ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

0 Ελλάδα - η χώρα των Καλάσνικοφ

Έχει γίνει πλέον φράση κλισέ : "Οι κακοποιοί κρατώντας Καλάσνικοφ"..

Η χρήση επιθετικών τυφεκίων από ένοπλες συμμορίες αλλοδαπών κακοποιών (Αλβανών στην συντριπτική πλειοψηφία τους) δεν είναι σίγουρα κάτι το καινούργιο. Τα δε, Αλβανικής προέλευσης, κινέζικα αντίγραφα του ΑΚ-47, (Τype 56-1/ Type 56-2, στο κλασσικό 7.62×39mm) "πρωταγωνιστούν" αρκετά συχνά στις φωτογραφίες που δημοσιεύει κατά καιρούς η ΕΛ.ΑΣ.

Το ότι η εγκληματικότητα που βιώνουμε στην χώρα μας είναι εκτός ελέγχου είναι μάλλον κοινή διαπίστωση για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ειδικά για όσους διαμένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Όμως τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε αμήχανα μια μετάλλαξη του κοινού εγκλήματος, ιδιαιτέρως ανησυχητική...





Άργος 30/3/2012 - Οπλοφόρος ληστής καλύπτει συνεργούς του κατά την διάρκεια ληστείας σε κοσμηματοπωλείο. Μερικές στιγμές αργότερα εξαπέλυσε μαζικά πυρά εναντίον περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί η διαφαινόμενη αλλαγή του modus operandi των βαριά εξοπλισμένων ομάδων κακοποιών, οι οποίοι μετά την εντατικοποίηση της παρουσίας της ομάδας ΔΙΑΣ, έστρεψαν μέρος της προσοχής τους σε εισβολές οικιών, ληστείες μικρών μαγαζιών και λοιπές μικροκλοπές εντός του αστικού ιστού των Αθηνών, και δευτερευόντως σε "κλασσικές "ληστείες (τράπεζες, χρηματαποστολές) εκτός Αθηνών, στα πλαίσια μιας ιδιότυπης αποκέντρωσης του εγκλήματος.


Οι λεγόμενοι "βιαστές με τα ΑΚ", οι οποίοι διέπραταν ληστείες σε σπίτια με βαρύ οπλισμό. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι Αλβανοί Αλέξανδρο Πέπα (20 ετών), Ερμίρ Μέτα (21 ετών), ο 24χρονος Ενέα Πάνο,ο 22χρονος Σωκράτη Μενίκο και ο 15χρονος Ερβίστ Μέτα, έχουν στο ενεργητικό τους 23 ένοπλες ληστείες (οι περισσότερες με τη χρήση Καλάσνικοφ), και δυο βιασμούς (άλλοι τρεις υπο έρευνα). 

Έτσι τελευταία βλέπουμε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας σκηνές απείρου κάλους, όπως : ληστείες σε περίπτερα (Ηλιούπολη 14/5), πιτσαρίες (Ζωγράφου 11/5), κλοπές αυτοκινήτων μετά φόνου ( Καισαριανή 2/6), εισβολές σε σπίτια (Πικέρμι 15/5, Τυμφρηστός 24/5, Παιανία 4/6 κτλ) με τους κακοποιούς να κρατούν κλώνους του ΑΚ, τους οποίους μάλιστα δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν, μη φειδόμενοι πυρομαχικών και των ζωών άοπλων συμπολιτών μας.

Είναι δε, τόσο δυσανάλογα μεγάλη η δύναμη πυρός των ομάδων αυτών σε σχέση με τα περίπολα της ΕΛ.ΑΣ, ώστε στις περισσότερες συμπλοκές καθηλώνουν εύκολα τους αστυνομικούς, και διαφεύγουν με άνεση. Σημειωτέον δε, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φέρουν οι αστυνομικοί είναι προφανώς ανεπαρκέστατα μπροστά σε πολεμικά όπλα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το κλεινόν άστυ έχει αρχίσει να θυμίζει επικίνδυνα Βηρυτό της δεκαετίας του '80, με το ξερό κροτάλισμα του ΑΚ να είναι ήχος ανεπίτρεπτα αναγνωρίσιμος για ευρωπαϊκή(;) πρωτεύουσα.

Ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει από την ανωτέρω διαπίστωση, είναι το εξής: Αν εν καιρώ ειρήνης ένα κράτος δεν μπορεί να διαφυλάξει στοιχειωδώς την έννομη τάξη (στο κέντρο της πρωτεύουσας του!) και επιτρέπει σε βαριά οπλισμένους κακοποιούς που θυμίζουν ομάδες καταδρομών να αλωνίζουν ανενόχλητοι, πως θα το πράξει εν καιρό πολέμου, με τις αντικειμενικές δυσκολίες να πολλαπλασιάζονται αλματωδώς;


Στην διαδικτυακή έκδοση του Βήματος δημοσιεύεται σήμερα η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξομολόγηση ενός λαθρέμπορου όπλων, που εισάγει πολεμικά τυφέκια στην χώρα μας.

«Φέρνουμε τα Καλάσνικοφ από Αλβανία μαζί με διάφορα προϊόντα, αλλά συνήθως σε φορτηγά με... αγελάδες, βόδια και μοσχάρια προκειμένου να είναι δύσκολο στους αστυνομικούς να τα ψάξουν. Οι πιο πολλοί φοβούνται τα στοιβαγμένα αγριεμένα μοσχάρια και δεν κάνουν έλεγχο.

»Στην Αθήνα υπάρχουν περισσότερα από 1.000 σπίτια που αποτελούν "καβάτζες" με Καλάσνικοφ και άλλα όπλα, που τα μοιράζουμε σε μικρές παρτίδες. Τα πτυσσόμενα Καλάσνικοφ τα πουλάμε περίπου 1.200 έως 1.500 ευρώ μαζί με δύο γεμιστήρες που έχουν 60 σφαίρες.Ακόμη μεγάλο σουξέ έχουν οι κυκλικοί γεμιστήρες των 100 σφαιρών για να ρίχνουν αδιάλειπτα κατά των αστυνομικών, τους οποίους πουλάμε 500 ευρώ, χωρίς τις σφαίρες! Μεγάλη ζήτηση έχουν κυρίως κινεζικές σφαίρες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα διάτρησης όχι μόνο των αλεξίσφαιρων γιλέκων των αστυνομικών αλλά και των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. Αυτές τις πουλάμε πέντε ευρώ τη μία, ενώ τις κανονικές μόνο ένα.

»Στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 600.000 Καλάσνικοφ πολλών προελεύσεων. Πρέπει να καταλάβετε ότι η ζήτησή τους αυξάνεται λόγω της παρουσίας πολλών αστυνομικών και των περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ στους δρόμους. Ολοι πλέον θεωρούν βέβαιη κάποια στιγμή τη σύγκρουση με αστυνομικούς και γι' αυτό ψάχνουν και εξοπλίζονται με βαριά όπλα. Ακόμη κι όταν είναι να κάνουν ληστείες σε μικρά μαγαζιά ή σε σπίτια, κουβαλούν Καλάσνικοφ, αν και ξέρουν ότι σπάνια θα χρειαστεί εκεί να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο όπλο. Ομως φοβούνται μετά ότι μπορεί να πέσουν πάνω σε αστυνομικούς. Ολοι ετοιμάζονται για μάχες του δρόμου και ζητούν ολοένα περισσότερα Καλάσνικοφ...».

Ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Β.Λαμπρόπουλου με πληροφορίες απο enkripto.com

http://logioshermes.blogspot.com/2012/07/blog-post_1668.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...