ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

0 Τα γιγάντια τείχη των Ίνκας

Perierga.gr - SacsayhuamanTo Sacsayhuamαn είναι ένα εντυπωσιακό οχυρωματικό έργο στην πλαγιά ενός λόφου κοντά στην παλιά προτεύουσα των Ίνκας, το Cuzco. Βρίσκεται σε υψόμετρο 3500 μέτρων, πιό ψηλά κλι από το Μάτσου Πίτσου. Συνίσταται σε πολυεπίπεδα τείχη χτισμένα με γιγάντιες πέτρες.

Είναι απορίας άξιο το πώς αυτές οι πέτρες μετακινήθηκαν και χτίστηκαν ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψιν τις τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής. Πολλές πέτρες ζυγίζουν πάνω από 50 τόνους και η μεγαλύτερη έχει πάνω από 120 τόνους βάρος. Οι Ίνκας έλεγαν στους Ισπανούς κατακτητές ότι δεν ήταν αυτοί που έκτισαν το Sacsayhuamαn, αλλά «οι γίγαντες». Στη μυθολογία τους, υπήρχαν τεράστιοι άνθρωποι που ζουσαν στην περιοχή Cuzco και μετέφεραν τους τεράστιους ογκόλιθους.

0 ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ ...!!!!

Πατριώτες ειλικρινά δεν ξέρω τον τρόπο να σας ταρακουνήσω, να σας φέρω την εικόνα σε αυτό που θα μας βρει με αυτούς τους εγκάθετους προδότες που παίζουνε τις κουμπάρες στις παγιδευμένες εκλογές, Ότι και να ψηφίζεις οι προδότες είναι στην βουλή!!!

Είμαι ένας απλώς Έλληνας πολίτης χωρίς δύναμη και τα μέσα να σας πείσω, έχω μεγάλη εμπειρία και μια παράξενη διορατικότητα που μου προκαλεί φρίκη, υποφέρω όταν ξέρω αλλά δεν έχω την δύναμη να σας το δείξω!

Αυτήν την διορατικότητα τη πλήρωσα αρκετές φορές στην ζωή μου γιατί πάντα έτρεχα ποιο μπροστά από τους υπολοίπους , και προκαλούσα φόβο και με απέφευγαν, ένιωσα την συναδελφική μοναξιά!


0 Mοριακό φθόριο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Γη

Το μυστικό του αντοζονίτη

Ο αντοζονίτης απελευθερώνει μια έντονη, δυσάρεστη οσμή όταν θρυμματιστεί (Πηγή: Hannes Grobe/Wikimedia Commons)
Ο αντοζονίτης απελευθερώνει μια έντονη, δυσάρεστη οσμή όταν θρυμματιστεί (Πηγή: Hannes Grobe/Wikimedia Commons)
 Πιο αντιδραστικό από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, το φθόριο ενώνεται αμέσως με άλλα άτομα και δεν μπορεί να παραμείνει σε μοριακή κατάσταση για περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα. Τουλάχιστον, έτσι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Επιβεβαιώνοντας μια παλιά υποψία που δεν είχε εξεταστεί ως τώρα με σύγχρονες μεθόδους, Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν στοιχειακό φθόριο (F2) μέσα σε ένα ορυκτό που αποτελείται από φθοριούχο ασβέστιο και ονομάζεται αντοζονίτης. Είναι ένα παράξενο ορυκτό, μαύρο ή σκούρο βιολετί, το οποίο απελευθερώνει μια έντονη και εξαιρετικά δυσάρεστη οσμή όταν θρυμματιστεί.

0 Ο Τζορτζ Σόρος ξαναχτυπά... αυτή τη φορά στη Ρουμανία

Του Daniel McAdams
Τhe LRC Blog

Χθες το κοινοβούλιο της Ρουμανίας και o πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Πόντα, ψήφισαν για την απομάκρυνση ή μη του προέδρου, Τραϊάν Μπασέσκου, από το αξίωμά του.

Είναι η δεύτερη προσπάθεια για καθαίρεση του Μπασέσκου μέσα σε πέντε χρόνια, αφού κατάφερε να διατηρήσει το αξίωμά του μετά από άλλη μια προσπάθεια το 2007, βγαίνοντας νικητής σε ένα δημοψήφισμα που έθετε στους Ρουμάνους πολίτες ...και πάλι το ζήτημα της απομάκρυνσης του. Το πολιτικό σύστημα της Ρουμανίας έχει αρκετές ομοιότητες με εκείνο των ΗΠΑ και της Γαλλίας, και υπό αυτή την έννοια, ο πρόεδρος έχει πραγματική εκτελεστική εξουσία και όχι απλώς τελετουργικά καθήκοντα.

0 Νανοτεχνολογία: Έλληνες δημιούργησαν νανοσωματίδια αργύρου από φύλλα κουμαριάς

Ομάδα Ελλήνων επιστημόνων κατάφερε να συνθέσει νανοσωματίδια αργύρου χρησιμοποιώντας εκχύλισμα από φύλλα κουμαριάς.

Τα σωματίδια αυτά, μπορούν να έχουν πολλές σημαντικές εφαρμογές στη βιοτεχνολογία. Η τεχνική παραγωγής τους θεωρείται οικολογική, απλή, φθηνή και πολύ γρήγορη.

Οι ερευνητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Φυσικής Μεταλλουργίας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Εργαστήριο Τεχνολογίας Υλικών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών), από το ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών) και από το πανεπιστήμιο "Κάρλος 3" της Μαδρίτης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για νέα υλικά "Materials Letters", πήραν ένα εκχύλισμα φύλλων κουμαριάς και το πρόσθεσαν σε ένα υδατικό διάλυμα νιτρικού αργύρου...

0 Τα κάνατε όλα σωστά αλλά, αποτύχαμε λέει η τρόικα στην Ιρλανδία

Η τρόικα διαπιστώνει πως η απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων δεν οδηγεί στην ανάπτυξη καθώς η Ιρλανδία βρίσκεται σε ύφεση αποδεικνύοντας έτσι το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής λιτότητας.

Η Ιρλανδία παρότι  πέρασε με επιτυχία τον τελευταίο έλεγχο της τρόικας σημείωσε ύφεση 1,1% για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Η εφαρμογή των (οικονομικών) πολιτικών από την Ιρλανδία βρίσκεται στο σωστό δρόμο, παρά τις αντίξοες μακροοικονομικές συνθήκες» αναφέρει ανακοίνωση της τριμερούς...

0 Οι μεγαλύτερες αποδράσεις στην ιστορία!

Perierga.gr - Οι μεγαλύτερες αποδράσεις Ποια ήταν η μεγαλύτερη απόδραση σε αριθμό κρατουμένων; Το πιο πολύπλοκο σχέδιο διαφυγής; Το πιο πρωτότυπο;
Ελάχιστα γεγονότα δημιουργούν λαϊκούς ήρωες και η απόδραση από φυλακή είναι ένα από αυτά. Στη λογοτεχνία αλλά και στον κινηματογράφο δεν υπάρχει ζήτημα επιλογής πλευράς. Τα σωφρονιστικά συστήματα είναι διεφθαρμένα και η απόδραση απόδοση δικαιοσύνης.
Από την άλλη πλευρά, όμως, η σύλληψη του δραπέτη είναι ζήτημα τιμής για τις αρχές ενός συστήματος και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το επακόλουθο ανθρωποκυνηγητό παίρνει γιγαντιαίες διαστάσεις. Αυτό ακριβώς είναι και το χαρακτηριστικό μια μεγάλης απόδρασης. Ας δούμε 10 από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών.

0 Το ντους βλάπτει σοβαρά την υγεία;


perierga.gr - Το ντους βλάπτει σοβαρά την υγεία!Τα ντους ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με μελέτη που έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Κολοράντο υπό τον καθηγητή Νόρμαν Πέις. Πιο συγκεκριμένα, το «τηλέφωνο» του ντους, ακόμη και αν δεν φαίνεται βρώμικο, μπορεί να είναι πηγή επικίνδυνων μικροβίων που εισέρχονται κατευθείαν στο πρόσωπο, στο σώμα αλλά και στους πνεύμονες.
Σχεδόν ένα στα τρία ντους «φιλοξενούν» υψηλά επίπεδα ενός μυκοβακτηρίου (Mycobacterium avium) που προσβάλλει τους πνεύμονες. Η συγκέντρωση, μάλιστα, του συγκεκριμένου μικροβίου στο 30% περίπου των ντους βρέθηκε να είναι 100 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με το επίπεδό του στο τρεχούμενο νερό, σε μια τυπική υδραυλική εγκατάσταση οικίας...

0 Κλικ την κατάλληλη στιγμή


Έχουν ασταθή χαρακτήρα και αλλάζουν πορεία χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Έτσι το να καταφέρει να φωτογραφίσει κανείς μια φάλαινα Bryde, την ώρα που βγαίνει στην επιφάνεια του νερού είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο.

Ο φωτογράφος Andy Murch όμως ήταν αρκετά τυχερός και βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στα ανοιχτά των ακτών της Λα Παζ του Μεξικού.

Οι φάλαινες Bryde τρέφονται με πλαγκτόν, οστρακόδερμα και μικρά ψαράκια… ανοίγοντας το τεράστιο στόμα τους και καταπίνοντας ό,τι βρεθεί μπροστά τους!

0 Νίκος Ορφανός: Δεν αντέχω το «έλα μωρέ...» για ό,τι γίνεται γύρω μας,

Νίκος Ορφανός: Δεν αντέχω το «έλα μωρέ...» για ό,τι γίνεται γύρω μας
Καλοκαίρι. Στην αυλή μια παρτίδα τάβλι και πολλά όνειρα. Κάπως έτσι ο Νίκος Ορφανός ακολούθησε την ιδέα του φίλου και συμπρωταγωνιστή του Κωνσταντίνου Κάππα να ανεβάσουν σε φυσικούς χώρους το μονόπρακτο του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το τάβλι», συνδυάζοντας χαρτζιλίκι και διακοπές. Εχοντας κλείσει ήδη έναν χρόνο, οι δυο τους συνεχίζουν στην αυλή του Ψυρρή μια παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό. Απόφοιτος της Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, ο Νίκος Ορφανός ανήκει στο είδος των ηθοποιών που δεν το βάζουν κάτω, ακόμα κι όταν, όπως ο Κίτσος, έχει ξεφύγ’...

Τριγυρνώ...
...πολύ στο κέντρο της Αθήνας και βλέπω συχνά τους μαγαζάτορες να παίζουν τάβλι. Το τάβλι είναι η αφορμή για να συναντηθούν δύο άνθρωποι σε έναν χώρο. Και αυτή είναι η συνταγή για να αρχίσεις το θεατρικό.

Φοβάμαι...
...τον μαρασμό της πόλης και της κοινωνικής ζωής της. Με στενοχωρεί πολύ που η Αθήνα αφέθηκε στην τύχη της ενώ έχει δυναμική. Παρ' όλα αυτά, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θέλει να έρθει εδώ και να βρει την τύχη του. Είναι η μόνη μητρόπολη που έχουμε στην Ελλάδα. Κι είναι κρίμα. Αλλά έχει αναπτυχθεί στρεβλά η χώρα μας, μόνο στον κάθετο άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Η Αθήνα έχει πάει πίσω και από την κακή διακυβέρνηση που είχε. Μοιάζει με καμένη πόλη που σε ορισμένα σημεία της δημιουργούνται νέες ζωντανές εστίες. Αντιστέκεται υπογείως η Αθήνα. Είναι άλλωστε η πόλη-σύμβολο της χώρας μας και είναι ωραίο που τον τελευταίο καιρό ζωντανεύουν παλιοί κενοί παρατημένοι χώροι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...