ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

0 Το ξύλινο ποδήλατο

Φαίνεται πως ο σχεδιαστής Stanislaw Ploski είχε στο μυαλό του δύο λέξεις όταν συνέλαβε την ιδέα για το «Bonobo»: Πράσινο και οικολογικό.
Μια εντελώς φρέσκια ιδέα που πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση DMY Berlin 2011. Ένα χειροποίητο ποδήλατο με εξαιρετικό σχεδιασμό και ξεκάθαρο μήνυμα, ελαφρύ και σταθερό.

0 Photo Gallery – Οι κιτρινωπές φρουτοφάγες νυχτερίδες

featuredΝυχτερίδες βοηθούν στην αναγέννηση του αφρικανικού δάσους

Τέλη Οκτωβρίου καταγράφεται η μεγαλύτερη μετακίνηση θηλαστικών στην Αφρική. Δεν πρόκειται για τα γνωστά γκνου αλλά για 5-10 εκατομμύρια κιτρινωπές φρουτοφάγες νυχτερίδες (Eidolon helvum) που προσγειώνονται στο Εθνικό Πάρκο Kasanka στη Ζάμπια. Αυτή την εποχή του χρόνου τα κλαδιά των δέντρων λυγίζουν από το βάρος των καρπών.
Από την πλευρά τους, οι φρουτοφάγες νυχτερίδες διασπείρουν τα σπέρματα θάμνων και δέντρων, συμβάλλοντας σημαντικά στην αναγέννηση των αποψιλωμένων δασών. Το φαγοπότι λήγει δύο μήνες αργότερα. Οι νυχτερίδες εγκαταλείπουν το εθνικό πάρκο, ενώ η ζωή παίρνει ξανά τον κανονικό της ρυθμό.

1 "Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα 577 δις ευρώ" !

Ο Γάλλος οικονομολόγος Jacques Delpla σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Les Echo εξηγεί πως η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το ιλλιγγιώδες ποσό των 575 δισεκατομυρίων ευρώ και το...
επεξηγεί με τον μύθο του Αισώπου, σύμφωνα με το newsit.gr

0 Kάσος: Ένας δήμαρχος οδοκαθαριστής και... υδραυλικός‏

Kάσος: Ένας δήμαρχος οδοκαθαριστής και... υδραυλικός‏
Ένας δήμαρχος που τις ελεύθερες ώρες του κάνει τον εργάτη καθαριότητας για να μαζέψει...
τα σκουπίδια του νησιού, ένας αντιδήμαρχος που παίρνει στα χέρια του τα εργαλεία του υδραυλικού για να διορθώσει τις βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης που φτάνει τα 50 χλμ και μία υπάλληλος στο ΚΕΠ Συντάγματος που οικειοθελώς θέλει να πάει στο δήμο αλλά δεν την αφήνουν γιατί δεν έχει συμπληρώσει πενταετία στη θέση της.

Πρόκειται για μια (ακόμη) ιστορία νεολληνικής τρέλας του Δημοσίου ανάμεσα στην ακριτική Κάσο με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο δήμο του νησιού που επιχειρεί ματαίως να τις καλύψει από το 2009 και την πλατεία Συντάγματος.

0 Καταπληκτικές εναέριες φωτογραφίες από την φύση


Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες της φύσης που έχω δει ποτέ! Είχαν ληφθεί από τον Robert B. Hass, ο οποίος είναι φωτογράφος για το National Geographic Channel. Αυτό που κάνει είναι να  συλλαμβάνει το μυστήριο και το μεγαλείο διαφόρων  ηπείρων της Γης από μια εναέρια άποψη.

0 Η γλώσσα μας!!!

Τι άλλο ακόμα μπορούμε να χάσουμε;...
Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να μην γράφουμε greeklish!

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (Bιβλίο Γκίνες)
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η....
γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια.
(Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)
Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και.....στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.
(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

0 Ἡ κλοπή τῶν γλυπτῶν τῆς Ἀφαίας


Ἡ κλοπή τῶν γλυπτῶν τῆς ἈφαίαςΤα γλυπτά που αρπάξανε οι Γερμανοί από τον Ναό της Αφαίας, αποτελούν μία " άγνωστη" ιστορία που για κάποιο λόγο αποφεύγουν να διηγούνται οι γνωρίζοντες αρχαιολόγοι! Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ΠΟΥ βρίσκονται σήμερα τα κλεμμένα γλυπτά και πόσοι τα έχουμε επισκεφτεί; Γιατί κανείς δεν ζητάει επισήμως την επιστροφή τους;

Η αρπαγή από τους Γερμανούς

Η ιστορία ξεκινάει το 1811, όταν ο αρχιτέκτονας Ch. R. Cockerell και ο φίλος του βαρώνος von Hallerstein, επισκέφθηκαν την Αίγινα και λεηλάτησαν το Ναό Αφαίας. Με αδιαφανείς διαδικασίες και δωροδοκία των ντόπιων προεστών, κρυφά μετέφεραν 17 αγάλματα και πολλά άλλα κομμάτια από τα αετώματα του Ναού στον Πειραιά.

0 Ανατριχιαστικές εικόνες στα πακέτα των τσιγάρων επιβάλλουν (και) οι ΗΠΑ

Οι νέες εικόνες, οι οποίες επιλέχθηκαν έπειτα από δοκιμές αποτελεσματικότητας σε δείγμα 18.000 ατόμων, θα καταλαμβάνουν το 50% της μπροστινής και οπίσθιας όψης των πακέτων, καθώς και το 20% των διαφημίσεων για τσιγάρα σε όλα τα μέσα.

0 Η διεθνής νομολογία από την άρνηση του Ιωάννη Μεταξά και η αμαχητί υποταγή του ΓΑΠ στις απαιτήσεις των δανειστών.



 Το 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς έπραξε αυτό που επέβαλαν οι περιστάσεις και αρνήθηκε την πληρωμή του δανείου, που είχε πάρει η Ελλάδα από την βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique, επειδή, απλούστατα, δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να πληρώσει, αυτό το δάνειο, ύστερα από την πτώχευση του 1931. Το 2010, όμως, ο ΓΑΠ έπραξε αυτό που δεν έπρεπε : Υπέγραψε το Μνημόνιο της ντροπής και υπέταξε την χώρα στους δανειστές της και τους εκπροσώπους τους...

0 Αγάπη μου … μας συρρίκνωσα!


Όχι δε πρόκειται για τη συνέχεια των γνωστών ταινιών, αλλά για τα το έργο τέχνης του Αμερικανού καλλιτέχνη Robert Therrien. Δημιούργησε γιγαντιαία έπιπλα και κουζινικά σκεύη που δίνουν την αίσθηση ότι ή αυτά έχουν μεγεθυνθεί ή ότι οι άνθρωποι δίπλα τους έχουν συρρικνωθεί. Δείτε μερικές από τις δημιουργίες του παρακάτω.

1 H Fitch Αναβάθμισε την Ουγγαρία! Ναι! Αυτούς που έδιωξαν το ΔΝΤ!


Θυμάστε που, Αμέσως μετά τη διακοπή των συνομιλιών ΔΝΤ και ΕΕ με την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία, λόγω του ότι ο τελευταίος αρνήθηκε κατηγορηματικά να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας που απαιτούσαν οι δανειστές της χώρας του, οι δυσοίωνες προβλέψεις για την Ουγγαρία έδιναν κι έπαιρναν;


 Οι κατάρες του Υψίστου, οι λιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί όλης της Υφηλίου επρόκειτο να επιπέσουν στον άμοιρο τόπο των δύστυχων Μαγιάρων, επειδή – άκουσον, άκουσον – τόλμησε η κυβέρνησή τους να αρνηθεί να υπακούσει στις άνωθεν και έξωθεν εντολές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...