ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

0 Θαύματα Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Οι πόρτες των ναών άνοιγαν αυτόματα μετά την ολοκλήρωση της θυσίας. Ρομπότ-υπηρέτριες σέρβιραν κρασί στους καλεσμένους και ο κινηματογράφος του Φίλωνα «έπαιζε» περιπετειώδεις μύθους.

Η πλοκή ξεδιπλωνόταν με φωτορεαλισμούς, φωτιές να ανάβουν, ήχους κεραυνών να σκίζουν τον αέρα, πολύχρωμες φιγούρες να κινούνται ρυθμικά. Είναι σκηνές βγαλμένες από τους αυτοματισμούς του 20ού αιώνα που διαδραματίζονταν, όμως -όσο απίστευτο και αν φαντάζει- περισσότερα από 2.000 χρόνια πριν.

Μικρά δείγματα της τεχνολογίας των αρχαίων Ελλήνων, στον θαυμαστό κόσμο της οποίας ξεναγεί το κοινό μια ενδιαφέρουσα έκθεση: πενήντα εκθέματα, αντίγραφα αρχαιοελληνικών τεχνολογικών επιτευγμάτων, παρουσιάστηκαν στο Κουρσούμ Τζαμί των Τρικάλων, ένα ισλαμικό τέμενος το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο. Εμπνευστής τους ο μηχανολόγος μηχανικός και εκπαιδευτικός κ. Κώστας Κοτσανάς, ο οποίος έχει αφιερώσει τη μισή του ζωή στη μελέτη και την κατασκευή εκατοντάδων αντιγράφων.

0 Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτές κλείνουν δρόμους λόγω των μεταλλείων χρυσού

Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτές κλείνουν δρόμους λόγω των μεταλλείων χρυσούΚάτοικοι της Χαλκιδικής συνέχισαν υπό βροχή τις κινητοποιήσεις τους

 
Σε κλείσιμο του δρόμου Θεσσαλονίκης - Ουρανούπολης, στο ύψος της Ιερισσού, προχώρησαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, συνεχίζοντας υπό βροχή τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.      

Από τα ξημερώματα, μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού έκλεισαν τον δρόμο της Ιερισσού, εμποδίζοντας την κίνηση των οχημάτων και «κόβοντας» τη συγκοινωνία προς τη Θεσσαλονίκη και το 'Αγιο 'Ορος.

«Για άλλη μία φορά είμαστε στους δρόμους και στέλνουμε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τον τόπο μας από τους χρυσοθήρες και από τα συμφέροντα λίγων ισχυρών που λεηλατούν τη γη και τις ζωές μας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής.      

0 Όταν οι μετεωρίτες χτύπησαν την Ελλάδα και έφτιαξαν λίμνες!

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι δίδυμες λίμνες κοντά στον Αλμυρό -που μέχρι πρότινος πιστευόταν ότι προήλθαν από ηφαιστειακή έκρηξη- αποτελούν τελικά τα ίχνη που άφησε ένας μετεωρίτης προσκρούοντας στην Ελληνική γη πριν από περίπου 10.000 χρόνια!

Στο εντυπωσιακό εύρημα ότι η Ελληνική γη φιλοξενεί εμφανή ίχνη από μετεωρίτη που προσέκρουσε στο έδαφός της πριν από περίπου 10.000 χρόνια οδηγήθηκαν οι επιστήμονες. Πρόκειται για δίδυμους κρατήρες, δύο λίμνες της Θεσσαλίας, οι οποίες μέχρι πρότινος θεωρούνταν ότι προέκυψαν από ηφαιστειακή έκρηξη. Το λιωμένο ζιρκόνιο που βρέθηκε στην περιοχή ήταν το κλειδί για την αποκάλυψη, αφού το εν λόγω μέταλλο τήκεται σε θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες από αυτές που αναπτύσσονται στο ηφαιστειακό μάγμα.

Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα εντοπίζονται κρατήρες που σχηματίστηκαν από την πρόσπτωση μετεωριτών, ενώ όπως υπολογίζεται, οι συγκεκριμένοι είχαν μέγεθος μέχρι και 30 μέτρα… Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, πρόκειται για μια σπουδαία ανακάλυψη, δεδομένου ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη οι αντίστοιχες θέσεις δεν φτάνουν τις 40 σε αριθμό.

0 Έμφαση στην αξιοποίηση του ιαματικού τουρισμού

Ενεργοποίηση της Επιτροπής Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων

Έμφαση στην τουριστική αξιοποίηση του ιαματικού τουρισμού και του θερμαλισμού στην Ελλάδα, αλλά και στην ανάδειξη του ιαματικού πλούτου, δίδει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς ενεργοποίησε πρόσφατα την Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων, η οποία εδώ και χρόνια παρέμενε αδρανής.

Ήδη, η Επιτροπή αναγνώρισε πέντε (5) ιαματικές πηγές: Λουτράκι- Πόζαρ (Αριδαία), Σουρωτή (Θεσσαλονίκη), Κάνιστρα (Κασσάνδρα, Χαλκιδική), Καλλιθέα (Ρόδος), Λουτράκι- Περαχώρα (Κόρινθος).

Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχει συνεχής ροή αναγνώρισης πηγών, με άξονα την αναβάθμιση των ιαματικών φυσικών πόρων ως προστιθέμενη αξία στη συνολική ανάπτυξη του εθνικού τουριστικού προϊόντος.

2 Τα μαλακόστρακα νιώθουν πόνο

Πειράματα με καβούρια έδειξαν πως αντιδρούσαν σε ηλεκτρικές εκκενώσεις

Όσοι ρίχνουν ένα καβούρι ή ένα αστακό ζωντανό στη φωτιά, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, καθώς μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα παρέχει νέες ενδείξεις ότι τα μαλακόστρακα (καβούρια, γαρίδες, αστακοί, καραβίδες) νιώθουν πόνο.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό πειραματικής βιολογίας «Journal of Experimental Biology», σύμφωνα με το BBC, έκαναν πειράματα με καβούρια, τα οποία υπέβαλαν σε μικρά ηλεκτρικά σοκ. Τα καβούρια αντιδρούσαν στις ηλεκτρικές εκκενώσεις και, επιπλέον, στη συνέχεια προσπαθούσαν να τις αποφύγουν.

Τα ζώα μάθαιναν από το δυσάρεστο ηλεκτρικό ερέθισμα και μετά έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το αποφύγουν, αναζητώντας καταφύγιο σε απόμερα μέρη.

0 Τα αρχαιολογικά ευρήματα του μετρό Θεσσαλονίκης «μετακομίζουν»


Τα αρχαιολογικά ευρήματα του μετρό Θεσσαλονίκης «μετακομίζουν»Η επανεγκατάστασή τους θα γίνει στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά
Μνημειώδες πρόπυλο οικίας δίπλα από τον μαρμαρόστρωτο δρόμο που διακρίνεται στο βάθος




Τμήμα του  μαρμαρόστρωτου βυζαντινού δρόμου της Θεσσαλονίκης
Δύο  πλακόστρωτοι βυζαντινοί  δρόμοι -ο  ένας  από τους  οποίους μήκους 75  μέτρων-  πρόκειται  να μεταφερθούν  από τη  θέση  τους  στα «βάθη» της  Θεσσαλονίκης  όπου  εντοπίσθηκαν,  σε  άλλο  σημείο  της  πόλης για  τις  ανάγκες του  μετρό.  Πρόκειται για  άκρως  εντυπωσιακά  μνημεία,  τον λιθόστρωτο Cardo  και  τον  κατασκευασμένο  εξ  ολοκλήρου   από  μαρμάρινες  πλάκες Decumanus,  οδούς  οι  οποίοι  μάλιστα  διασταυρώνεται  και  επιπλέον  διατηρούν  ορατά όχι  μόνον τα  επισκευαστικά  έργα  που  γίνονταν  σ΄ αυτούς  κατά  εποχές  με  υλικό από λατομείο του Χορτιάτη, αλλά  και τα  ίχνη των αμαξοτροχιών  που  κυλούσαν  επάνω  τους.  Μαζί  τους όμως και  όλα  όσα  συνόδευαν  τους  κεντρικούς  δρόμους  της  Θεσσαλονίκης  κατά τα  τέλη του 6ου με αρχές του 7ου π.Χ.  αιώνα:

1 50 ερωτήσεις που θα σε πείσουν για την μελλοντική παγκόσμια κατάρρευση!!..



Μάλλον όχι γιατί ότι και να σου δείχνω δεν βλέπω να προετοιμάζεσαι!! Ακόμα ειρωνεύεσαι για το θέμα αποθήκευσης και προετοιμασίας !
Δεν με πιστεύεις ότι έρχεται παγκόσμιο γονάτισμα της ανθρωπότητας μέσω μιας ξαφνικής κρίσης στην Αμερική ?Ο εμφύλιος της Αμερικής? Τότε γιατί:

1) Γιατί οι πωλήσεις σε ασήμι και ιδιαίτερα σε ασημένια νομίσματα έχουν σπάσει ρεκόρ κάθε εποχής? Τον πρώτο μήνα του 2013 το νομισματοκοπείο της Αμερικής πούλησε περισσότερα νομίσματα ασημιού από ότι ολόκληρο το 2007 !!

2) Γιατί η Γερμανία ανάγγειλε ότι θα μεταφέρει τον χρυσό της από την Νέα Υόρκη και το Παρίσι πίσω στην χώρα της? Τι έγινε χάθηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ παγκόσμιων τραπεζών?

3) Γιατί η Κίνα έχει τρελαθεί να συσσωρεύει χρυσό ? Όπως βέβαια και Η Ρωσία!!

4) Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι σε στυλ Σορρος και Τζον Παλσον ξεσκίζονται στην αποταμίευση χρυσού?

0 Μεταρρύθμιση Ομπάμα: Εγκρίθηκε η εισαγωγή RFID τσιπ

Η εισαγωγή του τσιπ του σώματος για λόγους υγείας δεν είναι πλέον ένας μύθος. Το 2012 εχει «επικυρωθεί (από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ - σημείωμα του μεταφραστή) το νομοσχέδιο HR 3962 που ονομάζεται Obamacare, το οποίο ανοίγει την εισαγωγή του μικροτσίπ RFID για τον σκοπό της «υγείας».

Ένα κεφάλαιο στη σελίδα 1501 περιγράφει τις ιδιαιτερότητες των συσκευών.

Απευθείας σύνδεση με το νομοσχέδιο HR 3962 σε μορφή pdf

Το σύστημα του δικαίου έχει αφήσει «ανοιχτό», ότι ο Γενικός Γραμματέας μπορεί να αποφασίσει να προσθέσει κι άλλες πληροφορίες στο εσωτερικό του τσιπ που δεν είναι απαραίτητα για την υγεία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...