ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

0 Οι «serial killers» του ζωικού βασιλείου

Οι «serial killers» του ζωικού βασιλείου (1)
Μικροσκοπικά κουνούπια, σκορπιοί, μέδουσες, αλλά και ελέφαντες είναι οι «ένοχοι» για τους περισσότερους θανάτους ανθρώπων.

Αν σας ζητούσαμε να σκεφτείτε τα πιο θανατηφόρα ζώα στον πλανήτη, πιθανότατα η πρώτη εικόνα που θα σας ερχόταν στο μυαλό θα έβγαινε από τα… σαγόνια του καρχαρία (και άντε η δεύτερη να ήταν βγαλμένη από μια σαβάνα με πρωταγωνιστή ένα άγριο λιοντάρι). Η αλήθεια είναι ότι αμέτρητα ζώα σε αυτή τη Γη μπορούν να βλάψουν τον άνθρωπο – ωστόσο κάποια από τα πιο δολοφονικά δεν είναι και τα πιο αναμενόμενα. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε τα ζώα «serial killers» σβήστε από το μυαλό σας τους καρχαρίες, τα λιοντάρια, τις τίγρεις ή τις αρκούδες που σκοτώνουν τελικώς αναλογικά λίγους ανθρώπους. Στη θέση τους βάλτε πολύ πιο μικρούς σε μέγεθος (με μία μόνο εξαίρεση) αλλά μεγάλους όπως αποδεικνύεται εχθρούς του παγκόσμιου πληθυσμού. Ιδού η αιμοβόρα πεντάδα με σειρά… φονικής προτεραιότητας:

1 Θεωρίες συνωμοσίας για τον περίφημο χρυσό των ΗΠΑ > ΤΟ «ΜΥΣΤΗΡΙΟ» KAI O EΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ FORT KNOX

Κάποιες από τις θεωρίες υποστηρίζουν ότι ο αμύθητος χρυσός ενδέχεται να έχει κλαπεί σε μία χολιγουντιανού τύπου διάρρηξη και ληστεία.
Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι ο χρυσός έχει χρησιμοποιηθεί σε «σκιώδεις» κυβερνητικές δραστηριότητες, όπως σε συμφωνίες με άλλες κυβερνήσεις κάτω από το τραπέζι και το μόνο που έχει απομείνει στο ιταλικό αναγεννησιακό φρούριο της Κεντρικής Τράπεζας στη Νέα Υόρκη είναι μπάρες επικαλυμμένες με...
χρυσή μπογιά.

Μία ακόμη θεωρία προέκυψε με τη σύλληψη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, σύμφωνα με την οποία, οι αμερικανικές αρχές τον συνέλαβαν, διότι διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε αμερικανικός χρυσός στο Fort Knox, έπειτα από τη ματαίωση μιας παράδοσης στο Ταμείο.

0 Οσο ο λαός δεν έχει καμμιά πολιτική εξουσία, ώστε να αναλάβει και την ευθύνη του, θα παραμένει ένα πολιτικό νήπιο, προς μεγάλη χαρά του πολιτικού μας συστήματος.



γράφει ο Θράξ Αναρμόδιος

Ο λαός και όχι μόνο ο δικός μας βρίσκεται σε μια πολιτική κατάσταση, που με μια δόση υπερβολής, θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως νηπιακή πολιτική κατάσταση.

Ο λόγος για την πολιτική του κατάστασή αυτή είναι οτι ουσιαστικά ο λαός δεν έχει καμμία πραγματική πολιτική ευθύνη ο ίδιος. Και όντας πολιτικά ανεύθυνος δεν ενηλικιώνεται. Και δεν έχει ευθύνη διότι δεν είναι εκείνος που παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις. Τις αποφάσεις τις παίρνει μια μειοψηφία επαγγελματιών της εξουσίας.


Η ευθύνη του λαού περιορίζεται στο να επιλέξει σε ποιους θα αναθέσει να παίρνουν τις αποφάσεις για λογαριασμό του. Σε ποιους δηλαδή θα αναθέσει την εξουσία να τον κυβερνάνε, να του νομοθετούν, και να του διορίζουν και τους δικαστές του.

0 Το blog "Ποίηση και Λογοτεχνία" κληρώνει ένα βιβλίο

"Μια βόλτα στα σύννεφα" - Στέβη Σαμέλη. Εκδόσεις Ιωλκός

Το ''Ποίηση και Λογοτεχνία'' έχει την τιμή και την χαρά να προσφέρει ένα υπέροχο βιβλίο σε έναν τυχερό αναγνώστη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας στείλετε ένα mail με θέμα '' διαγωνισμός'' και αυτομάτως θα μπείτε στη διαδικασία της κλήρωσης για να κερδίσετε το δώρο μας.

 - Οι συμμετοχές δηλώνονται μέχρι τις 10 του μηνός (Αυγούστου) 2012 και μέχρι τις 7.00 μ.μ

- Όσοι θέλουν να μπουν στην κλήρωση δεν είναι ανάγκη να μας πουν το ονοματεπώνυμο τους καθώς αν κερδίσουν το δώρο θα τους αναζητήσουμε στο mail που μας έστειλαν. Βέβαια καλύτερο για εμάς θα ήταν να έχουμε τα ονοματεπώνυμα.

- Τα έξοδα απόστολής ανήκουν εξολοκλήρου στο '' Ποίηση και Λογοτεχνία''.


- Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας. Το mail επικοινωνίας θα το βρείτε στο θέμα '' Επικοινωνία'' ή τέρμα κάτω στην αρχική σελίδα του blog.

- Ο νικητής θα ενημερωθεί αμέσως μετά την κλήρωση. Αν δεν απαντήσει μέσα σε διάστημα 24 ωρών η κλήρωση επαναλμβάνεται.

0 ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: ΟΛΑ τα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 ως το 2011 - Τι πληρώσαμε και σε ποιους!

Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια) ευρώ διαβάστε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια! Μια έρευνα - απάντηση στους απατεώνες και παραχαράκτες της ιστορίας, όπως η «Bild» και το «Focus»!

- Είναι η Ελλάδα το απείθαρχο και ατίθασο παιδί της Ευρώπης και ένα από τα πλέον ατίθασα παγκοσμίως;

- Μας αξίζει που το «Focus» χρησιμοποιεί τα αγάλματα των προγόνων μας για να μας κάνει άσεμνες χειρονομίες με το δάχτυλο;

- Είμαστε τεμπέληδες και κατά το κοινώς λεγόμενο «μπαταξήδες» που δεν πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στους δανειστές μας;

0 Στηρίξτε μας μέσω του Pay Pal

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR-8bfkoyWCi2kh-Sv3TWhNZhV4CCW6tGwNA8bIQWsmTbLOZQbWIFDuXHjtWg
Μετά από ώριμη σκέψη αφαιρέσαμε κάθε μορφής διαφήμισης Affilitate απο το Blog μας. Προτιμάμε να έχουμε κάποια επιχείρηση δική σας να διαφημίζουμε. Κάναμε αυτην την κίνηση ώστε τα θέματά μας να είναι το μόνο κίνητρο για να επισκέπτεστε το blog μας.

Ο μόνος τρόπος πλέον για να μας στηρίξετε είναι το Pay Pal. Κάθε προσφορά είναι δεκτή




Σας ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη που δείχνετε στην σελίδα  μας και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε αυτο που κάνουμε

Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο

0 Στη Γαλλία οι μεγαλύτερες πωλήσεις σαμιώτικου κρασιού

Οι Γάλλοι είναι εκείνοι που πίνουν κυρίως το Σαμιώτικο κρασί. Έγγραφο του υπουργού...
Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή για την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, αναφέρει ότι ο οίνος με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σάμος, στο μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, προωθείται εδώ και πολλά χρόνια κυρίως στη Γαλλία.

Επίσης σημαντική ποσότητα εξάγεται, εμφιαλωμένη, σε διάφορες άλλες χώρες, όπως ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία και σε χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία κλπ).

Το έγγραφο του κ. Τσαυτάρη διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Μωραΐτης και Σπύρος Χαλβατζής αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου.

0 Ακυρώθηκαν πρόστιμα 80 εκατομμυρίων ευρώ στα καρτέλ!!!

Όλως τυχαίως, όλες οι μεγάλες εταιρείες δεν θα πληρώσουν τα πρόστιμα, επειδή υπήρξε λάθος σύνθεση δικαστηρίου!!!
Χαρίζουν εκατομμύρια στα καρτέλ και πίνουν το αίμα των Ελλήνων πολιτών
Αξιότιμοι Έλληνες Καταναλωτές
Επειδή οι υπεύθυνοι «σας δουλεύουν» για την «σκληρή» μάχη κατά των καρτέλ και για τα «μεγάλα» πρόστιμα που καταλογίζουν, επιθυμώ να σας ενημερώσω για ένα θέμα το οποίο θεωρώ αδιανόητο να συμβαίνει και να μην έχει κανείς ευθύνη για αυτό. Με απλά λόγια δύο αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού που καταλόγισε συνολικά πρόστιμα 82.790.618€ ακυρώθηκαν από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.
Και ο λόγος;
Η σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν λάθος!!!! Καλά διαβάσατε, ακυρώθηκαν επειδή η σύνθεση της Επιτροπής δεν ήταν σύννομη.
Και ρωτάμε: ποιος έχει ευθύνη για αυτό; Ποιος θα πληρώσει την ζημιά του Δημοσίου που ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ;
Πιο συγκεκριμένα.

0 25 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε

“Κανείς δεν μπορεί να πάει πίσω τον χρόνο και να κάνει μια νέα αρχή, ο καθένας όμως έχει την δυνατότητα να ξεκινήσει σήμερα και να  δημιουργήσει ένα διαφορετικό τέλος.” Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε πράγματα που μας κρατούν προσκολλημένους στο παρελθόν. Μερικές ιδέες για το τι είναι καλό να σταματήσουμε:
Σταματήστε να ξοδεύετε χρόνο με λάθος ανθρώπους. - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να σπαταλάτε το χρόνο σας με ανθρώπους που σας στεναχωρούν. Αν κάποιος επιθυμεί να γίνεται μέρος της ζωής του, θα δημιουργήσει τον κατάλληλο χώρο και για εσάς.  Ποτέ, μην προσπαθείτε για κάποιους που δεν αναγνωρίζουν την αξία σας. Και να θυμάστε, δεν είναι αληθινοί φίλοι αυτοί που στέκονται στο πλευρό σας όταν είστε στα καλύτερά σας, αλλά αυτοί που είναι κοντά σας όταν έχετε δυσκολίες.
Σταματήστε να αποτραβιέστε από τα προβλήματά σας. - Αντιμετωπίστε τα αποφασιστικά. Δεν θα είναι εύκολο. Δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο, που μπορεί να αντιμετωπίσει με άψογο τρόπο κάθε δυσκολία. Δεν είμαστε φτιαγμένοι έτσι ώστε να μπορούμε να λύνουμε άμεσα τα προβλήματα. Αντίθετα, είναι στην φύση μας να εκνευριζόμαστε, να λυπόμαστε, να πληγωνόμαστε. Αυτός είναι και ο σκοπός της ζωής. Να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, να μαθαίνουμε, να προσαρμοζόμαστε, και να τα λύνουμε με την πάροδο του χρόνου. Έτσι διαμορφώνεται η προσωπικότητα μας.

0 Γιασεμί-το δώρο του Θεού

Το γιασεμί ή ίασμος είναι ένα φυτό, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Ελαιοειδών.  Η καταγωγή του πιστεύεται ότι είναι από τα Ιμαλάια, στη δυτική Κίνα και το Θιβέτ. Έχουν βρεθεί αναφορές του σε αρχαία κινεζικά, περσικά και αιγυπτιακά κείμενα.
 Υπάρχουν 300 περίπου είδη που απαντώνται στις εύκρατες και θερμές χώρες της γης. Είναι αναρριχώμενος θάμνος, συνήθως αειθαλής αλλά και φυλλοβόλος. Τα φύλλα του εναλλάσσονται είναι απλά ή τρίφυλλα και πτερωτά. Τα άνθη του είναι λευκά στα περισσότερα είδη αλλά και κίτρινα, λευκά-ροζ, ροζ, γαλάζια και μπλε. Είναι αρωματικά και αναδύουν ένα γλυκό πολύ ευχάριστο άρωμα. 

0 Η υπεραλίευση «σκοτώνει» τις ελληνικές θάλασσες

Η υπεραλίευση «σκοτώνει» τις ελληνικές θάλασσεςΤο 65% - 70% των εμπορικών ιχθύων υπεραλιεύονται, συχνά σε μεγέθη μικρότερα του επιτρεπόμενου



Η θάλασσα δεν είναι μια αστείρευτη πηγή αλιευμάτων. Εχει όρια τα οποία αν ξεπεραστούν το οικοσύστημα θα καταρρεύσει. Η υπεραλίευση με καταστροφικές, μη επιλεκτικές, μεθόδους αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τις ελληνικές θάλασσες. Κάθε χρόνο, υπολογίζεται ότι πετιούνται στο απέραντο γαλάζιο περισσότεροι από 15.000 τόνοι ψαριών τα οποία θεωρούνται «μη δημοφιλή» καθώς δεν πιάνουν καλές τιμές στις ιχθυόσκαλες.

Σύμφωνα με την Greenpeace, το 65% - 70% των εμπορικών ψαριών στην Ελλάδα, όπως η κουτσομούρα, ο μπακαλιάρος και ο ξιφίας, υπεραλιεύονται. Μάλιστα, πολλά από αυτά, σε μεγέθη μικρότερα του επιτρεπόμενου. Ενα κιλό ψιλές κουτσομούρες οι οποίες πωλούνται σήμερα στην αγορά, σε δύο χρόνια, αν τις αφήναμε να μεγαλώσουν, θα ζύγιζαν περίπου 50 κιλά. Είναι καιρός πια ο καταναλωτής να αναρωτηθεί με ποιο τρόπο αλιεύθηκε το μπαρμπούνι που τρώει και τι στοιχίζει στο περιβάλλον και την οικονομία των απομακρυσμένων ή νησιωτικών περιοχών της χώρας. Η ευθύνη για το ποια ψάρια αλιεύονται και τελικά πωλούνται και αγοράζονται δεν ανήκει μόνο στους αλιείς, αλλά τη μοιράζονται εξίσου οι έμποροι και οι καταναλωτές.

0 Καρότο: ένα «θαυματουργό φάρμακο» της φύσης

Συμπεριλάβετε τακτικά τα καρότα στη διατροφή σας, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, ενώ επίσης είναι η πλουσιότερη φυτική πηγή βήτα-καροτίνης και έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.

Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για το καρότο, την αγαπημένη τροφή του Bugs Bunny, καθώς είναι γνωστό και αγαπητό, ακόμη και από τα παιδιά. Τα οφέλη του καρότου είναι πολύ σημαντικά. Θυμάστε τη γιαγιά και τη μαμά σας που σας έλεγαν να τρώτε καρότα για να βλέπετε καλά;

Όλοι έχουμε συνδέσει τα καρότα με το πορτοκαλί τους χρώμα, αλλά είναι γεγονός ότι υπάρχουν και σε άλλα χρώματα, όπως λευκό, κίτρινο, κόκκινο ή μοβ (το τελευταίο είναι το χρώμα της original ποικιλίας). Eίναι ένα φυτό με παχιά, σαρκώδη, χρωματιστή ρίζα, το οποίο αναπτύσσεται υπόγεια, ενώ τα πράσινα φύλλα του έχουν μακρύ μίσχο και βγαίνουν πάνω από το έδαφος.

8 Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Ελληνική γλώσσα όταν εμείς την σκοτώνουμε

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Ελληνική γλώσσα όταν εμείς την σκοτώνουμε

Την ώρα που οι Έλληνες επιστήμονες συμφωνούν να απλοποιήσουν την ελληνική γλώσσα και να μειώσουν τα σύμφωνα τα φωνήεντα και να αλλάξουν τα όσα μαθαίναμε στην ελληνική γραμματική ως τώρα , το CNN η APPLE και ξένοι επιστήμονες θαυμάζοντας τον πλούτο της τονίζουν ότι αν δεν υπήρχε η ελληνική γλώσσα δεν είχαμε πολιτισμό.

Αξίζει πραγματικά να διαθέσετε λίγο χρόνο και να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο για να κατανοήσετε τι θησαυρό κρύβει η ελληνική γλώσσα και πως άρχισαν οι ξένοι που προφανώς είναι πιο έξυπνοι από μας να την χρησιμοποιούν για το συμφέρον της ανθρωπότητας.

Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας..

0 Κλέβοντας την τροφή των... Θεών

Εκατοντάδες Ινδονήσιοι εφοδιασμένοι με ''δίχτυα'' κατεβαίνουν στον γιγάντιο κρατήρα του ηφαιστείου για να πιάσουν κάποιες από τις ετήσιες προσφορές στους Θεούς, στα πλαίσια του ετήσιου παραδοσιακού φεστιβάλ που έχει ως στόχο να κατευνάσει τις δυνάμεις τις φύσης και κατ' επέκταση του ηφαιστείου.
Το ετήσιο φεστιβάλ Yadnya Kasada, λαμβάνει χώρα στην ανατολική πλευρά του νησιού της Java και χρονολογείται από τον 15ο αιώνα.
Οι κάτοικοι της περιοχής, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, σκαρφαλώνουν στο βουνό Bromo από όλες τις πλευρές του για να φτάσουν στην κορυφή του. Η κούραση της ορειβασίας εξαργυρώνεται από το θέαμα του κρατήρα που χαρακτηρίζεται ως το άνοιγμα ενός ζωντανού βωμού και οι προσφορές των πιστών εξευμενίζουν τα κακά πνεύματα.

0 Αθήνα 1896: Ολυμπιακοί αγώνες

 
Το παναθηναικό στάδιο κατά την διάρκεια των αγώνων
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...