ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

0 Ο Τζορτζ Σόρος ξαναχτυπά... αυτή τη φορά στη Ρουμανία

Του Daniel McAdams
Τhe LRC Blog

Χθες το κοινοβούλιο της Ρουμανίας και o πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Πόντα, ψήφισαν για την απομάκρυνση ή μη του προέδρου, Τραϊάν Μπασέσκου, από το αξίωμά του.

Είναι η δεύτερη προσπάθεια για καθαίρεση του Μπασέσκου μέσα σε πέντε χρόνια, αφού κατάφερε να διατηρήσει το αξίωμά του μετά από άλλη μια προσπάθεια το 2007, βγαίνοντας νικητής σε ένα δημοψήφισμα που έθετε στους Ρουμάνους πολίτες ...και πάλι το ζήτημα της απομάκρυνσης του. Το πολιτικό σύστημα της Ρουμανίας έχει αρκετές ομοιότητες με εκείνο των ΗΠΑ και της Γαλλίας, και υπό αυτή την έννοια, ο πρόεδρος έχει πραγματική εκτελεστική εξουσία και όχι απλώς τελετουργικά καθήκοντα.Είναι σαφές ότι, τα τελευταία χρόνια, ο Μπασέσκου έχει προκαλέσει την οργή της κυβέρνησης των ΗΠΑ με τις επιλογές του όσον αφορά αρκετά ζητήματα. Δύο από αυτά είναι η άρνησή του να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και η απόφασή του να αποσύρει τα ρουμανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν το 2009. Επίσης, ένα έντονα επικριτικό άρθρο για τον Μπασέσκου, που δημοσιεύθηκε σε ρουμανική εφημερίδα, εμφανίζει τον πρόεδρο ως "ανεπαρκή" όταν κλήθηκε να ξεπουλήσει ζωτικούς πόρους της χώρας στις ΗΠΑ και δεν υπάκουσε, όταν αρνήθηκε να αναλάβει ρόλο υποστηρικτή "χρωματιστών επαναστάσεων" που θα στήριζαν οι ΗΠΑ, αλλά επίσης όταν δεν δέχθηκε να συμβάλει στις αποτυχημένες προσπάθειες της πρώην κυβέρνησης Μπους να "ανοίξει" τη Μαύρη Θάλασσα στα πετρελαϊκά συμφέροντα και τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ".

Περιέργως - ή ίσως και όχι - ο κύριος αντίπαλος του Μπασέσκου στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Πόντα, οργάνωσε συνέντευξη τύπου σήμερα, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε ότι ο νέος "ειδικός σύμβουλός του σε θέματα ασφάλειας και οικονομικής στρατηγικής" του δεν θα είναι άλλος από τον απόστρατο Αμερικανό στρατηγό, Γουέσλι Κλαρκ (!!), ο οποίος υιοθετούσε μια μάλλον ...διαφορετική άποψη όσον αφορά την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα ρουμανικής εφημερίδας σχετικά με τη φαινομενικά περίεργη νέα εταιρική σχέση μεταξύ των Κλάρκ και Πόντα…

"Σήμερα ο Κλάρκ είναι μέλος του ΔΣ της πετρελαϊκής εταιρείας "BNK Petroleum", της οποίας τo 20% των μετοχών βρίσκεται στα χέρια του Τζορτζ Σόρος μέσω του επενδυτικού ταμείου της "Quantum Partners LP". Ενώ ακόμη υπηρετούσε ως διοικητής του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο, ο Κλαρκ ήταν συνεχώς στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με αφορμή ένα περιστατικό. Δεν είναι λίγοι όσοι θυμούνται ακόμη τι έγινε όταν ο διοικητής των βρετανικών δυνάμεων της περιοχής δεν υπάκουσε την εντολή του Κλαρκ να ανοίξει πυρ εναντίον ρωσικών δυνάμεων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Πρίστινα. "Δεν προτίθεμαι να αρχίσω τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο", του είχε δηλώσει ο Βρετανός διοικητής. Ο Κλαρκ απομακρύνθηκε τελικά από την διοίκηση του ΝΑΤΟ πριν από τη λήξη της θητείας του"...

Σύμφωνα με μια πρόχειρη μετάφραση (μέσω Google) ενός άρθρου στα Ρουμανικά...

"Ο πρωθυπουργός δήλωσε την Πέμπτη ότι πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντησή του με τον νέο του σύμβουλο, οπότε και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα σχετικά με τις πιθανές επενδύσεις της Ρουμανίας στους τομείς της ενέργειας και της αγροτικής ανάπτυξης".

Τι συμβαίνει, λοιπόν, στη Ρουμανία;

Για άλλη μια φορά, στις χώρες του πρώην "ανατολικού μπλοκ", ο Τζορτζ Σόρος εμφανίζεται ως ο κρυφός μεγάλος παίκτης που κινεί τα νήματα.

Διαβάζοντας το κείμενο αυτό, μας έρχονται διάφοροι συνειρμοί από την σύμπραξη Γιώργου Α. Παπανδρέου και Σόρος, αλλά και την τύχη που περίμενε τον Καραμανλή μετά από κάποιες επιλογές του.

Προσέξτε ιδιαίτερα την αναφορά σε επενδύσεις σε "πετρέλαια και αγροτική ανάπτυξη". Είναι προφανές ότι το ίδιο σενάριο παίζεται παντού στα Βαλκάνια, με την αρωγή πρόθυμων συνεργατών στις τοπικές κυβερνήσεις.


http://logioshermes.blogspot.com/2012/07/blog-post_2207.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...