ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

0 Ένας κύκνος φωτογραφίζεται… υποβρυχίως!

perierga.gr - Ένας κύκνος φωτογραφίζεται... υποβρυχίως!Ο φωτογράφος του περιοδικού «National Geographic» Viktor Lyagushkin βρέθηκε πρόσφατα στη λίμνη Blue Lake της Ρωσίας, σε έναν πανέμορφο και σπάνιο βιότοπο όπου ζει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός κύκνων.


Η ευκαιρία ήταν μοναδική για να φωτογραφίσει τα πτηνά αυτά, αλλά ήθελε κάτι διαφορετικό, μόνο που δεν ήξερε τι ακριβώς ήταν αυτό! Κύκνους σε διάφορες «στάσεις» είχε φωτογραφίσει άπειρους, μέσα και έξω από τα νερά…

0 Πόσων χρόνων αισθάνεσαι; Κάνε το τεστ

Σίγουρα έχεις ακούσει για τη βιολογική ηλικία.
Για την ηλικία της...ψυχής σου, όμως, πόσα γνωρίζεις;
Κάνε το τεστ για να το μάθεις.

Πόσο χρόνων αισθάνεσαι;

Ξυπνάς το πρωί και αισθάνεσαι το γόνατό σου να πονάει. Σκέφτεσαι…
α) Γερνάω! Άρχισαν οι πόνοι στις αρθρώσεις μου.
β) Δε βαριέσαι. Πόνος είναι, θα περάσει!
γ) Κάποια απότομη κίνηση θα έκανα χθες και πιάστηκα.

Τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας είναι…
α) Τα παιδικά και εφηβικά.
β) Τα νεανικά.
γ) Κάθε φάση της ζωής έχει τις δικές της χαρές.

0 Ποιος λέει ότι οι σημερινοί νέοι δεν είναι ευφυείς?

0 Παγκόσμια ημέρα για το Σύνδρομο Down 2012 - Μύθοι και αλήθειες (video)

Παγκόσμια ημέρα για το Σύνδρομο Down 2012 - Μύθοι και αλήθειες (video)

H Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down είναι η 21η Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του Ελληνα γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας για το σύνδρομο Down. Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε από τα αριθμητικά δεδομένα του συνδρόμου (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος = 3.21).

Το σύνδρομο Down είναι η πιο συνηθισμένη χρωμοσωμική διαταραχή στους ανθρώπους. Πήρε το όνομά του από τον Αγγλο John Langdon Down, που πρώτος το περιέγραψε το 1866. Αφορά μια γενετική κατάσταση, που προκύπτει από την εμφάνιση ενός επιπλέον χρωμοσώματος στο 21ο ζευγάρι, για τον λόγο αυτό ονομάζεται Τρισωμία 21. Προέρχεται σε ποσοστό 90-95% από το ωάριο και 5-10% από το σπερματοζωάριο και συμβαίνει σε μία περίπου από τις 700-800 γεννήσεις παιδιών.
Τα ακριβή αίτια του συνδρόμου Down δεν είναι προς το παρόν γνωστά, παρ' ότι συσχετίζεται με μητέρες μεγαλύτερης ηλικίας. (Ωστόσο, παιδιά με το σύνδρομο, γεννιούνται, σε ποσοστό 80%, από νεότερες μητέρες, κάτι λογικό, αφού είναι πολύ μικρότερος ο αριθμός των γεννήσεων από γυναίκες άνω των 35 ετών.) Τα άτομα με σύνδρομο Down και οι οικογένειές τους υπολογίζονται περίπου σε 25.000.000 σε όλο τον κόσμο.

0 Τυροπιτάκια κουρου

40 τεμάχια περίπου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γραμμάρια αγνό παρθένο ελαιόλαδο 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • λίγο αλεύρι ή λίγο νισεστέ για το ζύμωμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 100 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 150 γραμμάρια ανθότυρο
  • 1 αβγό 
  • δυόσμος

0 Δημιουργήστε μια πράσινη γωνιά με αρωματικά φυτά

Αν έχετε μπαλκόνι, καλλιεργήστε τα μέσα σε ζαρντινιέρες, σε τελάρα ή σε μεγάλες γλάστρες, ακόμα και σε βαρέλια. Φροντίστε να τους βάλετε πιατάκια με ρόδες, ώστε να μπορείτε να τα μεταφέρετε αν χρειαστούν περισσότερο φως ή πρέπει να τα μετακινήσετε για να τα προφυλάξετε από τις αλλαγές των καιρικών συνθηκών. Εκτός από το ηλιακό φως, έχουν ανάγκη από ελαφρύ χώμα, για να στραγγίζει καλά, αλλά πλούσιο σε βασικά συστατικά. Χρειάζονται συχνή φροντίδα με επανατροφοδότηση του χώματος και προστασία από τον δυνατό αέρα.

0 Αφιέρωμα στις ελληνικές κοινότητες που έχουν καταργήσει το ευρώ!

Στην πρωτοβουλία ανταλλαγής υπηρεσιών και αγαθών χωρίς χρήματα είναι αφιερωμένο άρθρο του Jon Henley της Guardian. Μετά την Αθήνα και τα εκτενή ρεπορτάζ του για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, ο δημοσιογράφος επισκέφτηκε το Βόλο όπου γνώρισε τοΔίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία κατοίκων της Μαγνησία να αναπτύξουν ένα σύστημα για ανταλλαγές υπηρεσιών και προϊόντων μεταξύ των μελών του, χρησιμοποιώντας ως μέσον τη λεγόμενη Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ), καταργώντας το ευρώ από τις συναλλαγές του.
«Τις τελευταίες εβδομάδες ο Θεόδωρος Μαυρίδης αγόρασε φρέσκα αυγά, τσίπουρο (τοπικό ποτό: προσέξτε), φρούτα, ελιές, λάδι, μαρμελάδα και σαπούνι. Επίσης, έλαβε νομικές συμβουλές και απόλαυσε τις υπηρεσίες ενός λογιστή που τον βοήθησε με την φορολογική δήλωση», αναφέρει ο δημοσιογράφος, που αν κρίνουμε από το σχόλιό του για το τσίπουρο... καλοπέρασε!

0 Φτιάχνω τυρί - Γραβιέρα - Μυζήθρα - (video)

Οικιακή τυροκομία



Για να τρώμε τυρί και όχι ότι μας σερβίρουν
Και επειδή η παράδοση πρέπει να διαδίδεται και όχι να μένει μυστική με κίνδυνο να εξαφανιστεί, δοκιμάστε να φτιάξετε τυρί και να διαδώσετε τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας.
Επιχειρήστε το, χρειάζεται μόνο το μεράκι σας!

Δείτε πως φτιάχνονται....


0 Ένα χωριό σε… ξυλοπόδαρα!

perierga.gr - Ένα χωριό σε... ξυλοπόδαρα!Το Tongkil είναι ένα από τα πιο παράδοξα χωριά των Φιλιππίνων (και ένα από τα φτωχότερα), το οποίο ανήκει στο σύμπλεγμα νησιών Samales, που βρίσκεται στο Αρχιπέλαγος Σούλου στη νότια πλευρά της χώρας.


Η ιδιαιτερότητά του βρίσκεται στο γεγονός ότι το εν λόγω χωριό στηρίζεται σε ξύλινους στύλους και τρόπον τινά επιπλέει στο νερό. Έτσι οι ντόπιοι ονομάζουν το Tongkil «χωριό σε ξυλοπόδαρα», και όχι άδικα.

0 Πως να ΜΗΝ κόψετε ένα δένδρο (Video)

Πως να ΜΗΝ κόψετε ένα δένδρο
Η φύση εκδικείται…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...