ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

0 Παΐσιος: "Ό,τι και να δείτε, μην απελπισθείτε..."

 Όλα όσα τραγικά σήμερα συμβαίνουν, όλα όσα σήμερα βλέπουμε να έρχονται σε ένα μαύρο αύριο, όλα όσα σήμερα βιώνουμε οδηγούμενοι εν πλήρη συγχύση σε εξαθλίωση -κυρίως πνευματική-, όλα όσα σήμερα μας πιέζουν και μας οδηγούν σε κατάθλιψη ή και σε απενενοημένες ενέργειες, ένα σκοπό έχουν: Την πλήρη καθυπόταξή μας, την στέρηση κάθε είδους ελευθερίας, την φίμωση των ιδεών, την κατάπτωση της ηθικής, την απώλεια της πίστης μας. Η απελπισία που μας οδηγούν, είναι το όπλο για να κατορθώσουν όλα τα προηγούμενα. Μόνο εάν απελπιστούμε θα δεχθούμε το παράλογο ως λογικό, το ανήθικο ως ηθικό, το βρώμικο ως καθαρό....

0 Αυτή είναι η πικρή αλήθεια μέσα από ένα ζωντανό παράδειγμα...

... φυσικά όποιος θέλει το πιστεύει. 

Η μητέρα ενός φίλου έκανε την έρευνα εργασίας της αφού για λόγους υγείας είχε φύγει από το ξενοδοχείο που δούλευε ως καμαριέρα. Έψαχνε λοιπόν συνέχεια για δουλειά, έστω για ένα απλό μεροκάματο.

Κατά καιρούς πήγαινε σε επιχειρήσεις που άκουγε πως ήθελαν άνθρωπο όμως κι εκεί έβρησκε τελικά τις πόρτες κλειστές.
Κάποια στιγμή αφού απευθύνθηκε σε ένα κατάστημα ο επιχειρηματίας φάνηκε θετικός, τουλάχιστον πιο θετικός από τους άλλους, και της είπε ότι σύντομα θα την πάρει τηλέφωνο.

Μετά από καιρό που η μητέρα του φίλου μου δεν είχε κάποιο τηλέφωνο έχασε εντελώς τις ελπίδες της. Μια μέρα περνούσανε από το μαγαζί αυτό και θελήσανε να πάνε να πάρουνε κάτι δροσιστικό στο χέρι και με την ευκαιρία να ξαναρωτήσουν. Όταν μπήκαν στο μαγαζί είδαν τον λόγο που δεν την πήραν στη δουλειά....

0 Ελλάδα - η χώρα των Καλάσνικοφ

Έχει γίνει πλέον φράση κλισέ : "Οι κακοποιοί κρατώντας Καλάσνικοφ"..

Η χρήση επιθετικών τυφεκίων από ένοπλες συμμορίες αλλοδαπών κακοποιών (Αλβανών στην συντριπτική πλειοψηφία τους) δεν είναι σίγουρα κάτι το καινούργιο. Τα δε, Αλβανικής προέλευσης, κινέζικα αντίγραφα του ΑΚ-47, (Τype 56-1/ Type 56-2, στο κλασσικό 7.62×39mm) "πρωταγωνιστούν" αρκετά συχνά στις φωτογραφίες που δημοσιεύει κατά καιρούς η ΕΛ.ΑΣ.

Το ότι η εγκληματικότητα που βιώνουμε στην χώρα μας είναι εκτός ελέγχου είναι μάλλον κοινή διαπίστωση για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ειδικά για όσους διαμένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Όμως τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε αμήχανα μια μετάλλαξη του κοινού εγκλήματος, ιδιαιτέρως ανησυχητική...

0 Όνειρο ζουν... μην τους ξυπνάτε


Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Οι κληρονομικοί "άρχοντες" της δημοκρατίας μας δεν καταλαβαίνουν από κρίση.
Οι αποτυχημένοι "γόνοι" ακόμα και τώρα, που πληρώνουμε με εθνική υποταγή τα λάθη τους, εξακολουθούν να ζουν εις βάρος της κοινωνίας.
Οι ιδιοκτήτες της πατρίδας μας εξακολουθούν να "αποπατούν" στον ναό της Δημοκρατίας...

0 5 τρόποι που κοροϊδεύουν οι εταιρίες βρεφικού και παιδικού γάλακτος.

1. Θέλουν να σε κάνουν να πιστεύεις ότι μετά τον πρώτο χρόνο το παιδί σου χρειάζεται ειδικό γάλα. Αυτό δεν ισχύει, όπως είδαμε οι εταιρίες βρεφικού γάλακτος δεν τους φτάνει να έχουν πελάτες μόνο τους γονείς βρεφών μέχρι ενός χρόνου, ψάχνουν για περισσότερη πελατεία. Στη φωτογραφία βλέπουμε ότι υπάρχει γάλα και για παιδιά μέχρι 5 χρονών το οποίο είναι απαράδεκτο. Μάλιστα ένα παιδί μετά από 1-2 χρονών δεν χρειάζεται να πίνει καν γάλα αν καταναλώνει γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γιαούρτι και τυρί. Δεν χρειάζεται ένα παιδί μετά τον πρώτο χρόνο ειδικό γάλα, μπορεί να πίνει κανονικό είτε αγελαδινό είτε κατσικίσιο και από το δεύτερο χρόνο καλό είναι το γάλα να είναι ημι-άπαχο.
 
2. Οι διαφημίσεις υπονοούν ότι ένα παιδί που πίνει το σωστό γάλα (το δικό τους δηλαδή) θα είναι ψηλό, με ενέργεια κτλ. Το ύψος ενός ανθρώπου (και παιδιού) είναι κυρίως κληρονομικό ζήτημα. Αν οικογενειακώς δεν είστε ιδιαίτερα ψηλοί μην έχετε ψευδαισθήσεις ότι αν δίνετε στο παιδί σας εμπλουτισμένο γάλα θα γίνει ψηλό. Ένα παιδί για να έχει ενέργεια κτλ πρέπει να έχει ισορροπημένη διατροφή και όχι να πίνει μόνο εμπλουτισμένα γάλατα.

2 Πού λέτε οτι ανήκουν αυτά τα αιμοβόρα και κοφτερά δόντια;;;


b703

0 Κύθηρα: Μην την ανακαλύψετε για να παραμείνει έτσι μαγική !!




Πέρα από τον ειρωνικό τίτλο σας προτείνω να ανακαλύψετε αυτόν τον μαγευτικό προορισμό και να στηρίξετε τα προϊόντα που βγάζει ώστε να μέινει ένα ζωντανό διαμάντι στην μέση του Αιγαίου

Ακόμα και για αυτόν που τα έχει επισκεφθεί περισσότερες από μία φορές, τα Κύθηρα αποτελούν ένα μεγάλο μυστήριο. Αυτό θα το καταλάβεις από τις αντικρουόμενες απόψεις που εκφράζονται σχετικά με το αν πρόκειται για ένα ήσυχο ή πολύβουο νησί, με το αν έχει ή δεν έχει ωραίες παραλίες (έννοια σχετική για τον καθέναν), με το αν είναι άγονο ή έχει έντονη φυσική ομορφιά. Η πραγματικότητα είναι ότι τα Κύθηρα έχουν απ’όλα, αρκεί να ξέρει κανείς πού και πότε να τα ανακαλύψει.

Έχουν, άλλωστε, και μεγάλη ιστορία. Στην θάλασσά τους, σύμφωνα με την μυθολογία, γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη. Στις ακτές τους έδρασε, κατά το 1537, ο πειρατής Μπαρμπαρόσα, ενώ για πολλά χρόνια βρέθηκαν υπό την κατοχή των Γάλλων, των Ρώσων, των Τούρκων και των Βρετανών. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο το νησί καταλήφθηκε από Γερμανούς και Ιταλούς, τους οποίους οι αντάρτες του Καψαλίου κατάφεραν να εκδιώξουν. Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη περιοχή της Ελλάδας που ελευθερώθηκε.

0 Λατέρνα… μια παλιά ιστορία

Η ιστορία της λατέρνας (la torno = αυτό που γυρίζει) χάνεται στο χρόνο.
Λέγεται ότι η πρώτη λατέρνα κατασκευάστηκε το 1808 από έναν κατασκευαστή πιάνων στο Bristol της Αγγλίας, ο οποίος έβγαλε τα πλήκτρα και τα αντικατέστησε με έναν κύλινδρο με...
καρφιά.

Κυκλοφόρησε στο Βέλγιο, στη Γαλλία, Βόρεια Ιταλία και στις Ανατολικές Πολιτείες της Αμερικής. Είχε μια εκρηκτική εξάπλωση, ειδικά στις Ελληνικές παροικίες της Ευρώπης και της Ανατολής.

Κυρίως στη Κωνσταντινούπολη, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Σμύρνη, Βουκουρέστι κλπ, με τεχνίτες Έλληνες και αρκετούς Αρμένιους, που έγραψαν Ελληνική και Ευρωπαϊκή μουσική.

0 Φτιάχνω μόνος μου γιαούρτι - Τρόπος παρασκευής στο σπίτι !!!

Το Σπιτικό Γιαούρτι 
Μολονότι είναι χρήσιμο να μπορούμε να γνωρίζουμε την ποιότητα του γιαουρτιού που αγοράζουμε, είτε για άμεση κατανάλωση, είτε για χρήση του στη μαγειρική, καλό είναι να μπορούμε επίσης να το φτιάχνουμε μόνοι μας στο σπίτι.
Αντίθετα από ότι συμβαίνει με την Παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως είναι το βούτυρο, το τυρί και το παγωτό, ο τρόπος που γίνεται το γιαούρτι είναι πολύ λιγότερο περίπλοκος...........

Είναι επίσης σημαντικά φθηνότερος και κοστίζει κάτω από το μισό της τιμής του γιαουρτιού του εμπορίου. Επιπλέον, μπορείτε σίγουρα να ξέρετε πόσο φρέσκο είναι, τι ποιότητα υλικών χρησιμοποιήθηκαν, πόσες θερμίδες περιέχει κλπ.

Στο σπιτικό γιαούρτι δεν έχετε να προσθέσετε συντηρητικά, σταθεροποιητικές ουσίες για να είναι πολύ πηχτό, τεχνητό χρωματισμό και αρώματα για να είναι ευχάριστο στο μάτι και ελκυστικό στη γεύση ή ζάχαρη για να γλυκάνει.
Το να φτιάχνει κανείς γιαούρτι είναι μια δημιουργική δραστηριότητα που δίνει ικανοποίηση ανάλογη με εκείνη που δοκιμάζουμε όταν ψήνουμε ψωμί ή φυτεύουμε ένα σπόρο και τον παρατηρούμε να αναπτύσσεται και να γίνεται φυτό με άνθη και καρπούς.

0 Κουβαλά στην πλάτη της την... οικογένεια

Φωτογραφία αυτοκρατορικού σκορπιού με τα μικρά του

Ο αυτοκρατορικός σκορπιός, όπως το θηλυκό της φωτογραφίας, προέρχεται από την Αφρική και είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη σκορπιού στον κόσμο. Η Lisa φωτογραφήθηκε κουβαλώντας στην πλάτη τα έξι μικρά της στο Six Flags Discovery Kingdom στην Καλιφόρνια.

Τα θηλυκά εγκυμονούν για έως εννέα μήνες και γεννούν τα μικρά τους χωρίς αυγά. Τα μικρά γεννιούνται χωρίς τον εξωσκελετό τους, είναι μαλακά και άσπρα και μένουν προσκολλημένα στην πλάτη της μαμάς τους για αρκετό διάστημα.

Ο σκορπιός αυτός είναι ένα είδος που συχνά οι άνθρωποι επιλέγουν για... κατοικίδιο καθώς στο σκοτάδι λάμπει (!), είναι σχετικά κοινωνικός και ζει από 5 έως 8 χρόνια.

Δείτε τη φωτογραφία

0 9/11 Συμβολισμός [Συνωμοσία του Χόλιγουντ]

Ακόμα τα θεωρείς όλα τυχαία ; Άνοιξε τα μάτια σου και δες πίσω από τις εικόνες...

0 Σινικό Τείχος: όσα δεν ξέρετε για το μεγαλύτερο ανθρώπινο οικοδόμημα

Είναι το μεγαλύτερο σε έκταση ανθρώπινο οικοδόμημα και ένα από τα σύγχρονα επτά θαύματα του κόσμου. Η Unesco το περιέλαβε στον κατάλογό της με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, το 1987. Το Σινικό Τείχος είναι ένα αριστούργημα κατασκευής της αρχαίας Κίνας, με σημαντική συμβολική αξία. Και τώρα, ανοίγουν νέα τμήματά του για το κοινό.

Με μήκος 21.196 χλμ, σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση (παλαιότερη μέτρηση του 2009, υπολόγιζε το μήκος του Σινικού Τείχους σε 8.850 χλμ.), το Σινικό Τείχος αποτελεί το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα. Xτίστηκε από το τέλος του 14ου αιώνα μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, προκειμένου να προστατέψει τα βόρεια σύνορα της Κίνας από τις επιδρομές των μογγολικών και τουρκικών φυλών, αλλά υπάρχουν και τμήματά του που ανήκουν σε διάφορα άλλα τείχη που χτίστηκαν από τον 3ο αιώνα π.Χ.

0 ΗΛΙΟΣ: Εχθρός ή φίλος;

ΗΛΙΟΣ:
ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ
ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ


Εχθρός ή φίλος;
Προκαλεί ή μάς προστατεύει από τον καρκίνο;

Η αλήθεια για έναν από τους μεγαλύτερους
μύθους τής σύγχρονης Ιατρικής

Ο ήλιος αποτελεί τη βάση για όλη τη ζωή στον πλανήτη. Ο ήλιος είναι η πηγή τής ενέργειας για όλα τα φυτά και έμμεσα για όλα τα ζώα. Αν ο ήλιος προκαλούσε καρκίνο, οι άνθρωποι δεν θα βρίσκονταν εδώ σήμερα. Ο ήλιος χρησιμοποιείτο από την αρχαιότητα ήδη ως ένα γενικό τονωτικό, που προάγει την υγεία. Οι αρχαίοι έλληνες γιατροί θεωρούσαν τον ήλιο ως ένα φάρμακο, που θεράπευε πολλές ασθένειες. Τα παληότερα χρόνια σε χώρες τού εξωτερικού ιδρύονταν ειδικές κλινικές για την εφαρμογή ηλιοθεραπείας.

Το φως και η θερμότητα από τον ήλιο είναι απαραίτητη για όλη τη φύση. Η ανθρωπότητα αποτελεί μέρος τής φύσης και χρειάζεται το ηλιακό φως για υγεία, ζωτικότητα και ευεξία. Ο Richard Hobday (MSc, PhD) στο βιβλίο του ‘’The Healing Sun: Sunlight and Health in the 21st  Century’’ εξηγεί πώς και γιατί πρέπει να καλωσορίσουμε τον ήλιο πίσω στη ζωή μας και αναλύει πώς το ηλιακό φως χρησιμοποιείτο, για να προλάβει και να θεραπεύσει ασθένειες στο παρελθόν και πώς μπορεί να μας θεραπεύσει και να μας βοηθήσει στο μέλλον.

0 ”ΑΧΛΑΔΙΑ” ΘΟΛΩΤΟΣ ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ

Τάφος Αχλαδιών
Στην περιοχή των Αχλαδιών έχουν γίνει συστηματικές ανασκαφές
σε δυο τοποθεσίες όπου σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να δει δυο θαυμάσια δείγματα
του μινωικού πολιτισμού, τον μοναδικό θολωτό τάφο της Ανατολικής Κρήτης και τα
ερείπια μιας αγροτικής έπαυλης.
 
Στη θέση «Πλατύσκινος» έχει ανασκαφεί ένας υπόγειος θολωτός
τάφος με διάδρομο, μοναδικός στην Ανατολική Κρήτη για την εποχή του Χαλκού και
εξαιρετικά σπάνιος σε όλο το νησί. Χρονολογείται την περίοδο 1400-1220π.Χ. και
χρησιμοποιήθηκε για περισσότερο από έναν αιώνα.
 
Ένας μνημειώδης κτιστός δρόμος μήκους 9μ. οδηγεί στην είσοδο
του τάφου. Ο θάλαμος είναι κυκλικός με διάμετρο 4,08μ. και ύψος 4,16μ. Ο θόλος
είναι κτισμένος με μεγάλους ογκόλιθους εκφορικά και έχει σχήμα σχεδόν κωνικό.
Ακριβώς απέναντι από την κύρια είσοδο του τάφου υπάρχει μια δεύτερη μικρότερη
είσοδος, η οποία ερμηνεύτηκε ως άνοιγμα για την συμβολική επικοινωνία του
νεκρού με τον άλλο κόσμο, ίσως όμως να αποτελούσε την είσοδο ενός πλευρικού
θαλάμου, η κατασκευή του οποίου δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. 

0 Η Coca Cola Light αγαπάει τις γυναίκες και φροντίζει για την υγεία τους. Σοβαρά;

Είδαμε πρόσφατα μια διαφήμιση για το πρόγραμμα «Νιώσε την καρδιά σου» που σκοπό έχει να αφυπνίσει τις Ελληνίδες γύρω από το ζήτημα των καρδιαγγειακών παθήσεων. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο από την Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου (ΕΕΛΙΑ) και "η Coca Cola Light βρίσκεται δίπλα στην ΕΕΛΙΑ σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια. Η Coca-Cola light αγαπάει τις γυναίκες και γι’ αυτό υποστηρίζει πρωτοβουλίες που προάγουν την υγεία τους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υποστηρίζει την προσπάθεια της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου (ΕΕΛΙΑ), συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την υγεία της γυναικείας καρδιάς και των μέτρων πρόληψης που τη θωρακίζουν."

Μα είμαστε σοβαροί τώρα; Αυτές είναι οι γνωστές "πρωτοβουλίες" κοινωνικής υπευθυνότητας που σκοπό έχουν να δημιουργούν καλές δημόσιες σχέσεις με επιστημονικές οργανώσεις και να "αγοράσουν" αφοσίωση από ομάδες που μέχρι πρότινος ήταν εναντίων τους. Όχι δεν νοιάζονται για τις γυναίκες και την υγεία τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...