ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

0 ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΔΕΗ


Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο, αξίας άνω των 600 εκατ. ευρώ, φιλοδοξεί να κατασκευάσει η ΔΕΗ στην Κοζάνη και γι΄ αυτόν τον λόγο βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται στο αντικείμενο.
Το μέγα project επιχειρείται να φιλοξενηθεί σε έκταση που μπορεί να ξεκινάει από τα 5.000 αλλά να φτάσει μέχρι και τα 8.000 στρέμματα, αναλόγως του πόσα από τα πολλές χιλιάδες ανεκμετάλλευτα στρέμματα των πρώην λιγνιτωρυχείων της Κοζάνης θα διαθέσει η ΔΕΗ. Το κοινοπρακτικό σχήμα που θα προκύψει θα ελέγχεται σύμφωνα με..... τις πληροφορίες κατά 51% από τη ΔΕΗ και κατά 49% από τον ξένο εταίρο (οι πληροφορίες μιλούν για την αμερικανική ΑΕS που δραστηριοποιείται σε πάνω από 30 χώρες παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες) ενώ καταβάλλεται προσπάθεια η συμφωνία να έχει κλείσει πριν από τη ΔΕΘ, ώστε να ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό ως ένα μεγάλο έργο πράσινης ανάπτυξης σε μια άκρως επιβαρημένη περιβαλλοντικά περιοχή.

Αναλόγως της έκτασης στην οποία θα κατασκευαστεί, η ισχύς του πάρκου μπορεί να ξεκινήσει από τα 200 αλλά να φτάσει και τα 300 ΜW, ενώ για να αντιληφθεί κανείς τι σημαίνει αυτό σε τάξη μεγέθους, το μεγαλύτερο σήμερα φωτοβολταϊκό στον κόσμο έχει ισχύ 60 ΜW και βρίσκεται στην περιοχή La Μancha της Καστίλλης στην Ισπανία. Οσο γι΄ αυτό που δρομολογεί στη Μεγαλόπολη η ΔΕΗ, ισχύος 50 ΜW, όταν θα ολοκληρωθεί θα είναι το 5ο σε μέγεθος παγκοσμίως. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για επένδυση, ο προϋπολογισμός της οποίας, αναλόγως της διαθέσιμης έκτασης θα ξεκινάει από τα 600 αλλά μπορεί να φτάσει και τα 800 εκατ. ευρώ ή και ακόμη υψηλότερα.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι συζητήσεις που άρχισαν μεταξύ της υπερατλαντικής εταιρείας και της ΔΕΗ πριν από τέσσερις μήνες, καταλήγουν εντός των επόμενων εβδομάδων. Ενα από τα βασικά σημεία τριβής των διαπραγματεύσεων όλο αυτό το διάστημα ήταν το ποσοστό συμμετοχής των δύο εταιρειών στο κοινοπρακτικό σχήμα που θα συσταθεί για την υλοποίηση του έργου. Αρχικά οι αμερικανοί επενδυτές διεκδικούσαν συμμετοχή σε ποσοστό 51% αλλά φέρονται να πείστηκαν τελικώς ότι είναι αδύνατον να προχωρήσει το έργο στη συγκεκριμένη περιοχή και πολύ περισσότερο σε εκτάσεις του Δημοσίου που έχουν παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση στη ΔΕΗ από ένα επενδυτικό σχήμα στο οποίο η τελευταία δεν θα έχει την πλειοψηφία. Υστερα από αυτό, η συμφωνία φαίνεται ότι βαίνει προς το τελικό στάδιο καθώς απομένει να ρυθμιστούν ακόμη κάποιες επί μέρους λεπτομέρειες. Οπως πάντως εξηγούν καλά πληροφορημένοι κύκλοι, όταν πρόκειται για εκτάσεις σαν αυτές που έχουν παραχωρηθεί εδώ και τόσα χρόνια στη ΔΕΗ, και κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μπορεί να γίνουν αντίστοιχες συμφωνίες, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει η επιχείρηση σε διαγωνισμό. Ακόμη και 8.000 στρέμματα
Τις τελευταίες ημέρες, σε συσκέψεις που έγιναν στη ΔΕΗ έγινε σαφές ότι τα αποκατεστημένα ορυχεία του λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες για πράσινη ανάπτυξη. Ηδη, και ενώ οι αρχικές σκέψεις για το έργο αφορούσαν έκταση 5.000 στρεμμάτων όπου θα εγκαθίσταντο 200 ΜW, κατέστη γνωστό ότι μπορεί να διατεθούν ακόμη και 8.000 στρέμματα ή και περισσότερα, ικανά να φιλοξενήσουν 300 ΜW.

Το θέμα της ανάπτυξης φωτοβολταϊκών πάρκων μεγάλης κλίμακας στο λιγνιτικό λεκανοπέδιο Κοζάνης- Πτολεμαΐδας είχε συζητηθεί ξανά μεταξύ της υπουργού ΠΕΚΑ Τίνας Μπιρμπίλη και του προέδρου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού κατά την επίσκεψη της πρώτης τον Ιούνιο στη Δυτική Μακεδονία, όταν και είχε θέσει εκτός λειτουργίας τη μονάδα «Πτολεμαΐδα Ι». Οπως είχε αναφέρει τότε η υπουργός, στόχος της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ και της ΔΕΗ είναι η αξιοποίηση των αχανών εκτάσεων των 160.000 στρεμμάτων του λιγνιτικού κέντρου Κεντρικής Μακεδονίας, για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος ακόμη μεγαλύτερης από εκείνα των 50 ΜW της Μεγαλόπολης. Το σκεπτικό είναι αντίστοιχο με εκείνο σχετικά με την αξιοποίηση των εξαντλημένων ορυχείων της επιχείρησης στη Μεγαλόπολη: Η σταδιακή μετάβαση της περιοχής στη μεταλιγνιτική περιοχή με έργα μηδενικών εκπομπών ρύπων, αλλά και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσω αναπτυξιακών έργων στις πληγείσες από τη ρύπανση Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.

ΠΡΕΖΑ TV
27-8-2010

0 ΝΕΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΚΗΡΥΚΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΕΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ F16

Άλλο ένα ατύχημα στις Ένοπλες Δυνάμεις στάθηκε μοιραίο για τα πληρώματα που επέβαιναν στα δύο F16 τα οποία συγκρούστηκαν πάνω από το Λιβυκό Πέλαγος. Τα δύο F-16 Block 52 της Πολεμικής Αεροπορίας συγκρούστηκαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια άσκησης για...

προσομοίωση αναχαίτισης σε χαμηλό ύψος, κοντά στο Γαϊδουρονήσι. Πρόκειται για ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο αεροσκάφος από την ...

340 Μοίρα της 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα Οι δύο εκ των χειριστών περισυλλέγησαν σώοι και μεταφέρθηκαν το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου υπεβλήθησαν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Ο τρίτος (Μπαλατσούκας Τάσος) βρέθηκε νεκρός.

Ο ένας διασωθείς, ο Σήφης Αναστασάκης από το Ηράκλειο, χειρουργήθηκε αλλά η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε εξαιρετικά σοβαρή, καθώς υπέστη εσωτερική αιμορραγία και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, ενώ ο δεύτερος Μποτζάκης Παύλος, φέρει κατάγματα στα κάτω άκρα και στον αυχένα, αλλά είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Στην εκπαιδευτική άσκηση τακτικής εναέριας μάχης συμμετείχαν συνολικά έξι αεροσκάφη. Τα μαχητικά, που ανήκαν στην 340η Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης της Σούδας, χωρίστηκαν σε δύο ζευγάρια -τέσσερις εναντίον δύο- και πετούσαν σε ύψος 7.000 ποδών. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε ότι τα δύο εξ αυτών ήταν «βομβαρδιστικά» και η αποστολή των υπολοίπων τεσσάρων ήταν η αναχαίτισή τους.

Τα δύο αεροσκάφη συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια της εικονικής αερομαχίας. Οι δύο χειριστές που περισυλλέγησαν σώοι, αποτελούσαν το πλήρωμα του διθέσιου αεροσκάφους.

Σύμφωνα με μαρτυρία «στην πιο σκληρή εκπαιδευτική αερομαχία, την εναέρια μάχη δύο εναντίον δύο έγινε η σύγκρουση των μαχητικών αεροσκαφών F16. Τα αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας. Ανήκαν στην 340 Μοίρα και είχαν σενάριο αποστολής την εναέρια μάχης νότια της Κρήτης. Πρόκειται για εναέρια μονομαχία με κανόνες ασφαλείας αυστηρούς. Τα αεροσκάφη πρέπει να πετούν σε κάποιο συγκεκριμένο ύψος και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υπάρξει προσέγγιση αεροσκαφών σε απόσταση μικρότερη των 1000 ποδών.

Πιθανότατα σε κάποιον από τους επίπονους για τους πιλότους και αεροσκάφη χειρισμούς, ασυνείδητα κάποιος από τους κανόνες δεν τηρήθηκε. Παρόλα αυτά κανείς δε μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα τεχνικού προβλήματος. Τα αεροσκάφη πετούν στα όρια αντοχής τους σε αυτές τις πτήσεις. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη F16 ήταν από τα τελευταία που αγοράστηκαν το 2005 και άρχισαν να παραλαμβάνονται μόλις το 2007. Κατά την παραλαβή τους είχαν παρουσιάσει τεχνικές ατέλειες οι οποίες επιδιορθώθηκαν».

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους συγγενείς, φίλους και συναδέλφους των άτυχων πιλότων.

Ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε ώστε να είναι τα τελευταία θύματα του Ακήρυκτου Πολέμου στο Αιγαίο, που κοστίζει αίμα, ανθρώπινο πόνο και πολύτιμους πόρους στους δύο λαούς.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

0 Οι χαμένες ευκαιρίες της γεωθερμίας και η ιστορία της Μήλου


Τον ανεκμετάλλευτο πλούτο της γεωθερμίας με έμφαση στην ηλεκτροπαραγωγή φιλοδοξεί να αξιοποιήσει το ΥΠΕΚΑ, έχοντας ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση για τους διαγωνισμούς εκμίσθωσης δικαιωμάτων σε ανεκμετάλλευτες περιοχές. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση της γεωθερμίας είναι ότι η προσπάθεια που ξεκινάει, έρχεται μετά από μια «κακή αρχή»: τα μεγάλα γεωθερμικά πεδία της χώρας παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Γύρω από τη γεωθερμία έχουν δημιουργηθεί «αστικοί μύθοι» και το χειρότερο από όλα, τα προβλήματα δημιουργήθηκαν εξαιτίας λανθασμένων επιλογών και κινήσεων. Η ιστορία με το γεωθερμικό πεδίο της Μήλου είναι χαρακτηριστική.

Στο νησί υπάρχει ένα από τα καλύτερα γεωθερμικά πεδία στον κόσμο, το οποίο ωστόσο....
παραμένει ανεκμετάλλευτο εξαιτίας της ισχυρής τοπικής αντίδρασης. Και στην περίπτωση της Μήλου, η αντίδραση δεν είναι αναιτιολόγητη: όπως επισημαίνουν στελέχη της ενεργειακής αγοράς που γνωρίζουν καλά την υπόθεση, «στη Μήλο ό,τι λάθος μπορούσε να γίνει από πλευράς ΔΕΗ, έγινε» με αποτέλεσμα να υπάρχει εναντίωση των κατοίκων στην εκμετάλλευση του πεδίου, εναντίωση που συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς δεν έχει καταγραφεί πουθενά αλλού στον κόσμο.

Ποια είναι με λίγα λόγια η ιστορία; Η ΔΕΗ, προτού εγκαταστήσει τη μονάδα της, με ισχύ 2MW σε αγροτική περιοχή και κοντά σε οικισμό, είχε πραγματοποιήσει πέντε λανθασμένες γεωτρήσεις, ακόμη και μέσα σε κατοικημένες περιοχές, κοντά στο βασικό λιμάνι του νησιού τον Αδάμαντα.

Εκείνο όμως που πραγματικά «καταδίκασε» την επένδυση ήταν η επιλογή της εταιρείας να μην κατασκευάσει μαζί με την μονάδα γεωθερμίας και μονάδα κατακράτησης υδροθείου. Η έκλυση υδροθείου που κατά τα λοιπά είναι εντελώς ακίνδυνη, ευθύνεται για την ενοχλητική οσμή που αναδύεται από τις μονάδες γεωθερμίας. Ενώ λοιπόν υπήρχε η τεχνολογία ώστε η μονάδα να μην προκαλεί όχληση, η ΔΕΗ επέλεξε να μην τη χρησιμοποιήσει με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ζητήσουν και να πετύχουν το κλείσιμο της μονάδας το 1987.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο που δημιουργήθηκε από τη συγκεκριμένη τακτική ήταν το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε απέναντι στη γεωθερμία. Έτσι σήμερα η παραγωγή ηλεκτρισμού από γεωθερμία είναι μηδενική, παρά το ότι η ΔΕΗ έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των τεσσάρων βεβαιωμένων μεγάλων γεωθερμικών πεδίων. Πρόκειται για τα χαρακτηρισμένα πεδία «υψηλής ενθαλπίας», δηλαδή τα πεδία με μεγάλο ενεργειακό περιεχόμενο, που βρίσκονται εκτός της Μήλου, στη Νίσυρο, της Λέσβο και τα Μέθανα.

Στη Νίσυρο η ΔΕΗ έκανε δύο άστοχες γεωτρήσεις την ίδια περίοδο με την απόπειρα στη Μήλο, ενώ σημειώθηκαν τοπικές αντιδράσεις. Στη Λέσβο, παρ΄ ότι η τοπική κοινωνία είχε δεχθεί καταρχάς θετικά την προοπτική εκμετάλλευσης του πεδίου, το 2008 πραγματοποιήθηκε μια αποτυχημένη γεώτρηση. Στο τέταρτο χαρακτηρισμένο πεδίο, αυτό των Μεθάνων, οι έρευνες δεν έχουν προχωρήσει καθώς σύμφωνα με νεώτερες εκτιμήσεις είναι πιθανόν το πεδίο να μην είναι τόσο ισχυρό.

Η Μήλος

Στη Γερμανία, υπάρχουν μονάδες γεωθερμίας με εγκατεστημένη ισχύ 5 έως 8MW, με βάθος γεώτρησης τα 5 χιλιάδες μέτρα και θερμοκρασία 120 έως 140 βαθμούς. Το κόστος για αυτές τις γεωτρήσεις φτάνει τα 10 έως 12 εκατ. ευρώ.

Στη Μήλο οι γεωθερμικοί ταμιευτήρες εντοπίζονται σε βάθος 1000 έως 1200 μέτρων ενώ η θερμοκρασία φτάνει τους 350 βαθμούς κελσίου. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται σε τεράστιες δυνατότητες για ηλεκτροπαραγωγή (δηλαδή μονάδες από 120 έως 240MW), εφόσον βεβαίως λυθούν βασικά ζητήματα, όπως η εξασφάλιση τοπικής συναίνεσης, αλλά και η δημιουργία ηλεκτρικής διασύνδεσης. Σήμερα οι ανάγκες της Μήλου σε ηλεκτρική ενέργεια κυμαίνονται από 3MW το χειμώνα έως 12MW (καλοκαιρινή αιχμή). Καθώς λοιπόν οι γεωθερμικές μονάδες είναι μονάδες βάσης με μικρή ευελιξία (θα πρέπει να βρίσκονται διαρκώς σε λειτουργία κοντά στο μέγιστο της εγκατεστημένης ισχύος τους), δεν μπορεί να κατασκευαστεί μονάδα μεγαλύτερη των 5 MW.

Από το 2007 η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την S&B για την εκμετάλλευση του πεδίου και στο πλαίσιο αυτό έχει προσληφθεί σύμβουλος για τη σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας (η ισλανδική Mannvit). Προκειμένου δε να αμβλυνθούν οι τοπικές αντιρρήσεις, ήδη εξετάζονται δύο πιθανές τοποθεσίες για την εγκατάσταση μονάδας –σε πρώτη φάση– ισχύος 5MW είτε στην ανατολική Μήλο είτε στην Κίμωλο, σε ακατοίκητες περιοχές που δεν υπάρχει γεωργική εκμετάλλευση.

Παράλληλα, εφόσον προχωρήσει το έργο, θα περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδας κατακράτησης υδροθείου, δηλαδή δε θα υπάρχει καμία απολύτως όχληση από την έκλυση οσμών.

Πως λειτουργεί

Τα γεωθερμικά πεδία εντοπίζονται μετά από γεωφυσική έρευνα σε βάθος που ξεκινά από το 1 και φτάνει έως 4 χλμ. Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνονται με γεωτρήσεις που ανάλογα με το βάθος κοστίζουν από 1,5 εκατ. και φτάνουν στα 12 εκατ. ευρώ. Στην πραγματικότητα το γεωθερμικό πεδίο είναι σαν μια υπόγεια λίμνη, ένας υπόγειος ταμιευτήρας όπου συσσωρεύεται ρευστή ύλη. Το ρευστό αυτό θερμαίνεται από το μάγμα που βρίσκεται σε βάθος 5 έως 6 χιλιομέτρων κάτω από τον ταμιευτήρα.

Με τη γεώτρηση αντλείται το ρευστό και βγαίνει ο ατμός που χρησιμοποιείται μέσω τουρμπινών για την ηλεκτροπαραγωγή. Η υπόλοιπη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εφαρμογές όπως η τηλεθέρμανση σε θερμοκήπια, σε ιχθυοκαλλιέργειες ακόμη και για spa. Μετά τη χρήση, ό,τι απομένει, ρίχνεται ξανά στον ταμιευτήρα μέσω μιας δεύτερης γεώτρησης, δηλαδή το «καύσιμο»

kontiloforos.blogspot.com/

0 HAARP - ένα οπλικό σύστημα που επηρεάζει το κλίμα

Στις 5 Φεβρουαρίου 1998 η υποεπιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ασφάλεια και τον αφοπλισμό διεξήγαγε ακρόαση μεταξύ άλλων σχετικά με το HAARP. Αν και είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, κανείς από αυτούς δεν συμμετείχε στη συγκεκριμένη ακρόαση. Η επιτροπή εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν απέστειλαν εκπρόσωπο ο οποίος θα μπορούσε να απαντήσει σε ερωτήσεις και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να παραθέσει σχόλια για το υποβληθέν υλικό(22).

Το HAARP, ερευνητικό πρόγραμμα για την έρευνα της ακτινοβολίας υψηλής συχνότητας (High Frequency Active Auroral Research Project) διεξάγεται από κοινού από την ......
αμερικανική αεροπορία και το Γεωφυσικό Ινστιτούτο του πανεπιστημίου της Αλάσκας στο Fairbanks. Αντίστοιχα πειράματα πραγματοποιούνται επίσης στη Νορβηγία, ενδεχομένως στην Ανταρκτική, καθώς και στην πρώην Σοβιετική ένωση(23). Το HAARP αποτελεί ερευνητικό σχέδιο κατά το οποίο χρησιμοποιείται μια βασική επίγεια μονάδα και ένα δίκτυο με αντένες, όπου η κάθε μια διαθέτει το δικό της πομπό, και όπου τμήματα της ιονόσφαιρας θερμαίνονται με δυνατές ραδιοακτίνες(24). Η ενέργεια που δημιουργείται θερμαίνει ορισμένα τμήματα της ιονόσφαιρας, γεγονός που δημιουργεί τρύπες στην ιονόσφαιρα και παράγει τεχνικούς "φακούς".

Το HAARP μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς. Μέσω του χειρισμού των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών στην ατμόσφαιρα μπορούν να ελεγχθούν τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Εάν χρησιμοποιηθεί ως στρατιωτικό όπλο, το σύστημα αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον εχθρό. Το HAARP μπορεί να παράγει εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη ενέργεια σε μια συγκεκριμένη περιοχή από άλλες συμβατικές πηγές. Η ενέργεια μπορεί επίσης να διοχετευθεί προς ένα κινητό στόχο, π.χ. για την καταστροφή των εχθρικών πυραύλων.

Το σύστημα επιτρέπει επίσης την καλύτερη επικοινωνία με τα υποβρύχια και το χειρισμό των παγκοσμίων κλιματολογικών συνθηκών. Δυνατό είναι όμως επίσης και το αντίθετο, δηλαδή η διακοπή της επικοινωνίας. Κάποιος μπορεί με χειρισμούς της ιονόσφαιρας να διακόψει την παγκόσμια επικοινωνία, μεταδίδοντας όμως τη δικιά του. Μια περαιτέρω χρησιμοποίηση του συστήματος είναι η λήψη τομογραφιών της γης με ακτίνες Χ σε πολλά χιλιόμετρα βάθος για την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου ή φυσικού αερίου, αλλά και υπογείων στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Άλλη χρησιμοποίηση του συστήματος HAARP είναι ως ραντάρ, το οποίο εξερευνεί τον ορίζοντα και εντοπίζει αντικείμενα σε μεγάλη απόσταση. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να εντοπιστούν αντικείμενα τα οποία βρίσκονται στην άλλη πλευρά της καμπύλης της γης.

Από τη δεκαετία του '50 οι ΗΠΑ διεξάγουν εκρήξεις πυρηνικού υλικού στις ζώνες Van Allen(25) για να ερευνήσουν τις συνέπειες των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που προκαλούνται από τις πυρηνικές ανατινάξεις σε τέτοιο ύψος στις ραδιοεπικοινωνίες και τη λειτουργία των ραντάρ. Το γεγονός αυτό δημιούργησε νέες ζώνες μαγνητικής ακτινοβολίας οι οποίες κάλυψαν σχεδόν ολόκληρη τη γη. Τα ηλεκτρόνια κινήθηκαν σε μαγνητικές γραμμές πεδίου και παρήγαγαν ένα τεχνητό βόρειο σέλας πάνω από το Βόρειο Πόλο. Οι στρατιωτικές αυτές δοκιμές ενδέχεται να έχουν διασπάσει τις ζώνες Van Allen για μεγάλη χρονική περίοδο. Το μαγνητικό πεδίο της γης ενδέχεται να έχει επηρεαστεί σε πολλές περιοχές, γεγονός που θα εμποδίσει τις ραδιοεπικοινωνίες. Σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές, θα χρειαστούν εκατοντάδες χρόνια για να επανέλθει στο φυσικό της η ζώνη Van Allen. Το HAARP μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στις κλιματολογικές συνθήκες. Μπορεί επίσης να έχει σημαντικές συνέπειες για ολόκληρο το οικοσύστημα, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές της Ανταρκτικής.

Μια άλλη καταστρεπτική συνέπεια του HAARP είναι οι τρύπες στην ιονόσφαιρα που προκαλούνται από τα δυνατά ραδιοκύματα.

Η ιονόσφαιρα μας προστατεύει από την εισερχόμενη κοσμική ακτινοβολία. Υφίσταται βέβαια η ελπίδα του να αποκατασταθούν οι τρύπες, οι εμπειρίες όμως με την τροποποίηση του στρώματος του όζοντος δείχνουν σε μια άλλη κατεύθυνση. Συνεπώς οι μεγάλες τρύπες στην προστατευτική ιονόσφαιρα παραμένουν.

Το HAARP αποτελεί θέμα παγκόσμιας ανησυχίας λόγω των σημαντικών επιπτώσεων στο περιβάλλον, ενώ θα πρέπει να εκτιμηθούν τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου συστήματος σε σχέση με τους κινδύνους. Οι οικολογικές και ηθικές επιπτώσεις θα πρέπει να εξεταστούν, πριν πραγματοποιηθούν περαιτέρω ερευνητικές εργασίες. Το HAARP είναι ένα σχεδόν άγνωστο για το κοινό σχέδιο, γεγονός που θα πρέπει να αλλάξει.

Το HAARP συνδέεται με 50 χρόνια εντατικής διαστημικής έρευνας για στρατιωτικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου "Πόλεμος των Άστρων", για τον έλεγχο των άνω στρωμάτων της ατμόσφαιρας και των επικοινωνιών. Αυτή η μορφή έρευνας θα πρέπει να θεωρηθεί ως σοβαρή απειλή προς το περιβάλλον, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ανθρώπινη ζωή. Ακόμα και σήμερα κανένας δεν γνωρίζει τις συνέπειες του HAARP. Το απόρρητο στη στρατιωτική έρευνα θα πρέπει να καταργηθεί. Θα πρέπει αντίθετα να προωθηθεί το δικαίωμα της κοινής γνώμης σε διαφάνεια και δημοκρατικό έλεγχο των στρατιωτικών ερευνητικών σχεδίων και του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Μια σειρά διεθνών συνθηκών και συμβάσεων (όπως η σύμβαση για την απαγόρευση στρατιωτικής ή άλλης εχθρικής χρησιμοποίησης τεχνολογιών που έχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον, η συνθήκη για την Ανταρκτική, η συνθήκη για τις θεμελιώδεις αρχές των δραστηριοτήτων των κρατών κατά την έρευνα του διαστήματος, συμπεριλαμβανομένου του φεγγαριού και άλλων ουρανίων σωμάτων, καθώς και η σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη νομοθεσία της θάλασσας) θέτουν το σύστημα HAARP σε αμφισβήτηση όχι μόνο από την ανθρώπινη και πολιτική πτυχή, αλλά και από νομικής απόψεως. Η συνθήκη για την Ανταρκτική ορίζει ότι η Ανταρκτική μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για ειρηνευτικούς σκοπούς(26). Αυτό σημαίνει ότι το HAARP αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Όλες οι επιπτώσεις των νέων οπλικών συστημάτων θα πρέπει να εξετάζονται από ανεξάρτητους διεθνείς φορείς. Θα πρέπει επίσης να επιτευχθούν περαιτέρω διεθνείς συμφωνίες για την προστασία του περιβάλλοντος από την περιττή καταστροφή σε καιρό πολέμου.

0 ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΜΙΛΑΝΕ

Αίγυπτος και μυστήρια πάνε πάντα μαζί...

Αυτά είναι τα λόγια που μπορεί να ακούσει κανείς στην χώρα αυτή από τους κατοίκους της. Όμως πέρα από αυτά που ακούει κανείς, είναι και αυτό που συνηθίζουν οι ερευνητές να λένε. (Κάθε πέτρα εδώ πέρα, κρύβει και μία έκπληξη).
Γεγονός είναι πως αυτή η...
χώρα, έχει έρθει στο παρελθόν σε επαφή με κάτι που κάποιες δυνάμεις το γνωρίζουν αλλά δεν το βγάζουν στην φόρα.
Η πέτρα αυτή γράφει πολύ περισσότερα από αυτά που απλά εμείς ενοούμε.

http://mystikos-planitis.blogspot.com

0 Η γυναίκα με μνήμη 24ωρών- Κάθε μέρα της θυμίζουν πως είναι παντρεμένη!


Θυμάται τα πάντα αλλά μόνο για... 24ώρες η 47χρονη Michelle Philpots εδώ και περίπου 16 χρόνια!
Η απώλεια μνήμης προκλήθηκε στη Michelle το 1994 έπειτα από δυο αυτοκινητιστικά ατυχήματα που είχε και έκτοτε ξυπνά κάθε μέρα χωρίς να θυμάται την προηγούμενη!
Mάλιστα, ο άντρας της κάθε μέρα πρέπει  να της υπενθυμίζει ότι είναι παντρεμένοι και για να την πείσει ανοίγει τα ...φωτογραφικά άλμπουμ του γάμου τους.
«Ξέρω ότι είμαι παντρεμένη με τον Ίαν, αλλά μην με ρωτήσετε και πολλές λεπτομέρειες. Θυμάμαι ότι έχω παντρευτεί , αλλά δεν μπορώ να σας πω ούτε ποιος ήταν εκεί ούτε πως ήταν η δεξίωση», δηλώνει η 47χρονη.

0 Το σπίτι με τα έπιπλα που πέφτουν!



Στη πόλη του San Francisco, στη γωνία της 6th st. και της Howard st., από το 1997 βρίσκεται ένα κτίριο του οποίου οι τοίχοι αποτελούν έργο τέχνης. Διάφορα έπιπλα όπως τραπέζια, καρέκλες, καναπέδες, φωτιστικά, ακόμη και ένα ρολόι, κρέμονται επικίνδυνα από τα.... παράθυρα του κτιρίου και νομίζεις ότι είναι έτοιμα να πέσουν στο κενό και να δώσουν ένα τέλος στη ζωή τους.

1 Ηλεκτρονικές συνταγές γιατρού!!!

Πως θα συνταγογραφούνται φάρμακα και εξετάσεις με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, που έχει τη δυνατότητα διασταύρωσης στοιχείων. Θα ελέγχονται οι προτιμήσεις σε φάρμακα και φαρμακεία, καθώς και η χορήγηση σε κάθε ασθενή.

Το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ αναμένεται να εξοικονομήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, από τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης και εικονικής συνταγογράφησης, με το νέο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση συνταγών που παρουσίασε χτες ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι συνταγές θα καταχωρούνται από τους .....
γιατρούς ηλεκτρονικά, θα εκτελούνται επίσης ηλεκτρονικά από τους φαρμακοποιούς και θα εκκαθαρίζονται ηλεκτρονικά, από τους ασφαλιστικούς φορείς. Πρόκειται για ένα σύστημα που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ και έχει αποφέρει έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων στα αντίστοιχα, ασφαλιστικά ταμεία.
Το έργο υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας και αναμένεται η εξ’ ολοκλήρου χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ. Πιλοτικά στη χώρα μας θα εφαρμοστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών και το κόστος του υπολογίζεται ήδη σε 800.000 ευρώ.
Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στην πράξη
Πρόκειται για μια εφαρμογή στο διαδίκτυο και ο εξοπλισμός που απαιτείται είναι ένα κομπιούτερ από τη μεριά του γιατρού και μία σύνδεση στο internet.
Ο γιατρός μπαίνει στο σύστημα, δίνει τον κωδικό του και αρχίζει να γράφει τη συνταγή. Βάζοντας στη θέση του ΑΜΚΑ τον ΑΜΚΑ του ασθενούς, αυτόματα βγαίνουν τα υπόλοιπα στοιχεία του ασθενούς που αφορούν στη διεύθυνση, στον αριθμό μητρώου του, στο Ταμείο που είναι ασφαλισμένος και σε μια σειρά άλλα στοιχεία, στα οποία θα πρέπει ο γιατρός να κάνει έναν μικρό έλεγχο αν πράγματι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Αμέσως μετά, ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να γράψει τη διάγνωση του νοσήματος και εδώ υπάρχουν δυο τρόποι. Είτε χρησιμοποιώντας τη διεθνή κωδικοποίηση ICD-10, είτε με ελεύθερη διάγνωση. Αμέσως μετά διαλέγει τα φάρμακα που αρμόζουν στην περίπτωση του ασθενούς.
Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει ειδική πρόβλεψη αν τα φάρμακα βρίσκονται εντός της λίστας που υπάρχει στο συγκεκριμένο φορέα κοινωνικής ασφάλισης και επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα να ελέγξει οποιαδήποτε άλλα στοιχεία του φαρμάκου, να δει για παράδειγμα μέχρι και αν υπάρχει κάποιο άλλο βιοϊσοδύναμο φάρμακο φτηνότερο και σε περίπτωση που η πολιτεία θέλει να δώσει κάποια κίνητρα για τη συνταγογράφηση φθηνότερων γενοσήμων, να μπορεί να το επιλέξει.
Τέλος, επιβεβαιώνει τη συνταγή. Ο ασθενής στη συνέχεια, παίρνει την εκτυπωμένη συνταγή και με αυτή πηγαίνει στο φαρμακείο, όπου ο φαρμακοποιός εκτελεί τη συνταγή και την καταχωρεί στη βάση δεδομένων.
Διασταυρώσεις στοιχείων
Στην πρώτη φάση μάλιστα το πρόγραμμα αφορά την ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση συνταγών φαρμάκων, ενώ στη δεύτερη φάση θα αφορά το σύνολο των ιατρικών πράξεων και των νοσηλίων.
Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Αθηνά Δρέττα, "το σύστημα έχει τη δυνατότητα να κάνει διασταυρώσεις που θα μας δείχνουν προτιμήσεις γιατρών σε συγκεκριμένα σκευάσματα και άρα εξαρτήσεις από συγκεκριμένες φαρμακευτικές εταιρείες".
Και συνέχισε: "Έχει επίσης τη δυνατότητα να κάνει διασταυρώσεις των νοσημάτων με τα συγκεκριμένα φάρμακα που δίνονται από το γιατρό και άρα να δει αν υπάρχει ζήτηση, επίσης προτιμήσεις και σχέσεις γιατρών με συγκεκριμένα φαρμακεία και μια σειρά άλλα σενάρια".
Σημειώνεται πως η φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων ανήλθε σε 5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2009, ποσό που αντιστοιχεί στο 40% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης προς τα Ταμεία.
Το ύψος της δαπάνης οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Ενδεικτικά αναφέρονται η κατευθυνόμενη, η προκλητική, η παράνομη συνταγογράφηση, η εικονική χρήση συνταγών ή η χρήση τους για άλλους σκοπούς. Το μερίδιο των παραπάνω στη δαπάνη ισοδυναμεί με το 20-25% του συνόλου της.
Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος έθεσε ως επόμενο στόχο του υπουργείου τη δημιουργία ενιαίου μητρώου συνταξιούχων και την έναρξη διαδικασιών για απογραφή όλων όσων λαμβάνουν σύνταξη.

alfanea.blogspot.com

1 Υψηλή θνησιμότητα από καρκίνο στα Οινόφυτα


Κατά 14% είναι υψηλότερη η θνησιμότητα των κατοίκων των Οινοφύτων από καρκίνο, σε σχέση με τους υπόλοιπους κατοίκους της Βοιωτίας, την περίοδο 1999 -2009, σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου Υγείας της περιοχής.

Το γεγονός αποδίδεται - με επιφύλαξη - και στη μακροχρόνια παρουσία εξασθενούς χρωμίου στο νερό του Ασωπού.

Την περίοδο της ερευνάς καταγράφηκαν 474 θάνατοι, 118 εκ των οποίων οφείλονταν σε ....
καρκίνο.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η θνησιμότητα από καρκίνο του ήπατος, των νεφρών, της ουροδόχου κύστεως για τις γυναίκες, αλλά και του πνεύμονα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η μελέτη πρέπει να επεκταθεί τόσο χρονικά όσο και τοπικά, δηλαδή σε κοντινές περιοχές ή άλλες περιοχές με παρόμοιες μορφές ρύπανσης.

Η επιδημιολογική μελέτη, συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και χρηματοδοτείται από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

η υπεύθυνη της έρευνας καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού τόνισε ότι το 14% είναι στατιστικά σημαντικό και μάλιστα το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο το 2009.

Η κ. Λινού επισήμανε δε ότι η πιθανότητα να εμφανίσουν συγκυριακά οι κάτοικοι ορισμένους τύπους καρκίνου είναι 1 της χιλίοις.

Σύμφωνα με την κ. Λινού θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι πιθανή αιτία των παρατηρούμενων αυξήσεων στους παραπάνω καρκίνους είναι η επί μακρόν παρουσία εξασθενούς χρωμίου στο νερό των Οινοφύτων, γεγονός που αποδίδεται στην πρακτική των βιομηχανιών της περιοχής να ρίχνουν τα απόβλητά τους στον Ασωπό.

Ωστόσο, χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση του θέματος για την απόδοση αιτιωδών σχέσεων, ενώ στη θνησιμότητα από καρκίνο δεν αποκλείεται να έχουν συμβάλει και άλλοι ρυπαντές τόσο στο νερό όσο και στην ατμόσφαιρα.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Γιαλούρης πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Οινοφύτων κάλεσε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να δώσει λύση στο πρόβλημα του Ασωπού.

Ο κ. Γιαλουρής χαρακτήρισε αναμενόμενα τα αποτελέσματα της μελέτης.

Κατά την επόμενη φάση της επιδημιολογικής μελέτης θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις με τους πλησιέστερους συγγενείς των θανόντων από καρκίνους που παρουσίασαν μεγάλη αύξηση και θα συνεχιστεί η μελέτη νοσηρότητας του Παρατηρητηρίου Υγείας Οινοφύτων στο οποίο μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί περίπου 2000 άτομα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές κρίνεται σκόπιμο να επεκταθεί η μελέτη τόσο χρονικά (μετά το 2010) όσο και τοπικά σε κοντινές περιοχές ή άλλες περιοχές με παρόμοιες μορφές ρύπανσης.

Οι κάτοικοι των Οινοφύτων εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την έρευνα.

newscity1.blogspot.com

0 4 πραγματικές ιστορίες που έχουν λάβει χώρα στο τραπεζικό σύστημα



Σε 1 με 2 τράπεζες συμβαίνουν πράγματα εξωπραγματικά. Παρουσιάζουμε τέσσερις πέρα για πέρα πραγματικές ιστορίες που έχουν λάβει χώρα στο τραπεζικό σύστημα και ο καθείς ας εξάγει τα συμπεράσματα του..
Πρώτη ιστορία

Υποβάλλει το βιογραφικό του στο οποίο αναφερόταν ότι έχει γνώσεις υδραυλικού. Πέραν από γνώσεις υδραυλικού είχε και πολύ καλές σχέσεις με την ....κυβερνώσα παράταξη.
Σύντομα η τράπεζα αξιοποίησε τις δυνατότητες του όχι ως υδραυλικό προφανώς και πλέον λαμβάνει 7.000 ευρώ μηνιαίως.
Το συμπέρασμα την επόμενη φορά που εσύ αγωνιστή έλληνα και ελληνίδα υποβάλλεις τα χαρτιά σου για μια θέση στην τράπεζα χρησιμοποίησε ως παραπεμπτικό πιθανές γνώσεις σε κομμωτική, κηπουρική ή μπάρμαν ή μπαργούμαν προφανώς σχετίζονται με το τραπεζικό αντικείμενο.

Δεύτερη ιστορία

Σε θυγατρική τράπεζας έχει προσδιοριστεί ο κατώτατος μισθός 1500 ευρώ.
Παπαρήγα του ΚΚΕ μην κατηγορήσεις άλλη φορά τις τράπεζες.
Το παράδοξο δεν είναι ο κατώτατος μισθός που τον χαρακτηρίζουν και μισθό φτώχειας, να τα βλέπεις εσύ πρωτοδιόριστε τραπεζοϋπάλληλε με τα 780 ή 800 ευρώ αλλά κάποιοι εξ αυτών απεχώρησαν από την ενεργό …αργομισθία λαμβάνοντας πέραν του εφάπαξ και extra 200 χιλ ευρώ ο καθένας.

Τρίτη ιστορία

Πρόεδρος γνωστής εταιρίας δεν είχε αποδώσει στο παρελθόν φόρους και δεν έχει καλύψει υποχρεώσεις προς το κράτος.
Ο πρόεδρος της εταιρίας αυτής που είναι θυγατρική σε τράπεζα δεν καλύπτεται με όρους τραπεζικούς ή οικονομικούς αλλά κομματικούς.
Μπράβο σου Ελλάδα με την αξιοκρατία σου.

Τέταρτη Ιστορία

Ξέρετε ότι υπάρχει ενεργό τραπεζικό στέλεχος που κατέχει μια σημαντική θέση σε μια τράπεζα και ταυτόχρονα κατέχει και μια εξίσου σημαντική θέση σε άλλη τράπεζα οι οποίες δεν συνδέονται μεταξύ τους π.χ. θυγατρική ή συνδεδεμένη εταιρία.
Αν σκεφθείτε λίγο θα είναι εύκολο να βρείτε τι εννοούμε.



/crazygreekblogger.blogspot.com

0 6 παράξενες πλαστικές επεμβάσεις



"Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος".....Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Και μετά από αυτήν την εισαγωγή, ας παρουσιάσουμε τις 6 πιο περίεργες αισθητικές παρεμβάσεις μέσω πλαστικής χειρουργικής.




Νο 6 : Άν δεν σας πειράζει το body piercing και άν σιχαθήκατε να ψάχνετε που είναι τα γυαλιά σας, τότε αυτή η επέμβαση θα σας φανεί χρήσιμη. Αυτό πίστεψε ο James Sooy και κυριολεκτικά κάρφωσε τα γυαλιά στο...

πρόσωπο τρυπώντας την μύτη κατά μήκος.


Νο 5 : Κάποιος εκεί έξω είναι πολύ φανατικός του Lord of the Rings και του Legolas και αποφάσισε να γίνει ξωτικό.


Νο 4 : Αυτό που δεν καταλαβαίνω σε αυτήν την περίπτωση, είναι γιατί κάποιος να θέλει να ρισκάρει την όραση του κάνοντας μια τέτοια επέμβαση. Ένα μικροσκοπικό κόσμημα τοποθετείται κάτω από την ανώτερη στοιβάδα του οφθαλμού με μια επέμβαση παρόμοια με αυτήν της αντικατάστασης φακών.


Νο 3 : "Κάνε πίσω τα μαλλιά σου να φανούν τα κέρατα σου" λέει στο τρέϊλερ ελληνικής ταινίας που παίζεται στην τηλεόραση. Πρόκειται για εμφυτεύματα που μπαίνουν κάτω από το δέρμα από τους ειδικούς του body art.


Νο 2 : Κάποιος πήρε πολύ στα σοβαρά την ιστορία με τον Αδάμ και το μήλο και είπε να παίξει τον ρόλο του καταραμένου όφη. Η γλώσσα διχοτομείται στην άκρη, είτε με τον επαγγελματικό τρόπο της χρήσης λέϊζερ είτε με τον παλιο-μοδίτικο τρόπο του τρυπήματος της γλώσσας και του δεσίματος με ανθεκτικό νήμα.


Νο 1 : Η πρώτη θέση της λίστας, δικαιωματικά ανοίκει στον κύριο της φωτογραφίας (ναι, άντρας είναι...ακόμη, εκτός και άν έκοψε και τίποτα χαμηλά ) που έχει κάνει όλα σχεδόν τα προηγούμενα συν κάτι παραπάνω.

.
 



crazygreekblogger.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...