ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

0 Υγεία: Γιατροσόφια που κάνουν καλό…

Γιατροσόφια
Μεταδίδονται από γενιά σε γενιά και, αν τα χρειαστείς, κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Ιατρικές θεραπείες για να σκίζουν οι γιατροί τα πτυχία τους.

Τα έμαθες από τη γιαγιά και τον παππού και αν ανατρέξεις πιο πίσω θα δεις ότι κρατάνε αιώνες πίσω οι ρίζες τους. Πρακτικές εφαρμογές για να κατορθώνεις να ξεπερνάς λιγότερο ή περισσότερο μεγάλα προβλήματα του οργανισμού σου και να κάνεις τη ζωή σου πιο ήρεμη και χωρίς πολλούς μπελάδες.
Η επόμενη λίστα θα σε κάνει να αντιληφθείς γιατί ο βήχας είναι κάποιες φορές χρήσιμος και πού αλλού μπορεί να βοηθήσει η ζάχαρη, πέρα από το να κάνει πιο γλυκό τον καφέ. Επίσης θα καταλάβεις την πρακτική αξία που έχουν οι κάλτσες και γιατί είναι απαραίτητο το μαύρο πιπέρι.

0 Τα σαλάχια που... πετούν!

Απίστευτο βίντεο από το BBC


0 Ν. Λυγερός: Η δύναμη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων


Tα αυταρχικά κράτη δεν δίνουν σημασία στα ανθρώπινα δικαιώματα και το πρόβλημα της βιοηθικής το θεωρούν ανώφελο. Δεν υπολογίζουν βέβαια αυτά τα δικαιώματα, διότι όλη η δομή τους βασίζεται πάνω στην κοινωνία. Το θέμα είναι ότι η βιοηθική σχετίζεται και με την κοινωνία και κάνει εκ φύσης παρεμβολές πάνω σε αυτή την απλοϊκή λογική. Μπορεί η δύναμη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να φαίνεται μόνο θεωρητική και να έχει σημασία μόνο για τους αθώους, τους επιζώντες και τους δίκαιους.

0 Λήμνος, το νησί της ηρεμίας

Limnos Greece
Η Λήμνος (Limnos), είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας με έκταση 476 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το τέταρτο σε μήκος ακτών, 260 χιλιόμετρα. Η Λήμνος (Limnos), βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, στο Θρακικό πέλαγος, ανάμεσα στο Άγιον Όρος, τη Σαμοθράκη, την Ίμβρο και τη Λέσβο. Μαζί με τον Άγιο Ευστράτιο αποτελούν την επαρχία Λήμνου του νομού Λέσβου.

Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι της Λήμνου είναι η Μύρινα, που πήρε το όνομα της γυναίκας του πρώτου βασιλιά του νησιού, του Θόαντα. Ως το 1955 η Μύρινα ονομαζόταν Κάστρο, ονομασία που επικράτησε κατά την ύστερη βυζαντινή περίοδο και άτυπα ακόμα έτσι αποκαλείται από τους παλιότερους Λημνιούς. Η Λήμνος (Limnos) είναι ηφαιστειογενές νησί, αν και δεν έχει δάση, έχει εκτεταμένες εύφορες πεδιάδες καλλιεργημένες με σιτηρά κι αμπέλια. Επίσης, έχει υπέροχες και καθαρές παραλίες και είναι ένα νησί ιδανικό για ήρεμες διακοπές. Οι βασικές ασχολίες των κατοίκων είναι η κτηνοτροφία, η γεωργία και η αλιεία. Επίσης, ο τουρισμός, το εμπόριο και τα ναυτικά επαγγέλματα. Περίπου 18.000 κατοίκοι,  σε μέτρηση του πληθυσμού του νησιού που έγινε το 2001.

0 Συγκρίνοντας «Εφιάλτες» πολιτικούς με Ιωάν. Μεταξά:

Aνοιχτή επιστολή προς κ. Πρωθυπουργό:

Κύριε  Πρόεδρε,
                            Θέμα:  Λύση Οικονομικού  Προβλήματος:
                         
Η Λύση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδος, είναι
1.-Ο ορυκτός πλούτος.
2.-Οι Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις ύψους πολλών δις.ευρώ.
3.-Η μονομερής εκ μέρους της Ελλάδος διαγραφή του χρέους,- κίνηση που φοβούνται οι εφιάλτες πολιτικοί.
4.-Ο περιορισμός του σπάταλου Κράτους.
5.-Η πάταξη της διαφθοράς.
6.-Η αγροτική ανάπτυξη, και
7.-Η εκβιομηχάνιση της χώρας, όπως ήταν παλιά, και τη κατάστρεψαν οι προδότες πολιτικοί.
Η Πατρίδα μας σύμφωνα με όλα τα ΜΜΕ, και ΙΓΜΕ, κάθεται επάνω στα πετρέλαια, στο φυσικό αέριο, στο χρυσό, και στο ουράνιο, πλούτο που οι εφιάλτες πολιτικοί φοβούνται να αγγίξουν.
Εκμεταλλευθείτε αυτό το πλούτο με επωφελείς για το δημόσιο συμβάσεις, π.χ. 50%-50% ώστε να έλθει η ανάπτυξη της οικονομίας.

0 Light Pillar: Ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο

Light Pillar: Ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενοΟι Πυλώνες φωτός (light pillar) διασχίζουν τον νυχτερινό ουρανό της Αλάσκα και χάνονται στον ορίζοντα. Μοιάζουν σαν μετεωρίτες που πέφτουν αλλά το ίχνος τους παραμένει ορατό για αρκετή ώρα ή ακόμη και σαν μια εξωγήινη δύναμη που εισβάλει στον μικρό πλανήτη μας. Στην πραγματικότητα όμως είναι απλά ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο.
Φως και νερό είναι τα μόνα που απαιτούνται για την δημιουργία ενός Πυλώνα Φωτός. Το φως εισέρχεται στην ατμόσφαιρα και έρχεται σε επαφή με πτυχές κρυστάλλων πάγου με αποτέλεσμα να αναπηδήσει.  Όταν αυτό το φως προέρχεται από τον ήλιο ονομάζεται ηλιακός πυλώνας (Sun Pillar ή Solar Pillar) και έχει την ίδια διάμετρο και το ίδιο χρώμα με τον ήλιο. Ο Ηλιακός Πυλώνας είναι περισσότερο ορατός λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα.
Πυλώνες φωτός όμως σχηματίζονται και από το φως του φεγγαριού, αλλά ακόμη και από τεχνητό φως όπως οι λάμπες ενός δρόμου.

0 Αργίες 2012: Μετράμε μέρες…

Αργίες 2012 | Otherside.gr
Έχουμε καλά και κακά νέα. Θα ξεκινήσουμε από τα δεύτερα: η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου 2012 πέφτουν Κυριακές, και πολύ μας θλίβει το γεγονός ότι το μαθαίνετε από εμάς. Θα σας παρηγορήσουμε με την Καθαρά Δευτέρα που έρχεται φέτος νωρίς, όπως και το Πάσχα; Μήπως με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που υπόσχεται βουτιές σε παγωμένα νερά πριν καλά καλά ξεχάσετε το πρωτομαγιάτικο τετραήμερο (εντάξει, τετραήμερο με μια ημέρα κοπάνα);
Μετρήσαμε τις αργίες της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε, για να εξοικονομήσετε χρόνο να κάνετε κάτι πιο εποικοδομητικό –όπως να σχεδιάσετε πώς θα τεμπελιάσετε καλύτερα.

0 "Με είδα να στέκομαι, απέναντι!"

  Η Κάρυ Κάιζερ, πάντα αισθανόταν μισή. Η ζωή της έμοιαζε με παζλ που του λείπει ένα κομμάτι. Μία «αόρατη» δύναμη και μια σειρά από συμπτώσεις την έσπρωξαν να αναζητήσει την αλήθεια. Μέχρι που μια μέρα την συνάντησε μπροστά  της: στην απέναντι πλευρα του δρόμου στεκόταν... ο εαυτός της!!
  Το 1960, η Κάρυ υιοθετήθηκε από δύο γονείς που τη λάτρευαν. Μεγάλωσε μαζί με τον επίσης υιοθετημένο αδερφό της σε μία μικρή πόλη στο Μπέρλινγκτον. Από μικρή ηλικία θυμάται κάποιους ανθρώπους να την μπερδεύουν με κάποια Έιμυ. Το φαινόμενο αυτό έγινε πιο συχνό την περίοδο που σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της Βερμόντ.

0 Οι ουρανοί της Τενερίφης σε ένα καταπληκτικό time lapse

Τενερίφη. 2.000 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και ένας χρόνος για να πιάσει η κάμερα όλους αυτούς τους καταπληκτικούς συνδυασμούς ουρανού, φωτός, σύννεφων, ήλιου και γης. Καταπληκτικό time-lapse video του Daniel López, το πρώτο από μια σειρά που γυρίζετε για να αναδείξει τις ομορφιές των Κανάριων Νήσων.

Πρώτα full screen, μετα HD και χαλαρώστε.....

0 Central Park - Νέα Υόρκη

 
Ένας παράδεισος στο κέντρο της "κόλασης"

0 Καρύταινα-Το Τολέδο της Ελλάδας

Στο νομό Αρκαδίας, στην επαρχία Γορτυνίας, βρίσκεται η ιστορική Καρύταινα. Άλλο ένα παραδοσιακό χωριό της πατρίδας μας. Χτισμένο πάνω στην κορυφή ενός λόφου , σε υψόμετρο 582 μέτρων, γύρω από μεσαιωνικό κάστρο. Βρίσκεται στο χώρο της αρχαίας πόλης Βρένθης.

0 Ο πανέμορφος μικρόκοσμος γύρω μας

0 Αυτοί που έφυγαν το... 2011!

Μια χρονιά που σημαδεύτηκε με πολλές ανθρώπινες απώλειες από φυσικές καταστροφές ανά τον κόσμο. Μια χρονιά όμως που έφυγαν και σημαντικές προσωπικότητες του πλανήτη και της χώρας μας....

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, πολιτικοί, σκηνοθέτες, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, άνθρωποι του αθλητισμού αλλά και άνθρωποι...ιδιοφυΐες, "εφυγαν" από τη ζωή μέσα στο 2011.

0 Απίστευτα γλυπτά από ξύλο

Και όμως, τα αντικείμενα στις φωτογραφίες που ακολουθούν δεν είναι από χαρτί. Είναι δημιουργίες του Randall Rosenthal, ενός Αμερικανού γλύπτη και είναι φτιαγμένα από ξύλο.
Το πιο ενδιαφέρον ίσως χαρακτηριστικό τους είναι ότι όλα είναι φτιαγμένα από ένα και μόνο κομμάτι ξύλου.
perierga.gr - Απίστευτα ξύλινα έργα

0 Ένα νεογέννητο μωρό Τάπιρος

A newborn baby tapir
Στο Ζωολογικό Κήπο Bristol της Βραζιλίας, ένα μικροσκοπικός τάπιρος, γεννήθηκε από το ζευγάρι Tamang και Denzil. Είναι τώρα τριών εβδομάδων και οι κτηνίατροι που έχουν εξετάσει το μωρό, διαπίστωσαν ότι πρόκειται για αρσενικό. Αυτός είναι ο έβδομος τάπιρος που γεννήθηκε στο Ζωολογικό Κήπο Bristol.


Ο μικρό τάπιρος είναι σήμερα ένα όμορφο ριγέ χρωματισμό καφέ χρώμα ζωάκι, που του παρέχουν καλή προστασία στο αυτόχθονα δασικό οικοτοπό τους. Ωστόσο, αυτό το χρώμα σταδιακά θα κάνει αλλαγή και μεταξύ έξι και εννέα μηνών θα αλλάξει εντελώς τη σοκολατένια του καφέ γούνα. Ο  μικρός Τάπιρος, βασικά περνάει όλο το χρόνο του,  με τη μητέρα του Tamang.

0 Πως κατασκευάζονται τα μολύβια ;;;!!!

 pencilΕνα από τα μυστήρια των παιδικών μας χρόνων my men, αποκαλύπτεται στο 5λεπτο video της σειράς How It’s Made του Discovery Channel.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...