε την τελευταία του πνοή τον περασμένο μήνα πλήρης ημερών, στα 88 χρόνια του. Είχε φροντίσει όμως να γράψει ο ίδιος τη νεκρολογία του που ήταν συνταγμένη σαν αναγγελία μετακόμισης.

“Μόλις μετακόμισα. Η νέα μου διεύθυνση είναι: Κοιμητήριο Όλσντορφ-Ρούχεβαλτ, περιοχή Βx 65/28C” ανέφερε, καλώντας όλους τους φίλους του να γιορτάσουν μαζί του στο νεκροταφείο του Αμβούργου.

2 5χρονη Πικάσο είναι η νεότερη επαγγελματίας καλλιτέχνης παγκοσμίως, με κέρδη πάνω από 120.000 ευρώ !!! (video)

Η 5χρονη Aelita Andre είναι ήδη μια επιτυχημένη ζωγράφος, την οποία ο τύπος έχει συγκρίνει με τον Πικάσο και τον Νταλί.
 
Χρησιμοποιεί ακρυλικές μπογιές και πολλές φορές προσθέτει στους πίνακές της φτερά, κομματάκια από κορμούς δέντρου και μικρά κλαδιά. Οι πίνακες της, της έχουν φέρει έσοδα που ξεπερνούν τα 120.000 ευρώ.

0 Επιτυχημένη εγχείρηση εγκεφάλου πριν από 2.800 χρόνια στα Άβδηρα της Θράκης

H αρχαιότερη κρανιακή χειρουργική επέμβαση στην Ελλάδα έχει ηλικία 28 αιώνων και πραγματοποιήθηκε στα αρχαία Άβδηρα της Θράκης. Το εντυπωσιακό δεν είναι μόνο πως η 20χρονη ασθενής που χτυπήθηκε από εχθρικό βλήμα έζησε μετά την επέμβαση για τουλάχιστον δύο ακόμη δεκαετίες, αλλά και το ότι ο γιατρός ακολούθησε με απόλυτη επιτυχία την πρακτική του Ιπποκράτη όπως περιγράφεται στα συγγράμματά του δύο αιώνες πριν από τη γέννησή του διασημότερου αρχαίου Έλληνα γιατρού!

Αυτά αποκαλύπτει η έρευνα του καθηγητή Φυσικής Ανθρωπολογίας και Αρχαιολογικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Adlephi της Νέας Υόρκης Αναγνώστη Αγελαράκη, που δημοσιεύεται στο καινούργιο τεύχος της έγκυρης επιστημονικής επιθεώρησης «Archaeology».

«Πρόκειται για μια μοναδική ανακάλυψη που εδραιώνει τα επιστημονικά θαύματα της ελληνικής ιατρικής και
δη της χειρουργικής», λέει στα «NEA» ο κ. Αγελαράκης. «Είναι σημαντικότατο εύρημα όχι μόνο για την αρχαιότητά του, για την ιατρική επιτυχία της ανάρρωσης από επέμβαση σε έναν πολύπλοκο κρανιακό χώρο, για την εκπληκτική χειρουργική εργασία που μας δείχνει, αλλά και για τις αδιάσειστες επιστημονικές αποδείξεις σχετικά με τις ρίζες της χειρουργικής».

0 Ακολουθήστε μας στο Facebook !!

Στηρίξτε το αγαπημένο σας blog διαδώστε το και βοηθήστε μας να γίνουμε μεγαλύτεροι

0 Ναύπλιο,Η αρχοντιά μετριέται σε απλότητα


 Τελικά το Ναύπλιο σα να συντίθεται και να συγκεντρώνει την ουσία του τους χειμωνιάτικους μήνες. Το χειμώνα η ομορφιά του είναι γυμνή. Έχει κανείς την αίσθηση ότι η ξεχωριστή του γοητεία ζωντανεύει και βρίσκει τα χρώματα της αυτήν την εποχή. Και μας, μας βρίσκει εδώ, μια ενθουσιώδης, ακόρεστη διάθεση να το περπατήσουμε…

0 Τρύπες - Τα κανονικά παιδιά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...