ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

0 Ανθισμένοι κάκτοι

Perierga.gr - Λουλούδια σε κάκτους
Κι όμως τα αγκαθωτά αυτά φυτά έχουν λουλούδια, πολλά από τα οποία μάλιστα είναι ιδιαίτερα όμορφα.

0 Tριάντα χρόνια από τη χρεοκοπία του Μεξικού, η Ελλάδα πρέπει να σπάσει αυτό το σαδιστικό σπιράλ του χρέους


Tριάντα χρόνια από τη χρεοκοπία του Μεξικού, η Ελλάδα πρέπει να σπάσει αυτό το σαδιστικό σπιράλ του χρέουςΤην ώρα που οι ηγέτες της Ελλάδας πληρώνουν την τελευταία δόση πολλών δισεκατομμυρίων για το χρέος τους, καλό θα ήταν να σημειώσουν την επέτειο ενός γεγονότος εξαιρετικής σημασίας και απήχησης.
Στις 20 Αυγούστου 1982, το Μεξικό κήρυξε στάση πληρωμών - κηρύσσοντας έτσι χρεοκοπία επί των τεράστιων χρεών του. Παρά το γεγονός πως τα χρέη σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής είχαν προκαλέσει βάσανα για αρκετά χρόνια, εκείνη ήταν η στιγμή που οι ηγέτες της Δύσης πιέστηκαν να αντιμετωπίσουν αυτό που μετά ονομάστηκε "Τρίτη Παγκόσμια Κρίση Χρέους"...

0 Έμαθε να διαβάζει στα 92 και έγραψε βιβλίο στα 98!

perierga.gr - Έμαθε να διαβάζει στα 92 του και έγραψε βιβλίο στα 98!Μέχρι που έγινε 92 ετών ο καπετάνιος  James Henry δεν ήξερε να διαβάζει. Ούτε, όμως, το παραδέχθηκε και ποτέ. Όταν έβγαινε για φαγητό, για παράδειγμα, κοιτούσε τον κατάλογο και μόλις κάποιος έδινε παραγγελία έλεγε: «Α, ναι, καλό είναι αυτό, θα το πάρω και εγώ». Όταν ερχόταν η ώρα του λογαριασμού, πριν προλάβει να αφήσει την απόδειξη ο σερβιτόρος του έλεγε: «Πείτε μας, τι σας χρωστάμε». Πριν από έξι χρόνια κάπου άκουσε ότι ο Τζορτζ Ντόσον έμαθε γράμματα σε ηλικία 98 ετών και έγραψε βιβλίο σε ηλικία 101 και είπε: «Θα το κάνω και εγώ»...





Συγκλονισμένος από το χαμό της γυναίκας του, σταμάτησε την προσπάθεια, αλλά τα τελευταία χρόνια ξαναξεκίνησε να διαβάζει αλλά και να γράφει παράλληλα το βιβλίο του! Πέρασε ώρες ολόκληρες με ένα λεξικό στο χέρι, αναζητώντας τις σωστές λέξεις, ενώ σημαντική βοήθεια είχε από έναν συνταξιούχο δάσκαλο φίλο του. Στο βιβλίο του «In A Fisherman’s Language», το οποίο αποτελεί και την αυτοβιογραφία του, διηγείται τις δύσκολες καταστάσεις που πέρασε στη θάλασσα αλλά και το θάνατο ενός φίλου του ψαρά.

0 Τα μυστικά της Ακρόπολης..Τί κρύβεται κάτω απ΄τον ιερό βράχο;

Οι περισσότεροι Έλληνες, αλλά και πάρα πολλοί ξένοι έχουν βρεθεί τουλάχιστον μία φορά στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Οι περισσότεροι όμως απ’ όσους πήγαν εκεί δεν ήξεραν το παραμικρό για τα μυστικά που κρύβονταν κάτω από τα πόδια τους. Η Ακρόπολη δεν είναι μόνο ένα από τα πιο γνωστά αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου που στολίζεται από μερικά από τα ομορφότερα κτίσματα της ελληνικής αρχαιότητας, αλλά είναι παράλληλα και ένας τόπος που κρύβει πολλά και σημαντικά μυστικά…



Σύμφωνα με την συμβατική ιστορία, δεν είναι γνωστό το πότε η Ακρόπολη κατοικήθηκε για πρώτη φορά. Οι απόψεις σχετικά με τους πρώτους οικισμούς στην Ακρόπολη ποικίλουν σε ένα φάσμα που αρχίζει από την 3η και τελειώνει στην 6η χιλιετία προ Χριστού. Οι αρχαιολόγοι παραδέχονται ότι στην Ακρόπολη υπάρχουν πολλά οικοδομικά επίπεδα, κάποια από τα οποία παραμένουν άγνωστα ακόμα και σήμερα. Αυτό συμβαίνει επειδή, κάθε φορά που κτιζόταν η Ακρόπολη, τα νέα οικοδομήματα χτίζονταν πάνω στα προηγούμενα. Και δεν θα ήταν επιτρεπτό για κανέναν λόγο, για να βρούμε τι κρύβεται στις αρχαιότερες στρώσεις, να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα στις νεότερες. Η Ακρόπολη λοιπόν έχει πολλά μυστικά ακόμα που περιμένουν να ανακαλυφθούν.

0 «Υποκλοπή» δεδομένων από ανθρώπινο εγκέφαλο! (Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ανθρωπότητας...)

Μοιάζει με κάποιου είδους ιστορία επιστημονικής φαντασίας, και πιο συγκεκριμένα από κάποιο «κυβερνοπάνκ» μυθιστόρημα του Ουίλιαμ Γκίμπσον, αλλά το «χακάρισμα» ενός ανθρωπίνου εγκεφάλου και, η υποκλοπή δεδομένων απευθείας από αυτόν φαίνεται πως είναι τελικά εφικτά, όπως έδειξαν ερευνητές των πανεπιστημίων της Καλιφόρνια, της Οξφόρδης και της Γενεύης.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μία συσκευή η οποία είναι διαθέσιμη στο εμπόριο: το Emotiv, κόστους 300 περίπου δολαρίων, που επιτρέπει την αλληλεπίδραση μεταξύ του εγκεφάλου ενός χρήστη και του ηλεκτρονικού του υπολογιστή. Το Emotiv αποτελεί μία πρωτοποριακή συσκευή, που λειτουργεί διαβάζοντας ηλεκτρικά σήματα που εκπέμπονται από τον εγκέφαλο και μεταφράζοντάς τα σε εντολές υπολογιστή.

Σχεδιάστηκε ως μία συσκευή «επόμενης γενιάς» hands free χειρισμού ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ ενδείκνυται και για χρήση από άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτό που έκαναν οι ερευνητές, σύμφωνα με το CBS Seattle, ήταν να βάλουν τους συμμετέχοντες στο πείραμα μπροστά σε μία οθόνη υπολογιστή και να τους δείξουν εικόνες από τράπεζες, ανθρώπους και αριθμούς PIN, καταγράφοντας τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, και ειδικότερα το αποκαλούμενο σήμα Ρ300, το οποίο «εκπέμπεται» όταν κάποιος βλέπει και αναγνωρίζει κάτι σημαντικό, με το οποίο ασχολείται τακτικά.

0 Τα ΑΕΙ – ΤΕΙ της Κρήτης ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου

Κι όμως, μέσα στο γκρίζο τοπίο της Ελλάδας, υπάρχουν στοιχεία που δίνουν ένα φως ελπίδας. Το Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΤΕΙ του νησιού αξιολογούνται ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Ισπανικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών.
Σημαντικές διακρίσεις για τα ΑΕΙ της Κρήτης έρχονται στην κατάταξη του Ισπανικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών CSIC. 
Συνολικά πέντε ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα- ΑΠΘ, Πατρών, Αθηνών, ΕΜΠ και το Πολυτεχνείο Κρήτης- συγκαταλέγονται στο καλύτερο 3% του κόσμου κι από αυτά, πρώτο, με διαφορά, είναι το ΑΠΘ που συμπεριλαμβάνεται στο καλύτερο 1% της κατάταξης.
Τα παραπάνω προκύπτουν από μελέτη που δημοσιοποίησε για δεύτερη συνεχή χρονιά το ελληνικό Διαπανεπιστημιακό Δίκτυο "Πολιτικές Ανώτατης Εκπαίδευσης" στο οποίο συμμετέχουν Έλληνες ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Πατρών, Πελοποννήσου και Αιγαίου.

0 Tα δέκα ανεξήγητα φαινόμενα που συγκλονίζουν τον κόσμο


«Μυστήρια» που ακόμα ψάχνουν για κάποια εμπεριστατωμένη εξήγηση και ανάλυση απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα και αμφιβολίες, που αφορούν από φυσικά φαινόμενα μέχρι και τη λειτουργία του ανθρώπινου νου. Παρόλα αυτά, ακόμα και σήμερα υπάρχουν δέκα άλυτα «μυστήρια», τα οποία ακόμα ψάχνουν για κάποια εμπεριστατωμένη εξήγηση και ανάλυση.

Ας τα δούμε…


10. Βόμβος του Τάος

Ορισμένοι κάτοικοι και επισκέπτες της μικρής πόλης Τάος στο Νέο Μεξικό, αναφέρουν εδώ και χρόνια έναν ενοχλητικό και μυστηριώδη, χαμηλής συχνότητας, βόμβο στον αέρα της ερήμου.

0 Διάσημοι που μπορούν να ταξιδέψουν στον χρόνο

Διάσημοι που μπορούν να ταξιδέψουν στον χρόνο (7)
Ορισμένα διάσημα πρόσωπα έχουν μια αστεία και σε κάποιες περιπτώσεις απίστευτη ομοιότητα με ανθρώπους που έζησαν στο παρελθόν.

0 Μπουτίκ με την επωνυμία «Hitler»… προκαλεί!

perierga.gr - Μπουτίκ με την επωνυμία "Hitler"... προκαλεί!
Ο κ. Rajesh Shah, ιδιοκτήτης ενός καταστήματος με ανδρικά ρούχα στην επαρχία Γκουτζαράτ της Ινδίας, αναφέρει ότι επέλεξε το όνομα για το κατάστημά του από το παρατσούκλι του παππού(!) του συνεταίρου του, που συνήθιζαν να τον φωνάζουν Χίτλερ.

«Δεν γνώριζα καν μέχρι σήμερα ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο Χίτλερ. Ξέρω μόνο ότι ήταν ένας αυστηρός άνθρωπος. Μόλις πρόσφατα διάβασα γι’ αυτόν στο Διαδίκτυο», είπε στους Times της Ινδίας, προσθέτοντας: «Ειλικρινά δεν περίμενα ότι το όνομα του καταστήματος θα προκαλούσε τόσες αντιδράσεις. Αυτό ήταν το παρατσούκλι του παππού του συνεταίρου μου επειδή ήταν αυστηρός άνθρωπος. Καμία σχέση δεν έχει με το Γερμανό δικτάτορα».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...