ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

0 Ο γερμανός κατάσκοπος που απελάθηκε από την Ελλάδα

Ο γερμανός κατάσκοπος που απελάθηκε από την ΕλλάδαΤο όνομά του... Ρολφ Μέρκελ

Για την Ελλάδα το όνομα Μέρκελ έχει μία πικρή ιστορία. Και δεν είναι μόνο της Άνγκελα Μέρκελ που βρέθηκε πρόσφατα στη χώρα μας.

Το όνομα Μέρκελ έχει μια θλιβερή ιστορία από τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στο σημερινό δημοσίευμα των «Επίκαιρων», που βρίσκεται ήδη στα περίπτερα, αναφέρεται ότι λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, έφτασε από το Βερολίνο στην Ελλάδα ο Ρολφ Μέρκελ, ο οποίος μέχρι τότε ήταν διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Klangfilm, θυγατρικής του συγκροτήματος Siemens-Telefunken...



Η άφιξή του στην Αθήνα το 1938 θεωρήθηκε περίεργη και αρχικά συνδυάστηκε με την ίδρυση του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών, ύστερα από συμφωνία που είχε υπογράψει ο τότε υφυπουργός Συγκοινωνιών και μεταπολεμικός δήμαρχος Αθηναίων, Κων. Νικολόπουλος, με τον πληρεξούσιο διευθυντή του γερμανικού συγκροτήματος Ιω. Βουλπιώτη.

0 Οι πυραμίδες της ανταρκτικής!


Μια ομάδα ερευνητών ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει τρεις αρχαίες πυραμίδες σκεπασμένες από τον πάγο στην Ανταρκτική.

Τα στοιχεία είναι αποσπασματικά, αλλά η ομάδα έχει κυκλοφορήσει τρεις ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από την ανακάλυψή τους...

  Η διεθνής ομάδα περιλαμβάνει ερευνητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και από πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης. Δύο από τις τεράστιες πυραμιδοειδείς κατασκευές βρέθηκαν περίπου 10 μίλια στο εσωτερικό και η τρίτη δεν είναι μακριά από την ακτογραμμή, ορατή από τον ωκεανό.

0 Προβοκατόρικο δημοσίευμα του Focus – Η απάντηση.

Δημοσίευμα στα ελληνικά έχει το γερμανικό περιοδικό Focus, στο οποίο βάζει τίτλο "Αγαπητοί Έλληνες η Άνγκελα Μέρκελ δεν αξίζει το μίσος σας.
Το πλήρες κείμενο είναι εδώ

Η απάντηση:

Κατ αρχήν κύριοι, ο τίτλος σας είναι παραπλανητικός. Δεν μισώ ούτε εγώ, ούτε κανείς από όσους διαδηλώσαμε την κυρία Μέρκελ. Δεν την ξέρω παρά μόνο από αυτά που δηλώνει στα ΜΜΕ, ούτε φυσικά έχουμε προσωπικές διαφορές.

Πολύ περισσότερο δεν έχουμε καμιά απολύτως διαμάχη με τον απλό Γερμανό, τον οποίο θεωρούμε, ως Αριστεροί Διεθνιστές, αδερφό μας, όπως άλλωστε κάθε Άνθρωπο στον Πλανήτη.
Μισούμε όμως θανάσιμα αυτό, που εκπροσωπεί η καγκελάριος. Αυτή, ο Σαμαράς, η Τρόικα, οι Τραπεζίτες, οι Πλούσιοι. Μισούμε την εκμετάλλευση, το ψέμα του Καπιταλισμού. Ο Καπιταλισμός δεν είναι απρόσωπος αλλά πολυπρόσωπος. Έχει εκφραστές, πολιτικές και εκπροσώπους. Γι αυτά διαμαρτυρηθήκαμε, για την πολιτική κι όχι για το ταξίδι της Γερμανίδας Καγκελάριου...

0 Kαλοριφέρ ...από το 7000 π.χ


Η πρώτη γνωστή μας μέθοδος κεντρικής θέρμανσης εντοπίστηκε στην προϊστορική «πόλη» Χοιροκοιτία, της Κύπρου. Από το 7000 π.Χ. έκτιζαν κυλινδρικά σπίτια με επίπεδες ή θολωτές στέγες, στις κορφές των οποίων υπήρχε άνοιγμα.
Στο δάπεδο, ακριβώς κάτω από το άνοιγμα, υπήρχε η εστία.

Τα σπίτια αυτά δεν είχαν εσωτερικούς τοίχους και έτσι η όποια θερμότητα από την κεντρική εστία, μεταδιδόταν σε ολόκληρο το κτίσμα. Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, η ενδοδαπέδια κεντρική θέρμανση εφευρέθηκε πριν από το καλοριφέρ. Η πρώτη είναι ανακάλυψη των Μινωιτών, το δεύτερο των Ρωμαίων...


0 Υπόθεση Σώρρα, τελική αποτίμηση

Η υπόθεση Σώρρα στηρίζεται σε 40 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής», η οποία το 1932 εξαγοράστηκε και συγχωνεύτηκε μέσω απορροφήσεως με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Εκείνο το καιρό, η τράπεζα φαίνεται να ήταν χρεοκοπημένη και η εξαγορά της από την ΕΤΕ, φαίνεται να ήταν το σκάνδαλο του 1932 .

Το 2011, ο κάτοχος αυτών των μετοχών, ο Αρτέμης Σώρρας, ισχυριζόμενος ότι η σημερινή αξία της κάθε μετοχής είναι 670 δις ευρώ, έστησε δυο ΜΚΟ στις οποίες δώρισε από 4 μετοχές για την εξάλειψη του Ελληνικού, δημόσιου και ιδιωτικού, χρέους και από το Σεπτέμβριο του 2011 παρουσιάζεται όλο και πιο δυναμικά ως μεγάλος ευεργέτης με αμύθητη περιουσία και σωτήρας της Ελλάδας...

1 7 πράγματα που έχουμε μάθει λάθος

7 πράγματα που έχουμε μάθει λάθος (1)
Το Έβερεστ δεν είναι το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Το Σινικό Τείχος δεν φαίνεται απ’ το διάστημα. Οι αισθήσεις μας δεν είναι πέντε. Και η ανθρωπότητα την εποχή του Κολόμβου δεν πίστευε ότι η Γη είναι επίπεδη.

Και τώρα που τραβήξαμε την προσοχή σας, καταρρίπτοντας «νόμους» που μάθατε από κάποιον δάσκαλο που λάτρευε τα κλισέ και την εύκολη προφορική γνώση, ώρα να περάσουμε σε ένα πιο ουσιώδες μάθημα: Τίποτα από όσα ακούμε και μαθαίνουμε δεν θα πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο και σωστό, χωρίς έστω να κουράσουμε λίγο παραπάνω το μυαλό μας. Αν το έκανε αυτό η ανθρωπότητα, μάλλον θα ζούσαμε ακόμη σε σπηλιές κυνηγώντας βίσωνες.

Με άλλα λόγια, παρακάτω θα διαβάσετε τους λόγους που επτά πράγματα τα οποία έχουμε μάθει ως αυτονόητες αλήθειες, απέχουν πολύ από το να είναι. Κι αυτό μας διδάσκει κάτι που δεν είναι μύθος: Ότι πρέπει πού και πού να αμφισβητούμε όσα μας παρουσιάζουν, αν όχι για να ανακαλύπτουμε κρυμμένες αλήθειες, τουλάχιστον για να κρατάμε το μυαλό και την κριτική μας ικανότητα σε εγρήγορση...

0 Βρήκε δουλειά ως… ανθρώπινο σκιάχτρο!

perierga.gr - Βρήκε δουλειά σαν ανθρώπινο σκιάχτρο!Ο 22χρονος Jamie Fox μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Μουσική και τα Αγγλικά από το Πανεπιστήμιο Bangor και βρέθηκε στη λίστα όσων ψάχνουν για δουλειά. Αν και δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική, ο Jamie… χτύπησε διάφορες πόρτες. Και ο αγρότης William Youngs από το Norfolk του την άνοιξε.


Τι κοινό τώρα μπορεί να έχει ένας πτυχιούχος της Μουσικής με έναν αγρότη όσον αφορά στα επαγγελματικά, θα το μάθετε αμέσως! Ο Jamie προσλήφθηκε ως «ανθρώπινο σκιάχτρο» στους αγρούς του κ. Youngs, προκειμένου να διώχνει με το ακορντεόν και το γιουκαλίλι τους τις εξαγριωμένες πέρδικες!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...