ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

0 Διάβασαν τον εγκέφαλο

Τον πρώτο υπολογιστή που θα μπορεί να διαβάζει την ανθρώπινη σκέψη και να εκτελεί αυτόματα εντολές, κατασκεύασε η Intel. Παράθυρο στο μέλλον, το νέο ...λογισμικό που κατασκευάστηκε μετά από μελέτη του εγκεφάλου
Επιστήμονες της Intel κατάφεραν...
...να δημιουργήσουν  έναν λεπτομερή  χάρτη της δραστηριότητας του  εγκέφαλου. Ισχυρίζονται ότι αφού συγκεντρώσαν  όλα αυτά τα στοιχειά ένας  υπολογιστής  μπορεί να διαβάσει  μεμονωμένες λέξεις που σκέπτεται ο ανθρωπινός νους!
Προκαταρκτικές δοκιμές του συστήματος έδειξαν ότι ο υπολογιστής μπορεί να επεξεργαστεί λόγια, εξετάζοντας παρόμοια πρότυπα εγκεφάλου και ψάχνοντας  για βασικές διαφορές. Ο υπολογιστής έτσι έχει τη δυνατότητα να  δείξει  ποια είναι αυτή η λέξη που σκεπτόμαστε.
Ο Ντίν Πομελό, ανώτερος ερευνητής της  Intel, δήλωσε ότι επί του παρόντος, οι συσκευές που απαιτούνται για να πάρει επαρκείς λεπτομέρειες της εγκεφαλικής δραστηριότητας ήταν ογκώδης. Έχουν το μέγεθος μαγνητικής  τομογραφίας  όπως αυτά που χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία.  Επισήμανε όμως ότι  εξελειζονται  μικρότερα τμήματα  εξοπλισμού.
"Χαρτογραφούμε  τη δραστηριότητα του  εγκέφαλου. Ο υπολογιστής σε λίγα χρόνια θα μπορεί από μόνος του αυτό που σκεπτόμαστε να το κάνει πράξη. Για παράδειγμα όταν σκέπτεσαι τα email σου θα ανοίγει απευθείας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σου. Θα μπορεί από μόνο του με μια μας σκέψη  να κάνει αναζήτηση στο Google  για οτιδήποτε σκεπτόμαστε.".
Η Intel  τονίζει ότι ήδη  μπορεί να ανιχνεύσει λέξεις όπως "κατσαβίδι", "σπίτι" και "αχυρώνας ", μετρώντας περίπου 20.000 σημεία στον εγκέφαλο.


tacoalatipota.blogspot.com

0 Τον σκότωσε το κινητό του μετά από έκρηξη

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα σε χωριό της Ινδίας όταν νεαρός Ινδός βρέθηκε νεκρός από έκρηξη
του κινητού του τηλεφώνου σύμφωνα με ινδικά μέσα.

Το σώμα του άτυχου 23χρονου Ινδού βρέθηκε δίπλα στα υπολείμματα του κινητού του τηλεφώνου και της μπαταρίας κοντά στη φάρμα του στο χωριό.

Αν και δεν υπήρχαν
αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία θεωρεί ως πιθανότερη εκδοχή -με βάση τα ευρήματα- ότι το κινητό του άτυχου νεαρού ανατινάχτηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος σοβαρά στο δεξί του αυτί, το λαιμό και τους ώμους και να....βρει τραγικό θάνατο.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται έκρηξη κινητού τηλεφώνου είναι εξαιρετικά σπάνιο αυτό να συμβεί χωρίς η συσκευή να βρίσκεται σε διαδικασία φόρτισης.
tacoalatipota.blogspot.com

0 ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΓΟ ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΛΗΣ...

Η αλόγιστη τουριστική εκμετάλλευση φαίνεται ότι συνετέλεσε στο να μετατραπεί σε αποκαΐδια το άλλοτε μαγευτικό φοινικόδασος του Πρέβελη
Όπως κατήγγειλε σήμερα στο ΣΚΑΪ ο επιστημονικός συνεργάτης της WWF Eλλάς Καλούστ Παραγκαμιάν στο φοινικόδασος υπήρχαν πάνω από 1000 ξαπλώστρες, 50 με 60 ποδήλατα θαλάσσης και...

δεκάδες ομπρέλες, δηλαδή πρώτης τάξης πρώτη ύλη για να επιδεινωθεί το πρόβλημα της φωτιάς. Ο Κ. Παραγκαμιάν έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη επισκεψιμότητα με ελεύθερο κάμπινγκ και φωτιές, αλλά και ακατάλληλη δενδροφύτευση σε παρακείμενη περιοχή. «Να πάμε πίσω 10 με 15 χρόνια όταν μια κοντινή έκταση δενδροφυτεύτηκε με πεύκα σε μια περιοχή που δεν είχε πεύκα. Τα πεύκα και τα κουκουνάρια βομβάρδισαν το φοινικόδασος, πολύ δύσκολα θα έφθανε η φωτιά στο φοινικόδασος χωρίς το πευκοδάσος» επισήμανε.

fimotro.blogspot.com

0 Επίθεση καθηγητή σε φαρμακοβιομηχανίες: "Kατασκευάζουν" νέες ασθένειες

Πέντε στα έξι νέα φάρμακα «δεν προσφέρουν τίποτε καινούργιο σε σχέση με γνωστά και παλαιότερα φάρμακα» καταγγέλλει ένας Αμερικανός καθηγητής, ο οποίος πνέει μένεα εναντίον των φαρμακοβιομηχανιών, για τις οποίες ισχυρίζεται ότι «κατασκευάζουν» νέες ασθένειες ώστε να δικαιολογήσουν την παρασκευή και κυκλοφορία νέων φαρμάκων.

Τον ύποπτο φάκελο της «ασθενειοκαπηλίας» ανοίγει ο Ντόναλντ Λάιτ, καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής της Υγείας... στο Πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϊ. Στο υπό έκδοση βιβλίο του με τίτλο «Ο κίνδυνος των συνταγογραφημένων φαρμάκων» («Τhe RiskofΡrescription Drugs»), ο Λάιτ αναφέρει ότι το 85% όλων των καινούργιων φαρμάκων που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι «παντελώς άχρηστα».

«Οι εταιρείες είναι ένοχες για τη δημιουργία μιας λαϊκής αγοράς “λεμονιών”, δηλαδή ενός παζαριού φαρμάκων, όπου ο πωλητής γνωρίζει πολύ περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν του από ό,τι ο αγοραστής», τονίζει με εμφανή οργή ο Λάιτ. Και συμπληρώνει: «Οι κλινικές δοκιμές του κάθε φαρμάκου είναι ατελείς και ελλιπείς, χωρίς να ελέγχονται όλες οι βασικές παρενέργειές του στην ανθρώπινη υγεία».

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την Ένωση Βρετανικών Φαρμακοβιομηχανιών (ΑΒΡΙ) και ήταν άμεση και λάβρα.Εκπρόσωπός της επεσήμανε: «Χιλιάδες άνθρωποι είναι σήμερα ζωντανοί ή υγιείς εξαιτίας πολλών νέων φαρμάκων. Τα καινούργια φάρμακα βελτίωσαν τις συνθήκες ζωής μας, χαρίζοντάς μας πολλά επιπλέον χρόνια. Για το λόγο αυτό θα ήταν χρήσιμο ο καθηγητής Λάιτ να μην αναλώνεται σε κούφιες κατηγορίες χωρίς πρώτα να μας παρέχει τρανταχτά επιχειρήματα των ισχυρισμών του».

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που χρησιμοποιεί ο καθηγητής είναι οι στατίνες, τα πλέον δημοφιλή φάρμακα που κυκλοφορούν σήμερα για τη μείωση της χοληστερόλης, με αποτέλεσμα τη θωράκιση εκατομμυρίων ανθρώπων από εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια. Ο Αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι η λήψη τους αυξάνει τους κινδύνους για σοβαρές παρενέργειες, όπως ηπατική ανεπάρκεια, βλάβες στα νεφρά, μυϊκή αδυναμία και καταρράκτης στα μάτια. Οι φαρμακοβιομηχανίες αντιτάσσουν ότι «οι στατίνες έχουν αποδειχθεί σωτήριες στην πράξη».

Στο πλευρό του Αμερικανού καθηγητή τάσσονται αρκετοί συνάδελφοί του, όπως οι γιατροί Ρέι Μόινιχαν και Ντέιβιντ Χένρι, οι οποίοι σημειώνουν ότι «Καταστάσεις της φυσιολογικής ζωής, όπως η εμμηνόπαυση, αντιμετωπίζονται σαν ασθένειες. Ήπια προβλήματα παρουσιάζονται σαν σοβαρές αρρώστιες από καμπάνιες χρηματοδοτούμενες από τις εταιρείες, όπως το λεγόμενο σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Παράγοντες κινδύνου, όπως η χοληστερόλη και η οστεοπόρωση, αντιμετωπίζονται σαν αρρώστιες».

Οργανώνουν εκστρατείες για να σπείρουν το φόβο

ΤΟ 2006 γιατροί και επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τον Καναδά και άλλες χώρες διεξήγαγαν για πρώτη φορά έρευνες για το φαινόμενο της «ασθενειοκαπηλίας», της «καπήλευσης» δηλαδή του φόβου του κάθε ανθρώπου σχετικά με την υγεία του.Τα συμπεράσματά τους, τα οποία δημοσιεύθηκαν σε ειδικό τεύχος της ιατρικής επιθεώρησης ΡublicLibraryofScience Μedicine, έδειξαν ότι οι φαρμακοβιομηχανίες διεξάγουν, εδώ και πολλά χρόνια, καλά οργανωμένες εκστρατείες προκειμένου να «δημιουργήσουν» νέες ασθένειες και να προωθήσουν τα ανάλογα φάρμακα στο κοινό, αυξάνοντας ταυτόχρονα τα ήδη υπέρογκα κέρδη τους.
 
/kontiloforos.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...