ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

0 Τα εντυπωσιακά νεφελώματα

Άστρο του νεφελώματος της Παιωνίας
Στην αστρονομία, νεφελώματα ονομάζονται  ένφωτες επιφάνειες στον ουρανό, οι οποίες με γυμνό μάτι φαίνονται σαν μια θολή κηλίδα, π.χ. η Ανδρομέδα. Επίσης τα νεφελώματα είναι χώρος γέννησης άστρων. Εντοπίζονται στον κενό χώρο που υπάρχει μεταξύ των αστεριών. Αποτελούνται από σκόνη και αέρια (κυρίως υδρογόνο).
Υπάρχουν τρία είδη νεφελωμάτων: 
τα σκοτεινά, δηλαδή εκείνα που δεν συνοδεύονται από αστέρια ή που απορροφούν το φως των αστεριών
τα φωτεινά, τα οποία ανακλούν ή και διαχέουν το φως των αστεριών 
τα πλανητικά, που σχηματίζονται από το θάνατο αστεριών.
Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες!!

0 Μία εκπληκτική ελληνική παραλία

Μία εκπληκτική ελληνική παραλία
  Πρόκειτε για την παραλία «Λαλάρια» της Σκίαθου,η οποία βρίσκεται στο βορειοανατολοκό τμήμα του νησίου. Η παραλία αυτή είναι από τις ομορφότερες παραλίες την Ελλάδας, και μαγεύει κάθε επισκέπτη. Η πρόσβαση σε αυτήν την παραλία γίνεται μόνο από την θάλασσα, κάθε πρωί βαρκούλες σε πηγένουν απο το λιμάνι στην εκπληκτική αυτή παραλία!  

2 ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟ-ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΗΣ (Β)ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ

Μνήμες μεσοπολέμου και «εμφυλίου» ξύπνησαν στην πολυσυζητημένη πρωινή εκπομπή. Τηλεοπτικές ύβρεις, νερά στα πρόσωπα, χτυπήματα με εφημερίδες και χαστούκια, όλα αυτά προεκλογικά για τις εκλογές παρωδία, που αναμένονται στις 17 Ιουνίου. Για άλλη μια φορά το επίπεδο έπεσε κάτω τού μηδενός. Οι βρυκόλακες βγήκαν ξανά από τα μνήματα και οι σκελετοί από τα ντουλάπια.

Μιλάμε για εκπροσώπους δύο κομμάτων, που αιματοκύλισαν τη χώρα αρκετές φορές κατά το παρελθόν, ήρθαν στα χέρια. Δύο κόμματα, που θα έπρεπε να βρίσκονται εκτός νόμου και εκτός κ(υ)νοβουλίου (πάντα το κυ με ύψιλον...). ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή... Όπως ακριβώς έγινε στη Γερμανία, όταν το ναζιστικό και το κομμουνιστικό κόμμα τής Γερμανίας βγήκαν εκτός νόμου με απόφαση, που ισχύει μέχρι και σήμερα. Αυτά όμως, γίνονται σε πολιτισμένες χώρες κι όχι στην αφροανατολίτικη μπανανία, που ζούμε...

0 Ελλάδα δε σημαίνει μόνο οικονομική κρίση

Ελλάδα είναι και η γαστρονομία και η κουλτούρα της, για αυτό και το ελληνικό κρασί είχε την τιμητική του στις Βρυξέλλες, στο Διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μάλιστα σε στρατηγικό σημείο, λίγο πιο πέρα από το γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στα Νέα, τα ποτήρια Βέλγων, Γάλλων, Σλοβάκων και Φιλανδών δε σταμάτησαν να γεμίζουν από τις ελληνικές ποικιλίες κρασιού. Η πρωτοβουλία ανήκει στον γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας, Γιώργο Μάλλιαρη ο οποίος δήλωσε πως «το σκεπτικό ήταν πως η Ελλάδα έχει ούτε λίγο ούτε πολύ 320 ποικιλίες από τις οποίες μπορεί να παραχθεί κρασί. Είπαμε επιπλέον ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε και διεθνώς το γεγονός πως η χώρα μας έχει τον πιο παλιό αμπελώνα παγκοσμίως. Ειδικά εν μέσω κρίσης, ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς τους Έλληνες του Βελγίου να κάνουμε μια κίνηση που θα τονώσει τους συμπατριώτες μας οινοπαραγωγούς και θα δημιουργήσει ίσως και πιθανό αντίκτυπο».

0 Η ιστορία του τζιν

Η ιστορία του τζιν -ενός κατεξοχήν αμερικάνικου ενδύματος- είναι περίπου τόσο παλιά, όσο κι αυτή της ίδιας της Αμερικής. Από μία εκδοχή του συγκεκριμένου υφάσματος ήταν κατασκευασμένα τα πανιά στις καραβέλες Νίνα, Πίντα και Σάντα Μαρία, με τις οποίες έφτασε το 1492 στον Νέο Κόσμο ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Περίπου τρεισήμισι αιώνες αργότερα, το 1850, ένας 20χρονος βαυαρός μετανάστης, ο Λιβάι Στρος, ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη για την Καλιφόρνια, ακολουθώντας το ρεύμα των χρυσοθήρων. Πωλούσε το ανθεκτικό καραβόπανο, που είχε χρησιμοποιήσει ο Κολόμβος, για την κατασκευή σκηνών και σκεπάστρων για τα βαγονέτα. Αυτό που χρειάζονταν, όμως, περισσότερο οι χρυσοθήρες ήταν ρούχα που να αντέχουν στις δοκιμασίες της Άγριας Δύσης.

Έτσι, ο Στρος σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το ύφασμά του για να φτιάξει ανθεκτικά παντελόνια. Τα παρουσίασε στις 6 Ιουνίου 1850 κι έγιναν ανάρπαστα. Λόγο της γενοβέζικης καταγωγής τους -τζένοαν για τους αμερικανούς- ονομάστηκαν τζινς.

0 Η απόβαση στη Νορμανδία

http://istorikesmaxes.blogspot.gr/
Του Γιωργου Α. Καζαμια*

Η προετοιμασία για την επιχείρηση Overlord (η τελική κωδική ονομασία της απόβασης στη Νορμανδία) έχει τις ρίζες της σχεδόν στην αρχή του πολέμου. Η δημιουργία καταδρομικών δυνάμεων από τη Βρετανία, με εντολή του Winston Churchill, ήδη από το καλοκαίρι του 1940, είχε στόχο την προετοιμασία της επιστροφής στην ηπειρωτική Ευρώπη, απ’ όπου οι βρετανικές δυνάμεις είχαν εκδιωχθεί. Η επίσημη πολιτική απόφαση έχει τις ρίζες της στη διάσκεψη της Ουάσιγκτον (Δεκ. 1941-Ιαν. 1942), όπου συμφωνήθηκε ότι η πρώτη προτεραιότητα του πολέμου ήταν η ήττα της ναζιστικής Γερμανίας. Μέχρι το τέλος του 1942, είχε γίνει επίσης σαφές ότι οι περιφερειακές επιχειρήσεις (στη Βόρεια Αφρική ή αργότερα στην Ιταλία) δεν θα έφερναν την ήττα της Γερμανίας. Ηταν λοιπόν απαραίτητο το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου στη δυτική Ευρώπη, κοντά στην καρδιά του γερμανικού Ράιχ.

0 Η Κοιλάδα των δέκα χιλιάδων καπνών

6 Ιουνίου 1912-η μεγαλύτερη ηφαιστειακή έκρηξη του 20ου αιώνα σημειώθηκε από ένα άγνωστο έως τότε ηφαίστειο, το  Novarupta. Το όνομά του σημαίνει "νέα έκρηξη" και βρίσκεται στην Αλάσκα, στο Εθνικό Πάρκο Katmai.
Η πυροκλαστική ροή στάχτης από την έκρηξη σχημάτισε αυτό που σήμερα ονομάζεται "Κοιλάδα των δέκα χιλιάδων καπνών". 

0 Σε δημοπρασία σπάνιος υπολογιστής του 1976

Σε δημοπρασία σπάνιος υπολογιστής του 1976 Έναν εξαιρετικά σπάνιο υπολογιστή Apple 1 από τους πρώτους που σηματοδότησαν την έναρξη της εποχής των υπολογιστών με τη μορφή που τους γνωρίζουμε σήμερα θα δημοπρατήσει ο οίκος Sotheby’s.

Ο υπολογιστής, ένας από τους 200 που υπάρχουν συνολικά είναι ο πρώτος που κατασκευάστηκε ποτέ από τους Steve Jobs και Steve Wozniak το 1976. Πρόκειται για συσκευές που επιβεβαίωσαν την παροιμία ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, καθώς έκτοτε ακολούθησε μια σειρά γεγονότων που οδήγησαν στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και την εποχή των ταμπλετών...

0 Έκθεση Bilderberg 2012 (Mέρος Α'): Η Ισπανία θα θυσιαστεί

Έκθεση Bilderberg 2012 (Mέρος Α'): Η Ισπανία θα θυσιαστεί
Αναρτούμε σήμερα το Α' μέρος μιας έκθεσης βασισμένης σε αποκλειστικές πληροφορίες μας γύρω από το περιεχόμενο των συνομιλιών κατά την φετινή σύνοδο της Λέσχης Bilderberg. Το πρώτο αυτό μέρος σχετίζεται άμεσα με την Ισπανία.
Αν θέλαμε να την συνοψίσουμε με λίγα λόγια, θα λέγαμε: "Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Οι ισχυροί της Λέσχης Bilderberg είναι αποφασισμένοι να θυσιάσουν την Ισπανία, προκειμένου να σώσουν ένα μέρος του χρηματοπιστωτικού συστήματος"


Καθ' όλη την διάρκεια της φετινής τριήμερης συνόδου της Λέσχης Bilderberg, Eυρωπαίοι τραπεζίτες, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης και διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων διεξήγαγαν τεταμένες συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών, αναλογιζόμενοι αν η Γερμανία θα επιλέξει να παρατείνει τη δανειοδότησή της για να καλύψει τα χρέη της υπόλοιπης Ευρώπης...

0 Το τηλεσκόπιο Spitzer εντόπισε τα «φώτα» του νεογέννητου Σύμπαντος

Τα πρώτα «πυροτεχνήματα» του Κόσμου
Το επάνω μέρος της εικόνας δείχνει σμήνη άστρων και γαλαξιών στο υπέρυθρο φάσμα του φωτός. Στο κάτω μέρος έχει γίνει επεξεργασία της επάνω εικόνας έτσι ώστε να δούμε πώς θα έμοιαζαν αυτά τα σμήνη στις απαρχές του Σύμπαντος. Οι ειδικοί τα χαρακτήρισαν τα «πρώτα κοσμικά πυροτεχνήματα»
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer οι οποίες σύμφωνα με τους ειδικούς απεικονίζουν τα… πρώτα φώτα που άναψαν στο Σύμπαν. Είναι πιθανότατα οι εικόνες των πρώτων άστρων ή άλλων κοσμικών αντικειμένων που δημιουργήθηκαν αμέσως μετά τη Μεγάλη Εκρηξη που σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία είναι αυτή που γέννησε το Σύμπαν.

1 Σκηνές Αποκάλυψης: 200 τόνοι νεκρών ψαριών ξεβράστηκαν στη στεριά [εικόνες]

Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη, τα ψάρια βγήκαν στη στεριά, όλη η πόλη καταλήφθηκε από μια απαίσια μυρωδιά και οι επιστήμονες ακόμη ψάχνουν να βρουν τι ακριβώς συνέβη.
Έκπληκτοι οι κάτοικοι της επαρχιακής ιαπωνικής πόλης Οχάρα, στην περιφέρεια της Σίμπα αντίκρισαν το πρωί της 3ης Ιουνίου χιλιάδες νεκρά ψάρια που είχαν «καταλάβει» το λιμάνι ενώ τα νερά της παράκτιας ζώνης είχαν αποκτήσει ένα τρομακτικό κόκκινο χρώμα...

2 Για όσους γεννήθηκαν πριν το 1980…

perierga.gr - Για όσους γεννήθηκαν πριν το 1980...Το κείμενο μιλάει για το πώς ήταν η ζωή πριν από μερικά χρόνια, αποκαλύπτοντας πολλές αλήθειες για το σήμερα και καταδεικνύοντας τη μεγάλη διαφορετικότητα σχετικά με το πώς μεγάλωσαν οι προηγούμενες γενιές και οι «σύγχρονες». Καλύτερα ή χειρότερα, δεν θα σας πω εγώ αλλά θα το καταλάβετε μόνοι σας διαβάζοντας το κείμενο ως το τέλος…
»H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε. Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας… Δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή. Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης»...

0 ACTA: Πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία το Σάββατο 9/6

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012, σε όλη την Ευρώπη & το κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις, οι πολίτες ενώνουν τις φωνές τους και λένε ΟΧΙ στην ACTA, την «εμπορική συμφωνία» που φτάνει σε λιγότερο από ένα μήνα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι Πειρατές και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θα βρίσκονται στις πλατείες για να διαμαρτυρηθούν μαζί τους, οργανώνοντας για μία ακόμη φορά την αντίστοιχη  διαμαρτυρία στην Ελλάδα.

0 Εβαλάν χέρι μέχρι και στο δικαιωμά χρησης νερού (Ακόμα και του βρόχινου)!!!


Αιτία εξέγερσης αποτελεί η υπουργική απόφαση, που βάζει τις βάσεις για την πλήρη εφαρμογή του διατροφικού κώδικα στην ελλάδα – δηλαδή το σχέδιο για τον απόλυτο έλεγχο και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού και της τροφής και...υπεγράφη στις 11 Απριλίου.

Πρόκειται για την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 150559/10-6-2011,που αφορά τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...