ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

0 Πώς η κατάθλιψη συρρικνώνει τον εγκέφαλο

Το πώς η κατάθλιψη συρρικνώνει τον εγκέφαλο ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Γέιλ. Στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου είναι μικρότερες και με πιο αραιή «δικτύωση» σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περιοχές του εγκεφάλου υγιών ατόμων. Τώρα οι αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν, όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Νature Medicine», τη γενετική βάση πίσω από αυτή τη συρρίκνωση...
Ο γενετικός «διακόπτης»
Σύμφωνα με τα ευρήματά τους το «κλειδί» της όλης διαδικασίας φαίνεται να είναι ένας και μόνο γενετικός «διακόπτης» ο οποίος ρυθμίζει τη λειτουργία μιας σειράς γονιδίων υπεύθυνων για τις συνάψεις που είναι ζωτικής σημασίας για την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων του εγκεφάλου. Στα άτομα με κατάθλιψη αυτός ο «διακόπτης» υπερλειτουργεί, όπως δείχνει η νέα μελέτη.

0 Ολυμπιονίκες είναι οι νέοι επιστήμονες της Ελλάδας

Στη 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής η ελληνική αποστολή κατέκτησε τρία μετάλλια.
Μπορεί η Ελλάδα προ ημερών να αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης στην ανεργία των νέων, ηλικίας 15 έως 24 ετών, με 52,8% -μια θλιβερή πρωτιά, βεβαίως, που βαραίνει τους ηλικιωμένους αυτής της χώρας-, αλλά οι νέοι μας επιστήμες διακρίνονται παγκοσμίως.
Η ελληνική αποστολή απέσπασε ένα ασημένιο και δυο χάλκινα μετάλλια στην 6η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς απέσπασε ακόμη 13 μετάλλια σε διεθνείς μαθητικούς διαγωνισμούς.

0 Κραυγή αγωνίας από την Νότια Ρόδο και το ιατρείο της περιοχής.

Τελικά αυτό το σύστημα υγείας μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και στη πιο απλή περίπτωση;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ… 

Πριν λίγο καιρό ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τη πρόσληψη 176 ατόμων μέσω της ΓΕΣΕΕ, τα οποία άτομα προσήλθαν στο Δήμο και κατανεμήθηκαν στις θέσεις ευθύνης τους σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψαν.
Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι για τη Νότια Ρόδο θα ερχόταν μία κοπέλα διασώστρια η οποία μαζί με τον οδηγό του ασθενοφόρου του Π.Π.Ι Γενναδίου (υπάλληλος του Δήμου) θα αναλάμβαναν βάρδιες και μαζί με το ΕΚΑΒ θα εξυπηρετούσαν τη περιοχή μας στις διακομιδές.
Όλοι ανακουφιστήκαμε στο άκουσμα ότι και πάλι το ασθενοφόρο θα ξαναλειτουργούσε, αν σκεφθεί κανείς ότι τη θερινή σεζόν υπάρχει αύξηση περιστατικών και στη περιοχή υπήρχε μόνο ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Ποιος να φανταζόταν όμως οι κρατικοί μηχανισμοί θα έλαμπαν και πάλι δια της ανευθυνότητας και επιπολαιότητας τους; Και μάλιστα στο πιο ευαίσθητο και σημαντικότερο τομέα…της ΥΓΕΙΑΣ;

0 Μια επικίνδυνη λίμνη στην Αγγλία

Μια επικίνδυνη λίμνη στην Αγγλία (1)

Η συγκεκριμένη λίμνη στο Buxton της Αγγλίας, μοιάζει με μια συνηθισμένη λίμνη, αλλά δεν είναι. Το νερό που υπάρχει σε αυτή μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο δέρμα και τα μάτια, αν και όπως θα δείτε ορισμένοι άνθρωποι δεν πτοούνται καθόλου από τις προειδοποιήσεις…

0 Τι γίνεται όταν ένας εργαζόμενος της Google πεθάνει;


perierga.gr - Τι γίνεται όταν ένας εργαζόμενος της Google πεθάνει;Κατά καιρούς έχετε δει ή έχετε ακούσει για τις εξαιρετικές συνθήκες εργασίας στη Google, αλλά για πρώτη φορά το Forbes αναλύει την κάλυψη που παρέχει ο κολοσσός στους εργαζομένους του και στις οικογένειες τους σε περίπτωση που αυτοί αποδημήσουν εις Κύριον.

Συγκεκριμένα, εάν ένας εργαζόμενος της Google αποβιώσει όσο εργάζεται στην εταιρία, οι κληρονόμοι του θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 50% του ετήσιου μισθού του για τα επόμενα 10 χρόνια! Για παράδειγμα, εάν ο ετήσιος μισθός είναι $50.000, η οικογένεια θα λάβει $250.000 αποζημίωση ($25.000 κάθε χρόνο) μέσα στην επόμενη δεκαετία. Επιπλέον, σε περίπτωση που ο εργαζόμενος είναι ομοφυλόφιλος, η αποζημίωση εξακολουθεί να ισχύει για τον/την σύντροφο του.

Βέβαια, η Google φροντίζει σημαντικά για την υγεία των καλοπληρωμένων υπαλλήλων της, καθώς διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη και εξειδικευμένη ιατρική ομάδα και υποδομή για συνεχείς ιατρικούς ελέγχους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρίας, Lazlo Bock,

0 Αυτό που βλέπουμε μήπως είναι τελικά αυτό που σκεπτόμαστε;

%25CE%2591%25CF%2585%25CF%2584%25CF%258C+%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585+%25CE%25B2%25CE%25BB%25CE%25AD%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BC%25CE%25B5+%25CE%25BC%25CE%25AE%25CF%2580%25CF%2589%25CF%2582+%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BD%25CE%25B1%25CE%25B9+%25CF%2584%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25AC+%25CE%25B1%25CF%2585%25CF%2584%25CF%258C+%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585+%25CF%2583%25CE%25BA%25CE%25B5%25CF%2580%25CF%2584%25CF%258C%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B5
Κοιτάζοντας γύρω μας, έχουμε πάντα τη βεβαιότητα ότι αυτό που βλέπουμε είναι μια πιστή αποτύπωση του πραγματικού κόσμου που μας περιβάλλει. Ο γνωστός νευροφυσιολόγος Vernon Mountcastle λέγει ότι «στην πραγματικότητα είμαστε φυλακισμένοι μέσα σε έναν εγκέφαλο και η μόνη μας επικοινωνία με τον έξω κόσμο γίνεται με διαύλους επικοινωνίας, τις αισθήσεις, που μεταφέρουν ένα πολύ μικρό κομμάτι πληροφοριών για το τι συμβαίνει εκεί έξω». Σ’ αυτή τη φιλτραρισμένη αναπαράσταση του κόσμου θα πρέπει να προσθέσουμε και τη διαστρέβλωση, μεγέθυνση ή σμίκρυνση του ποσού πληροφοριών που γίνεται σε όλα τα επίπεδα επεξεργασίας καθώς οι πληροφορίες αυτές οδεύουν μέσα στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό που βλέπουμε δεν είναι τελικά παρά το αποτέλεσμα πολλαπλής σύνθετης και επιλεκτικής επεξεργασίας του σήματος που διεγείρει την όραση, δηλαδή της φωτεινής ακτινοβολίας που έρχεται από τον κόσμο που
βρίσκεται έξω από εμάς.

0 Νεες ταυτότητες - ηλεκτρονικό φακέλωμα : «Και τί με νοιάζει εμένα;Ας με παρακολουθεί όποιος θέλει, εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα!»

Σχετικά με τη νέα "έξυπνη" ταυτότητα που το κατοχικό καθεστώς της κυβερνητικής κοινοπραξίας Σαμαρά- Βενιζέλου - Κουβέλη, θα αρχίσει να μοιράζει σε λίγες εβδομάδες ,σπαταλώντας -όπως έγραψε πρόσφτα στην "καθημερινή" ο τέως τεχνικός σύμβουλος του ΓΑΠ κ. Δρυμιώτης-, πάνω απο 300 εκατομμύρια ευρώ! 
 
300 εκατομμύρια ευρώ για να κλείσουν την ηλεκτρονική περίφραξη της δουλοπαροικίας με το όνομα Ελλάς εντός της οποίας θα κινούνται ελεγχόμενοι και ψηφιακά ταυτοτοποιημένοι οι πάντες.
 
300 εκατομμύρια για να μπορούν οι επικυρίαρχοι και οι συνεργάτες τους να γνωρίζουν τα πάντα για τον καθε ένα και μέσω αυτής της γνώσης να φορολογούν, να διώκουν,να περιορίζουν , να περιθωριοποιούν και στο τέλος να εξοντώνουν όποιον θεωρούν ως "ανυπάκουο" ή "εχθρό του συστήματος".
 
Τι σημαίνει όμως για αυτούς "ανυπάκουος" ή "εχθρός του συστήματος":
Μία πρόγευση περί του πως αντιλαμβάνεται η νεώτερη Νέα Τάξη Πραγμάτων τους εχθρούς της, έχουμε πάρει ήδη απο την περιβόητη συνθήκη Σένγκεν , εκείνη δηλαδή που εκτός απο τα σύνορα κατάργησε καιτο τεκμήριο της αθωότητας,μιας και όλοι απο τότε θεωρούμαστε ύποπτοι μεχρις αποδείξεως του αντιθέτου,απο την δράση της CIA με τις απαγωγές , συλληψεις και εγκλεισμό αθώων πολιτών σε μυστικά και φανερά στρατόπεδα ανακρισης υπόπτων αλλά και απο τους δεκάδες νόμους και διατάξεις που όχι μόνο περιορίζουν την ιδιωτικότητα και ελευθερία των πολιτών αλλά και που νομιμοποιούν την κρατική αυθαιρεσία και παραβίαση κάθε αναγνωρισμένου ανθρωπίνου δικαιώματος.

0 Εντυπωσιακά καβούρια από όλο τον κόσμο!


Perierga.gr - Εντυπωσιακά καβούρια που δε θα δείτε ποτέ απο κοντάΜικρά χαριτωμένα αρθρόποδα που ξετρυπώνουν ανάμεσα στα βράχια της παραλίας η τρέχουν με το πλάι στην καυτή άμμο τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνουμε σχεδόν να τα δούμε. Ορισμένα καβούρια όμως δεν είναι και τόσο μικρά και δεν μπορούν να κρυφτούν πάντα τόσο εύκολα. Ο έμπειρος φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τα πιο εντυπωσιακά και σπάνια είδη καβουριών και εμείς τα «ξετρυπώσαμε» και σας τα παρουσιάζουμε.

1.Κάβουρι Αρλεκίνος (Gecarcinus quatradus)
Το κινούμενο πολύποδο «τσίρκο» δικαιολογεί απόλυτα την ονομασία του, αφού τα παρδαλά χρώματά του το κάνουν ιδιαίτερα ευδιάκριτο και ξεχωριστό. Συναντάται συνήθως στις αμμουδιές των ακτών του Μεξικού, της Κεντρικής Αμερικής και σπανιότερα του Περού. Συχνά κυκλοφορούν στα τροπικά δάση των περιοχών αυτών ενω βγαίνουν κυρίως τη νύχτα για να τραφούν, αλλά πάντα πρέπει να επιστρέψουν στη θάλασσα για να εκκολάψουν τα αυγά τους

0 Συνολικά η Δεή διαθέτει 3.347.000.000.000 κιλά μόνο σε λιγνίτη! Και όμως πωλείται!.

Επειδή ζούμε σε μία εποχή που οι αριθμοί είναι πάνω από όλα, κατευθύνουν τις ζωές μας και προφανώς κατευθύνουν και κυβερνήσεις, καλό είναι να κοιτάξουμε με προσοχή την επιστολή που ακολουθεί, και την οποία απέστειλε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και....προς όλους τους βουλευτές ο κ. Ευριπίδης Μπίλλης, τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ...
 
Τα στοιχεία που παραθέτει φυσιολογικά θα έριχναν άμεσα την οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν θέλει να τα δει και προσπαθεί να πουλήσει την ΔΕΗ. 

Εμείς, να σημειώσουμε πως η ΔΕΗ στο σύνολό της είναι περιουσία του Ελληνικού λαού και κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει στην πώλησή της χωρίς να ρωτηθεί ο φυσικός ιδιοκτήτης (δηλαδή ο λαός) μέσω δημοψηφίσματος.

Κάποιοι, αν επιμείνουν στο ξεπούλημα - χάρισμα του πλούτου της χώρας, πολύ...σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με την φυλακή. Και μην θυμώνετε κύριε Σαμαρά. 

0 Η ΕΠΟΧΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ

Ηταν,κάπου 450.000 χρόνια πριν,σύμφωνα με τα σουμεριακά κείμενα,όταν ηρθαν στη γη αστρόναύτες απο τον πλανητη Μαρδουκ.Ηρθαν έδω αναζητώντας χρυσάφι όχι για κοσμήματα αλλα για καποιο σοβαρο λόγο που έχει να κάνει με την επιβίωση του πλανητη τους!!Η πρώτη ομάδα ηταν 50 αστροναύτες,που ονομάζονταν Ανουννακι ""δηλαδη εκείνοι οι ουράνιοι που είναι στην γη'''.
Προσθαλασσώθηκαν στην Αραβική θάλασσα και προχώρησαν προς στο έσωτερικο του περσικού κόλπου φτιάχνοντας εκεί την πρώτη βάση στη γη που ονόμασαν  Ε.ΡΙ.ΝΤΟΥ ''δηλαδη πατρίδα κτίσμενη μακριά.'''Το σχέδιο οπως φαίνεται,ηταν η συλλογή χρύσου απο το θαλάσσιο νερό,όμως απέτυχε.Η μόνη εναλλακτική λύση ήταν πιο δύσκολη επρεπε να  βρεθουν στην νοτιοανατολική αφρική για να εξορυξουν τα κοιτάσματα χρυσου και να τα μεταφέρουν με πλοία στη μεσοποταμία για να τηχθούν και να ραφιναριστούν!!Τα πλινθώματα καθαρού χρυσού θα στέλνονταν  με διαστημηκα λεωφορεία σε αλλα σκάφη που ήταν σε τρόχια γυρω απο την γη.Εκει θα περίμεναν το μητρικό σκαφος για να μεταφέρουν το πολύτιμο μέταλλο στον πλάνητη τους! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...