ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

0 Οι Μεγάλες Προσδοκίες, αλλά των Άλλων….


Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται πολύ γρήγορα πώς τους βλέπουν οι άλλοι μέσα από τα δικά τους μάτια και σχεδόν πάντα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ικανοποιήσουν αυτές τις προσδοκίες των άλλων.

Μία καλή άσκηση για να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του είναι να σκεφτεί με ποιους τρόπους μπορεί να τον βλέπουν μέσα από τα μάτια τους οι άλλοι, δηλ. η οικογένειά του, οι συνάδελφοί στη δουλειά ή ο/η σύντροφός του/της. Μετά από αυτό έρχεται μία πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση: «σε ποιο βαθμό προσπαθείς να ανταπεξέλθεις στις προσδοκίες ή στην εικόνα-είδωλο που έχουν σχηματίσει κάποιοι για σένα;»

0 Ο Λευκός Οίκος, στην λίστα με τα "πιο στοιχειωμένα μέρη του κόσμου"!


  Ο Λευκός Οίκος είναι γνωστός ως η κατοικία του εκάστοτε προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Σίγουρα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην Ουάσινγκτον.
  Όμως, συγκαταλέγεται και σε μία ακόμα λίστα: αυτή με τα πιο διάσημα στοιχειωμένα μέρη του κόσμου.

  Λέγεται ότι οι νεκροί πρόεδροι των ΗΠΑ κάποιες φορές αποφασίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο 9ος Αμερικανός πρόεδρος, Ουίλιαμ Χάρισον (1773-1841), τα βράδια ανασκαλεύει στη σοφίτα, ενώ ο 7ος πρόεδρος Άντριου Τζάκσον (1767-1845) δεν λέει να «αφήσει» το υπνοδωμάτιο που είχε στο Λευκό Οίκο και έτσι το «στοιχειώνει»...

3 Σε όσους φοβούνται ότι ο Κουβέλης θα κάνει συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να τους πούμε το εξής...

Δεν πρέπει να φοβούνται. Θα πρέπει να είναι σίγουροι.

 Αυτός ήταν ο σκοπός ύπαρξης του κόμματος αυτού. Αλλά φυσικά καταναλωθήκαμε στους ''φασίστες'' και τα ''εγέρθητι'' και σταματήσαμε να σκεφτόμαστε οτιδήποτε άλλο. Η νέα τάξη που εδώ και δεκαετίες έχει μπει στο πετσί της ελληνικής πολιτικής σκηνής ξέρει πολύ καλά τι κάνει.

Δεδομένης της κατάστασης της χώρας και με βάση αυτούς που την κυβερνάνε πραγματικά είναι ξεκάθαρο ότι στη βουλή η πλειοψηφία των κομμάτων είναι δημιουργήματα των μυστικών κέντρων αποφάσεων και φυσικά θα τους εξυπηρετούν.
Μας ρίξανε τις πρώτες μέρες ένα ''εγέρθητι'' ασχολούμαστε με την χρυσή αυγή όλη μέρα λες και δεν έχουμε πιο σημαντικά θέματα, κι από πίσω εκείνοι συνεννοούνται.

Επομένως όσοι φοβάστε ότι ο κ. Κουβέλης θα κάνει συνεργασία με τον δικομματισμό θα πρέπει να το έχετε δεδομένο. Κι ας ελπίζουμε να έχουμε τελικά εμείς άδικο. 

0 ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

"Άσε με να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους, και δεν με ενδιαφέρει ποιος φτιάχνει τους νόμους του." -Mayer Amschel Rothschild, Τραπεζίτης

Η Τράπεζα της Ελλάδος, (η κεντρική τράπεζα της χώρας) ανήκει σε ιδιώτες από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους. Ειναι η μοναδική ανώνυμη εταιρία στην χώρα, η οποία δεν υποχρεούται στη δημοσίευση της μετοχικής της σύνθεσης, δηλαδή με απλά λόγια, οι Ελληνες πολίτες, δεν έχουμε το  δικαίωμα να γνωρίζουμε από ποιον ελέγχεται η κεντρική τράπεζα της χώρας μας.  Οι κακιές γλώσσες, λένε ότι μεγάλο πακέτο μετοχών ανήκει στον όμιλο Rothchild.

1 Μυστηριώδες πλάσμα καταγράφηκε στη κάμερα


Στα βάθη του ωκεανού (δεν έχει αποκαλυφθεί η ακριβής τοποθεσία) καταγράφηκε ένα μυστηριώδες πλάσμα από υποβρύχια τηλεκατευθυνόμενη κάμερα, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί. Εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται οτι πρόκειται είτε για είδος μέδουσας, είτε για πλακούντα φάλαινας.

Ενώ με μια πρώτη ματιά η εξήγηση της μέδουσας φαντάζει λογική, τα όργανα που παράξενου πλάσματος δεν ταιριάζουν με εκείνα της μέδουσας. Επιπλέον, τα εξαγωνικά σχήματα στο δέρμα του αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για πλακούντα φάλαινας.

Ωστόσο, οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για Stygiomedusa Gigantea, ένα σπάνιο είδος μέδουσας, το οποίο μπορεί να φτάσει ακόμα και τα έξι μέτρα στο μήκος. Το συγκεκριμένο είδος έχει εντοπιστεί μόνο 114 φορές σε 110 χρόνια.

Το παρακάτω βίντεο προστέθηκε στο YouTube πριν από δύο περίπου βδομάδες και έχει εξάψει τη περιέργεια χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου...

0 Θαλάσσιο Φρούριο Suomenlinna

Το φρούριο Suomenlinna. Viapori (φινλανδικά), ή Sveaborg (σουηδικά) είναι ένα επιβλητικό αμυντικό κάστρο που εκτείνεται σε έξι νησιά του Ελσίνκι και αποτελούσε κομμάτι της οχυρωματικής γραμμής της πόλης του Ελσίνκι και κατ' επέκταση ολόκληρης της Φινλανδίας απέναντι στην ρωσική επεκτατική πολιτική. Εμπνευστής και χρηματοδότης του έργου ήταν...
η σουηδική βασιλική οικογένεια ενώ οι εργασίες ανέγερσης ξεκίνησαν το 1748 υπό τις οδηγίες του αρχιτέκτονα Augustin Ehrensvärd. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γεωστρατηγική χωροθέτηση του έργου ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς διασφάλιζε τα στενά περάσματα της εισόδου στην ηπειρωτική χώρα. Για πολλές δεκαετίες ήταν η κύρια αμυντική γραμμή της σουηδικής κυριαρχίας και καθόλου άδικα είχε χαρακτηριστεί από πολλούς η πυριτιδαποθήκη της περιοχής. Κατά τον Φινλανδικό πόλεμο το φρούριο έπεσε στα χέρια των Ρώσων στις 3 Μαΐου 1808 και άνοιξε τον δρόμο για την οριστική κατάληψη της Φινλανδίας από τις ρωσικές δυνάμεις. Η επίσκεψη στο "Κάστρο της Φινλανδίας" όπως αποκαλείται από πολλούς κρίνεται σίγουρα απαραίτητη για όποιον βρεθεί στο Ελσίνκι. Όσο για την πρόσβαση, δεν θα συναντήσετε καμία δυσκολία, καθώς εκτός των κρουαζιέρων στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η επίσκεψη στα νησιά, υπάρχουν συχνά δρομολόγια με πλοιάριο καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.

0 Μια παράξενη έρημος «καθρεφτίζει» τον ουρανό!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟ: Μια παράξενη έρημος «καθρεφτίζει» τον ουρανό!Ανήκει στα παράξενα τοπία του κόσμου μας και είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς και «εξωτικούς» προορισμούς στον πλανήτη. Η Salar de Uyuni βρίσκεται στις Άνδεις της Βολιβίας και ήταν πριν από σαράντα χιλιάδες χρόνια η μεγαλύτερη αλατολίμνη της γης, έκτασης 10.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

1 Επιστροφή στη ΔΡΑΧΜΗ: 30 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σε 30 ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Επιστροφή στη ΔΡΑΧΜΗ: 30 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σε 30 ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Η ένταξή μας στο ευρώ θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας. Γιατί τώρα να επιστρέψουμε στη δραχμή ;
Η ένταξη στην ευρωζώνη έγινε για να σταθεροποιηθεί και να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία. Αντί για αυτό όμως,σήμερα ζούμε τη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή που έχει βιώσει η χώρα, εκτός από περιόδους πολέμων. Μετά το 2002 που ενταχθήκαμε στο ευρώ, υπήρξε μια αρχική περίοδος πλαστής ευημερίας που στηρίχθηκε σε δανεισμό με χαμηλά επιτόκια. Αλλά αμέσως με την έλευση της οικονομικής κρίσης το 2008-9, η οικονομία της χώρας κατέρευσε.

Υποστηρίζεται ότι η κατάρρευση μας οφείλεται στην κακοδιαχείριση, στις μεγάλες δημοσιονομικές δαπάνες, στην κατασπατάληση πόρων, στη γραφειοκρατία και στη διαφθορά.

Είναι αλήθεια ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαπέντε ετών είναι υπόλογες για όλα αυτά. Και πρέπει να λογοδοτήσουν για το πάρτι της διαφθοράς, της κακοδιαχείρησης, της κατασπατάλησης δημόσιων πόρων, της δημοσιονομικής ασυδοσίας. Γι’ αυτό είμαστε και οι πρωταθλητές της κατάρρευσης που έχουν υποστεί όλες οι περιφερειακές χώρες που ανήκουν στην ευρωζώνη, τα λεγόμενα GIPSI ( Greece, Italy, Portugal, Spain, Ireland). Όπως αποδεικνύεται από πολλές διεθνείς και δικές μας μελέτες στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, οι περισσότερες χώρες μέσα στην ευρωζώνη καταρρέουν με την έλευση της κρίσης του2008-9, σε αντίθεση με τις χώρες έξω από την ευρωζώνη, ή και έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

0 Η Βενετία σε μία μέρα


Η Βενετία σε μία μέρα

Μία πανέμορφη πόλη όπως η Βενετία, μέσα απο ένα time lapse βίντεο. Θα ζήσετε μια μέρα μέσα στην πόλυ και ελπίζουμαι να την λατρέψετε.

0 Φτιάξε Χειροποίητη ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ή αλλιώς nutella

Κάντε ένα γευστικότατο δώρο σε εσάς και την οικογαίνειά σας.
Η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη στην εκτέλεση. 

Ας δοκιμάσουμε λοιπόν να φτιάξουμε πραλίνα φουντουκιού με τα δικά μας υλικά και χωρίς συντηρητικα.
 
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
 60γρ ψημένα φουντούκια
100γρ μαύρη σοκολάτα
100γρ ζάχαρη
70γρ βούτυρο
70γρ γάλα
Και το μούλτι μας

0 Κερκίνη, Οικολογικό παραμύθι...

Μοιάζει με σκηνικό από ταινία κι αν την κοιτάξεις λίγο πιο προσεκτικά, θα δεις ότι πράγματι έχει πρωταγωνιστήσει – όχι μόνο στα όνειρα σου, αλλά και στην φιλμογραφία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Η Κερκίνη, παρότι τεχνητή λίμνη, μπολιάστηκε με φυσική ομορφιά στο πέρασμα των χρόνων και είναι σήμερα ένας από τους 11 υγροβιότοπους που προστατεύονται από τη συνθήκη Ραμσάρ στη χώρα μας...

Οι χιονισμένες κορφές του όρους Μπέλες στο βάθος, τα γαλήνια νερά της Κερκίνης μπροστά σου, αγριοτσικνιάδες και αργυροπελεκάνοι που κρώζουν, νούφαρα που ακόμα φυλάσσουν τα χρώματα τους για μια άλλη εποχή, μερικά νεροβούβαλα να μασούν μακάρια το χορτάρι, ένα μισοβυθισμένο χωριό από το οποίο διακρίνονται μόνον οι στέγες των σπιτιών. Ψηφίδες από το σκηνικό που αντικρίζεις στη λίμνη Κερκίνη, ανάλογα με την εποχή που θα διαλέξεις να την επισκεφθείς και στο φόντο, πάντα, οι άνθρωποι της.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...