ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011

0 Μια χελώνα 178 ετών είναι το πιο ηλικιωμένο ζώο στον πλανήτη

Ζει στο νησί της Αγίας Ελένη στον Ατλαντικό και έχει γεννηθεί το 1882,

Το αρχαιότερο εν ζωή μέλος του ζωικού βασιλείου φαίνεται να είναι μια χελώνα, του γένους Testudinipae cytodira, ο Τζόναθαν, που ζει στο νησί του Νότιου Ατλαντικού, Αγία Ελένη από το 1882. Από τις τρεις χελώνες που έφτασαν στο νησί εκείνη τη χρονιά, ο Τζόναθαν είναι ο μοναδικός που έχει επιβιώσει. Όπως εκτιμάται, κατά την άφιξή του ήταν ήδη τουλάχιστον 50 χρόνων, έτσι προκύπτει το συμπέρασμα ότι σήμερα είναι το λιγότερο... 178 ετών!

Είναι ο αρχαιότερος κάτοικος του νησιού και πολλοί ισχυρίζονται πως είναι και η αρχαιότερη χελώνα εν ζωή στον κόσμο, αφήνοντας πίσω την προηγούμενη κάτοχο του τίτλου, μια τεράστια χελώνα Γκαλαπάγκος, που πέθανε το 2005 στην Αυστραλία σε ηλικία "μόλις" 175 ετών.

Στη διάρκεια της ζωής του, έχουν κυβερνήσει την Αγγλία οκτώ βασιλείς - από το Γεώργιο Δ΄ μέχρι την Ελισάβετ Β΄ - και 50 πρωθυπουργοί. Τη δεκαετία του '30 ο Τζόναθαν βγήκε από την ανωνυμία, καθώς ο κυβερνήτης Σπένσερ Ντέιβις του έδωσε το όνομα που έχει μέχρι σήμερα. Η αξιοσημείωτη ύπαρξη του έγινε ευρύτερα γνωστή μετά την ανακάλυψη μιας συλλογής φωτογραφιών από τον πόλεμο των Μπόερ το 1900, όπου διαπιστώθηκε με έκπληξη ότι η χελώνα της φωτογραφίας ήταν ο Τζόναθαν. Οι εικόνες αυτές πουλήθηκαν πρόσφατα σε δημοπρασία στην τιμή των 2.800 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής τουρισμού του νησιού, ο Τζόναθαν ανήκει στην κυβέρνηση της Αγίας Ελένης και ζει σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην κατοικία του κυβερνήτη, γνωστή ως 'Plantation House', μαζί με άλλες πέντε - κατά πολύ νεότερές του - χελώνες.

Φαίνεται να είναι τυφλός από το ένα μάτι, αλλά αυτό δεν τον πτοεί. Παραμένει αρκετά δραστήριος και του αρέσει να τραβάει την προσοχή. Και το σημαντικότερο: οι ντόπιοι λένε ότι, παρά την ηλικία του, έχει αρκετά αποθέματα ενέργειας ώστε να ζευγαρώνει τακτικά με τρεις νεότερες θηλυκές χελώνες.

Αναδημοσιευσα Απο Βημα
http://molibixarti.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...