ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

0 Ελλάδα δε σημαίνει μόνο οικονομική κρίση

Ελλάδα είναι και η γαστρονομία και η κουλτούρα της, για αυτό και το ελληνικό κρασί είχε την τιμητική του στις Βρυξέλλες, στο Διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μάλιστα σε στρατηγικό σημείο, λίγο πιο πέρα από το γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στα Νέα, τα ποτήρια Βέλγων, Γάλλων, Σλοβάκων και Φιλανδών δε σταμάτησαν να γεμίζουν από τις ελληνικές ποικιλίες κρασιού. Η πρωτοβουλία ανήκει στον γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας, Γιώργο Μάλλιαρη ο οποίος δήλωσε πως «το σκεπτικό ήταν πως η Ελλάδα έχει ούτε λίγο ούτε πολύ 320 ποικιλίες από τις οποίες μπορεί να παραχθεί κρασί. Είπαμε επιπλέον ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε και διεθνώς το γεγονός πως η χώρα μας έχει τον πιο παλιό αμπελώνα παγκοσμίως. Ειδικά εν μέσω κρίσης, ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς τους Έλληνες του Βελγίου να κάνουμε μια κίνηση που θα τονώσει τους συμπατριώτες μας οινοπαραγωγούς και θα δημιουργήσει ίσως και πιθανό αντίκτυπο».


Τον τελευταίο καιρό, τα ελληνικά κρασιά έχουν την τιμητική τους στις ξένες αγορές, μάλιστα λαμβάνουν και τα καλύτερα εύσημα λόγω ποιότητας ενώ έρχεται να προστεθεί και η χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τα κυρίαρχα της αγοράς, τα γαλλικά.

Διάκριση για τα ελληνικά κρασιά ήρθε πρόσφατα και από τις New York Times όπου ο διακεκριμένος οινοκριτής Έρικ Ασίμοφ γράφει: «είναι υπέροχο να βλέπεις ολοένα και περισσότερα εστιατόρια να σερβίρουν ασύρτικο σε ποτήρι, η Ελλάδα προσφέρει μία συναρπαστική γκάμα από κόκκινα κρασιά. Αυτά τα κρασιά υπόσχονται περιπέτεια. Η αποζημίωση δεν είναι απλώς η ευχαρίστηση της ανακάλυψης, αλλά η επιβεβαίωση ότι ακόμα και οι κουρασμένοι ουρανίσκοι μπορούν να βρουν κάτι καινούριο»

Πηγή

http://www.tampouloukia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...