ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

0 Διάβασαν τον εγκέφαλο

Τον πρώτο υπολογιστή που θα μπορεί να διαβάζει την ανθρώπινη σκέψη και να εκτελεί αυτόματα εντολές, κατασκεύασε η Intel. Παράθυρο στο μέλλον, το νέο ...λογισμικό που κατασκευάστηκε μετά από μελέτη του εγκεφάλου
Επιστήμονες της Intel κατάφεραν...
...να δημιουργήσουν  έναν λεπτομερή  χάρτη της δραστηριότητας του  εγκέφαλου. Ισχυρίζονται ότι αφού συγκεντρώσαν  όλα αυτά τα στοιχειά ένας  υπολογιστής  μπορεί να διαβάσει  μεμονωμένες λέξεις που σκέπτεται ο ανθρωπινός νους!
Προκαταρκτικές δοκιμές του συστήματος έδειξαν ότι ο υπολογιστής μπορεί να επεξεργαστεί λόγια, εξετάζοντας παρόμοια πρότυπα εγκεφάλου και ψάχνοντας  για βασικές διαφορές. Ο υπολογιστής έτσι έχει τη δυνατότητα να  δείξει  ποια είναι αυτή η λέξη που σκεπτόμαστε.
Ο Ντίν Πομελό, ανώτερος ερευνητής της  Intel, δήλωσε ότι επί του παρόντος, οι συσκευές που απαιτούνται για να πάρει επαρκείς λεπτομέρειες της εγκεφαλικής δραστηριότητας ήταν ογκώδης. Έχουν το μέγεθος μαγνητικής  τομογραφίας  όπως αυτά που χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία.  Επισήμανε όμως ότι  εξελειζονται  μικρότερα τμήματα  εξοπλισμού.
"Χαρτογραφούμε  τη δραστηριότητα του  εγκέφαλου. Ο υπολογιστής σε λίγα χρόνια θα μπορεί από μόνος του αυτό που σκεπτόμαστε να το κάνει πράξη. Για παράδειγμα όταν σκέπτεσαι τα email σου θα ανοίγει απευθείας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σου. Θα μπορεί από μόνο του με μια μας σκέψη  να κάνει αναζήτηση στο Google  για οτιδήποτε σκεπτόμαστε.".
Η Intel  τονίζει ότι ήδη  μπορεί να ανιχνεύσει λέξεις όπως "κατσαβίδι", "σπίτι" και "αχυρώνας ", μετρώντας περίπου 20.000 σημεία στον εγκέφαλο.


tacoalatipota.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...