ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

0 ΑΡΓΩ ΤΟ.... ΑΡΧΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ‏

Η αρχαία ελληνική μυθολογία δεν αποτελείται από μυθεύματα, αλλά περιέχει πραγματικά γεγονότα τα οποία σήμερα, ύστερα από τα τεχνολογικά επιτεύγματα των τελευταίων δεκαετιών, γίνονται κατανοητά και παίρνουν τις αληθινές τους διαστάσεις. Τυπικό παράδειγμα αυτού του τρόπου αποκρυπτογράφησης της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας αποτελεί η Αργώ, που, όπως αναφέρεται στη Μυθολογία, ήταν ένα πλοίο. Όμως, όπως θα διαφανεί από τα στοιχεία που θα παρατεθούν παρακάτω, η Αργώ ουσιαστικά ήταν ένα διαστημόπλοιο.... Η Αθηνά εκπονεί τα σχέδια για την κατασκευή της Αργούς και επιβλέπει και βοηθάει στην κατασκευή της από τον Αργό, Η Αθηνά ανήκει στους...
δώδεκα ολύμπιους θεούς, οι οποίοι ήταν μια εξωγήινη αποστολή που κατήλθε στον πλανήτη μας για εκπολιτιστικούς λόγους. Η εξωγήινη καταγωγή της Α8ηνάς κρυπτογραφείται στον παρακάτω μύθο, ο οποίος δεν είναι ευρύτατα γνωστός και προέρχεται από την Κρητη. Σύμφωνα λοιπόν με αυτόν το μύθο, ο Δίας χτύπησε ένα σύννεφο από το οποίο εξήλθε η Αθηνά. Όμως, σήμερα, έπειτα από έρευνες πενήντα ετών κι από αναφορές ανθρώπων οι οποίοι παρέστησαν μάρτυρες θεάσεων UFO, γνωρίζουμε ότι ένας από τους τύπους των UFO είναι αυτός που έχει μορφή σύννεφου.

0 Χαλκίδα: η πόλη με τα... τρελά νερά

Η σημαντικότερη πύλη εισόδου από και προς το νησί της Εύβοιας, η Χαλκίδα, αποτελεί μια από τις πιο ιδανικές αποδράσεις για διασκέδαση και καλό φαγητό, αλλά και για βόλτες στην παραλία με τα… τρελά νερά και στην περιοχή του κάστρου.


Κτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου με το ένα κομμάτι της να βρίσκεται στην Εύβοια και το άλλο της στη Στερεά Ελλάδα, η Χαλκίδα αποτελεί ιδανικό προορισμό για ολιγοήμερες διακοπές και όχι μόνο.

Υπήρξε μία από τις πιο δραστήριες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας, η οποία δημιούργησε αποικίες από τη Θράκη ως την Ιταλία και τη Σικελία, ενώ η επίκαιρη γεωγραφική και στρατηγική της θέση συχνά την ανάγκασε να υπαχθεί στις κατακτητικές βλέψεις διαφόρων δυνάμεων κατά την ιστορική της διαδρομή, αλλά και να αποτελέσει αναπόσπαστο τμήμα των αυτοκρατοριών τόσο της αρχαιότητας, όσο και του Μεσαίωνα.

0 Ινουίτ-οι άνθρωποι των πάγων

Ινουίτ είναι το όνομα των Εσκιμώων της Αλάσκας, της Γροιλανδίας και του Καναδά. Στη γλώσσα τους, Ινουίτ (Inuit) σημαίνει «άνθρωποι». Είναι απόγονοι της νομαδικής φυλής των Τουλ (Thule) που εμφανίστηκαν στην Αλάσκα το 1000 μ.Χ. και μετακινήθηκαν στη δυτική Γροιλανδία μετά από τρεις αιώνες (1300 μ.Χ.) και λίγο αργότερα, το 1400 μ.Χ. στην ανατολική. 
Κατάφεραν να επιζήσουν σε δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες διαμένοντας σε ιγκλού και κυνηγώντας κυρίως φώκιες και φάλαινες, που τους εξασφάλιζαν τροφή και ένδυση. Μετακινούνταν με έλκηθρα τα οποία έσερναν σκυλιά. Ακόμη και σήμερα ακολουθούν τον ίδιο πατροπαράδοτο τρόπο ζωής χρησιμοποιώντας όμως ενίοτε και τζιπ - όταν αυτό το επιτρέπει το πάχος των πάγων - και κατοικώντας σε χτισμένα σπίτια. 

0 Ο Ντα Βίντσι είχε σχεδιάσει με λεπτομέρεια το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα


Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, πριν 500 χρόνια περίπου, μπόρεσε να απεικονίσει με κάθε λεπτομέρεια το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα στο πλαίσιο των σχεδίων του που αφορούσαν την ανθρώπινη ανατομία.

«Αυτό είναι πιθανό επειδή ο Λεονάρντο είχε αναλάβει το δύσκολο έργο να βρει γυναικεία πτώματα για τεμαχισμό», εξηγεί ο Peter Abrahams, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Warwick του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Live Science.

Ο Abrahams μοιράζεται τις γνώσεις του στο πλαίσιο της έκθεσης των ανατομικών σχεδίων του Λεονάρντο, που άνοιξε 4 Μαΐου στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο Ιταλός καλλιτέχνης της Αναγέννησης είχε μάθει ανατομία γιατί τη θεωρούσε ένα τρόπο για τη βελτίωση των σχεδίων του που αφορούσαν ανθρώπινες μορφές, ωστόσο είχε και τη ματιά του πειθαρχημένου επιστήμονα στα έργα του.

0 Κυπαρισσία. Η πόλη των "Γιγάντων"

Κατά τη Μυθολογία, η Κυπαρισσία υπήρξε κτίσμα των «Γιγάντων» , οι οποίοι φαίνεται πως έχτισαν και την ακρόπολή της στην οποία πυργώθηκε το κατοπινό βυζαντινοφράγκικο κάστρο της. Ένα κάστρο χτισμένο με πέτρες μήκους 4μ. και πλάτους 1,64μ., και άλλες μήκους 1,38μ. και πλάτους 1,80μ. οι οποίες (λόγω του μεγέθους τους) αποτελούν απόδειξη ότι χτίστηκε από τους Γίγαντες.


 Γύρω στο 10ο με 11ο αιώνα, φαίνεται πως η Κυπαρισσία αλλάζει όνομα και γίνεται Αρκαδιά, από τους πολλούς Αρκάδες που αναγκάστηκαν στους δύσκολους καιρούς να αφήσουν την κακοτράχαλη γη τους. Από τότε και στο εξής το Κάστρο των Γιγάντων λέγεται Κάστρο της Αρκαδιάς. Το Κάστρο της Αρκαδιάς παίζει σπουδαίο ρόλο στα χρόνια της Φραγκοκρατίας που ήρθαν μετά τις Σταυροφορίες των Δυτικών Ευρωπαίων. Πολλοί Φράγκοι σχεδίαζαν την κατάληψη κάποιων νησιών και κάποιων παράλιων περιοχών στις οποίες συμπεριλαμβανόταν και το Κάστρο της Αρκαδιάς. Τις πρώτες δεκαετίες του 13ου αιώνα, το κάστρο πέφτει στα χέρια των Φράγκων και παραμένει σε αυτούς για τους επόμενους 2 αιώνες.

0 Αγιόκλημα, αιγόκλημα, αξιόφυλλο

Με έντονη φρουκτώδη μυρωδιά και ανθοφορία από τα μέσα της άνοιξης ως τις αρχές του φθινοπώρου, το αγιόκλημα είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό, κατάλληλο τόσο για εδαφοκάλυψη όσο και για αναρρίχηση σε καφασωτά και πέργκολες.
"Κι εκείνο που βλέπω να μένει τελικά
είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι,
 μες στα θερινά τα σινεμά.
Νύχτες που περνούν,
 που δεν θα ξαναρθούν,
μ αγιόκλημα και γιασεμιά"
Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης στο αγαπημένο τραγούδι....

0 Harry Klyn - Ougagaboum

0 To mega παρουσιάζει...

0 Η πανέμορφη Κύθνος και η Ιστορία της...Δείτε φωτογραφίες από το μαγευτικό νησί!

Η Κύθνος είναι ένα μαγευτικό νησί των Δυτικών Κυκλάδων που βρίσκεται ανάμεσα σε Κέα και Σέριφο...

Όπως κάθε νησί της χώρας μας έτσι και αυτό έχει την δική του ιστορία...

Πρώτοι κάτοικοι της Κύθνου αναφέρονται οι αρχαίοι Δρύοπες με βασιλιά τους τον Κύθνο εξ ου και το όνομα της νήσου που λεγόταν επίσης και Δρυοπίς ή Οφιούσα.

0 Αναμνηστικές φωτογραφίες που έμειναν στην ιστορία

Από το International Solvay Institutes for Physics and Chemistry (Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Φυσική και τη Χημεία) το 1927 με τα μεγαλύτερα μυαλά της Φυσικής και της Χημείας μέχρι την πρώτη και αυθεντική Dream Team του 1992, δείτε μερικές από τις πιο διάσημες αναμνηστικές φωτογραφίες που έμειναν στην Ιστορία.

1. Παγκόσμιο Συνέδριο Solvay για τα Ηλεκτρόνια και τα φωτόνια - 1927

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...