ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

0 Οι φτερωτοί «δράκοι» της Ασίας


Φωτογραφίες από τις σαύρες του γένους... «Draco»

Κι όμως, υπάρχουν δράκοι στις ζούγκλες της νοτιοανατολικής Ασίας. Έτσι τουλάχιστον μπορούν να χαρακτηριστούν οι σαύρες του γένους «Draco» που ζουν στα δέντρα.

Μπορεί να μοιάζουν με όλες τις υπόλοιπες σαύρες όταν όμως επεκτείνουν τα πλευρά τους σε πραγματικά… φτερά, τότε μεταμορφώνονται σε κανονικούς δράκους. Αυτές οι σαύρες έχουν ένα είδος φτερών που ανοίγουν από τα πλευρά τους και τους επιτρέπουν να πραγματοποιήσουν πτήσεις έως και 9 μέτρων.

Ουσιαστικά, τα μικρά τους φτερά δεν τους δίνουν κάποια ώθηση στην πτήση, απλώς τις βοηθούν να ελέγξουν την κατεύθυνσή τους.

Στη συγκεκριμένη οικογένεια ανήκουν πάνω από 40 είδη σαυρών και κάθε ένα από αυτά έχει ξεχωριστή δομή, καθώς και διαφορετικό χρώμα στα φτερά του.

0 Σκλάβος είναι αυτός που .....

0 Mια διαφορετική ζυγαριά…

Η ζυγαριά Scale του Nadav Caspi ξεχωρίζει από τις άλλες. Ανάλογα με το βάρος που της τοποθετείτε, κάμπτεται ο βραχίονας της, μετακινούμενος αντίστοιχα πάνω σε μια βαθμονομημένη κλίμακα.

Το πόσο πρακτικό είναι αυτό δεν ξέρουμε, αλλά σίγουρα είναι αρκετά εντυπωσιακό ;)

0 Η Ελλάδα λιώνει από καύσωνα και στην Αφρική… χιονίζει!

Μία ασυνήθιστη άσπρη μέρα είδαν χτες χιλιάδες κάτοικοι του Γιοχάνεσμπουργκ στη Ν. Αφρική καθώς άρχισε να χιονίζει, γεγονός που έχει καταγραφεί μόλις για 22 μέρες μέσα στα τελευταία 103 χρόνια…

0 Σοκαριστική διαμαρτυρία κατά της ανεργίας

Δείτε με πιο τρόπο άγνωστοι διαμαρτυρήθηκαν κατά της ανεργίας και της Wall Street σε διαφημιστική πινακίδα του Λας Βέγκας

Σοκαρισμένοι και συνάμα προβληματισμένοι ήταν όσοι πέρασαν από την περιφερειακή λεωφόρο του Λας Βέγκας  από μια πρωτότυπη διαμαρτυρία κατά της ανεργίας και την Wall Street.
Άγνωστοι κρέμασαν ένα ανδρείκελο  σε πινακίδα ενώ έγραψαν με λευκά γράμματα "dying for work."- "Πεθαίνοντας για εργασία".

"Είναι η πρώτη φορά που μπορώ να θυμηθώ κάποιον που κάνει κάτι τέτοιο" ανέφερε ο αστυνομικός  Bill Casseler του τμήματος της πόλης.

Η πινακίδα ανήκει στην Lamar Advertising η οποία αυτές τις μέρες δεν είχε ενοικιάσει το χώρο σε κάποιον, πράγμα που το εκμεταλλεύτηκαν οι άγνωστοι για να διαμαρτυρηθούν με αυτόν το τρόπο.
http://news247.gr/

0 Η αλήθεια για την κάνναβη (Μαριχουάνα) - ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ δράση του φυτού (+ βίντεο)

marijuana
Μέχρι το τέλος του περασμένου αιώνα η κάνναβη, γνωστή και ως hemp, χρησιμοποιούνταν σε όλο τον κόσμο για διάφορους λόγους. Για αιώνες άνθρωποι σε πολλά μέρη του πλανήτη χρησιμοποιούσαν τους ιδιαίτερα θρεπτικούς σπόρους της κάνναβης ως πηγή τροφής. Είναι γεγονός ότι ακόμα και σήμερα θεωρείτε ένας από τους πιο θρεπτικούς σπόρους στη γη.

Διάφορα μέρη του φυτού χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή των περισσότερων χαρτικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων Βίβλους, χάρτες και διαγράμματα, χαρτί γραφής κλπ… Επίσης στην παρασκευή των περισσότερων σχοινιών, πανιών και σκηνών (η λέξη "κάνναβη" προέρχεται από τον καμβά, την ολλανδική λέξη «canvas»), λιπαντικών , βάση χρωμάτων και καυσίμων.


Η κάνναβη θεωρούνταν , και εξακολουθεί να θεωρείται, ως ένα μυστικιστικό φυτό από πολλές θρησκείες, όπως από τους κόπτες χριστιανούς, Ινδουιστές, Μουσουλμάνους, Βουδιστές και αργότερα, Rastafarians και New Age Εκκλησίες.

0 20 “βότανα” που έχουμε σπίτι μας και δεν το γνωρίζουμε



Διαβάστε για τα "βότανα" που έχουμε σπίτι μας και δεν το γνωρίζουμε.

1. Γαρύφαλλο. Αντιμετωπίζει τα κοψίματα...

Ρίξε λίγο γαρίφαλο σε σκόνη πάνω στο κόψιμό σου για να αποφύγεις τον κίνδυνο μόλυνσης. Εκτός από υπέροχο μπαχαρικό, το γαρίφαλο είναι και πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό με παράλληλη αντισηπτική και παυσίπονη δράση.

2. Ζάχαρη. Αντιμετωπίζει το λόξιγκα!

Την επόμενη φορά που θα σε ενοχλήσει, πάρε την γλυκιά σου εκδίκηση καταπίνοντας 1 κ. γ. ζάχαρη. Οι ειδικοί πιστεύουν πως η ζάχαρη επιδρά στο νευρομυϊκό σύστημα, που κανονικά θα έδινε εντολή στους μύες του διαφράγματος να συνεχίσουν τις σπασμωδικές συσπάσεις, ήτοι τον λόξιγκα.

0 Σκύλος-σκαντζόχοιρος σημειώσατε 2

Φωτογραφίες και βίντεο της άτυχης Bella Mae που πήρε ένα σκληρό μάθημα

H 3χρονη Bella Mae, ένα bulldog από την Οκλαχόμα, έμαθε με τον πιο σκληρό τρόπο το μάθημά της: να μην ενοχλεί τους σκαντζόχοιρους. Πριν όμως μάθει, ήρθε σε πολύ στενή επαφή με ένα από τα αγκαθωτά ζωάκια και η επώδυνη αυτή συνάντηση της άφησε… 500 αγκάθια!

Στο κτηνιατρείο το σκυλί υποβλήθηκε σε επείγουσα επέμβαση για την απομάκρυνση των αγκαθιών από το κεφάλι και τα πόδια. Ορισμένα αγκάθια παραμένουν κάτω από το δέρμα της, εκτιμούν οι κτηνίατροι, αλλά τουλάχιστον η Bella Mae αναρρώνει καλά.

Οι Jerry και Allison Noles εξήγησαν πως το bulldog έπαιζε με τα υπόλοιπα κατοικίδιά τους κοντά σε μία λίμνη όταν εμφανίστηκε ένας σκαντζόχοιρος. Οι σκαντζόχοιροι είναι νυκτόβια ζώα και οι Noles πιστεύουν πως ο συγκεκριμένος πλησίασε τη λιμνούλα για να πιει νερό.

0 Κρυφό θαλάσσιο υπερθέαμα σε Καστελόριζο και Κάπρι



Κρυφό θαλάσσιο υπερθέαμα σε Καστελόριζο και ΚάπριΘεωρούνται δύο από τις ομορφότερες θαλάσσιες σπηλιές της Μεσογείου. Εσωτερικά φωτίζονται από ένα λαμπερό γαλαζοπράσινο φως, που άλλοτε θυμίζει το χρώμα του κοβαλτίου και άλλοτε του σμαραγδιού ή του αζουρίτη. Το απίστευτο θέαμα που προσφέρουν – το οποίο οφείλεται στις ακτίνες του ήλιου που εισχωρούν από μικρές υποβρύχιες εισόδους – σε κάνει να νομίζεις ότι επιπλέεις στον γαλάζιο ουρανό ενός φανταστικού κόσμου. Ο λόγος για τη διεθνούς φήμης Γαλάζια Σπηλιά του Καστελόριζου και την ομώνυμη Blue GrottoGrotta Azzurra) του ιταλικού νησιού Κάπρι.

Ένα γαλάζιο, εξωπραγματικό παλάτι στην άκρη της Ελλάδας

Η Γαλάζια Σπηλιά του Καστελόριζου βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και είναι επίσης γνωστή με τα ονόματα Σπηλιά του Παραστά ή Φώκιαλη, αφού φιλοξενεί φώκιες Monachus Monachus (αθέατες συνήθως στους επισκέπτες). Επίσης στον βυθό της ζουν σπάνιες ποικιλίες ψαριών. Κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο μεγάλα και εντυπωσιακά θαλάσσια σπήλαια της Ελλάδας αλλά και της Μεσογείου. Ιδιαίτερο στολίδι της ο πανύψηλος θόλος της (35 μέτρα) με τους λευκούς σταλακτίτες, που αποτελούν ένα από τα σπανιότερα γεωλογικά φαινόμενα της Γης.

0 "Βρέχει"...ανθρώπους! 138 αλεξιπτωτιστές ταυτόχρονα στο κενό !!! (video)

Η τρέλα των ρεκόρ είναι γνωστή για τους Αμερικανούς. 138 skydivers πήδηξαν ταυτόχρονα στο κενό στον ουρανό του Ιλινόϊς και βέβαια έκαναν ρεκόρ. Δείτε στο βίντεο τα εντυπωσιακά πλάνα από το ...μαζικό άλμα!

0 Tanah Lot-γη στη θάλασσα

Το Μπαλί,  το πασίγνωστο νησί της Ινδονησίας, του οποίου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Ινδουιστές, έχει έναν αριθμό ναών της θάλασσας. Οι ναοί αυτοί, οι σπουδαιότεροι των οποίων είναι επτά, ιδρύθηκαν τον 16ο αιώνα από ένα ιερέα που ονομαζόταν Nirartha. 
Λέγεται ότι κάθε ναός είναι ορατός από τους άλλους και όλοι μαζί σχηματίζουν μια νοητή αλυσίδα γύρω από τις ακτές του Μπαλί. Ο ναός με το όνομα Pura Tanah Lot βρίσκεται πάνω σε έναν βράχο που ονομάζεται Tanah Lot, μέσα στη θάλασσα. Η τοποθεσία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στο Μπαλί και πολιτιστικό σύμβολο.

0 Εξορκισμοι. Αληθεια η Θρυλος?

Mε τον ορο εξορκισμός ή «επορκισμός» (αρχαιότερη ονομασία) δηλώνεται η αγιαστική εκείνη πράξη της Eκκλησίας που ανήκει στην κατηγορία των... αρνητικών καθιερώσεων, δηλ. των επικλήσεων στο όνομα του Θεού, όχι για τον καθαγιασμό κάποιων αντικειμένων, αλλά για την αποφυγή δαιμονικών δυνάμεων. 
Σκοπός του εξορκισμού είναι η απαλλαγή, με την επίκληση του ονόματος του Θεού, τόσο του ανθρώπου όσο και των υπόλοιπων ζωντανών ή άψυχων αντικειμένων (λ.χ. σπίτι, αμπέλι) από τη δαιμονική κατοχή ή επήρεια. Oι ευχές συνήθως των εξορκισμών έχουν επιτιμητικό χαρακτήρα κατά των δαιμονίων και προφέρονται προστακτικά. O φιλόλογος Iουστίνος, ο οποίος μαρτύρησε τον 2ο αι. μ.X. στην πρώτη «aπολογία» του προς τον αυτοκράτορα aντωνίνο Eυσεβή γράφει ότι η συγκεκριμένη αγιαστική πράξη έχει τις ρίζες της στην εποχή της επίγειας δράσης του Iησού, όταν ο τελευταίος διέταξε τα δαιμόνια να εξέλθουν από τους νοσούντες σωματικά ή ψυχικά. O Iουστίνος τονίζει ιδιαίτερα στο έργο του ότι «παν δαιμόνιον εξορκιζόμενον τη δυνάμει του Iησού ονόματος νικάται και υποτάσσεται». H πίστη και η συνείδηση της αρχαίας Eκκλησίας ότι «ο κόσμος όλος εν τω πονηρώ κείται» και ότι ο σατανάς έχει υπό την εξουσία του τον άνθρωπο, ώθησε στη σύνδεση των εξορκισμών με το μυστήριο του Bαπτίσματος, η οποία συναντάται για πρώτη φορά τον 3ο αιώνα.

0 Στηρίξτε μας μέσω του Pay Pal

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR-8bfkoyWCi2kh-Sv3TWhNZhV4CCW6tGwNA8bIQWsmTbLOZQbWIFDuXHjtWg
Μετά από ώριμη σκέψη αφαιρέσαμε κάθε μορφής διαφήμισης Affilitate απο το Blog μας. Προτιμάμε να έχουμε κάποια επιχείρηση δική σας να διαφημίζουμε. Κάναμε αυτην την κίνηση ώστε τα θέματά μας να είναι το μόνο κίνητρο για να επισκέπτεστε το blog μας.

Ο μόνος τρόπος πλέον για να μας στηρίξετε είναι το Pay Pal. Κάθε προσφορά είναι δεκτή



Σας ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη που δείχνετε στην σελίδα  μας και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε αυτο που κάνουμε

Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο

0 Ὁλοκλήρωση ἒρευνας στὸ ναυάγιο ποὺ μετέφερε τὰ γλυπτὰ τοῦ Παρθενῶνα

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, για δεύτερη χρονιά, η υποβρύχια έρευνα στο ιστορικό ναυάγιο «Μέντωρ» στα νοτιοανατολικά Κύθηρα κοντά στον Αυλαίμονα, η οποία συνολικά διήρκησε 17 ημέρες.
 
Το πλοίο, που ως γνωστό, μετέφερε τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Αγγλία, μέσω Μάλτας και βυθίσθηκε στην είσοδο του λιμένα του Αυλαίμονα στα νοτιοδυτικά Κύθηρα, το Σεπτέμβριο του 1802, αποτελεί πάντα το κίνητρο της έρευνας για την πιθανή ανεύρεση άλλων γλυπτών μέσα στην άμμο.
 
Η φετινή ανασκαφική έρευνα επικεντρώθηκε τόσο στη περιοχή της πρύμνης του, όπου το 2009 και το 2011, είχαν εντοπισθεί διάφορα αντικείμενα του πληρώματος και των επιβατών του πλοίου, όσο και στην αποκάλυψη και στον καθαρισμό τμήματος του σκαριού του πλοίου που φαίνονταν να διασώζεται ακόμα σε αρκετά καλή κατάσταση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...