ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

0 Μάγιας και Μινωίτες ...


Επιμέλεια: Γιώργος Εχέδωρος

Διαβάζοντας το άρθρο του Jοην Νoble Wilford – που μου έστειλε ο Βισάλτης μαζί με το φωτογραφικό υλικό-  για την εξερεύνηση και τη χαρτογράφηση της μεγαλύτερης πόλης των Μάγιας στην Κεντρική Αμερική, εκτός από την εντυπωσιακή τρισδιάστατη εικόνα του αρχαιολογικού χώρου της πόλης Καρακόλ, στο Μελίζε, με τη μέθοδο  των κατευθυνόμενων παλμών λέϊζερ, εντύπωση μου έκαναν οι εικόνες που ήταν ζωγραφισμένες στο πήλινο αγγείο των Μάγιας.


Πριν, όμως φθάσουμε εκεί, ας δούμε πως περιγράφει ο αρθρογράφος την εξερεύνηση στην μεγάλη πόλη των Μάγιας....

0 Η NASA θα στείλει νέο ρόβερ τύπου Curiosity στον Άρη το 2020

Η NASA ανακοίνωσε, στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, ότι σχεδιάζει να στείλει ένα νέο ρομποτικό ρόβερ, παρόμοιο με το επιτυχημένο «Curiosity», στον Άρη το 2020, παρά τους περιορισμούς του προϋπολογισμού της.Το νέο όχημα, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, θα χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία προσεδάφισης με το «Curiosity», θα διαθέτει νέα επιστημονικά όργανα και θα κάνει ακόμα πιο εξελιγμένες αναλύσεις στον «κόκκινο πλανήτη» σε σχέση με το «δίδυμο» αδελφάκι του. Oι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα αποφασιστεί από τους επιστήμονες της NASA, ούτε έχει επιλεγεί η περιοχή προσεδάφισης στον Άρη.

Το νέο ρόβερ υπολογίζεται ότι θα κοστίσει γύρω στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 2,5 δισ. δολ. που κόστισε το «Curiosity». Εκτιμάται ότι, αν όλα πάνε καλά, όταν το νέο ρόβερ φθάσει στον Άρη το 2021, το «Curiosity» θα γυροφέρνει ακόμα πάνω στον γειτονικό πλανήτη....

0 Δενδρόσπιτα για ενήλικες

Δενδρόσπιτα για ενήλικες (16)
Όταν το παιδικό όνειρο γίνεται απωθημένο και τελικά πραγματικότητα!

0 Χωρίς σχόλια...

Αστείες Φωτογραφίες (1)

0 Αστραπή χτυπάει τον πύργο του Άιφελ...

Ο ουρανός είχε πάρει ήδη μια όμορφη, μπλε απόχρωση δημιουργώντας το κατάλληλο φόντο για μια φωτογραφία του Πύργου του Άιφελ. Ξαφνικά άρχισε να αστράφτει.
Ένας 31χρονος κάτοικος της πόλης του Παρισιού, ερασιτέχνης φωτογράφος, άρπαξε την φωτογραφική του μηχανή, την έστησε και περίμενε την κατάλληλη στιγμή.
Αυτή σύντομα ήρθε, όταν μια αστραπή διαπέρασε κυριολεκτικά τον πύργο, ύψους 325 μέτρων και ο Bertrand Kulik αποθανάτισε το μοναδικό θέαμα:
Perierga.gr - Αστραπή χτυπά τον πύργο του Άιφελ
«Ο ουρανός ήταν καθαρός όταν ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν αστραπές», διηγείται ο 31χρονος. «Γρήγορα άρπαξα την φωτογραφική μου και την στερέωσα σε τρίποδο κοντά στο παράθυρο μου, ελπίζοντας ότι θα τραβήξω μια συναρπαστική φωτογραφία. Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μπορούσα να πάρω μια τόσο υπέροχη εικόνα», δήλωσε ο Bertrand Kulik.

http://perierga.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...