ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

0 ΑΝ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ,ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ,ΜΙΛΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΗΝ?

Δείτε τα βίντεο

0 Λονδίνο: 1897 vs σήμερα


Λονδίνο: 1897 vs σήμερα (1)Το φωτογραφικό αφιέρωμα που ακολουθεί, παρουσιάζει εικόνες του Λονδίνου όπως ήταν το 1897 σε σύγκριση με τα ίδια μέρη όπως είναι σήμερα. Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι έχουν αλλάξει πολύ λιγότερα απ’ ότι θα περίμενε κανείς.

0 Η γήρανση των βιβλίων και η μυρωδιά τους

Αν μπείτε σε ένα βιβλιοπωλείο με μεταχειρισμένα βιβλία, θα συναντήσετε τη μοναδική μυρωδιά των παλαιών βιβλίων. Μερικοί άνθρωποι την αγαπούν, ενώ άλλοι την αποστρέφονται.
Τι δημιουργεί αυτήν την ιδιαίτερη μυρουδιά των παλαιών βιβλίων;
Το τυπωμένο βιβλίο αποτελείται  από οργανικά υλικά που αντιδρούν στη θερμότητα, στο φως, στην υγρασία καθώς περιέχουν και χημικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία τους και τα  προκαλούν χημικές αντιδράσεις, σκορπίζοντας, έτσι, στο περιβάλλον το άρωμα  του παλιού βιβλίου.

Στο London  University College, Χημικοί ερευνητές,  μελέτησαν την οσμή των παλαιών βιβλίων και έχουν αναπτύξει ένα σύστημα που μπορεί να μετρήσει τον βαθμό της γήρανσης των ιστορικών εγγράφων και των βιβλίων που καταγράφεται από την οσμή που αναδεικνύουν.

0 ΗΠΑ: Η κυβέρνηση βάζει μικροτσίπ στους στρατιώτες. Πόσος καιρός θα περάσει για να το βάλουν και στους πολίτες;

Τι θα κάνατε αν κάποτε η κυβέρνηση έκανε υποχρεωτικό για όλους το εμφυτεύσιμο μικροτσίπ ως ταυτότητα; Θα το βάζατε; Ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να μην είναι τόσο μακριά όσο νομίζετε.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα, εκατομμύρια σκύλοι και γάτες έχουν μικροτσίπ, χιλιάδες ηλικιωμένοι Αμερικανοί με τη νόσο του Αλτσχάιμερ έχουν μικροτσίπ, και ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσει «ιατροτεχνολογικά προϊόντα» που περιέχουν μικροτσίπ για την παρακολούθηση της υγείας των στρατιωτών. Μόλις η κυβέρνηση εμφυτεύσει μικροτσίπ σε όλους τους Αμερικάνους στρατιώτες, πόσος καιρός θα περάσει για να βάλει το εμφυτεύσιμο μικροτσίπ σε όλους τους κρατικούς υπαλλήλους για το καλό της εθνικής ασφάλειας; Και μόλις η κυβέρνηση βάλει μικροτσίπ σε όλους τους κρατικούς υπαλλήλους πόσος καιρός θα χρειαστεί για να βάλει το μικροτσίπ στους Αμερικάνους πολίτες; Φυσικά αυτή η τεχνολογία δεν πρόκειται να "απαιτηθεί" για τον μέσο Αμερικάνο πολίτη σύντομα. Προς το παρόν, θα εισέρχεται στην ζωή μας σιγά σιγά. Αλλά μόλις αρκετά άτομα θα έχουν οικειοθελώς αποδεχθεί τα "οφέλη" των εμφυτεύσιμων μικροτσίπ, θα είναι μόνο θέμα χρόνου πριν τα μικροτσίπ γίνουν υποχρεωτικά. Είσαι έτοιμος για αυτό;

0 Απαγορεύτηκε η ελεύθερη χρήση σπόρων στη Γαλλία

Φορολόγηση και απαγόρευση της επαναχρησιμοποίησης σπόρων για τους Γάλλους αγρότες
Ένα νέο αυστηρό νομοσχέδιο που θα επιβάλλει την καταβολή δικαιωμάτων χρήσης των σπόρων και περιορίζει την ελεύθερη ιδιοπαραγωγή ψηφίσθηκε πρόσφατα από το Γαλλικό κοινοβούλιο. Η νέα νομοθεσία επιβεβαιώνει την γενικότερη τάση στην Ε.Ε. περιορισμού των δικαιωμάτων των αγροτών επί της χρήσης των σπόρων καθώς εντείνει και τις ανησυχίες για τις δυνητικές επιπτώσεις στην αγροτική βιοποικιλότητα.

Για τους Γάλλους αγρότες η ελεύθερη χρήση σπόρων δείχνει πολύ σύντομα να γίνεται ανάμνηση. Οι ιδιοπαραγώμενοι σπόροι, γνωστοί ως "σπόροι αγροκτήματος," επιλέγονται από τους αγρότες από τη δική τους σοδειά και διατηρούνται για φύτευση την επόμενη χρονιά.

Εδώ και μερικές δεκαετίες, αυτό είχε πρακτικά περιοριστεί κατά πολύ, ιδιαίτερα από τότε που οι σπόροι  προστατεύονται από το Πιστοποιητικό Φυτικών Ποικιλιών (PVC), ή αλλιώς του δικαιώματος  ιδιοκτησίας που ανήκει αποκλειστικά στους "ιδιοκτήτες" των σπόρων. 

1 Δείτε πως έστειλε τις ευχές του ένας ΠΑΟΚτζής στην μητέρα του [pic]

0 Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη του Κρητικού Μαμούθ

O Μαμουθ-άκης
Tο μικρότερο μαμούθ που έχει αναγνωρισθεί ποτέ ζούσε στην Κρήτη εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, είχε ύψος 1,13 μ. και ζύγιζε περί τα 310 κιλά, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στη Βρετανία και η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει μελέτες που έχουν εκπονηθεί και στην Ελλάδα και από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Σύμφωνα με την συγγραφέα της μελέτης που δημοσιεύεται στην βρετανική επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B. κα Βικτόρια Χέριτζ, "εάν θέλατε να το αναπαραστήσετε θα σας έλεγα να το κάνετε λίγο σαν μωρό ελεφαντάκι, αλλά πιο κοντόχοντρο, με φαρδύτερα μέλη και μετά την ενηλικίωσή του θα είχε γυριστούς χαυλιόδοντες".

0 Μάλτα: όλη η Μεσόγειος σε ένα νησί

Επηρεασμένη από διάφορους πολιτισμούς, η Μάλτα διαθέτει πολλά «πρόσωπα», αλλά μία και μοναδική ταυτότητα που δημιουργήθηκε μέσα από μια πλούσια ιστορία και αντανακλάται στα μεγαλιθικά μνημεία, τις μεσαιωνικές πόλεις, αλλά και τα παραδοσιακά χωριά της, όπου οι κάτοικοι δεν χάνουν ευκαιρία να διασκεδάσουν με κάθε αφορμή.


Από τις βορειοαφρικανικές και τις αραβικές επιρροές της, μέχρι την εμπνευσμένη από τη Σικελία κουζίνα της, η Μάλτα είναι ένας μικρόκοσμος της Μεσογείου. Λίγες ευρωπαϊκές χώρες έχουν τόσο συμπυκνωμένη ιστορία, αρχιτεκτονική και τόσες όμορφες παραλίες, σε τόσο μικρή έκταση.
Αν και μικρή, η νησιωτική αυτή χώρα διαθέτει μεγάλη και πλούσια ιστορία, ενώ φαίνεται πως κατοικείται από τη Νεολιθική εποχή (4η χιλιετία π.Χ.). Η στρατηγική της θέση και τα λιμάνια της στη μέση της Μεσογείου, προσέλκυσαν ανά τα χρόνια Φοίνικες, Έλληνες, Ρωμαίους, Άραβες, Νορμανδούς, Σταυροφόρους, Γάλλους και τέλος τους Βρετανούς, με την αποικιακή περίοδο να διαρκεί μέχρι το 1964.

0 Κληρωνουμε 10 βραχιολια - Δηλωστε συμμετοχη

Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας ή σε μια φίλη σας
Κάντε ένα δώρο στην κοπέλα σας ή την γυναίκα σας
Πάρτε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει στις 30 Μαϊου και κερδίστε 10 καλοκαιρινά βραχιόλια που έχουν ξετρελάνει όλες τις γυναίκες. Βραχιόλια απο καουτσούκ σε διάφορα χρώματα με χάντρες και άλλα μεταλικά στοιχεία.

Ο νικητής θα λάβει μύνημα απο εμάς οτι κέρδισε και θα του στείλουμε τα βραχιόλια στην διεύθυνση που θα μας υποδείξει με δικά μας έξοδα

Η συμμετοχή σας κατωχυρώνεται στέλνοντας ένα απλό e-mail αναφέροντας το όνομά σας και πείτε μας "Για τον διαγωνισμό"

Στείλτε στο mysterythings@yahoo.gr
Τα βραχιόλια ειναι μια προσφορά από την Ξανθίππη's Handmade όπου μπορείτε να μπείτε και να δείτε πεισσότερα προϊόντα

0 Η απόπειρα ανατίναξης της βουλής το 1907


Ο Ανδρέας Παπαμικρόπουλος και η άγνωστη ιστορία της απόπειρας ανατινάξεως της ελληνικής Βουλής το 1907

Η Αθήνα του 1907

14 χρόνια μετά την καθολική πτώχευση του 1893, 10 χρόνια μετά την οδυνηρή ήττα στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 και 9 χρόνια μετά την επιβολή διεθνούς οικονομικού ελέγχου από τους εβραϊκής καταγωγής Γαλλοβρετανούς τραπεζίτες του 1898, η Ελλάδα των 2.631.952 κατοίκων διέθετε ζωτικό χώρο εκτάσεως 63.211 km². Οι υπήκοοι του βασιλείου, που  με σκληρή εργασία είχαν καταφέρει να έχουν πλεονασματικό προϋπολογισμό (παρά τις τεκμηριωμένες προβλέψεις του τότε ΔΝΤ για το αντίθετο), ουσιαστικά εξανάγκασαν τον πρόξενο των ΗΠΑ Horton να πει γι΄αυτούς σε επίσημη ομιλία του ότι : "Η φυλή (clan) είναι μικρή, αλλά τα επιτεύγματά της πολύ μεγάλα και οι Έλληνες είναι μετρημένοι, εργατικοί και οικονόμοι". Όλοι οι αυτόχθονες θρηνούσαν την απώλεια του Τέλου (Σταματέλου) Άγρα, ενώ η Πηνελόπη Δέλτα συνέγραφε το γνωστό μυθιστόρημά της "Στα μυστικά του Βάλτου" και οι ελάχιστοι τουρίστες της εποχής απολάμβαναν "το έκπαγλον θέαμα του δύοντος αττικού ηλίου, όστις πληροί δι’ ασυλλήπτων αποχρώσεων φωτός τον ορίζοντα", όπως έγραφε τότε ο πολύς Θεόδωρος Βελλιανίτης.

0 Η γιορτή των χρωμάτων στην Ινδία

Holi ή γιορτή των χρωμάτων είναι μια εαρινή θρησκευτική γιορτή των Ινδουιστών. Λαμβάνει χώρα κυρίως στην Ινδία, στο Μπαγκλαντές, στο Πακιστάν, στο Νεπάλ, καθώς και σε άλλες χώρες που οι κάτοικοι ασπάζονται τον Ινδουισμό. Η πρώτη γραπτή αναφορά της γιορτής βρέθηκε στο Σανσκριτικό θεατρικό κείμενο Ratnavali του 7ου αιώνα. Θεωρείται ότι είναι από τις αρχαιότερες Ινδουιστικές τελετουργίες, που εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι και σήμερα.
 
Γιορτάζεται σε πολλές περιοχές της Ινδίας με παραλλαγές και με πληθώρα μύθων να την ακολουθούν. Η έναρξη της γιορτής πραγματοποιείται την τελευταία πανσέληνο του μήνα Phalguna, που συνήθως πέφτει στο τέλος του Φεβρουαρίου ή τον Μάρτιο.
Την κυρίως μέρα της γιορτής οι άνθρωποι πετούν ο ένας στον άλλο χρωματιστές σκόνες και αρώματα. Ανάβουν φωτιές, έθιμο γνωστό ως Holika, το οποίο έχει σχέση με τον μύθο του Prahlad, λάτρη του θεού Βισνού, ο οποίος αφού σύρθηκε, από τον ίδιο του τον πατέρα,  στην φωτιά μαζί με την αδελφή του Holika, κατάφερε να διασωθεί χάρη στην μεγάλη του πίστη, σε αντίθεση με την Holika η οποία κάηκε. 

0 Η κούπα της ισορροπίας και του μέτρου

Η «κούπα του Πυθαγόρα» ή «δίκαιη κούπα» ή «κούπα της ελευθερίας». Πολλά ονόματα, ένας μύθος, ένα μυστήριο. Η κούπα του Πυθαγόρα είναι ίσως το πιο γνωστό «κεραμικό» της Σάμου, ένα πήλινο ποτήρι που αδειάζει κατά έναν «μαγικό» τρόπο όταν εκείνος που το κρατάει αποδειχτεί... πλεονέκτης και θέλει να πιει περισσότερο απ' όσο πρέπει.

Κατά την παράδοση την κούπα την έφτιαξε ο ίδιος ο Πυθαγόρας και μ' αυτήν μοίραζε κρασί στους μαθητές του. Αν κάποιος λοιπόν υπερέβαινε το μέτρο και ήθελε να το... τσούξει λίγο παραπάνω, η κούπα άδειαζε! Πίσω, ωστόσο, από τον μύθο υπάρχει και η πραγματικότητα και βέβαια και οι ερμηνείες της φυσικής που λύνουν το μυστήριο.

Στην κούπα υπάρχει χαραγμένο ένα όριο, μια γραμμή· αν το υγρό που περιέχει η κούπα, είτε αυτό είναι κρασί είτε νερό, δεν υπερβεί τη γραμμή αυτή, το σκεύος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κανονικό ποτήρι. Ομως, στο εσωτερικό της κούπας υπάρχει και ένας κούφιος κύλινδρος, μέσα στον οποίο υπάρχει ένας αυλός που καταλήγει στη βάση της κούπας. Το υγρό περνάει μέσα από δυο οπές του πυθμένα μέσα στον αυλό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...