ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

0 Η υπερτεχνολογία ενός πανάρχαιου πολιτισμού !

Ενα πέπλο μυστηρίου σκεπάζει μέχρι σήμερα τα βάθη της ιστορίας, προκαλώντας την φαντασία, την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον.

Αρχαίοι μύθοι, πανάρχαιες βραχογραφίες, περίεργες αναφορές των ιστορικών και των χρονογράφων εκείνων των εποχών, αλλά και οι σύγχρονες επιστημονικές αποδείξεις που έρχονται να προσδώσουν ένα άλλο νόημα, ή και να επιβεβαιώσουν μερικές φορές τις αρχαίες δοξασίες, δημιουργούν ένα πολύμορφο σύνολο που μεταφέρει αχνά από τα βάθη των αιώνων τον δυνατό παλμό ενός πανάρχαιου πολιτισμού, ο οποίος στην μεγαλύτερη του έκταση παραμένει ακόμα και σήμερα ανεξερεύνητος και άγνωστος.

Ίσως δεν θα ήταν ουτοπικό να προσπαθήσουμε να βρούμε πίσω από την αλληγορία των μύθων, την άκρη του νήματος που οδηγεί σε μία άγνω στη αλήθεια. Αλλωστε η ίδια αυτή "ουτοπία" οδήγησε τον Σλίμαν στην ανακάλυψη των Μυκηνών και της Τροίας, τον Έβανς στην ανακάλυψη των ανακτόρων της Κνωσού κ.λ.π.

0 Τα τρομακτικά «ψάρια της αβύσσου» !!!


Ο βυθός της θάλασσας κρύβει σίγουρα πολλές ομορφιές για τους λάτρεις της περιπέτειας (και όχι μόνο!) αλλά και πολλά τρομακτικά πλάσματα, τα περισσότερα από τα οποία λίγοι από εμάς γνωρίζουμε.

0 TΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

TΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑ.
ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ,
ΑΠΛΩΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ. 
ΑΥΤΗ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.
ΤΟ 93% ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ... ΕΣΕΙΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟ 7% ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ.

0 Υδριάδα: 100% Eλληνική εφεύρεση, Λύση στη Λειψυδρία των νησιών!!!

Μια εξαιρετική, εξολοκλήρου Ελληνική ιδέα....που, όπως συνηθίζεται, δεν έχει την κατάλληλη προβολή.
Και εντελώς τυχαία η πατέντα θα πουληθεί σε κάποια ξένη χώρα διότι το κράτος δεν την χορηγεί

Το πρόβλημα το ξέρουμε όλοι. Τα νησιά μας πάσχουν από έλλειψη -προφανώς πόσιμου- νερού.

Η υπερκατανάλωση από τον ανεξέλεγκτο τουρισμό, η χρήση πόσιμου νερού για το γέμισμα των πισινών και η κακή διαχείριση των υδάτινων πόρων εν γένει έχουν φέρει αρκετούς νησιώτες.
στα πρόθυρα της λειψυδρίας. Είναι γνωστό ότι αρκετά από τα νησιά μας αγοράζουν νερό από ιδιώτες το οποίο μεταφέρουν με βαπόρια για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Το θέμα είναι υπάρχει λύση; Φυσικά και υπάρχει αν και μέχρι να εφαρμοστεί, έστω και σε ένα μόνο νησί, έπρεπε να περάσει από το σκόπελο της γραφειοκρατίας...

0 Tα ευεργετικά οφέλη της τσουκνίδας

Tα ευεργετικά οφέλη της τσουκνίδας Η τσουκνίδα ανήκει στο γένος των αγγειόσπερμων φυτών Κνίδη και στην οικογένεια των Κνιδοειδών. Ουσιαστικά, οι τσουκνίδες είναι ζιζάνια, όμως, σε μερικές περιοχές κάποια είδη έχουν μεγάλη οικονομική σημασία. Για παράδειγμα, από ένα είδος τσουκνίδας στην Ασία λαμβάνονται κλωστικές ίνες από τον βλαστό για την παραγωγή υφασμάτων ενώ αποξηραμένες τσουκνίδες δίνονται σαν τροφή σε ζώα.

Η τσουκνίδα θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετική για τον οργανισμό, καθώς είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα. Περιέχει ασβέστιο, χαλκό, χλώριο, κάλιο, πυρίτιο, νάτριο και σίδερο.

 Συγκεκριμένα, το αφέψημα του είδους Urtica urens Κνίδη η καυστηρά, που βρίσκεται και στην Ελλάδα είναι εξαιρετικό διουρητικό και κατά της πέτρας της χολής, ενώ ο χυμός των σπόρων του σταματά την αιμορραγία.Επιπλέον, σύμφωνα με ορισμένους βοτανολόγους, βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών εκζεμάτων, συμβάλλει στην μείωση του ουρικού οξέος και γενικώς συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

0 Η ''μικρή'' Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη!!!

Περνώντας πριν περίπου έναν χρόνο με το αυτοκίνητο στον παραλιακό δρόμο της ιστορικής χερσονήσου,η Duygu πρόλαβε να μου δείξει έναν ναό με το δάχτυλό της, λέγοντας: küçük Ayasofya.

Μου έκανε εντύπωση η ονομασία ''μικρή Αγία Σοφιά'' και είχα βάλει σκοπό από τότε να κάνω μια επίσκεψη κατά 'κει.Τελικά έπειτα από έναν περίπατο στο Σουλτάν Αχμέτ,περπάτησα πίσω από το Μπλε Τζαμί και πολύ σύντομα βρέθηκα στην μικρή αδερφή της Αγιά Σοφιάς.
 
Βασικά θα έπρεπε να πω η μεγάλη της αδερφή, διότι είναι μεγαλύτερης ηλικίας,μιας και η κατασκευή της ξεκίνησε το 527 μ.Χ. και ολοκληρώθηκε έπειτα απο 9 χρόνια. Κατασκευάστηκε επίσης από τους ίδιους αρχιτέκτονες,τον Ανθέμιο τον Τραλλιανό και τον Ισίδωρο τον Μιλήσιο. Στην ουσία αποτέλεσε μια πρόβα τζενεράλε για την μετ' έπειτα κατασκευή του αρχιτεκτονικού θαύματος της Αγίας Σοφίας.
 

0 Δυο φωτογραφίες......11.000.000 λέξεις !!!


Πρέπει να είστε ανώμαλοι  όσοι θα τους ψηφίσετε...!!!

0 Η S&B μολύνει τη Μήλο ανενόχλητη

Αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της αυθαιρεσίας του Οδυσσέα Κυριακόπουλου ήρθαν κάτοικοι και επισκέπτες της Μήλου, που αποφάσισαν να κάνουν μπάνιο στις παραλίες του νησιού.

Έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα του νησιού, καθώς τα ρυπογόνα απόβλητα της «S&B», εταιρείας ορυκτών του βιομηχάνου Οδυσσέα Κυριακόπουλου, έχουν μολύνει τις κατά τα άλλα πανέμορφες παραλίες, μετατρέποντάς τις σε απαγορευμένες ζώνες για τους λουόμενους.
Υπενθυμίζουμε ότι το newsbomb ήταν το μέσο που αποκάλυψε το οικολογικό έγκλημα του Οδυσσέα Κυριακόπουλου στη Μήλο, ενημερώνοντας το κοινό με μια μεγάλη επιτόπια δημοσιογραφική έρευνα.
Πρώτοι καταγράψαμε καρέ - καρέ τη διάχυση υπέρλεπτου περλίτη στη θάλασσα της Μήλου, εκεί που ο γνωστός βιομήχανος διατηρεί εργοστάσια, από τα οποία πλουτίζει καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον.


0 Το εξυπνότερο άλογο στον κόσμο!

perierga.gr - Το εξυπνότερο άλογο στον κόσμο!Η Karen Murdock αγόρασε τον Lucas πριν από 10 περίπου χρόνια, μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση ως άλογο κούρσας, ο οποίος, μάλιστα, είχε αρκετά προβλήματα υγείας, κυρίως με τα πόδια του. «Πάντα μου άρεσε η ιππασία και ήθελα να έχω ένα δικό μου άλογο», λέει η Karen και συμπληρώνει: «Από την αρχή φάνηκε η εξυπνάδα του, καθώς αντί να πηδάει τα εμπόδια περνούσε από δίπλα τους!».


Η νέα του ιδιοκτήτρια γρήγορα συνειδητοποίησε ότι το άλογο έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον να μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα και υπάκουε αμέσως στις εντολές της. Κάτι της έλεγε μέσα της ότι ο Lucas ήταν ξεχωριστός. «Με επιμονή, υπομονή και πολλή αγάπη τον διδαξα να κάνει διάφορα πράγματα χωρίς καμία δυσκολία. Να κάθεται στα πίσω πόδια, να πιάνει πράγματα και να μου τα δίνει, να σηκώνει τα μπροστινά του πόδια, να ξαπλώνει μαζί μου στο έδαφος… Κάποια στιγμή σκέφτηκα να προσπαθήσω κάτι ακόμη. Λίγο δύσκολο βέβαια, αλλά δεν είχα να χάσω κάτι… Χρησιμοποιώντας μια μέθοδο συνεχούς επανάληψης άρχισα να τον διδάσκω πώς να ξεχωρίζει σχήματα, γράμματα και αριθμούς!», συμπληρώνει.

0 Η επίδραση της τηλεόρασης στην νηπιακή ηλικία

Στο βίντεο θα δείτε τον Δημήτρη Χριστάκη, παιδίατρο, ο οποίος σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες στην Αμερική έκαναν συγκεκριμένα πειράματα για να ανακαλύψουν την επίδραση της τηλεόρασης στην νηπιακή ηλικία. 

Τα συμπεράσματα είναι συγκλονιστικά. Δείτε το βίντεο και μην ξεχάσετε να το δείξετε σε όλες τις μητέρες.
 

0 Τα χημικά στοιχεία γίνονται τέχνη!

perierga.gr - Τα χημικά στοιχεία γίνονται τέχνη!
Βασικά χημικά στοιχεία από τον Περιοδικό Πίνακα «ζωντανεύουν» μπροστά στα μάτια μας και παρουσιάζονται όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί! Υδρογόνο, νέον, λίθιο, ήλιο, βηρύλλιο, βόριο, άνθρακας, άζωτο και οξυγόνο «μεταμορφώνονται» σε απίθανες εικόνες και αποκτούν καλλιτεχνική υπόσταση.
Η καλλιτέχνις και προγραμματίστρια Randi Boice αφήνει ελεύθερη τη φαντασία της και με τη βοήθεια της τέχνης και της φωτογραφίας μάς παρουσιάζει τα δέκα πρώτα στοιχεία του Πίνακα σε σχέση με τη χρήση αλλά και τη χρησιμότητά τους.

0 Scripta manent: Τα γραπτά μένουν στους τοίχους!


perierga.gr - Scripta manent: Τα γραπτά μένουν στους τοίχους!Συχνή εικόνα στις πόλεις και στα αστικά κέντρα είναι οι φράσεις που γράφουν διάφοροι στους τοίχους με σκοπό να αστειευτούν ή να περάσουν κάποιο πολιτικό ή κοινωνικό μήνυμα στον κόσμο, ακόμη να δηλώσουν την οργή ή την αγανάκτησή τους και πολύ συχνά τον έρωτά τους για το… πρόσωπο! Από το περίφημο «Μαρία, σ’ αγαπάω» μέχρι το «Οι τοίχοι έχουν αφτιά και τα αφτιά μας τοίχους», τα συνθήματα που θα διαβάσετε στη συνέχεια δεν είναι απλώς «έπεα πτερόεντα» ούτε «verba volant» αλλά «scripta manent», αφού -ως γνωστόν- «τα γραπτά μένουν, ενώ τα λόγια πετούν»! Κι όχι μόνο πάνω στο τσιμέντο αλλά κυρίως μέσα στις καρδιές μας…

0 Η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο. Τώρα η σειρά της Τράπεζας της Αγγλίας


Οι οικονομικοί τρομοκράτες εκμεταλλεύονται το χάος που δημιουργήθηκε για να έχουν τον πλήρη έλεγχο

Του Paul Joseph Watson (Infowars.com) 

Εάν ο επικεφαλής της Καναδικής Κεντρικής Τράπεζας, Μαρκ Κάρνεϊ, όπως ακούγεται, προορίζεται να γίνει ο επόμενος διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, τότε οδηγούμαστε στη σχεδόν απόλυτη κυριαρχία της Ευρώπης από την Goldman Sachs – τους ίδιους οικονομικούς τρομοκράτες, οι οποίοι από την αρχή, βοήθησαν στην πρόκληση της οικονομικής κατάρρευσης.

0 John Titor: Ταξιδιώτης απο το μέλλον;;


Για αρκετούς έμπειρους χρήστες του Διαδικτύου, η ιστορία του John Titor δεν είναι κάτι καινούργιο, αν και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν συναντήσει αυτήν την περίεργη ιστορία ακόμα και τώρα που έχει καταλήξει αστικός μύθος. Έχοντας περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από την εξαφάνισή του, ο John Titor ενέπνευσε στη συγγραφή ενός βιβλίου, μιας θεατρικής παράστασης, ακόμα και κινηματογραφικού σεναρίου, όπως επίσης πολλές διαδικτυακές σελίδες που επιχειρούν να αποδείξουν ή να απορρίψουν τους ισχυρισμούς του, ότι ήταν ταξιδιώτης του χρόνου που μας επισκέφτηκε από το κοντινό μέλλον.

0 Ο Πάγκαλος φλερτάρει με το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας


Με την έντονη διάθεση χιούμορ που τον χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της απερχόμενης κυβέρνησης άφησε ανοιχτή την πόρτα σε ενδεχόμενη πρόταση του ονόματός του για τη διαδοχή του Κάρολου Παπούλια και δήλωσε υπέρμαχος του αιτήματος για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των χρηστών του διαδικτύου, στο ΠΑΣΟΚ Web tv δήλωσε αντίθετος στον τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων από το κράτος και υποστήριξε ότι τα ίδια τα μέλη του κόμματος και οι ψηφοφόροι, θα πρέπει να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που απαιτούνται για τις προεκλογικές περιόδους ενώ θα πρέπει να τεθεί όριο χρηματοδότησης από το κράτος και να απαγορευτεί η χρηματοδότηση των κομμάτων από επιχειρήσεις...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...