ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

0 Μάλτα: Ταξίδι στο χρόνο

Στενά σοκάκια και μεσαιωνικά κάστρα που θα σας γοητεύσουν

Μια βόλτα στις καστροπολιτείες της Μάλτας θα σας πείσει ότι ένα ταξίδι στο χρόνο είναι εφικτό. Περπατώντας στους δρόμους και τα στενά σοκάκια θα βρεθείτε μπροστά σε μεσαιωνικά κάστρα, αναγεννησιακά αγάλματα και μεγάλο αριθμό μνημείων, που θα σας γοητεύσουν.

Ανέπαφα στο χρόνο τα ανάκτορα και οι ναοί της πρωτεύουσας Βαλέτας δεσπόζουν σε όλα τα σημεία της πόλης.

Τα πέτρινα σοκάκια οδηγούν στους κήπους του Μπαράκα με υπέροχη θέα στο λιμάνι.

0 Villa Epecuen, η Ατλαντίδα της Αργεντινής

Ένα ερειπωμένο, τουριστικό χωριό που για 25 χρόνια βρίσκονταν στο βυθό μίας λίμνης.

Κείμενο: Ειρήνη Λαλίδου
Φωτογραφίες: Federico Peretti

"Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν φαντάσματα, αλλά αν υπήρχαν, θα ζούσαν στη Villa Epecuen..."
Federico Peretti.


Κάποτε ήταν μία πολυσύχναστη κωμόπολη με ιαματικά λουτρά, νότια από το Buenos Aires. Στις 10 Νοεμβρίου του 1985, η Villa Epecuen πλημμυρίζει χωρίς καμία προειδοποίηση, δίνοντας ελάχιστο χρόνο στους περίπου 1.500 κατοίκους της να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν. Η περιοχή μένει κρυμμένη κάτω από το νερό για σχεδόν 25 χρόνια, αλλά σιγά-σιγά τα νερά υποχωρούν και η "πόλη που πνίγηκε" αρχίζει να αναδύεται...

0 Φωτογραφίζοντας ένα σπίτι από το ίδιο σημείο με 8 εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα

Φωτογραφίζοντας ένα σπίτι από το ίδιο σημείο με 8 εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα (1)
Σε ένα ενδιαφέρον πείραμα, ο φωτογράφος Manuel Cosentino τράβηξε φωτογραφίες του ίδιου σπιτιού και του ουρανού πίσω από αυτό ακριβώς από την ίδια γωνία λήψης, αλλάζοντας μόνο τη στιγμή που τις τράβηξε. Δείτε παρακάτω τα εκπληκτικά αποτελέσματα αυτής της συλλογής την οποία ονόμασε «Behind a Little House», δηλαδή «Πίσω από ένα μικρό σπίτι».

0 Το Boeing 727 της Ολυμπιακής που μετατράπηκε σε... σπίτι!

Ο Bruce Campbell, από το Όρεγκον των ΗΠΑ, αγόρασε ένα παλιό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας και του πρόσφερε μια δεύτερη ζωή, μετατρέποντάς το σε σπίτι και γραφείο.

0 Ένα κατακόκκινο λουλούδι ταξιδεύει στον κόσμο!

perierga.gr - Ένα κατακόκκινο λουλούδι ταξιδεύει στον κόσμο!Ο Κορεάτης καλλιτέχνης Choi Jeong-Hwa δημιουργεί θέματα από τη φύση σε μεγαλειώδη κλίμακα. Μεγάλες γλυπτικές εγκαταστάσεις του κυρίως με λουλούδια εντυπωσιάζουν κατά καιρούς όπου κι αν εκτίθενται. Ένα παρόμοιο δημιούργημα έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του μπροστά από το Μουσείο Ανατολίτικης Τέχνης στο Σαν Φρανσίσκο και πρόκειται για έναν μεγάλο κατακόκκινο λωτό, φτιαγμένο από ύφασμα, τα φύλλα του οποίου ακολουθούν το φύσημα του ανέμου κάτι που κάνει το εν λόγω γλυπτό να μοιάζει εντελώς αληθινό.


ξίζει να σημειωθεί ότι στην ασιατική κουλτούρα ο λωτός συμβολίζει την αγνότητα και τη χάρη, ενώ το κόκκινο χρώμα που επέλεξε ο καλλιτέχνης είναι μια απόχρωση που συνδέεται με την καλή τύχη και τη ζωντάνια. Το λουλούδι του Choi έχει ταξιδέψει σε πολλές ασιατικές και μη πόλεις εντυπωσιάζοντας τους περαστικούς με την επιβλητική εικόνα του.

0 Περίεργο πλάσμα στον Περσικό Κόλπο

Περίεργο πλάσμα στον Περσικό Κόλπο (2)
Το περίεργο πλάσμα εντοπίστηκε από ένα Ιρανικό πολεμικό πλοίο στον Περσικό κόλπο και η μυρωδιά του ήταν εξαιρετικά δυσάρεστη.

0 Γιγαντιαία Πυραμίδα Χτίστηκε Στην Area 51! Γιατί; (Βίντεο)

Μια γιγάντια πυραμίδα έχει χτιστεί στην περιοχή 51, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο από τον DAHBOO77. Γιατί έχτισαν μια γιγαντιαία πυραμίδα όπως αυτή η κατασκευή που υπάρχει στην περιοχή 51; Είναι μία ακόμη απόδειξη «εξωγήινης τεχνολογίας» εδώ στην Αμερική; Κάτι περίεργο σίγουρα συμβαίνει και για κάποιο λόγο, και η δική μας κυβέρνηση δεν θέλει να ξέρουμε γι 'αυτό. Η φωτογραφία από το Google Earth δείχνει ότι αυτή η πυραμίδα έχει χτιστεί τουλάχιστον από το 2007! 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

0 Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο; Τι ήταν το Magic Bus;

Ακόμη και φανατικός του Μιχάλη Χατζηγιάννη να είναι κάποιος, σίγουρα έχει ακούσει -και στα κρυφά μπορεί ακόμη και να έχει τραγουδήσει- τους στίχους από το συγκρότημα Τρύπες που λένε...

«Λονδίνο Άμστερνταμ ή Βερολίνο;
έχεις ξεχάσει που ακριβώς θέλεις να πας
όσα κι αν έχω δανεικά πια δεν σου δίνω
να κάνεις βόλτες με το magic bus.»


Ωστόσο, ελάχιστοι γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα υπήρξε όντως ένα τουριστικό πρακτορείο με τη συγκεκριμένη ονομασία το οποίο στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 εκτελούσε δρομολόγια στις τρεις ευρωπαϊκές πόλεις.

Ήταν στην οδό Φιλελλήνων σ’ ένα ημιυπόγειο, απέναντι από την καθολική εκκλησία, μπροστά από τη είσοδο της πλάκας.Το πρακτορείο εκτελούσε αμέτρητα δρομολόγια και ένωνε την νεολαία της Ευρώπης σε προσιτές τιμές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...