ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

0 “Δηλαδή η χούντα πώς ήταν”;

Όταν η διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού ..”
  Όταν η διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονα του, το να κάμη τότε ο λαός, ή κάθε μέρος του λαού, επανάστασιν, ν’ αρπάξη τα άρματα και να τιμωρηση του τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν απ’ όλα τα δίκαια του και το πλέον απαραίτητον απ’ όλα τα χρέη του”

0 Οι Έλληνες πεινάνε και ο Λοβέρδος πάει ταξίδι στο Ρίο ντε Τζανέιρο!!!

Τεράστια έκπληξη προκάλεσε στα δημοσιογραφικά γραφεία η δημοσίευση απόφασης για ταξίδι του υπουργού Υγείας στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Οπως μεταδίδει το wwe.iatronet.gr, σε μία εποχή που οι Έλληνες δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η αποστολή του κ. Ανδρέα Λοβέρδου και των δύο...
συνεργατών του θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με 16.014,39 ευρώ.

0 ΞΕΧΑΣΑΜΕ; ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ

0 Βγάζοντας βόλτα τον σκύλο: Οι πιο τρελές περιπτώσεις

Δείτε μερικές ξεκαρδιστικές φωτογραφίες ανθρώπων που βγάζουν βόλτα το σκύλο τους με εντελώς ασυνήθιστο τρόπο…

0 Το "τέλος" του ημερολογίου των Μάγια - Ηλιακές καταιγίδες - Αλλαγές στη Γη και τη Συνείδηση

Θαρρώ πως ειδικά μετά την προηγούμενη ανάρτηση το θέμα αυτό είναι που μας χαρίζει εκείνη την άλλη ματιά: τη ματιά της βεβαιότητας πως το σύμπαν είναι με το μέρος μας και όχι με το μέρος των "συστημάτων εξουσίας και ελέγχου"...
και εξηγεί και μέρος της προηγούμενης τοποθέτησης...

του Dr Calleman
Paris, September 30, 2011 (11 Eb)
8th day of the sixth night of the Ninth wave

μετάφραση-απόδοση τοξότισσα

0 ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο Καστανίδης ρίχνει μπουνιές στα ΜΑΤ

''Σχόλιο ανοιχτής ματιάς: Δείτε κύριοι ματατζήδες για να δείτε τι μπαγλαμάδες είστε... Όσοι χτες σας χτυπούσαν σήμερα εσείς τους υπερασπίζεστε. Κορόιδα.''

Όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση και ακόμα υποκρινόταν το σοσιαλιστικό πατριωτικό κόμμα, ο Χάρης Καστανίδης πρωτοστατούσε στις λαϊκές κινητοποιήσεις και έπαιζε ως βουλευτής ξύλο με τα ΜΑΤ -όπως θα δείτε και στο βίντεο.
Λίγο καιρό μετά το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση και πρόδωσε την πατρίδα, το λαό, τη δημοκρατική παράταξη, τις αρχές και αξίες της 3ης Σεπτέμβρη και όλοι του οι υπουργοί από σοσιαλιστές έγιναν δωσίλογοι και εχθροί του λαού.
Βάζουμε το βίντεο για δύο λόγους:
α) Για να θυμηθείτε πώς εξαπάτησαν το λαό, παριστάνοντας του αγωνιστές.
β) Για να κάνετε σύγκριση με το σήμερα, που ο κύριος Καστανίδης απειλεί να στείλει τα ίδια ΜΑΤ εναντίον όχι μόνο των απεργών αλλά και πολλών πρώην συντρόφων του που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις!

0 Το πιο... προχωρημένο πάτωμα

0 Να τρώτε πριν ή μετά την γυμναστική;

Τα περισσότερα από τα «καύσιμα» που χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της άσκησης δεν προέρχονται από το φαγητό που έχετε φάει πριν.
Προέρχονται από τους υδατάνθρακες (το γλυκογόνο) και το λίπος που αποθηκεύεται στα κύτταρα των μυών σας, στο συκώτι και αλλού. Το γλυκογόνο και το λίπος λειτουργούν συνδυαστικά για να σας δώσουν αρκετή ενέργεια για μια ή δύο ώρες έντονης άσκησης.
Αλλά αν έχετε την τάση να αισθανθείτε ζάλη κατά τη διάρκεια μιας έντονης άσκησης (τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν κατά τα πρώτα 20 λεπτά της άσκησης), φάτε ένα μικρό σνακ 150 θερμίδων περίπου 30 λεπτά πριν ξεκινήσετε. Δοκιμάστε εύπεπτους υδατάνθρακες, όπως έναν χυμό, μια μπανάνα ή ένα κουλούρι (αλλά αποφύγετε τα ολικής αλέσεως, τα οποία αφομοιώνονται πιο αργά, δεδομένου ότι περιέχουν υψηλές ποσότητες φυτικών ινών).

0 Ένας άγνωστος ήρωας και η σχέση του με τον Ρήγα. Σπάνιο χειρόγραφό του.

Μπορεί να μη λέει σε πολλούς τίποτα το όνομα Ιωάννης Εμμανουήλ, ένα σπάνιο χειρόγραφο όμως από τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, των αρχών του 18ου αιώνα, το «Μαθηματάριο», αποκαλύπτει πως ήταν ένας απ' τους νεαρούς συντρόφους του Ρήγα που μοιράστηκαν μαζί τον θάνατο και τη δόξα. Η ιστορία του εντυπωσιάζει.

0 Ναι να γίνετε Αργεντινή!

«Η Ελλάδα πρέπει να γίνει σαν την Αργεντινή!», είπε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Λαβάνια σε συνέντευξή του στα «Επίκαιρα», που ήταν ο άνθρωπος, ο οποίος έδιωξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τη χώρα του. Ο Ρ. Λαβάνια αρνήθηκε να ακολουθήσει τις «συνταγές» που πρότεινε το ΔΝΤ και στη συνέχεια ανέλαβε το δύσκολο έργο να βγάλει τη χώρα του από την κρίση από την οποία μαστιζόταν, ενώ τονίζει την ομοιότητα των λύσεων που προτείνει το ΔΝΤ ανεξαρτήτως χώρας και τις συνέπειες που οι «λύσεις» αυτές επιφέρουν.

Εξηγεί πώς αντιμετώπισε στη χώρα του την οικονομική κρίση που είχε ξεσπάσει. Η άποψη που δίνει για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, είναι να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, τα χρήματα που θα σταματήσουν να πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους, θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με την βελτίωση των υποδομών, την ανάπτυξη της τεχνολογίας, της επιστήμης και της παιδείας. Παραθέτουμε ένα μικρό από απόσπασμα της συνέντευξης:

0 Τα ξεπουλημένα κανάλια δεν τα δείχνουν αυτά.....

Μπροστά στην τράπεζα Πειραιώς, στην συμβολή της Τσιμισκή με την Εθνικής Αμύνης αυτοπυρπολήθηκε ένας πολίτης αντιδρώντας στις απειλές της τράπεζας ότι θα του πάρει το σπίτι. 
 
Φανταστείτε τι θα γίνει με τους ανθρώπους που δε θάχουν να πληρώσουν τα χαράτσια, με τη ΔΕΗ που θα τους κόβει το ρεύμα κ.λ.π.
 
 
(ευχαριστώ τον φίλο Αντώνη Π)
Οι φωτογραφίες είναι του κ. Νώντα Στυλιανίδη -www.photoreportage.gr

0 Καλαμάρι Γεμιστό με Τυριά στη Σχάρα

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑΚαλαμάρι Γεμιστό με Τυριά στη Σχάρα
Υλικά για 2 άτομα
  • 2 καλαμάρια (περίπου 600 ? 700 gr)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 120 gr φέτα
  • 40 gr κεφαλοτύρι
  • πιπέρι λεμονάτο (lemon pepper)
Εκτέλεση
Κόβουμε την πιπεριά σε ψιλούς κύβους, τρίβουμε τη φέτα και το κεφαλοτύρι. Τα ανακατεύουμε μαζί και προσθέτουμε πιπέρι λεμονάτο. Εφόσον έχουμε καθαρίσει τα καλαμάρια μας γεμίζουμε το καλαμάρι με τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει. Κλείνουμε το τελείωμα των καλαμαριών με οδοντογλυφίδα. Μαρινάρουμε τα καλαμάρια με ελαιόλαδο. Τέλος, τα ψήνουμε για 10 λεπτά από την μία και 10 λεπτά από την άλλη πλευρά στη σχάρα.


Ευτύχης Μπλέτσας

0 Μηχανισμός Αντικυθήρων σε ρολόι χειρός

antikwatch- miastala

H HublotWatch ανακατασκευάζει τον μηχανισμό των Αντικυθήρων για ρολόι χειρός. Η Ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών πολυτελείας Hublot «στρίμωξε» τον μηχανισμό των Αντικυθήρων–τον εξαιρετικής ακριβείας υπολογιστή της Αρχαίας Ελλάδας – σε ένα μοναδικό χειροποίητο ρολόι χειρός.
 Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένας εξελιγμένος μηχανισμός που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα τον τελευταίο αιώνα π.Κ.Ε. Τότε, χάθηκε για τα επόμενα 2000 χρόνια, όταν ένα Ρωμαϊκό πλοίο βυθίστηκε κοντά στις ακτές των Αντικυθήρων ώσπου οι δύτες επιτέλους τον ανακάλυψαν ξανά το 1901.

Οι ιστορικοί και οι αρχαιολόγοι εντυπωσιάστηκαν με την πολυπλοκότητά του και την ακρίβειά του–παρόμοιοι μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται στην αστρονομία έκαναν να εμφανιστούν ξανά τον 14ο αιώνα μ.Κ.Ε.–αλλά ο βαθμός της διάβρωσής του και ο αριθμός των κομματιών που του έλειπαν κατέστησαν δύσκολη την εξακρίβωση της λειτουργίας του για ακόμα έναν αιώνα.

0 Από ποιά χώρα ειναι το λάδι Carrefour ?

Iδού η απορία (και ερώτηση) κύριοι του ΕΦΕΤ.!!
Σύμφωνα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία , είναι υποχρεωτικό να είναι γραμμένο στην ετικέτα το όνομα ( ή η κατατεθειμένη Μαρκα)
 και η έδρα ή του παραγωγού ή συσκευαστή ή του πωλητή που εδρεύει στην ΕΕ, καθώς και έδρα του ελαιοτριβείου (ή εργοστασίου) επεξεργασίας) ή του συσκευαστή

Όπως ευδιάκριτα φαίνεται σε όλους τους καταναλωτές (με εξαίρεση τους ελεγκτές του ΕΦΕΤ) στην συσκευασία του "περίφημου" ελαιόλαδου της πολυεθνικής απλώς (και παρανόμως) γράφει ότι συσκευάζεται για την Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε. μέ έδρα τον Άλιμο, όπου ως γνωστό δεν υπάρχουν ελαιοτριβεία. Απο ποιον και που , είναι ...

0 Οι κορυφαίες φωτογραφίες άγριας φύσης για το 2011

Οι κορυφαίες φωτογραφίες άγριας φύσης για το 2011 (1)
Σας παρουσιάζουμε τις κορυφαίες φωτογραφίες άγριας φύσης από τον διαγωνισμό British Wildlife Photography Awards 2011.

0 Αράχνη εναντίον μέλισσας-εκπληκτικό βίντεο

Οι αλτικές αράχνες είναι μια οικογένεια, που περιλαμβάνει περισσότερα από 5.000 είδη αραχνών. Είναι η μεγαλύτερη οικογένεια αραχνών (13% περίπου όλων των ειδών).
Μπορούν να πηδούν από ένα μέρος σε άλλο, με τη ασφάλεια ενός μεταξένιου νήματος. 
Αν πέσουν για οποιοδήποτε λόγο, σκαρφαλώνουν ξανά με τη βοήθεια του μεταξένιου σχοινιού.
Οι περισσότερες από αυτές μπορούν να κάνουν άλματα πολλαπλάσια του σώματος τους έως και 50 φορές.
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε την επίθεση μιας αλτικής αράχνης σε μια μέλισσα!!
Είναι εκπληκτικό!!

0 Δείτε:Ταξιδεύοντας στα νησιά Γκαλαπάγκος

Τα νησιά Γκαλαπάγκος (Galapagos Islands) βρίσκονται 600 μίλια δυτικά από το Εκουαδόρ στον Ειρηνικό Ωκεανό, αποτελούνται από 13 κύρια ηφαιστειακής προέλευσης νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια...

Tα νησιά αναδύθηκαν από τη θάλασσα 5 έως 10 εκατομμύρια έτη πριν, ως αποτέλεσμα της τεκτονικής δραστηριότητας και εκρήξεων ηφαιστείων, μια διαδικασία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Τα νεότερα νησιά, Isabela (Ισαβέλα) και Fernandina (Φερναντίνα), διαμορφώνονται ακόμα, μέσω της πιο πρόσφατης ηφαιστειακής έκρηξης του 1998.

0 Κασιμάτης: Αντισταθείτε. Μην πληρώνετε τα χαράτσια

Σύνθημα αντίστασης έστειλε σήμερα το πρωϊ ο «πατριάρχης» του Συνταγματικού Δικαίου και παλιότερα σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου κ. Γιώργος Κασιμάτης. Συγκεκριμένα, από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και την εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, ο κ. Κασιμάτης κάλεσε το λαό σε παλαϊκή αντίσταση με κάθε τρόπο, ενάντια στην αντισυνταγματική άσκηση της εξουσίας από την κυβέρνηση, σε εφαρμογή του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος.

Μεταξύ των πράξεων λαϊκής αντίστασης είπε ότι είναι και η....
μη πληρωμή των αντισυνταγματικών χαρατσιών που επιβάλει η κυβέρνηση, κατ’ εντολήν της τρόϊκας. Με τον τρόπο αυτό που προτείνει ο κ. Κασιμάτης, δηλαδή στην ουσία παθητική αντίσταση, ο Έλληνας έχει την ευκαιρία, χωρίς καν να σηκωθεί από τον καναπέ και να βγει στο δρόμο, να γκρεμίσει ένα καθεστώς, απλά μην κάνοντας αυτό που επιτάσσει το καθεστώς.  

0 To σπήλαιo Carlsbad στο Νέο Μεξικό!


Το σπήλαιο Carlsbad είναι ένα  Εθνικό Πάρκο, που πήρε την ονομασία του από  την πλησιέστερη πόλη της Carlsbad, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Νέο Μεξικό. Είναι μέρος της Guadalupe Mountains. Το σπήλαιο από ασβεστόλιθο περιλαμβάνει πολλά τμήματα, τα μεγαλύτερα από τα οποία ονομάζονται Big Room και έχει μήκος 1.219 m πλάτος 190,5m και ύψος περίπου 107m  στο υψηλότερο σημείο. Αυτός ο θάλαμος είναι το 7ο μεγαλύτερο στον κόσμο και το 3ο μεγαλύτερο στην ήπειρο της Βόρειας Αμερικής. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν να εξερευνήσουν τα σπήλαια με έναν περίπατο κάτω από τη φυσική είσοδο, ή να πάρουν το ασανσέρ κατευθείαν στους υπόγειους θαλάμους 230 m κάτω από την επιφάνεια.

0 Η Eurogendfor ήρθε στην Ελλάδα; – Η Χούντα Παπανδρέου ρίχνει το προσωπείο της



Διαβάστε επίσης:

EUROGENDFOR. Δεν ξέρετε τι είναι; Καιρός να μάθετε !!!
 
H Eurogendfor πέρασε στην Ελλάδα από την Ηγουμενίτσα. Μία ολόκληρη Ταξιαρχία, αποτελούμενη από Γερμανούς και Ολλανδούς, με πολιτικά ρούχα και βαλιτσάκια με την ένδειξη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων (Eurogedfor) μπήκε στην Ελλάδα μέσω Ηγουμενίτσας και μετακινήθηκε στη Λάρισα, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- στρατοπέδευσε.

Ο μόνος χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει έναν τέτοιο αριθμό ανδρών είναι το αεροδρόμιο της Π.Α. που πρόσφατα έκλεισε στην Λάρισα.

Την επομένη ημέρα της άφιξης των ανδρών της Eurogendfor μπήκαν από την Ηγουμενίτσα φορτηγά (νταλίκες) που μετέφεραν καμουφλαρισμένα (σκεπασμένα) τεθωρακισμένα οχήματα.

0 Πως κάνετε τον χυμό πορτοκαλιού;


Πως κάνετε τον χυμό πορτοκαλιού? Απλά! Στύβετε πορτοκάλια και πίνετε.

Πως κάνουν οι μεγάλες εταιρείες χυμό πορτοκαλιού? Πολύπλοκα!
Στύβουν πορτοκάλια αφαιρούν το οξυγόνο, δίνουν πάλι γεύση στον άγευστο πλέον χυμό πορτοκαλιού με τεχνητά πακέτα γεύσης πορτοκαλιού και το πίνετε?
 
Δεν το σκέφτηκα ποτέ , αλλά ακούγεται λογικό τώρα. Ο χυμός πορτοκαλιού από εταιρείες όπως Tropicana, Simply Orange, Minute Maid, Florida's Natural, κλπ είναι απίστευτα σταθερός στην γεύση. Και το κόλπο δεν είναι να παίρνεις τα πιο γευστικά πορτοκάλια αλλά μάλλον να δημιουργείς την δική σου τεχνητή γεύση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...