ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

0 Ένα διάλειμα για λίγη μουσική. Σταυρός του νότου!!!

Ένα πολύ ωραίο κομμάτι, οι στίχοι του οποίου μας ταξιδεύουν στις θάλασσες πλάι στους ναυτικούς, γραμμένοι με τόσο ωραίο τρόπο που μόνο ο Νίκος Καββαδίας στα ποιήματα του μπορεί να διατυπώσει. Ενώ ταυτόχρονα η καταπληκτική μουσική του Θάνου Μικρούτσικου μας παρασέρνει.... Πρώτη εκτέλεση Γιάννης Κούτρας. Σε αυτή την εκτέλεση ακούγεται ο Γιώργος Νταλάρας.

0 Το μυστήριο της «Αrea 51″

Η μυθική περιοχή «Area 51» στις ΗΠΑ εξακολουθεί να ηλεκτρίζει τους λάτρεις των εξωγήινων και των θεωριών συνωμοσίας. Τα UFO, τα ψέματα των αμερικανικών κυβερνήσεων και οι πτήσεις μυστήριο...

0 Η ΓΟΡΓΟΝΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΑΛΣΤΕΡ

Δεν είναι σκηνικό από παιδική ταινία για το Χόλιγουντ.
Ούτε τεράστιο παιχνίδι προοριζόμενο για λούνα παρκ.
Είναι μια γιγάντια γοργόνα που λούζεται στη λίμνη Αλστερ, στο Αμβούργο – και θα... απολαμβάνει το λουτρό της τις επόμενες δέκα μέρες.
Ενα πρωτότυπο άγαλμα, μια
δημιουργία διά χειρός του γερμανού καλλιτέχνη και ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρείας Ολιβερ Βος.

0 Μια… κούνια για μεγάλους!

Γιατί μόνο τα μωρά να απολαμβάνουν;
 

Το Cradle βγήκε μετά από μελέτες με παιδιά με την ασθένεια RMD – rhythmic movement disorder. Παρέχει ένα ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον για να ηρεμήσει κανείς, αλλά ως λύση δεν είναι και άσχημα για όσους βιώνουμε εργασιακή φρενίτιδα.
Το όλο σύστημα έρχεται σε επίπεδη συσκευασία και από οικολογικά υλικά…

0 Εγκοίμηση, Placebo και Μυστήρια στην Αρχαία Ελλάδα.

Εγκοίμηση ήταν όλη η διαδικασία του να κοιμηθεί κανείς σ' έναν ιερό χώρο, ώστε να δεχτεί ένα αποκαλυπτικό όνειρο είτε για θεραπευτικούς σκοπούς, είτε για να μάθει για το μέλλον του.
 
Εγκοιμητικά μαντεία υπήρξαν σε όλα τα μέρη του αρχαίου κόσμου. Το ίδιο αρκετά υπήρξαν τα ιερά όπου ο θεραπευτικός χαρακτήρας προεξείχε. Οπωσδήποτε τέτοιο ρόλο έπαιξαν όλα τα Ασκληπιεία αλλά και άλλα ιερά. Η Εγκοίμηση ή Εγκοιμητήριο ήταν ο χώρος όπου ο πιστός ή οι πιστοί έπρεπε να πάνε να κοιμηθούν. Η πίστη οπωσδήποτε έπαιζε σημαντικό ρόλο. Εδώ ας θυμηθούμε και τα λόγια του ίδιου του Χριστού σε ασθενή που θεράπευσε: «Πήγαινε, η πίστη σου σ' έσωσε» (κατά Λουκάν 17,19). Η σύγχρονη ιατρική επιστήμη έχει εντάξει αυτό το μυστήριο κάτω από τον όρο Placebo, αλλά αδυνατεί να εξηγήσει ακριβώς με ποιο τρόπο ο εγκέφαλος επιβάλλεται στο σώμα...

1 Γιατί οι πολιτικοί φοβούνται το ίντερνετ!!!

Παλαιότερα, όταν υπήρχαν μόνον οι εφημερίδες, τα κάθε είδους αυταρχικά καθεστώτα, είχαν μεγαλύτερες δυνατότητες να ελέγξουν ή και να κλείσουν εντελώς τις στρόφιγγες της πληροφόρησης.
Αργότερα η τηλεόραση άλλαξε το τοπίο, η πραγματική επανάσταση ήρθε με το διαδίκτυο,
την κινητή τηλεφωνία και τις δορυφορικές επικοινωνίες.

0 Είναι αυτό το τέρας του Λοχ Νες;

 Ο 62χρονος William Jobes, είναι ερασιτέχνης φωτογράφος και, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, κατάφερε να «συλλάβει» σε ένα καρέ το περίφημο τέρας του Λοχ Νες, την Νέσσυ.
 Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο άνδρας εντόπισε μια περίεργη σκιά στα νερά της λίμνης, σε απόσταση σχεδόν 300 μέτρων από την ακτή. Αμέσως έβγαλε τη φωτογραφική του μηχανή και τράβηξε το περίεργο πλάσμα που κολυμπούσε (στη φωτογραφία).
Ηταν 24 Μαϊου του 2011, ώρα 11.10 το πρωί, όταν στα ανοιχτά της λίμνης διέκρινε ένα σκούρο εξόγκωμα που χάθηκε για λίγο στο νερό και μετά ξανα αναδύθηκε στην επιφάνεια. "Αμέσως κατάλαβα ότι δεν ήταν κάποια φώκια ή ένα κομμάτι ξύλο", λέει και προσθέτει " Ξέρω τη διαφορά ανάμεσα σε ένα κομμάτι ξύλο ή ένα συγκεκριμένο ζώο".

0 ΣΕΛΗΝΗ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ UFO; (VIDEO)

Mε την βοήθεια του GoogleSky ένας φίλος μας ανακάλυψε 2 περίεργα μαύρα σχήματα στην επιφάνεια της Σελήνης..Τα σχήματα αυτά έχουν μήκος 190 μέτρα και πλάτος 35 μέτρων περίπου. Μπορείτε να τα εντοπίσετε και μόνοι σας στις παρακάτω συντεταγμένες 25°19'50.27"N 2°18'13.34"E


0 Παιδεία, Άνθρωπος, Δημοκρατία

Του Καθηγητή Γιώργου Παύλου
Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Ξάνθης
“Παιδεία είναι το ξύπνημα στην περιοχή της άπειρης και ανυποχώρητης νοσταλγίας του είναι και του όλου των όντων των εφήμερων και ανύπαρκτων.
Παιδεία είναι να κατοικείς στα όρια του χώρου και του χρόνου αναμένοντας όλα τα χαμένα και ανύπαρκτα, αυτά για τα οποία κανείς λογικός και καθώς πρέπει άνθρωπος δεν νοιάζεται. Παιδεία σημαίνει να μπορείς να ακούς όλο το βουβό κλάμα του κόσμου του εφήμερου και του περιβάλλοντος, αφήνοντας στην άκρη την δική σου θλίψη ή χαρά. Παιδεία σημαίνει να θλίβεσαι για τον άλλο, τον κάθε άλλον, τον όλο Άλλον. Παιδεία σημαίνει να ζείς και να αγαπάς, να πεθαίνεις και να αγαπάς και, αν ξαναγεννηθείς, πάλι να αγαπάς. Παιδεία σημαίνει να τα θέλεις όλα, να τα παντρεύεσαι όλα, να πάσχεις για όλα και να μην τα λησμονάς.”

0 Ποιος είναι ο πληθυσμός της χώρας το 2011;

«ΛΕΙΠΟΥΝ» 541.910 ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ

Του ΜΑΝΟΛΗ Γ. ΔΡΕΤΤΑΚΗ *

Στις 22.7.2011 ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ., πρώην ΕΣΥΕ) τα προσωρινά στοιχεία της απογραφής πληθυσμού του 2011, σύμφωνα με τα οποία ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας τον Μάιο του 2011 (μήνας που έγινε η απογραφή) ήταν 10.787.690.

Στις 28.7.2011, όμως, η Στατιστική Υπηρεσία της Ε.Ε. (η Eurostat) ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις της για τον πληθυσμό όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε., σύμφωνα με τις οποίες ο πληθυσμός της Ελλάδας την 1.1.2011 ήταν 11.329.600...
 

0 Αθάνατο ελληνικό πανηγύρι !

 Η ελληνική ύπαιθρος γιορτάζει ακόμη στα πανηγύρια. Διοργανώνονται κυρίως τον Δεκαπενταύγουστο, διατηρούν την παράδοση παρά τις δυσκολίες των καιρών, έχουν τους κανόνες τους, τους θρύλους και τους αστέρες τους-που έχουν γεμάτο το καρνέ τους μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

  Αλλωστε, δεν είναι λίγα τα σημαντικά ονόματα του σημερινού ελληνικού τραγουδιού που πέρασαν από τη... μεγάλη των πανηγυριών σχολή, έχουν θητεία στα πατάρια και οδοιπορικά σε όλη την Ελλάδα

 Μια φορά και έναν καιρό υπήρχαν τα πανηγύρια, όπου η μουσική ήταν ταυτισμένη με μια μορφή ιερουργίας. Αφορμή πάντα είχαν τον εορτασμό του εκάστοτε αγίου, η «μάχη» των πανηγυριών κλιμακωνόταν κατά την περίοδο μεταξύ της γιορτής του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Δημητρίου, οι τραγουδιστές αμείβονταν με «χαρτούρα» (δηλαδή όχι με μεροκάματο αλλά με φιλοδώρημα) και διοργανώνονταν από τα καφενεία στην πλατεία του χωριού.

4 Υποσυνείδητα σατανιστικά μηνύματα σε τραγούδια γνωστού στιχουργού-συνθέτη;

Σχόλιο απο Ανοιχτή Ματιά: Σε κάποιους μπορεί να φανει αστείο και σε κάποιους σοβαρό....ο καθένας εχει το δικαίωμα να το πάρει όπως θέλει....
Περιμένω τα σχόλια σας
 
Σε σκέψεις μας έβαλε ένα τραγούδι στο οποίο ακούγεται από πίσω ένα μήνυμα σατανιστικού περιεχομένου. Έτσι το αναλύσαμε λίγο περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα, σας παραθέτουμε παρακάτω τρία τραγούδια στα οποία ακούγονται κατα τη διάρκεια τους τέτοιου είδους μηνύματα.

Στο τραγούδι «Η αγάπη βλάπτει σοβαρά την υγεία» του Γ. Λεμπέση από τον ομώνυμο δίσκο του τραγουδιστη ακούγεται ο ακόλουθος διάλογος:

  • Ο σατανάς είναι μαζί σου, ο σατανάς είναι μαζί σου, είσαι νέος, το ακούς;
  • Όχι.
  • Το άκουσες;
  • Όχι σου λέω.

0 Πολυπολιτισμός και φυλετική ατζέντα σε δράση. Ο παλιός, λευκός Spiderman πέθανε! Ο ‘νέος’ είναι μισός μαύρος και μισός Λατίνος


Καθοδηγούμενη από την ‘φυλετική ατζέντα’ και συμμορφούμενη στα νέα πολύπολιτισμικά δεδομένα, η Marvel Comics αποκάλυψε τον ολοκαίνουργιο Spiderman.

Ο καινούργιος Spider-Man της Marvel Comics είναι μισός μαύρος και μισός Λατίνος και αντικαθιστά τον πρόσφατα σκοτωμένο Peter Parker.
Ο Miles Morales, κάνει την εμφάνισή του στο Τεύχος 4 – ‘Ultimate Fallout’ και είναι ένας nerdy έφηβος από την πόλη της Νέας Υόρκης.

0 Έμειναν χωρίς δασκάλους τα δημοτικά

Ούτε ένας, ούτε δύο… 20.000 δάσκαλοι λείπουν φέτος και το υπουργείο απαντάει απλά ότι το… ξέρει!

Αρκεί μονάχα ένα παράδειγμα. Ως τις 10 Αυγούστου θα έχουν βγει στη σύνταξη 11.000 δάσκαλοι, ενώ θα προσληφθούν μόλις 600!
Παράλληλα οι πιστώσεις για αναπληρωτές δεν …φτάνουν ούτε για 6.000 άτομα ενώ πέρυσι ήταν για 15.800.

0 Μια χελώνα 178 ετών είναι το πιο ηλικιωμένο ζώο στον πλανήτη

Ζει στο νησί της Αγίας Ελένη στον Ατλαντικό και έχει γεννηθεί το 1882,

Το αρχαιότερο εν ζωή μέλος του ζωικού βασιλείου φαίνεται να είναι μια χελώνα, του γένους Testudinipae cytodira, ο Τζόναθαν, που ζει στο νησί του Νότιου Ατλαντικού, Αγία Ελένη από το 1882. Από τις τρεις χελώνες που έφτασαν στο νησί εκείνη τη χρονιά, ο Τζόναθαν είναι ο μοναδικός που έχει επιβιώσει. Όπως εκτιμάται, κατά την άφιξή του ήταν ήδη τουλάχιστον 50 χρόνων, έτσι προκύπτει το συμπέρασμα ότι σήμερα είναι το λιγότερο... 178 ετών!

0 Τέλος εποχής για το δολάριο (;) Νέο αποθεματικό νόμισμα προτείνει η Κίνα

Το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε, σήμερα, ότι στο μέλλον θα πρέπει να υπάρξει μια "διεθνής εποπτεία", στο θέμα της κυκλοφορίας των αμερικανικών δολαρίων, διεθνώς.


Το επίσημο κινεζικό πρακτορείο μετέδωσε, επίσης, ότι θα πρέπει να αναζητηθεί στο μέλλον ένα "νέο, σταθερό, αποθεματικό νόμισμα".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...