ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

0 Ανατριχιαστικές εικόνες στα πακέτα των τσιγάρων επιβάλλουν (και) οι ΗΠΑ

Οι νέες εικόνες, οι οποίες επιλέχθηκαν έπειτα από δοκιμές αποτελεσματικότητας σε δείγμα 18.000 ατόμων, θα καταλαμβάνουν το 50% της μπροστινής και οπίσθιας όψης των πακέτων, καθώς και το 20% των διαφημίσεων για τσιγάρα σε όλα τα μέσα.

Το πτώμα ενός καπνιστή μετά τη νεκροτομή, ένας ασθενής με τραχειοστομία που καπνίζει από την τρύπα στο λαιμό του: είναι δύο από τις φρικιαστικές εικόνες στις συσκευασίες των τσιγάρων που θα προειδοποιούν τους Αμερικανούς καπνιστές από το Σεπτέμβριο του 2012.

Οι εννέα έγχρωμες εικόνες φέρνουν την πρώτη σημαντική αλλαγή στις προειδοποιήσεις των πακέτων εδώ και 25 χρόνια, ανακοίνωσε η FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων), η οποία απέκτησε τη δικαιοδοσία να ελέγχει τα προϊόντα καπνού με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Ομπάμα το 2009.





«Θέλουμε να καταλάβουν τα παιδιά ότι το κάπνισμα είναι αηδιαστικό, και όχι "κουλ", και δεν υπάρχει τίποτα ωραίο στο να έχει κανείς καρκίνο του στόματος» δήλωσε η υπουργός Υγείας Καθλίν Σιμπέλιους.

Από την πλευρά τους, όμως, οι καπνοβιομηχανίες έσπευσαν να καταθέσουν αγωγή κατά του νέου μέτρου, υποστηρίζοντας ότι υπερβαίνει τα όρια της κοινωνικής αποδοχής και επιπλέον περιορίζει την ελευθερία του λόγου των εταιρειών, αφού καταλαμβάνει υπερβολικά μεγάλο μέρος των πακέτων.

«Ακόμα και στα ισχυρά δηλητήρια [όπως τα φυτοφάρμακα και άλλα τοξικά χημικά] οι προειδοποιήσεις δεν έχουν τέτοιο μέγεθος και χαρακτήρα» έγραφαν σε επιστολή τους προς την FDA τον Ιανουάριο τρεις καπνοβιομηχανίες -RJ Reynolds, Lirillard και Commonwealth Brands.

Γεγονός πάντως είναι ότι ανάλογες ανατριχιαστικές προειδοποιήσεις έχουν επιβάλλει τουλάχιστον 30 ακόμα χώρες, από τον Καναδά μέχρι την Ουρουγουάη.

Στις ΗΠΑ, οι προειδοποιήσεις στα πακέτα των τσιγάρων είναι υποχρεωτικές από το 1965. Σήμερα έχουν τη μορφή ενός μηνύματος που εμφανίζεται με μικρά γράμματα στο πλάι: «Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα».

Το ποσοστό των καπνιστών στη χώρα είναι σήμερα 20%.

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...