ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

0 Ιστορικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες αποκτούν χρώμα

Ιστορικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες αποκτούν χρώμα (15)
Η Σουηδέζα Sanna Dullaway έδωσε ζωή και χρώμα σε 34 ιστορικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, με τη βοήθεια μόνο ενός tablet Wacom bamboo και του Photoshop. Κάθε φωτογραφία χρειάστηκε 20 λεπτά με 2 ώρες επεξεργασίας και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, αφού βλέποντας τις η ιστορία δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…

0 Αντιύλη: Αναζητώντας Έναν Παράλληλο Κόσμο

Ένα ταξίδι στον εξωτικό κόσμο της αντιύλης που ανοίγει νέες δυνατότητες επιστημονικών ανακαλύψεων, τεχνολογικών εφαρμογών, αλλά και φιλοσοφικών στοχασμών.

Είναι γεγονός ότι, ανέκαθεν, οι εσωτερικές παραδόσεις όλων των λαών αναφέρονταν σε επίπεδα ύπαρξης, πέρα από εκείνο του φυσικού κόσμου, τα οποία δεν είναι αντιληπτά με τις φυσικές αισθήσεις. Κόσμων που για την αντίληψή τους απαιτείται η αφύπνιση άλλων αισθήσεων που λέγεται πως έχουμε εντός μας και οι οποίοι κόσμοι είναι τόσο πραγματικοί όσο και εκείνος που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας. Συχνά, όμως, η ιδέα της ύπαρξης άλλων επιπέδων ύπαρξης αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό ως αποκύημα φαντασίας....

0 Οι μεταφυσικές προϋποθέσεις των σύγχρονων φυσικών επιστημών

Οι μεταφυσικές προϋποθέσεις των σύγχρονων φυσικών επιστημών
Όλοι πιστεύουμε ότι οι σύγχρονες φυσικές επιστήμες γεννήθηκαν και εξελίχθηκαν σε πλήρη αντίθεση ή και ρήξη με τις προγενέστερες οντολογικές, μεταφυσικές ή θεολογικές προσεγγίσεις του παρελθόντος.
Πόσοι όμως από εμάς υποψιάζονται ότι αυτή η μεγάλη τομή που, από τον 17ο αιώνα και μετά, διαφοροποιεί την αρχαία και μεσαιωνική σκέψη από τη νεότερη επιστημονική σκέψη βασίστηκε όχι μόνο σε νέα παρατηρησιακά ή θεωρητικά δεδομένα αλλά και σε υπόρρητες μεταφυσικές παραδοχές;

Παραδόξως, η «Μεγάλη Επιστημονική Επανάσταση», και η πρωτοφανής γνωστική-τεχνολογική ιδιοποίηση της Φύσης που προέκυψε από αυτήν, προϋπέθετε εξ αρχής (και εξακολουθεί να προϋποθέτει) τη σιωπηρή αποδοχή κάποιων αναπόδεικτων μεταφυσικών παραδοχών. Υπόρρητες ή και άρρητες μεταφυσικές παραδοχές, από τις οποίες δεν είναι καθόλου εύκολο -και ενδεχομένως ούτε επιθυμητό- να απαλλαγεί η επιστημονική σκέψη. Με αφορμή την έκδοση του τελευταίου βιβλίου του Ευτύχη Μπιτσάκη «Η εξέλιξη των θεωριών της φυσικής» από τις εκδόσεις Δαίδαλος, ζητήσαμε από τον συγγραφέα του να μας εξηγήσει γιατί θεωρεί ιστορικά αναγκαία αλλά και εξαιρετικά γόνιμη επιστημολογικά αυτή την «άνομη» συμβίωση της επιστήμης με τη φιλοσοφία...

0 Τα παράξενα της Εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου...

Τα παράξενα της Εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου...
Ο Μακεδόνας στρατηγός, ο σπουδαίος ηγεμόνας, πέρασε στην Ιστορία και κέρδισε μία θέση στην αιωνιότητα καθώς κατάφερε να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Αφού επικράτησε στην Ελλάδα, εκστράτευσε κατά των Περσών, πέρασε στη Μικρά Ασία και έφτασε μέχρι τις Ινδίες, υποτάσσοντας τους λαούς που βρέθηκαν στο δρόμο του.

Αυτό που τον έκανε όμως να ξεχωρίσει από άλλους μεγάλυος στρατηγούς της αρχιαότητας ήταν πως οι κατακτήσεις του δεν άφησαν γεύση καταστροφής, αλλά δημιουργίας, μιας και ο ίδιος επέλεγε να σέβεται τις παραδόσεις και τα ήθη των λαών που κατακτούσε, ενώ τεράστιο ήταν και το πολιτιστικό έργο που άφησε πίσω του. Η πορεία του έφτασε σε εμάς μέσω των βιογράφων του αλλά και ιστορικών, είτε της εποχής του είτε μεταγενέστερων. Μεταξύ αυτών ο Παυσανίας, ο Σκύλακας, ο Αρριανός, ο Στράβωνας, αλλά και κάποιοι διφορούμενοι όπως ο Ψευδο-Καλλισθένης...

Σύγχρονοι μελετητές του βίου του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποκάλυψαν μια νέα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πτυχή της Ιστορίας, που ντύνει την πορεία του στρατηλάτη με ένα... μεταφυσικό μανδύα. Από τις εκστρατείες του μας έρχονται μια από τις πρώτες καταγεγραμμένες αναφορές για θέαση ΑΤΙΑ (Ιπτάμενων Δίσκων) και πλήθος άλλων περιπτώσεων, όπως στενές επαφές με κυνοκέφαλους, ερπετοειδή, υποχθόνια πλάσματα και γίγαντες.

Επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την ακριβή φύση των παράξενων αυτών περιγραφών, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε μερικές γραμμές, στην παρουσίαση των περιπτώσεων αυτών, αφήνοντας τον αναγνώστη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα....

0 Κινέζικος πίθηκος Βαμπίρ (Demosndulus rotundidus)

Πίθηκος Vampire
Άλλη κοινή ονομασία:Κινέζικος πίθηκος Βαμπίρ
Λατινική Ονομασία: Demosndulus rotundidus

Περιγραφή του δείγματος: Οι κινέζικοι πίθηκοι βαμπίρ είναι εξαιρετικά μοναδικοί και σπάνια είδη πιθήκων που τρέφονται με αίμα.
Υπάρχουν μόνο τρία γνωστά είδη πιθήκων βαμπίρ στον κόσμο που τρέφονται με αίμα: Ο κοινός πίθηκος βαμπίρ (Demosndulus rotundidus), οι πίθηκοι με τις τριχωτές ουρές Vampire (Dilphyllas equicaudata), και ο πίθηκος με την μακριά ουρά Vampire (Demoniaemus youngidus)

Και τα τρία είδη είναι ενδημικά στην Κίνα. Ζούνε στο δικός τους περιβάλλον και είναι ιδιαίτερα ευφυής, χρησιμοποιούν απλά εργαλεία και φωνητικές επικοινωνίες, και έχουν περίπλοκες κοινωνικές δομές όπως και οι άλλες μαϊμούδες. Επίσης, είναι σαρκοφάγα. Στο φυσικό τους περιβάλλον βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας...


0 Κοντινός πλανήτης καλύπτεται από διαμάντια

Ένας σχετικά κοντινός πλανήτης στη Γη, θα μπορούσε να απαρτίζεται σε μεγάλο βαθμό από διαμάντια, ανακοίνωσαν ερευνητές του πανεπιστημίου Γέιλ.

Ο πλανήτης, γνωστός ως 55 Cancri e, ο οποίος είναι περίπου δύο φορές το μέγεθος της Γης, βρίσκεται μόλις 40 έτη φωτός μακριά από τον πλανήτη μας και έχει χημική σύνθεση βαριά σε άνθρακα, από την οποία αποτελούνται τα διαμάντια, δήλωσαν αστρονόμοι.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου το ένα τρίτο του πλανήτη θα μπορούσε να απαρτίζεται από διαμάντια, τα οποία σχηματίζονται γεωλογικά όταν ο άνθρακας υποβάλλεται σε μεγάλη πίεση.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αστρονόμων, ο πλανήτης περιέχει επίσης γρανίτη -μια άλλη μορφή άνθρακα- καθώς επίσης σίδηρο, καρβίδιο του πυριτίου και ορισμένα πυριτικά ορυκτά.

0 Κυνική ομολογία των Τούρκων: "Οι τουρκικές σειρές διανέμονται ...δωρεάν και για προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας"!

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε ως Εθνος πλέον;

Αυτό που όλοι εμείς ως ιστολόγια ουρλιάζαμε εδώ και πολύ καιρό, σχετικά με τα περιβόητα τούρκικα σήριαλ, έρχεται τώρα η ίδια η επίσημη Τουρκία να το βεβαιώσει δια στόματος κυβερνητικών βουλευτών και Υπουργών!

Μετά απο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, ο Τούρκος Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αμπντουραχμάν Aρισί, υπέγραψε απόφαση η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, ενημερώνει τη διεθνή κοινή γνώμη οτι "Η κυβέρνηση απεφάσισε όπως προωθήσει τουρκικές σειρές σε χώρες του δυτικού και όχι μόνο κόσμου δωρεάν για να προβληθούν στα κανάλια των χωρών αυτών, προς προώθηση της τουρκικής κουλτούρας και την προσέλκυση τουριστών, αλλά και γενικώς την προώθηση των συμφερόντων της Τουρκίας"!


0 Διεθνής διάκριση για τον Άρη Μεσσήνη

Διεθνής διάκριση για τον Άρη ΜεσσήνηΟ έλληνας φωτορεπόρτερ κατέγραψε με την μηχανή του τη μάχη της Σύρτης

Ο έλληνας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Άρης Μεσσήνης, τιμήθηκε με το 19ο βραβείο Φωτογραφίας Bayeux- Calvados για τους πολεμικούς ανταποκριτές.

Ο Άρης Μεσσήνης απέσπασε το βραβείο χάρη στις συγκλονιστικές εικόνες που απαθανάτισε στη μάχη της Σύρτης, στη Λιβύη...

0 Η διάσημη εικόνα της ανθρώπινης εξέλιξης σε διαφορετικές εκδοχές...

Η διάσημη εικόνα της ανθρώπινης εξέλιξης σε διαφορετικές εκδοχές (7)
Δείτε μια σειρά από διαφορετικές εκδοχές της διάσημης εικόνας της ανθρώπινης εξέλιξης, όπως τις φαντάστηκε η καλλιτεχνική ομάδα «Maentis».

0 Παλικάρια σε «Στοιχειωμένο σπίτι» με ξεκαρδιστικά τρομοκρατημένες αντιδράσεις...

Παλικάρια σε «Στοιχειωμένο σπίτι» με ξεκαρδιστικά τρομοκρατημένες αντιδράσεις (13)
Απολαύστε ένα αφιέρωμα με 45 ξεκαρδιστικές φωτογραφίες που κατέγραψαν κρυφές κάμερες στο «Nightmares Fear Factory» που βρίσκεται στο Niagara Falls του Καναδά. Ανδροπαρέες σε τρομοκρατημένες αντιδράσεις που χαρίζουν άφθονο γέλιο!

0 Τρισδιάστατη χειροτεχνία με απλές σιλουέτες

Perierga.gr - Τρισδιάστατη χειροτεχνία
Χρησιμοποιώντας ένα απλό κομμάτι μαύρο χαρτί, ο Joe Bagley από τη Βοστώνη, δημιουργεί όμορφες σιλουέτες με προοπτική, που μοιάζουν τρισδιάστατες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...