ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

0 Σινικό Τείχος: όσα δεν ξέρετε για το μεγαλύτερο ανθρώπινο οικοδόμημα

Είναι το μεγαλύτερο σε έκταση ανθρώπινο οικοδόμημα και ένα από τα σύγχρονα επτά θαύματα του κόσμου. Η Unesco το περιέλαβε στον κατάλογό της με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, το 1987. Το Σινικό Τείχος είναι ένα αριστούργημα κατασκευής της αρχαίας Κίνας, με σημαντική συμβολική αξία. Και τώρα, ανοίγουν νέα τμήματά του για το κοινό.

Με μήκος 21.196 χλμ, σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση (παλαιότερη μέτρηση του 2009, υπολόγιζε το μήκος του Σινικού Τείχους σε 8.850 χλμ.), το Σινικό Τείχος αποτελεί το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα. Xτίστηκε από το τέλος του 14ου αιώνα μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, προκειμένου να προστατέψει τα βόρεια σύνορα της Κίνας από τις επιδρομές των μογγολικών και τουρκικών φυλών, αλλά υπάρχουν και τμήματά του που ανήκουν σε διάφορα άλλα τείχη που χτίστηκαν από τον 3ο αιώνα π.Χ.


Το πρώτο σημαντικό τείχος της Κίνας χτίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου αυτοκράτορα της βραχύβιας Δυναστείας Τσιν. Αυτό το τείχος δεν κατασκευάστηκε ενιαία, αλλά μάλλον δημιουργήθηκε με την ένωση διάφορων προϋπαρχόντων τειχών που είχαν χτιστεί από τα κράτη της περιοχής. Βρισκόταν δε πολύ βορειότερα από το σημερινό τείχος, και έχουν βρεθεί πολύ μικρά υπολείμματα από αυτό. Έπειτα, συνεχίστηκαν οι προσπάθειες προστασίας της περιοχής και κατασκευάστηκαν συνολικά τέσσερα τείχη.

Για να καταλάβετε την έκταση του εντυπωσιακού Τείχους, δείτε το χάρτη: http://www.art-and-archaeology.com/china/chinamap1.jpg .

Εδώ και χρόνια έχει δημιουργηθεί ένας ενδιαφέρων αστικός μύθος που υποστηρίζει ότι το Σινικό Τείχος είναι το μοναδικό ανθρώπινο κατασκεύασμα που είναι ορατό από το διάστημα. Θεωρείται ότι από τη χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, χίλιες φορές πιο κοντά στη Γη από ό,τι στη Σελήνη, το Τείχος μπορεί να είναι ορατό μόνο όμως υπό ευνοϊκές συνθήκες και εάν κανείς ξέρει ακριβώς πού να κοιτάξει.

Το σημερινό Tείχος
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
To Τείχος που μπορεί να δει κανείς σήμερα χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από τα παλαιότερα τείχη και με τη χρήση υλικών μεγαλύτερης αντοχής. Αποτελείται από σειρά τειχών και χωμάτινων κτισμάτων και κάθε πύργος έχει τουλάχιστον οπτική επαφή με τον προηγούμενο αλλά και με τον επόμενο, ώστε σε περίπτωση επίθεσης να μπορεί να μεταδίδεται από πύργο σε πύργο το μήνυμα μέχρι το Πεκίνο.

Η αμυντική κατασκευή που ανήκει στη δυναστεία των Μινγκ εκτείνεται χιλιάδες χιλιόμετρα από την αρχή της Σινικής Θάλασσας έως τα βάθη της Κεντρικής Ασίας: ξεκινά από το Bohai στη βορειότερη ακτή, προς τα δυτικά, πάνω από το Πεκίνο και από εκεί σε όλο το μήκος των βορείων συνόρων της Κίνας, μέχρι το Lop Nur στην επαρχία Gansu, στη μέση του δρόμου του Μεταξιού.

Μόνο το 8,2% του αρχικού τείχους παραμένει ανέπαφο, ενώ το υπόλοιπο βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, σύμφωνα με νέα μελέτη, η οποία μάλιστα αποκάλυψε συνολικά 43.721 πολιτιστικές τοποθεσίες, που περιλάμβαναν τμήματα του Σινικού Τείχους. Το καλύτερα διατηρημένο και πιο επιβλητικό τμήμα του Τείχους βρίσκεται στο Badaling ( http://bit.ly/KMq24f ) στο Πεκίνο, αλλά το μέγεθος και η ομορφιά του Τείχους είναι διακριτά επίσης στις περιοχές Jinshanling, Mutianyu και Simatai.

Τα νέα τμήματα
Νέα τμήματα του Σινικού Τείχους θα ανοίξουν για τους τουρίστες, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ενημερωτικού πρακτορείου της Κίνας, Xinhua. Μέχρι τώρα οι επισκέπτες του τείχους είχαν πρόσβαση επίσημα σε περίπου 30 χιλιόμετρα του τείχους.
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η διόγκωση του αριθμού των επισκεπτών κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, οι αρχές θα ανοίξουν δύο ακόμη τμήματα. Η πρόσβαση σε πρόσθετους τομείς αποσκοπεί επίσης στο να αποτραπεί η περαιτέρω ζημία από τους τουρίστες που αναρριχώνται στα κλειστά τμήματα του τείχους.

Ένα τμήμα στο Huanghuacheng, 60 χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου του Πεκίνου και ένα τμήμα στο Hefangduan, 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, πρόκειται να ανοίξουν σταδιακά για τους τουρίστες, αλλά οι αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τις ημερομηνίες.

Μέχρι τώρα, οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν τέσσερα τμήματα του Σινικού Τείχους στις περιοχές Badaling, Juyongguan, Simatai και Mutianyu και όλα είναι κοντά στο Πεκίνο.

Εναλλακτικοί τρόποι για να δείτε το Σινικό Τείχος
Αν θέλετε να αποφύγετε τις μεγάλες ουρές τουριστών και να θαυμάσετε το αληθινό μεγαλείο της τεράστιας οχύρωσης, σας προτείνουμε μερικούς εναλλακτικούς τρόπους για να θαυμάστε το Σινικό Τείχος…

1. Πετάξτε από πάνω του με ελικόπτερο
Η εταιρεία HNA Capital Helicopter ( http://www.capitalcopter.com ), θυγατρική της Air Hainan, διοργανώνει πτήσεις με ελικόπτερο, πάνω από το Σινικό Τείχος. Η πτήση φτάνει πάνω από τους πύργους προμαχώνες του Τείχους και παρέχει μια ευκαιρία για τη λήψη εντυπωσιακών εναέριων φωτογραφιών. Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε email στο helicopter@hnair.com.

2. Μια νύχτα στο Τείχος
Φωτογραφία: http://www.chinasmack.com
Μια ημερήσια εκδρομή στα τουριστικά αξιοθέατα, δε θα σας επιτρέψει να νιώσετε την πραγματική μαγεία του Τείχους. Για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό, μπορείτε να κοιμηθείτε σε έναν από τους πύργους του, όπου κάποτε βρίσκονταν φρουροί. Όταν έρχεται η νύχτα, μπορείτε να θαυμάσετε τα αστέρια και την εντυπωσιακή φύση γύρω από το Τείχος. Για πληροφορίες δείτε στο: www.greatwalladventure.com .

3. Κάντε ποδήλατο κατά μήκος του Τείχους
Μια περιήγηση με ποδήλατο, θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από μια με άλλο όχημα, αλλά έτσι θα δείτε μια διαφορετική πλευρά της Κίνας -στο δρόμο για το Σινικό Τείχος θα δείτε παραδοσιακά χωριά και τεράστιες γεωργικές εκτάσεις. Αρκετές εταιρείες οργανώνουν σχετικές εκδρομές (π.χ. www.bikechina.com/index.php ).

Πόπη Αθανασοπούλου

pathan@clickatlife.gr

http://www.clickatlife.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...