ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

0 Tanah Lot-γη στη θάλασσα

Το Μπαλί,  το πασίγνωστο νησί της Ινδονησίας, του οποίου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Ινδουιστές, έχει έναν αριθμό ναών της θάλασσας. Οι ναοί αυτοί, οι σπουδαιότεροι των οποίων είναι επτά, ιδρύθηκαν τον 16ο αιώνα από ένα ιερέα που ονομαζόταν Nirartha. 
Λέγεται ότι κάθε ναός είναι ορατός από τους άλλους και όλοι μαζί σχηματίζουν μια νοητή αλυσίδα γύρω από τις ακτές του Μπαλί. Ο ναός με το όνομα Pura Tanah Lot βρίσκεται πάνω σε έναν βράχο που ονομάζεται Tanah Lot, μέσα στη θάλασσα. Η τοποθεσία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στο Μπαλί και πολιτιστικό σύμβολο.
Φωτογραφία Christoph Filser 
Tanah Lot, στη γλώσσα του Μπαλί, σημαίνει "Γη στη θάλασσα". Ο ιερέας Nirartha, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, κατά μήκος της νότιας ακτής του Μπαλί, είδε το όμορφο φυσικό περιβάλλον της βραχονησίδας κι εκεί ξεκουράστηκε. Κάποιοι ψαράδες τον πλησίασαν και του έφεραν δώρα. Αργότερα, μιλώντας τους τους είπε να χτίσουν ένα ναό πάνω στο βράχο, έναν τόπο ιερό για να λατρεύουν τους θεούς της θάλασσας. Πράγματι, χτίστηκε ο ναός που αποτελεί μέρος της μυθολογίας του Μπαλί εδώ και αιώνες.
Φωτογραφία chensiyuan
Ο θρύλος λέει, ότι στη βάση του βράχου μέσα στη θάλασσα υπάρχουν δηλητηριώδη φίδια, τα οποία φυλάνε το ναό από τα κακά πνεύματα και τους εισβολείς.
Το 1980, ο βράχος άρχισε να καταρρέει και η περιοχή γύρω από και μέσα στον ναό ήταν επικίνδυνη. Με χρηματοδότηση της Ιαπωνικής κυβέρνησης έγιναν εργασίες στήριξης του βράχου, προκειμένου να διατηρηθεί ο ιστορικός ναός. Περισσότερο από το ένα τρίτο του βράχου Tanah Lot είναι καλυμμένο με τεχνητή πέτρα.
Φωτογραφία chensiyuan
Η περιοχή είναι ιδιαίτερα τουριστική και οι επισκέπτες πρέπει να πληρώσουν την επίσκεψή τους. Για να φτάσουν στο ναό περπατούν κατά μήκος ενός δρόμου, γεμάτου με τουριστικά καταστήματα, που φτάνει ως τη θάλασσα. Η θέα από το βράχο τους αποζημιώνει. Η καλύτερη ώρα της ημέρας για επίσκεψη στο Tanah Lot είναι όταν δύει ο ήλιος όταν ο χρυσοκόκκινος ουρανός πλαισιώνει τον βράχο και τα κύματα της θάλασσας σκάνε πάνω του.
Φωτογραφία Krismartin
Πηγή 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...