ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

0 H ΙΒΜ παρουσιάζει τη “μικρότερη” ταινία στον κόσμο με πρωταγωνιστές τα άτομα [Video]

Η IBM Research παρουσίασε μια νέα πρωτοποριακή ταινία μικρού μήκους με ονομασία ’A Boy and His Atom’ στην οποία πρωταγωνιστούν 5.000 άτομα. Για τους σκοπούς της ταινίας η IBM χρησιμοποίησε το ειδικό μικροσκόπιό της βάρους 2 τόνων το οποίο λειτουργεί σε θερμοκρασία -268 βαθμών Κελσίου και είναι σε θέση να μεγεθύνει τα άτομα μέχρι 100 εκατ. φορές!

Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία ενός αγοριού και ενός ατόμου και μπορείτε να την απολαύσετε παρακάτω όπως και να δείτε πώς γυρίστηκε:

0 Σπείρα: Ένα σύμβολο από τα βάθη των αιώνων!

Σπείρα: Ένα σύμβολο από τα βάθη των αιώνων!
Η Σπείρα είναι ένα από τα αρχαιότερα σύμβολα και χρησιμοποιείται από την παλαιολιθική εποχή στον Ελλαδικό χώρο. Αυτό το περίπλοκο αλλά Πανίσχυρο σύμβολο το συναντάμε παντού καθώς και σε πάρα πολλούς αρχαίους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο.

Ειδικά όμως στη Ελλάδα υπήρξε σήμα και σύμβολο του πανταχού Αρχαίου Ελληνισμού και σύμβολο της Ζωτικής δύναμης. Θα αποτελέσει ένα από τα ισχυρότερα - ιστορικότερα σύμβολα του Ελληνικού Κόσμου και θα δηλώνει την Ελληνική καταγωγή όλων των πραγμάτων που τον φέρουν πάνω τους ειδικά πριν την κλασσική περίοδο του χρυσού αιώνα αλλά και μετά.

Το συναντάμε σχεδόν σε όλες τις Ελληνικές κατοικίες και στολίζει αρχιτεκτονικά όλα τα σπουδαία δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και μνημεία μας.

Η στροβιλιστική περιέλιξη, η Σπείρα, η δίνη, η υπέρθεση δύο υλικών σωμάτων ή δύο ενεργειακών ρευμάτων, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο τρόπος που δημιουργείται η ζωή, πάνω από όλα είναι σύμβολο της Ζωτικής Δύναμης. Τη Σπειροειδή κίνηση την βλέπουμε παντού στη φύση. Από τα πανάρχαια οστρακόδερμα, έως το σχηματισμό των Γαλαξιών.

0 Αυστριακό περιοδικό - Ένας παράδεισος με το όνομα Ελλάδα

Αυστριακό περιοδικό - Ένας παράδεισος με το όνομα Ελλάδα
Τον παράδεισο που λέγεται Ελλάδα και βρίσκεται δύο ώρες αεροπορικώς μακριά από την Αυστρία επαινεί η αυστριακή εφημερίδα Der Standard στο ένθετο «Ταξίδια» με ενθουσιασμό που ούτε οι ίδιοι οι Ελληνες δεν συνηθίζουμε.

Η χώρα είναι τόσο πολύμορφη ώστε να ικανοποιεί όλους τους επισκέπτες, είτε αυτοί αναζητούν τη θάλασσα, είτε την περιπέτεια, είτε τον πολιτισμό, γράφει σε ενθουσιώδες δημοσίευμα η αυστρική εφημερίδα.

«Η Ελλάδα επανέρχεται ως αγαπητός προορισμός για διακοπές και αυτό δεν πρέπει να προξενεί απορία, καθώς η πεντακάθαρη θάλασσα, ο ήλιος και τα θαυμάσια τοπία, απέχουν λιγότερο από δύο ώρες πτήσης» τονίζεται στην εισαγωγή του δισέλιδου τουριστικού αφιερώματος με τίτλο «Τρεις χιλιάδες νησιά, ήλιος και θάλασσα», στο ένθετο «Ταξίδια» της αυστριακής εφημερίδας Der Standard.

Όπως επισημαίνεται, η αυξητική τάση της ζήτησης για την Ελλάδα βρίσκεται στα ύψη και η χώρα θα είναι εφέτος στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών για διακοπές, με τα επί μέρους αυστριακά ταξιδιωτικά γραφεία να ανεβάζουν την αύξηση των κρατήσεων από Αυστρία για Ελλάδα μέχρι και 40%, σε σχέση με πέρυσι και το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων να αναφέρει πως μέσα στο 2013 θα την επισκεφθούν πάνω από 17 εκατομμύρια τουρίστες.

0 Πως δημιουργούμε επαγγελματικά Time-Lapse Video

Τα high-quality time-lapse video είναι πολύ ωραία. Μια έρευνα στο διαδίκτυο θα σας βγάλει πάρα πολλά αποτελέσματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι εύκολη η διαδικασία δημιουργίας τους. Δείτε τα τέσσερα βίντεο που ετοίμασε ο επαγγελματίας φωτογράφος Vincent Laforet.

Στο πρώτο επεισόδιο (που παρουσιάζουμε εδώ) καλύπτονται τα βασικά. Τα υπόλοιπα τρία μπορεί τα να δείτε εδώ.

0 Τα αινιγματικά φέρετρα-μινιατούρες


Τα αινιγματικά φέρετρα-μινιατούρες (3)

Τα ευρήματα στη σπηλιά της Σκωτίας και η απάντηση που εκκρεμεί.

Βρισκόμαστε στα περίχωρα του Εδιμβούργου της Σκωτίας το 1836. Μερικά αγόρια ψάχνουν φωλιές λαγών στον βραχώδη λόφο Arthur’s Seat. Σε μια πλαγιά, ανακαλύπτουν μερικές λεπτές πέτρινες πλάκες, τις οποίες τραβούν.

Ανακαλύπτουν μια μικρή σπηλιά… Και δεκαεπτά μικρά φέρετρα μέσα, μήκους δέκα περίπου εκατοστών… Μέσα στα φέρετρα κείτονται ξύλινα ομοιώματα, το καθένα με διαφορετικό ντύσιμο.
Το μυστήριο εντείνεται λόγω της κατάστασης των φέρετρων – ορισμένα είναι πολύ φθαρμένα, άλλα λιγότερο και ένα φαίνεται σα να τοποθετήθηκε πρόσφατα. Πράγμα που σημαίνει πως τα φέρετρα θάφτηκαν μεμονωμένα, σε χρονικό διάστημα πολλών ετών.

0 Φτιάξτε παγίδα για κουνούπια ~ Απλά, οικολογικά & φθηνά

Το καλοκαίρι ζυγώνει, μαζί με τα κουνούπια....

Και δυστυχώς, κάποια κουνούπια δεν κάνουν μόνο αθώα τσιμπήματα, αλλά μεταφέρουν σοβαρές ασθένειες, που μπορεί να είναι και μοιραίες. 

Σας παρουσιάζουμε μία εύκολη και οικονομική λύση:


Υλικά:

2000ml (2 λίτρα) πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού

50 γραμμάρια καφέ Ζάχαρη

1 γραμμάριο μαγιά

Μαύρο χαρτί

Κολλητική ταινία.

0 Βάζουν εισιτήριο στους καταρράκτες της Έδεσσας

Συμβολικό εισιτήριο στην περιοχή των Καταρρακτών πρόκειται να
επιβάλλει ο Δήμος Έδεσσας, για να εξασφαλίσει έσοδα για την βελτίωση των υποδομών και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Σχετική απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ αναμένεται η έγκριση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης.

"Εκτός από την προφανή στόχευση, δηλαδή την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη βελτίωση της κατάστασης στο σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, βασικός στόχος της ένταξης εισιτηρίου στους Καταρράκτες είναι η επιμήκυνση της παραμονής των επισκεπτών στην πόλη και το Δήμο Έδεσσας γενικότερα" αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου.

Παράλληλα διευκρινίζεται ότι η ένταξη εισιτηρίου στους Καταρράκτες, θα συνοδεύεται από ενημέρωση για το παρακείμενο Υπαίθριο Μουσείο Νερού που θα αξιοποιηθεί ανάλογα,
το Βαρόσι και τον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου,

0 Κιτρίνισε η θάλασσα στο Κατάκολο - Άφωνοι επισκέπτες και κάτοικοι - ΦΩΤΟ !!!

Έκπληκτοι έμειναν τα τελευταία 24ωρα κάτοικοι αλλά και περαστικοί από την περιοχή του Κατακόλου και της Σπιάτζας καθώς σε μεγάλο μήκος της παραλίας η θάλασσα από μπλε… είχε γίνει κίτρινη!
Σύμφωνα με το Patrisnews.com το φαινόμενο είχε να κάνει με…την γύρη των πεύκων! 

Τέτοια εποχή η γύρη των συγκεκριμένων δένδρων πέφτει στο έδαφος και ο νότιος άνεμος που επικρατούσε στην περιοχή, την ώθησε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πάρει ασυνήθιστο χρώμα προκαλώντας απορίες και ερωτηματικά σε όσους αντίκρισαν το θέαμα…

0 Διαγωνισμός - Κερδίστε ένα βιβλίο

Το blog Ανοιχτή Ματια στον Κόσμο έχει την χαρά να φιλοξενεί  για ακόμη μια φορά τον ενναλακτικό συγγραφέα Μάριο Δημόπουλο κλινικό διατροφολόγο, σε ένα βιβλίο αυτην την φορά για τις ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.

Μείνετε συντονισμένοι...σελίγες μέρες θα υπάρχουν νεότεραγια την κλήρωση του βιβλίου

0 15ος αιώνας - Ελληνικός Χάρτης της Ευρώπης

Σπάνια θα συναντήσει κανείς παλαιούς χάρτες της Ευρώπης ή παγκόσμιους, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί από Έλληνες και οι ονομασίες να αναγράφονται στην ελληνική γλώσσα...

Μας είναι γνωστοί οι χάρτες, που έγιναν πάνω σε πρότυπα του Πτολεμαίου, στους αναγεννησιακούς αιώνες, κυρίως, μετά το 15ο αιώνα, αλλά, είναι με λατινική γραφή και φέρουν λατινικές ονομασίες.

Ο χάρτης που παρουσιάζουμε, σήμερα, είναι ένα πολύ σπάνιο κομμάτι του βυζαντινού πολιτισμού, σχεδιασμένος λίγα χρόνια πριν αλωθεί η Κωνσταντινούπολη, από τους Οθωμανούς.

0 Βήμα βήμα η δημιουργία μιας ζούγκλας μινιατούρας


Ζούγκλα μινιατούρα (1)

Ο Mitch, ένας επί σειρά ετών πρώην εργαζόμενος στο δημιουργικό τμήμα της Disney, δημιουργεί εκπληκτικά σκηνικά μινιατούρες
χρησιμοποιώντας ως βάση το ειδικό υλικό σαν αφρό που χρησιμοποιείται μέσα στα βάζα ή τις γλάστρες με τα ψεύτικα λουλούδια.

Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν βήμα βήμα πως δημιούργησε μια εντυπωσιακή ζούγκλα μινιατούρα…

0 Οι 25 πιο χαρακτηριστικές ταινίες των 80s

Οι πιο χαρακτηριστικές ταινίες των 80s (17)
Δείτε μια λίστα με 25 από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες των 80s που ξυπνούν όμορφες αναμνήσεις…

0 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΗΜΟΣ - Χημειοθεραπεία - ακτινοβολίες: Αναπόδεικτες, αναποτελεσματικές και επικίνδυνοι μέθοδοι

Όχι μόνον δέν ωφελούν τους καρκινοπαθείς,
αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις
μειώνουν και τη διάρκεια τής επιβίωσής τους




«Ο πόλεμος τού καρκίνου είναι ένας σωρός από περιττώματα».
Dr. James Watson, νομπελίστας, ένας από αυτούς, που ανακάλυψαν τη διπλή έλικα τού DNA.

«Η χημειοθεραπεία είναι στην καλύτερη περίπτωση βλακεία και στη χειρότερη έγκλημα. Έχουν ανακαλυφθεί πολλές εναλλακτικές θεραπείες τού καρκίνου και όλες καταπολεμήθηκαν με μια μεθοδικότητα, που θυμίζει Γκεστάπο».
Dr. Atkins, o πασίγνωστος γιατρός, που εφεύρε τη δίαιτα Άτκινς
και εφάρμοζε εναλλακτικές θεραπείες.


«Πρέπει να μάθουν όλοι, ότι ο πόλεμος κατά τού καρκίνου
είναι σε μεγάλο βαθμό απάτη
».

Dr. Linus Pauling, δυο φορές τιμηθείς με βραβείο Νόμπελ.

0 Η άγνωστη, «σουρεαλιστική» ανατολική Αφρική

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανατολική Αφρική με τοπία που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Ένα ιδιαίτερα τραχύ αλλά συνάμα εντυπωσιακό περιβάλλον.

1. Φέρνοντας στο νου μια σκηνή από τη βιβλική εποχή, καραβάνια φτάνουν στα αλατωρυχεία της λίμνης Asele, 381 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Για αιώνες ποσότητες αλατιού χρησιμοποιήθηκαν σε όλη την Αιθιοπία ως χρήμα.
Perierga.gr - Το αλάτι και η γη!

0 Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στις Κάννες

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στις Κάννες
Η ταινία «India Blues» του Γιώργου Μαρκάκη πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Φεστιβάλ των Καννών. Η χώρα μας δεν έχει άλλη συμμετοχή στη φημισμένη γιορτή της κινηματογράφου, αλλά η παρουσία της στην Κυανή Ακτή θα είναι έντονη.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα θα είναι τιμώμενη χώρα στο Regions Capitales pour le cinema», μια παραδοσιακή συνάντηση που γιορτάζεται στις Κάννες, έπειτα από απόφαση του Film Commission Ile de France», του γερμανικού Συμβουλίου Μέσων Ενημέρωσης του Βερολίνου- Βραδεμβούργου και των «Film Commissions» της Μαδρίτης και της Ρώμης.

0 Έλληνες αξιωματικοί μασώνοι;

Έλληνες ανώτατοι αξιωματικοί μασόνοι! Πάνω από 50.000 σατανιστές υψηλά ιστάμενοι!

Γέμισε η βουλή των Ελλήνων από μασόνους!

Δηλώσεις Ταξίαρχου (Ε.Α) Γ ΜΕΛΑ για το Σιωνισμό.

Δείτε το βίντεο:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...