ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

0 Όταν ο Πλούταρχος μιλούσε για... ΑΤΙΑ

Εδώ και πολλά χρόνια άκουγα αρκετούς ιστορικούς και "ερευνητές" να επισημαίνουν την ύπαρξη πολλών αναφορών σε αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενων αντικειμένων (ΑΤΙΑ) μέσα στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Σχεδόν σπάνια όμως κάποιος παρέθετε περαιτέρω στοιχεία, όπως συγκεκριμένα βιβλία, κεφάλαια, εδάφια, για να μπορέσω να κάνω την δική μου μελέτη.

Έτσι βρήκα μετά απο καιρό το έργο του Πλούταρχου "Λεύκολλος" από τους Βίους Παράλληλους. Διαβάζοντάς το, θυμήθηκα μία αναφορά που είχε γίνει για το συγκεκριμένο έργο, σχετικά με την εμφάνιση ενός αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενου αντικειμένου κατά την διάρκεια μίας μάχης. 

0 ΑΤΖΕΝΤΑ 21: ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΚΕΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

«Σύμφωνα με κορυφαίους στον κόσμο επιστήμονες, οι πολικές αρκούδες στην Αρκτική μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν σε" εσκεμμένη μείωση του πληθυσμού τους ", προκειμένου να διασφαλιστεί" ένας βιώσιμος, αλλά μικρότερος πληθυσμός πολικών αρκουδών.»

Ήδη έχουν να υποστούν την ταυτότητά της κατάχρησης από την υπερθέρμανση του πλανήτη απο τούς κινδυνολόγους ως ένα σύμβολο της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, τώρα η πολική αρκούδα θα πρέπει να φοβάται και για ευθανασία από τους υπερβολικά ενθουσιώδεις μαχομένους οικολόγους. Ακαδημαϊκοί, που περιγράφηκαν από το περιβαλλοντικό περιοδικό Yale ως«επιστήμονες κορυφαίοι των πολικών αρκουδών», δημόσιευσαν ένα άρθρο σε ένα περιβαλλοντικό έγγραφο στο οποίο τονίζουν ότι έφτασε ο χρόνος για ευθανασία στον πληθυσμό των πολικών αρκουδών στον Καναδά, την Αλάσκα,τη Γροιλανδία, τη Νορβηγία, και τη Ρωσία.

0 Μια δυνατή σχέση μπαμπάς και γιος

Για να γίνει κάποιος «μπαμπάς» ή «πατέρας» (γιατί υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο ορισμών) υποτίθεται ότι στη θεωρία είναι εύκολο αλλά στην πράξη μια προσπάθεια παραπάνω τη χρειάζεται! Παίζει ρόλο η ηλικία, η ιδιοσυγκρασία, ο χαρακτήρας, ο τρόπος που βλέπει καθένας τα πράγματα αλλά και το πώς διαχειρίζεται τις καταστάσεις. 

Συνταγή, βέβαια, δεν υπάρχει που να σε κάνει καλύτερο γονιό, όμως γνωστοί αλλά και ανώνυμοι άνθρωποι καταθέτουν στη συνέχεια 12 σημαντικές σκέψεις για εν ενεργεία ή μελλοντικούς μπαμπάδες που σίγουρα θα σας κάνουν εντύπωση. Κι αν όχι, νομίζω θα σας προβληματίσουν λίγο παραπάνω...

1. Ο πατέρας μου συνήθιζε να παίζει με τον αδελφό μου και εμένα στον κήπο. Η μαμά έβγαινε έξω και φώναζε: «θα χαλάσετε το γκαζόν!». Κι εκείνος της απαντούσε: «Δεν μεγαλώνουμε γκαζόν, αγόρια μεγαλώνουμε!» - Harmon Killebrew

2. Υπάρχουν τρία στάδια στη ζωή ενός άνδρα: Πρώτο στάδιο: Να πιστεύει στον Αη-Βασίλη. Δεύτερο στάδιο: Να μην πιστεύει στον Αη-Βασίλη. Τρίτο στάδιο: Να είναι ο ίδιος Αη-Βασίλης. – Ανώνυμος

3. Το πιο σημαντικό έργο που ένας πατέρας μπορεί να κάνει για τα παιδιά του είναι να αγαπάει τη μαμά τους. – Theodore M. Hesburgh

0 Αυτός είναι ο Αρκάς...

Ο Αρκάς δημοσίευσε τα πρώτα του σκίτσα στις αρχές της δεκαετίας του '80 υπογράφοντας ως Αντώνης Ευδαίμων ενώ υιοθέτησε το γνωστό του ψευδώνυμο όταν ξεκίνησε τον γνωστό "Κόκορα" στο περιοδικό "ΒΑΒΕΛ".

Μετακομίζει στο "Παρά Πέντε" το 1987 (και το "Μικρό Παρά Πέντε"), ενώ λίγο αργότερα ξεκινάει τον "Ισοβίτη" στην εφημερίδα "Η Πρώτη" και από εκεί και έπειτα η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Κάθε καινούργιο του album γίνεται ανάρπαστο ενώ κατά καιρούς συνεργάζεται με περιοδικά όπως το "ΜΕΤΡΟ" και το ένθετο της Ελευθεροτυπίας "Έψιλον".

Αποτελεί το πιο γνωστό εξαγώγιμο προϊόν μας στο χώρο των κόμικ μιας και τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 9 γλώσσες μεταξύ των οποίων τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά. Ο "Ισοβίτης" έγινε βραχύβια τηλεοπτική σειρά με κούκλες στην ΕΤ1, ενώ σχετικά πρόσφατα (το 2007) εξέδωσε ένα βιβλίο με τον τίτλο "Εχθροί εξ Αίματος" (που με τη σειρά του έγινε θεατρική παράσταση).

0 Καταπληκτικές εναέριες φωτογραφίες της Γης

most-amazing-earth-space-photos

0 Χαμομήλι: ένα ρόφημα με θαυματουργές ιδιότητες



Απολαυστικό, τονωτικό και ό,τι πρέπει για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες – ειδικά όταν αυτές συνοδεύονται και από συνάχι – το χαμομήλι είναι ένα ρόφημα με το οποίο μπορείτε να περάσετε το φετινό χειμώνα (κι όχι μόνο) κερδίζοντας από τα οφέλη του.

Η εικόνα του τζακιού να καίει κι εσείς να πετάτε ένα κούτσουρο στη φωτιά πίνοντας χαμομήλι, καθώς δένετε σφιχτά τη ρόμπα σας, ίσως μοιάζει εικόνα από το πολύ μακρινό μέλλον που εσείς θα έχετε σβήσει τα 80 και παραπάνω κεράκια στη γενέθλια τούρτα σας. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι το χαμομήλι δεν είναι ρόφημα των… γηρατειών, όπως το έχουμε στο μυαλό μας, αλλά ένα ρόφημα που μπορεί να μας φτάσει ως τα γηρατειά στο πλαίσιο μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Αρκεί να το γνωρίσουμε καλύτερα μαθαίνοντας τα οφέλη του στην υγεία μας βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και να του δώσουμε μια ευκαιρία νωρίτερα από την ηλικία των 80.

0 Tα συμπληρώματα ασβεστίου κάνουν κακό στην καρδιά

asvestio kardiaΜετά από παρακολούθηση της υγείας σχεδόν 390.000 ατόμων ηλικίας 50 ως 71 ετών επί 12 έτη, ειδικοί  από το Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο των ΗΠΑ προειδοποιούν ότι οι άντρες  πρέπει να είναι προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τη λήψη συμπληρωμάτων ασβεστίου. Η έρευνα δείχνει ότι τα  συμπληρώματα ασβεστίου αυξάνουν κατά 19% τον κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια.
Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας (JAMA), οι άνδρες που λάμβαναν καθημερινά τουλάχιστον 1.000 mg ασβεστίου σε μορφή συμπληρώματος αντιμετώπιζαν 19% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια σε σύγκριση με εκείνους που δεν λάμβαναν τέτοιου είδους συμπληρώματα.

0 Χιλιάδες νεκρά ψάρια σε ακτή της Κροατίας

Στις 4 Φλεβάρη του 2013 αρκετές εκατοντάδες ψάρια βρέθηκαν στις όχθες της παραλίας του Valelunga κοντά στην πόλη Πούλα της Κροατίας στην Αδριατική Θάλασσα. Και αυτό συνέβη την ίδια ημέρα που ένας σεισμός μεγέθους 4,5 ρίχτερ έπληξε την περιοχή.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι έχουν προσπαθήσει να τα οδηγήσουν πίσω σε βαθύτερο νερό, αλλά τα ψάρια συνέχισαν να ταλαντεύεται πίσω προς την ακτή. Σύμφωνα με τον βιολόγο Ivesa Νέβεν, αυτά τα είδη ψαριών ζουν σε πολύ βαθιά νερά και σπάνια έρχονται στην επιφάνεια. Ίσως μια ξαφνική αλλαγή στη θερμοκρασία του νερού ήταν σε θέση να προκαλέσει αυτό το φαινόμενο, ωστόσο δεν αποκλείει μια συσχέτιση με το σεισμό των 4,5 ρίχτερ ο οποίος έπληξε την Αδριατική Θάλασσα, ένα γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει μία μεγάλη αλλαγή στο υποθαλάσσιο οικοσύστημα.

0 Οι 30 καλύτερες ατάκες για την Ελλάδα σε κρίση

Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς (Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ….αυτό ήταν η αρχή…)
  1. Λεφτά υπάρχουν (Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ)
  2. Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας (ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΣΑΣ)
  3. Μαζί τα φάγαμε (Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ)
  4. Ευτυχώς που είμαστε υπό τον έλεγχο του Δ.Ν.Τ. (Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ)
  5. Άμα τα πάρω, θα πάρω φόρα και θα σας ταράξω στις κλωτσιές στην ανηφόρα (ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ)
  6. Σκέφτονται να κατέβουν στο Σύνταγμα για διαμαρτυρία οι ληστές και οι λωποδύτες.
  7. Κατηγορούν τη κυβέρνηση για μονοπωλιακές τακτικές στο επάγγελμα…
  8. Γνωρίζω οικογένεια με 2 συνταξιούχους και 2 εργαζόμενους. Που κάνω καταγγελία;

0 Στην Nasa παραδέχονται την ύπαρξη φωτεινών σφαιρών - Βίντεο

Το πρώτο βήμα φαίνεται ότι έκανε η Nasa που αρχίζει τώρα να παραδέχεται την ύπαρξη από τις φωτεινές σφαίρες (Orbs), οι οποίες μας λέει πως υπάρχουν είναι πραγματικές, αλλά ποτέ δεν ήταν σε θέση να εντοπίσει από που ήρθαν

0 Αλλάξτε το σπίτι σας... με εντυπωσιακές φωτογραφικές τοιχογραφίες!

Οι φωτογραφικές τοιχογραφίες Eazy Wallz εφαρμόζουν άψογα στους τοίχους σας και μπορούν να σας ταξιδέψουν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου… από το Παρίσι μέχρι την Αφρική ή να σας ανυψώσουν μέχρι τα σύννεφα για να βλέπετε από ψηλά τη Νέα Υόρκη.

Η ελαφριά υφή τους λειτουργεί ως καμβάς… με φοβερά τοπία και εντυπωσιακές αναπαραστάσεις από την καθημερινή ζωή, το θαλάσσιο κόσμο ή τα φυσικά φαινόμενα.

0 Η θέα από το νησί Ellis, 1912

Το νησί Ellis βρίσκεται έξω από το Μανχάταν. Έως τις αρχές του 17ου αιώνα ονομαζόταν Γκαλ και το 1603, όταν ο τοπικός κυβερνήτης το αγόρασε από τους Ινδιάνους το μετονόμασε σε Oyster Island. Λίγο καιρό αργότερα, αγοράστηκε από τον Samuel Ellis. Από το 1892, ως Ellis Island, ξεκίνησε τη λειτουργία του ως κέντρο υποδοχής μεταναστών και συνέχισε μέχρι το 1954. 
 
Από εκεί πέρασαν 12.000.000 εκατομμύρια νεοαφιχθέντες μετανάστες. Ενδεικτικά, έχει υπολογιστεί ότι περίπου το 40% όλων των σημερινών πολιτών των ΗΠΑ είχε έναν τουλάχιστον πρόγονό του στο νησί Ellis.

0 Ανακαλύφθηκαν αρχαίες πυραμίδες στο βόρειο Σουδάν


Αποδεικτικά στοιχεία για την στενή σχέση των αρχαίων πολιτισμών, της μεγάλης Αιγύπτου και του βασιλείου του Μεροέ, βρέθηκαν στο βόρειο Σουδάν.

Στην έρημο της Νουβίας οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως 35 ταφικές πυραμίδες, που χτίστηκαν περίπου πριν από 2.000 χρόνια. Σε έναν από τους τάφους βρέθηκε μια πλάκα με αναφορά στον Αιγύπτιο θεό Όσιρις και στη σύζυγο και αδελφή του, Ίσιδα.

0 Βρετανία: Μικροτσίπ σε όλους τους σκύλους μέχρι το 2016

Βρετανία: Μικροτσίπ σε όλους τους σκύλους μέχρι το 2016

Το πείραμα στα ζωα πριν εφαρμοστεί στους ανθρώπους

Οσοι ιδιοκτήτες αρνηθούν θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα μέχρι 600 ευρώ

Περίπου το 60% των 8 εκατομμυρίων σκυλιών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη μικροτσίπ.


Ολοι οι ιδιοκτήτες σκύλων στη Βρετανία από τον Απρίλιο του 2016 θα είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν μικροτσίπ στα κατοικίδιά τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων και να αυξήσει την υπευθυνότητα των αφεντικών τους.

Τα μικροτσίπ, που έχουν μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα κόκκο ρυζιού και τοποθετούνται κάτω από το δέρμα του σκύλου στο σημείο ανάμεσα στις ωμοπλάτες τους, θα περιέχουν τα στοιχεία των ιδιοκτητών. Οσοι ιδιοκτήτες αρνηθούν να το χρησιμοποιήσουν θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους έως 600 ευρώ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...