ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

0 Φόβος: Ο Δούρειος Ίππος της Εξουσίας

0 «Ζωγραφική» χωρίς χρώματα πάνω σε φύλλα δέντρων

Μέχρι τώρα ξέραμε, τη ζωγραφική σε καμβά, σε χαρτί, σε ύφασμα, ακόμη σε τοίχους ή ξύλα
. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι πραγματικά έργα τέχνης αποτυπώνονται πάνω σε φύλλα δέντρων από Κινέζους καλλιτέχνες...






0 Έλληνες τρελάναν ρομπότ στην Ισπανία!!!


Τελικά δεν υπάρχει σωτηρία για εμάς!!!
Έλληνας επισκέπτεται την τεχνολογική έκθεση της Ισπανίας.
Συναντά ένα εκ των τεχνολογικών θαυμάτων, ένα ρομποτ……

Η συνέχεια επί του βίντεο….πολύ κλάμα σου λέω...

0 Η Υπερτεχνολογία ενός πανάρχαιου πολιτισμού


Ένα πέπλο μυστηρίου σκεπάζει μέχρι σήμερα τα βάθη της ιστορίας, προκαλώντας την φαντασία, την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον.

Αρχαίοι μύθοι, πανάρχαιες βραχογραφίες, περίεργες αναφορές των ιστορικών και των χρονογράφων εκείνων των εποχών, αλλά και οι σύγχρονες επιστημονικές αποδείξεις που έρχονται να προσδώσουν ένα άλλο νόημα, ή και να επιβεβαιώσουν μερικές φορές τις αρχαίες δοξασίες, δημιουργούν ένα πολύμορφο σύνολο που μεταφέρει αχνά από τα βάθη των αιώνων τον δυνατό παλμό ενός πανάρχαιου πολιτισμού, ο οποίος στην μεγαλύτερη του έκταση παραμένει ακόμα και σήμερα ανεξερεύνητος και άγνωστος.

0 Θα αλλάζουμε τρένο εν κινήσει!

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να αλλάξετε τρένο εν κινήσει, χωρίς δηλαδή ο συρμός στον οποίο βρίσκεστε να σταματήσει σε κάποιο σταθμό; Αν νομίζετε πως κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο σε ταινίες τύπου "Επικίνδυνες αποστολές", κάνετε λάθος!
 Ο βρετανός Πολ Πρίστμαν, ιδιοκτήτης της Priestmangoode, πιστεύει πως έφτασε η εποχή για τα γρήγορα τρένα που κάνουν μεγάλα ταξίδια, να μεταφέρουν τους επιβάτες τους από την μία αμαξοστοιχία στην άλλη, χωρίς να κάνουν κανέναν ενδιάμεσο σταθμό! Σύμφωνα με το www.wired.co.uk, το φιλόδοξο σχέδιο που ονομάζεται "κινούμενες πλατφόρμες",  θα επιτρέπει τη διασύνδεση δύο τρένων που κινούνται παράλληλα ώστε οι επιβάτες που το επιθυμούν να μεταβαίνουν από το ένα στο άλλο, ενώ και τα δύο θα είναι κινήσει!

0 Τα 10 πιο extreme ακροβατικά σε σχοινί

Τα 10 πιο extreme ακροβατικά σε σχοινί (1)
Πραγματικά θέλει πολλά κότσια για να κάνει κανείς κάτι τέτοιο, και οι άνθρωποι που θα δείτε στη συνέχεια το κάνουν με τον πιο ριψοκίνδυνο τρόπο!

0 Συνέντευξη : Γιώργος Στάμκος

stamkos-pic
Κ. Στάμκο θα ήθελα να ξεκινήσω την συνέντευξή μας, ρωτώντας σας για την Απαγορευμένη Τεχνολογία. Πείτε μας τι είναι αυτή η Απαγορευμένη Τεχνολογία, τι μυστικά υπερόπλα κρύβονται από πίσω και ποιοι έχουν στα χέρια τους αυτού του είδους την τεχνολογία.

Αγαπητοί φίλοι, καλώς ήρθατε στην «έρημο του πραγματικού»! Τι άλλο μπορεί να πει κανείς για έναν κόσμο, όπου η ανθρωπότητα χάνει σταδιακά την ελευθερία, την αυτονομία της και οδηγείται σαν «ζαλισμένο κοπάδι» σε ένα πλανητικών διαστάσεων κλουβί; Απέναντι σ’ αυτή την ζοφερή πραγματικότητα η μόνη ουσιαστική αντίσταση είναι η ελεύθερη πληροφόρηση και η κριτική απέναντι στο κατεστημένο και στην αδίστακτη ελίτ που διαχειρίζεται τις τύχες μας. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και τα περισσότερα βιβλία μου.

0 Το πρώτο νόμισμα του νεοελληνικού κράτους

Παιχνιδιάρα η ελληνική ιστορία επιφύλαξε στην Aίγινα το προνόμιο να κοπεί εκεί το πρώτο αρχαιοελληνικό νόμισμα, η περίφημη «χελώνα». Aλλά και ο φοίνικας, το πρώτο νόμισμα του νεοελληνικού κράτους.

Παιχνιδιάρα η ελληνική ιστορία επιφύλαξε στην Aίγινα το προνόμιο να κοπεί εκεί το πρώτο αρχαιοελληνικό νόμισμα, η περίφημη «χελώνα». Aλλά και ο φοίνικας, το πρώτο νόμισμα του νεοελληνικού κράτους.

0 Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο επανήλθε στη ζωή


Έχει τελική ταχύτητα 15 χλμ/ώρα και αυτονομία 40 χιλιομέτρων

Η μείωση της εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα αποτελεί πλέον προτεραιότητα τα τελευταία χρόνια, και ως αποτέλεσμα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Όμως, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν αποτελούν και ακριβώς μια νέα ιδέα, το απεικονιζόμενο φερ' ειπείν χρονολογείται από το 1881.

Αυτό το όχημα με την περίεργη όψη, έχει την τιμή να είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο. Κατασκευάστηκε πάνω σε ένα τροποποιημένο τρίκυκλο Starley από τους Άγγλους επιστήμονες William Ayrton και John Perry ως ένα είδος κινούμενης διαφήμισης για τις ηλεκτρικές εφευρέσεις τους.

0 Η Τουρκία μειώνει τον Φ.Π.Α. σε βασικά αγαθά

Το Υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας αποφάσισε την περαιτέρω μείωση του Φ.Π.Α. σε προϊόντα βασικής ανάγκης. Σύμφωνα με νομοσχέδιο, ο Φ.Π.Α. χονδρικής πώλησης κοτόπουλων, διαφόρων ειδών κρεάτων μειώθηκε στο 1% από το 8% που ήταν μέχρι σήμερα. Ο Φ.Π.Α. λιανικής πώλησης αυτών των προϊόντων θα παραμείνει στο 8%. Ο μεγαλύτερος συντελεστής Φ.Π.Α. στην Τουρκία είναι 18%.

0 Κερδίστε ένα βιβλίο με κλήρωση - Δηλώστε συμμετοχή

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό μας

Το blog Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο και οι εκδόσεις Etra Publishing δίνουν την δυνατότητα σε 2 αναγνώστες μας να κερδίσουν, μετά απο κλήρωση, ένα βιβλίο του Μάριου Δημόπουλου Χοληστερίνη - Ένας σύγχρονος μύθος.

Στείλτε μας στο mysterythings@yahoo.gr:
  • τα στοιχεία σας (όνομα, επίθετο, διεύθυνση, ΤΚ)
  • ή απλά πείτε μας στο e-mail ότι παίρνετε μέρος στον διαγωνισμό 
  
  Το βιβλίο περιγράφεται παρακάτω 
 

0 Isola San Giulio - Ένα παραμυθένιο νησί της Ιταλίας

Σήμερα θα ταξιδέψουμε στη βορειοδυτική Ιταλία. Εκεί θα επισκεφτούμε ένα μικρό νησάκι, που ονομάζεται Isola San Giulio. 
Το νησί αυτό μοιάζει σαν να έχει βγει από κάποιο παραμύθι. Βρίσκεται μέσα στη λίμνη Orta, μια παγετώδη λίμνη στους πρόποδες των Άλπεων, στο Πιεμόντε. 

0 Οι κραυγές μιας κοινωνίας μέσα από τους τοίχους



Εκφράσου με ένα γκράφιτι - Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το κέντρο

Μπορεί να ξεκίνησαν ως απλά συνθήματα σε τοίχους πριν από αρκετά χρόνια όμως τώρα πια έχουν εξελιχθεί σε πραγματικές καλλιτεχνικές δημιουργίες μέσα από τις οποίες οι δημιουργοί τους εκφράζουν τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και φυσικά το θυμό του μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Ξεφεύγοντας από τα απλά συνθήματα βαμμένα γρήγορα με ένα σπρέι, οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες δείχνουν να πιάνουν πότε τον παλμό των εκάστοτε γεγονότων και πότε τις σκέψεις που ταλανίζουν την κοινή γνώμη, δημιουργώντας, μερικές φορές, πραγματικά αριστουργήματα.

0 Η αρχαία Ελλάδα στη σύγχρονη τέχνη

Η αρχαία Ελλάδα στη σύγχρονη τέχνη
Ο Eugenio Recuenco εμπνευσμένος από την αρχαία ελληνική τέχνη χρησιμοποίησε μοντέλα για να αναπαραστήσουν σκηνές προ χιλιάδων ετών.

0 Τα πιο ακανθώδη δέντρα

Αυτά τα δέντρα είναι γεμάτα με με πάρα πολλά αγκάθια που περιβάλλουν τον κορμό σαν ένας τεράστιος στρατός έτοιμος για μάχη που περιμένει να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή. Σίγουρα είναι μοναδικά. Αν βρεθείτε μπροστά σε κάποιο τέτοιο δέντρο καλύτερα να το θαυμάσετε από μακριά.

0 Ακόμα αρχαιότερος «ναός του Ήλιου» κρυβόταν στο υπέδαφος του Στόουνχεντζ



Πηγή : Αποκάλυψη

Χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές απεικόνισης του υπεδάφους, διεθνής ομάδα αρχαιολόγων εντόπισε κοντά στο κεντρικό μνημείο του Στόουνχεντζ ενδείξεις για ένα ακόμα παλαιότερο χώρο λατρείας, στον οποίο φαίνεται ότι εορταζόταν το θερινό ηλιοστάσιο.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν τα θαμμένα ίχνη δύο λάκκων, οι οποίοι ευθυγραμμίζονταν με τον Ήλιο την ώρα της ανατολής και της δύσης, όταν κανείς τις κοιτάζει από τη θέση ενός ογκόλιθου κοντά στην σημερινή κεντρική είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Αυτό συνέβαινε μόνο κατά το θερινό ηλιοστάσιο, τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου.

0 Μονάδες παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού σε όλα τα μικρά νησιά του Ν. Αιγαίου.

Μονάδες παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού σε όλα τα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, προβλέπειπρωτοπόρο πρόγραμμα το οποίο πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη.

Η πρόταση που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο εντάσσεται στα έργα προστασίας και ολοκληρωμένης διαχείρισης υδατικών πόρων και πόσιμου νερού και χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σημαντικό, καθώς πρόκειται να διασφαλίσει στους πολίτες εγγυημένα πόσιμο νερό.



Το πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνολικού προϋπολογισμού 611.320,00€, προβλέπει την εγκατάσταση 32 μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού στα μικρά νησιά.

0 Αμφίκλεια: η άλλη... όψη του Παρνασσού

Η Αμφίκλεια, στις πλαγιές του Παρνασσού, εξελίσσεται σε σημαντικό τουριστικό προορισμό, ιδανικό για χαλάρωμα, αλλά και δραστηριότητες, χωρίς την πολυκοσμία και την κοσμικότητα της Αράχοβας, αλλά κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο και δύο Εθνικούς Δρυμούς.

Στις βορειοανατολικές πλαγιές του ιστορικού βουνού του Παρνασσού, στο νομό Φθιώτιδας, βρίσκεται χτισμένη η κωμόπολη της Αμφίκλειας. Η ιστορία της αρχίζει από τους προϊστορικούς χρόνους και φθάνει μέχρι τις μέρες μας. Σύμφωνα με τους ιστορικούς η θέση της αρχαίας Αμφίκλειας ήταν στη θέση που σήμερα βρίσκεται το νεκροταφείο της πόλης επί του λόφου που υπάρχει εκεί και όπου σώζεται μέχρι και σήμερα μέρος των τειχών της Ακρόπολης και ο Πύργος της που ονομάζεται «Παλαιόκαστρο».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...