ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

0 22 Νοεμβρίου 1963 : Δολοφονείται ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι . (Βιντεο)

22 Νοεμβρίου 1963:
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι δολοφονείται στο Ντάλας του Τέξας. Ο αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον ορκίζεται 36ος πρόεδρος των ΗΠΑ, μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.
ΣΑΡΑΝΤΑ επτά  ακριβώς χρόνια πέρασαν από το 1963 όταν στις 22 Νοεμβρίου έπεφτε νεκρός ο νεαρότερος ως τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, 35ος κατά σειρά εκλογής, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, στη διάρκεια περιοδείας του στο Ντάλας του Τέξας για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ του Δημοκρατικού Κόμματος εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου
της επόμενης χρονιάς (1964). Ηταν Παρασκευή πρωί, ώρα 11.40 τοπική ώρα. Το προεδρικό αεροσκάφος...


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ
  Αir Force Οne τροχιοδρομούσε πάνω στον βρεγμένο διάδρομο του αεροδρομίου. Ενα τυχαίο γεγονός, ο ήλιος που είχε διαδεχθεί την ξαφνική βροχή, στάθηκε η αιτία για την οποία οι μυστικές υπηρεσίες δεν 


τοποθέτησαν το διάφανο αλεξίσφαιρο κάλυμμα της προεδρικής λιμουζίνας κατά τη διαδρομή της ενώπιον πλήθους που επευφημούσε στους δρόμους
του Ντάλας. Λιγότερο από μία ώρα μετά, στις 12.30, ο Κένεντι έγερνε νεκρός στην αγκαλιά της γυναίκας του και στις 17.58 της ίδιας ημέρας επέστρεφε μέσα σε φέρετρο στην αεροπορική βάση Αndrews για να πάρει τον δρόμο για το Ναυτικό Νοσοκομείο της Βethesda, στο Μaryland, όπου έγινε η νεκροψία. Καίτοι η υπόθεση έκλεισε οριστικά κάμποσες δεκαετίες πριν, η ταυτότητα του δολοφόνου (που όλα δείχνουν πως δεν ήταν ένας) αμφισβητείται ακόμη…


1 Η ΝΑSA Βάφτισε Μέρος Του Πλανήτη Άρη… ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ!

Η ΝΑSA ονόμασε βραχώδη κοιλάδα στην περιοχή του πλανήτη Άρη «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ». «Νονός» των Καλαβρύτων του Άρη είναι ο καθηγητής αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, συνεργάτης της NASA και υπεύθυνος σχεδιασμού πρωτοποριακού εξοπλισμού για την εξερεύνηση του διαστήματος, Αθανάσιος Οικονόμου.

O Αθανάσιος Οικονόμου είναι μόνιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και συνεργάτης της NASA, απ' το 1960, καθώς και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency). Έχει σχεδιάσει δυο ρομπότ (το «Spirit» και το «Opportunity») που αποτελούν τον τεχνολογικό εξοπλισμό που αυτήν τη στιγμή...
χρησιμοποιείται για τη λήψη κι ανάλυση δειγμάτων απ' την επιφάνεια και το υπέδαφος του Άρη.

Τα ρομπότ αυτά ανακαλύπτουν άγνωστες περιοχές του πλανήτη, στις οποίες ο ελληνοαμερικάνος αστροφυσικός επιστήμονας αρέσκεται να δίνει ελληνικά ονόματα, όπως ο κρατήρας «Σαντορίνη», η πεδιάδα «Λασίθι», η κοιλάδα «Καλαβρύτων» κ.λπ.

Ο επόμενος στόχος για την ομάδα του είναι ο Κρόνος κι η μελέτη της ατμόσφαιράς του...
http://diattonsworld.blogspot.com/2010

2 Τέλος στα δωρεάν βιβλία από τα σχολεία;


Αυτό δείχνει η τακτική του υπουργείου Παιδείας

Το τέλος του σχολικού βιβλίου
που διανέμεται δωρεάν στους μαθητές και αποτελεί τον οδηγό του εκπαιδευτικού, διαβλέπουν στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο πίσω από την τακτική του υπουργείου Παιδείας το οποίο προωθεί την εκπόνηση νέων αναλυτικών προγραμμάτων χωρίς καμιά πρόβλεψη για τη συγγραφή αντίστοιχου διδακτικού υλικού...


Στο μεταξύ όλα δείχνουν ότι το Νέο Λύκειο οδηγείται σε.... μακρά αναβολή, καθώς μόλις προ πενθημέρου ανατέθηκε στην εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO «η διεξαγωγή έρευνας κοινής γνώμης επί ζητημάτων Λυκείου-Λυκειακής εκπαίδευσης, με χρονοδιάγραμμα 50 ημερών και αμοιβή 50.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο εξάμηνο που υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μία από τις σημαντικότερες και εμβληματικού χαρακτήρα παροχές του κοινωνικού κράτους, την οποία καθιέρωσε ο παππούς του σημερινού πρωθυπουργού στη δεκαετία του '60 όταν το ποσοστό αναλφαβητισμού στη χώρα ήταν θηριώδες και η ανέχεια εξωθούσε στη μετανάστευση το παραγωγικό της δυναμικό.

Το θέμα άνοιξε το καλοκαίρι ο σύλλογος υπαλλήλων του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων καταγγέλλοντας ότι με την πλήρη διοικητική και οικονομική διάλυση του ΟΕΔΒ μεθοδεύεται η κατάργηση της δωρεάν χορήγησης των διδακτικών βιβλίων.

Σημειώνεται ότι ο ΟΕΔΒ με δυναμικό 50 μόνιμων υπαλλήλων που του έχουν απομείνει μετά το κύμα συνταξιοδοτήσεων τη χρονιά που πέρασε, υλοποιεί το μεγαλύτερο εκδοτικό πρόγραμμα στη χώρα, παράγοντας ετησίως 1.200 τίτλους σε 45 εκατομμύρια αντίτυπα με εξαιρετικά χαμηλό κόστος (70 λεπτά ανά αντίτυπο), τα οποία διανέμει σε 1.600 προορισμούς στην Ελλάδα και 600 στο εξωτερικό.

http://paratiritis-news.blogspot.com/2010

0 Ο τοίχος με τις τσίχλες

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2010/11/gum_wall_2.jpgΒρίσκεται στο Σιάτλ των ΗΠΑ, δίπλα από τα ταμεία ενός θεάτρου.
Η περίεργη αυτή συνήθεια ξεκίνησε σχεδόν 20 χρόνια πριν... στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Οι άνθρωποι που περίμεναν στην ουρά για το θέατρο, άρχισαν να κολλάνε τις μασημένες τσίχλες στον τοίχο. Αρχικά, τις χρησιμοποιούσαν για να κολλάνε μικρά νομίσματα, αλλά αυτό ξεχάστηκε με το πέρασμα των χρόνων. Τον πρώτο καιρό, οι υπεύθυνοι του θεάτρου καθάριζαν τον τοίχο αρκετά συχνά, αλλά σύντομα γέμιζε και πάλι.
Το 1999 ο τοίχος με τις τσίχλες ανακηρύχτηκε επισήμως τουριστική ατραξιόν της πόλης του Σιάτλ. Σήμερα είναι καλυμμένος με χιλιάδες χρησιμοποιημένες τσίχλες. Υπάρχουν όλα τα χρώματα που μπορεί κανείς να.... φανταστεί, διάφορα σχήματα όπως καρδιές , καθώς επίσης και πολλά ονόματα σχηματισμένα με τσίχλα.
Perierga.gr - Ο τοίχος με τις τσίχλες
Perierga.gr - Ο τοίχος με τις τσίχλες
Perierga.gr - Ο τοίχος με τις τσίχλες
Perierga.gr - Ο τοίχος με τις τσίχλες
Perierga.gr - Ο τοίχος με τις τσίχλες
Perierga.gr - Ο τοίχος με τις τσίχλες
Perierga.gr - Ο τοίχος με τις τσίχλες
Perierga.gr - Ο τοίχος με τις τσίχλες
Perierga.gr - Ο τοίχος με τις τσίχλες
Perierga.gr - Ο τοίχος με τις τσίχλες
Perierga.gr - Ο τοίχος με τις τσίχλες

perierga.gr


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο

0 ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η τηλεόραση αποτελεί αναμφισβήτητα ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και ένα ισχυρό μέσο επιρροής της προσωπικότητάς μας.. Έχει την ικανότητα, να διαμορφώνει ήθη και να τα προβάλει, με άμεσο αντίκτυπο την υιοθέτηση αυτών από πλήθος ατόμων (κυρίως εφήβων και παιδιών). Δυστυχώς, η πλειοψηφία των μηνυμάτων που περνάει η τηλεόραση απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, κάτι το οποίο δημιουργεί έναν εικονικό κόσμο. Τα παιδιά και οι έφηβοι αποτελούν ένα ιδιαίτερα επιρρεπή κοινό σε τέτοιου είδους μηνύματα.

Η αυξημένη προβολή των ομοφυλοφίλων σε κάθε είδος σειράς ή ταινίας περνάει υποσυνείδητα την πεποίθηση, ότι η ομοφυλοφιλία έχει ισορροπήσει με την ετεροφυλία. Τα παιδιά έχουν...

υιοθετήσει αυτή την αντίληψη. Είναι κάτι το οποίο δεν τους κάνει εντύπωση πλέον. Θα ‘πρεπε όμως να υπάρχουν και κάποια όρια σ’ αυτή την αλόγιστη προβολή τέτοιων ευαίσθητων θεμάτων.

Από την άλλη, έχουμε τα μοντέλα με τα καλλίγραμμα κορμιά, που κάθε νεαρή κοπέλα θέλει να τους μοιάσει φτάνοντας στα πρόθυρα νευρικής ανορεξίας ή ακόμα χειρότερα αγγίζοντάς την. Όλες οι παρουσιάστριες είναι αδύνατες άρα το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, όλα τα κορίτσια για να επιβιώσουν θα πρέπει να αποκτήσουν και το αντίστοιχο σώμα. Είναι δυνατόν αυτή η πλύση εγκεφάλου να καταστρέφει τις ζωές αθώων κοριτσιών? Και όμως είναι. Όσον αφορά τα κινούμενα σχέδια, έχουν ενσωματώσει τη βία σε τέτοιο βαθμό που διαμορφώνουν επιθετικές συμπεριφορές των παιδιών που τα παρακολουθούν.

Ειδικά τα αγόρια μαθαίνουν τα υιοθετούν τη βία σαν μέρος της καθημερινής ψυχαγωγίας τους. Και αφού ακόμα και τα κινούμενα σχέδια προωθούν τέτοια πρότυπα συμπεριφοράς, πόσο μάλλον τα έργα που απευθύνονται σε ενήλικο κοινό. Φόνοι, ξυλοδαρμοί είναι λίγα απ’ τα γεγονότα που απεικονίζονται σε αυτά και καθιστούν την επιθετικότητα στάση ζωής και επιβίωσης.

Η τηλεόραση δεν σταματάει να ηθικολογεί και εμείς με τη σειρά μας δεν σταματάμε να την παρακολουθούμε.
Η χρυσή τομή λοιπόν βρίσκεται στην δική μας κριτική ικανότητα. Να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε τα πραγματικά γεγονότα και να αγνοούμε τις «μυθοπλασίες».

Όσον αφορά τους ανηλίκους, οι γονείς είναι αυτοί που πρέπει να σταθούν δίπλα τους και να τους προφυλάξουν από ακατάλληλα μηνύματα που κατακλύζουν καθημερινά τα παιδιά τους. Η ασπίδα λοιπόν σε αυτό τον καταιγισμό προτύπων είναι η ορθή κρίση και η γνώση που αντλείται
από έμπιστες πηγές.

Δήμητρα Μεϊμάρογλου
Από το 8ο τεύχος του U.S.M. ( www.usmag.gr )

0 ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΜΕ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 1000%

Του Κασσιανού Τζέλη

Γεωργικά προϊόντα μολυσμένα με βαρέα μέταλλα σε αποσοστό που αγγίζει το 1000%Μολυσμένα με βαρέα μέταλλα σε αποσοστό που αγγίζει το 1000% είναι πατάτες, κρεμμύδια και καρότα από τη Θήβα και τα Οινόφυτα, όπως έδειξε έρευνα-σοκ του πανεπιστημίου."Η" 2/10
Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα επιμολυσμένα με μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων βαρέων μετάλλων που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 1.000% πάνω από τα λογικά όρια, φτάνουν καθημερινά στα τραπέζια των ελληνικών νοικοκυριών αποτελώντας βασικές τροφές ενηλίκων και παιδιών!
Βασικά τρόφιμα, συστατικά στοιχεία της ελληνικής διατροφής που παράγονται κατά πλειοψηφία στον κάμπο της Θήβας και των Οινοφύτων, (η περιοχή παράγει τη συντριπτική πλειοψηφία κρεμμυδιού και ...

3 Η Ιστορία της οικονομικής απάτης στην Ελλάδα


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!!!    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ!!!    ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !!!!!
-Η Χούντα το 74 παραδίδει στον «Εθνάρχη» υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).


-Ο »Εθνάρχης» μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977).
-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του....
ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.
Σκοπός του «Τσοβόλα δώστα όλα» δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο πολύ μαλάκας λαός, αλλά στο ότι:
1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα
2ον πρέπει να «δέσει» την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες
3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το »EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το »TIGHT MONEY SYSTEM» σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.
-          Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέας θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις «χαρίσει» σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.
-
- ο Σημίτης (Ααρόν Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραική Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.
Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν  σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.)
Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας.
Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια;
Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κτλ κτλ κλτ…
Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το »EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενιθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το »EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά «δεμένα» και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το »EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων.
Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει.
Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους…
Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενιθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με »EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.
Ανακεφαλαίωση: Ο Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το »EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) καταχρεώνοντας-δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Εβραϊκές Τράπεζες).
Το 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέας μέσω του χρηματιστηρίου,  με αποτέλεσμα να μένει η Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δάνειων του Ανδρέα να μας βαραίνουν.
Ήταν καιρός για το »EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας βέβαια τα χρέη από τους τόκους) οι ανάγκες των μιικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώπων να αγοράσουν μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως απομηχανής θεός (Ιεχωβας) οι Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας έτσι το »EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων.
Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στην αγορά, αυτήν την φορά μέσω των φυσικών προσώπων.
Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσουμε; φυσικά και όχι.
Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται »TIGHT MONEY SYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων
Έχουμε 3 δεδομένα:
1. μας βαραίνουν κρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα, ΑΡΑ μπαίνουν τρελοί φόροι σε όλες τις συναλλαγές, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε, αυτό σημαίνει ακρίβεια
2. υγιές ρευστό στην αγορά δεν υπάρχει παρά μόνο τα χρήματα των Τραπεζών τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη κατεστραμμένη αγορά
3. οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα αβάσταχτα.
ήταν καιρός για το τελικό  »TIGHT MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους
πρώτο βήμα: Πριν ένα χρόνο 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των δανείων… ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια.
ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ:
Ο Καραμανλής το μόνο σωστό πράγμα που έκανε στην ζωή του ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον Αγωγό Μπουργκας – Αλεξανδρούπολης. Αυτό στους Εβραίους της Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι:
1. θα κερδίζαμε χρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.
2. Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν;
3. αν το παραμύθι «μπαμπούλας Τουρκία» κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή των Εβραίων εξ Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς ( στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους.
Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Εβραίος Τζέφρυ Γεώργιος Μινέικο Τζαντ Παπανδρέας.
Στον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο λαός παραβλέπει τις προεκλογικές θέσεις του Πασοκ στα εθνικά θέματα (πράγμα που φανερώνει τα πάντα) γιατί το σκατένιο του μυαλό μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.
Ο λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι……………………
Και ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό με το που βγαίνει λέει το αντίθετο ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης. Δεν νομίζεται ότι θα έπρεπε να  τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς. Στην καλύτερη είναι ανόητος και ανεύθυνος στην χειρότερη ήξερε καλά τι έκανε με δόλο.
Ο Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στον Κλίντον. Κανένα μέσο των media δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική; τι είπε με τον Κλίντον; με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε; διότι για καφέ στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε…
Κατ αρχήν προσλαμβάνει την ίδια Εβραϊκή Εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Ομπάμια για να κάνει την καμπάνια του Πασόκ .
Με το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το «λεφτά υπάρχουν»,  ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι «λεφτά δεν υπάρχουν»,  ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλα
Όπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial times του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, ότι στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του που τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων, και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.
Παράλληλα Το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει την χειρονομία λέγοντας λίγο πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν τους τεμπέληδες Έλληνες. Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρη έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα έχουν φάει οι ΠΑΣΟΚΟ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ο λαός).
Ας δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά, τηλεόραση κτλ, είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds. Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ.
Αυτό που ξεχάσαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι της Goldman Sachss, της JP Morgan και της Deutsche Bank.
Αν καταφέρνανε να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω.
Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης για εκείνο το SWAP που προείπαμε. Οι κύριοι (Burda & Issing) ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο;
ΟΜΠΑΜΙΑΣ και Δολάριο
Ο Ομπάμα τύπωσε στα δυο περίπου χρόνια που είναι στην εξουσία δολάρια όσα δεν είχε τυπώσει η Αμερική από τον Β΄ Παγκόσμιο μέχρι την ημέρα που εξελέγη. Αυτό το πληθωριστικό δολάριο δεν έχει αξία και πρέπει να αποκτήσει. Ο μόνος τρόπος να αποκτήσει είναι να κλέψει αξία από κάποιο άλλο νόμισμα το οποίο έχει αξία, ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό;;;; φυσικά το Ευρώ.
Ο Παπανδρέας ένα μήνα μετά την εκλογή του, έχει γεύμα στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά με τον Εβραίο πρόεδρο της Goldman Sachs Γκαρυ Κοεν, τον επικεφαλή των οικονομικών ερευνών της εταιρείας, τον εν Ελλάδι  αντιπρόσωπο τους, την Κατσέλη, τον Δρούτσα (εκ των μαγείρων του σχεδίου Αναν) και τον Παπακωνσταντίνου. Ένας πρωθυπουργός δέχεται στο μέγαρο Μαξίμου, τι δουλειά έχει στο Πεντελικόν; μα διότι εκεί μπορούν να μην δώσουν αναφορά σε κανέναν το τι είπαν και συμφώνησαν, διότι δεν επιβάλλεται να καταγραφεί πουθενά επίσημα το γεγονός αυτό, σε αντίθεση με το αν η συνάντηση γινόταν στο Μαξίμου.
http://e-dromos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=88:——goldman-sachs-&catid=22:2010-02-11-18-17-32&Itemid=51
Η Γαλλική εφημερίδα LE MONDE σε άρθρο της λέει: ¨Στην Ευρώπη η Goldman Sachs στρατολογεί ισχυρά πρόσωπα για να εγκαθιδρύσει την δική της ισχύ» και μέσα στο άρθρο λέει ότι «τοποθετήσανε» τον Πέτρο Χριστοδούλου σε σημείο κλειδί για να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους.
http://www.lemonde.fr/cgi-bin/ACHATS/acheter.cgi?offre=ARCHIVES&type_item=ART_ARCH_30J&objet_id=1116394
μετά την συνάντηση λοιπόν ο γνωστός από τα παλιά Πέτρος Χριστοδούλου που αναφέραμε στην αρχή, διορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΟΔΔΗΧ), δηλαδή ο Παπανδρέας μετά το γεύμα στο Πεντελικόν με την Goldman Sachs διόρισε το στέλεχος της (τον Χριστοδούλου) να διαχειριστεί τα χρέη μας…
Νωρίτερα από όλα αυτά η Goldman Sachs η JP Morgan και η Deutsche Bank έβγαλαν στην αγορά ένα «προϊόν» ζητώντας επενδυτές ζητώντας τους να τζογάρουν στην κατάρρευση και χρεωκοπία της Ελλάδας.
Μετά η Deutsche Bank έβγαλε μια έκθεση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Την ίδια στιγμή κινητοποιείται το τμήμα των CDS (Credit Default Swaps- ασφάλιση χρεών σε περίπτωση μη αποπληρωμής) της ίδιας τράπεζας και ζητάει μεγαλύτερα ασφάλιστρα από την Ελλάδα. Ξεκινάνε τα ΜΜΕ να παίζουν τον ρόλο «παπαγαλάκια» και η κοινή γνώμη χάφτει ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση. Έτσι τα CDS μεγαλώνουν και οι έξυπνοι με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο κερδοσκοπούν με τον εξής απλό τρόπο: δανείζονται (το έκανε η Μέρκελ, ναι είναι αυτοί που δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς…)με 3% και αυτά τα χρήματα τα δανείζουν σε εμάς με 7% η διαφορά αυτή (4%) είναι τα SPREADS.
(σημείωση:  Goldman Sachs, JP Morgan και η Deutsche Bank ελέγχουν το 95% των CDS παγκοσμίως)
Περιέργως τα funds του Σόρρος «προέβλεψαν» ότι το δολάριο θα έρθει 1/1 με το ευρώ… (εμ από προφήτες ξέρουν οι Εβραίοι)
ΔΝΤ
Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών,στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών κάρτών- που είναι 280 ΔΙΣ)
από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα. Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.
Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.
Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Γεώργιος Τζέφρυ Τσαντ Μινέικο Παπανδρέου με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε…
Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέας το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που ω, τι ειρωνεία ήταν όσο και το έλλειμμα μας;;;;;;;
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;;;;;;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ όπως μας ενημερώνει ο Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι 7 σε χρέος, στην Ευρώπη πάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ  ή την Ιαπωνία.
ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ κτλ κτλ… Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από ότι εμείς…
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10202891
ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
Κάπου ανέφερα ότι ο Παπανδρέου προεκλογικά είχε πει τις προθέσεις του στα εθνικά θέματα, είπε ψέμματα μόνον όσον αφορά τα οικονομικά, ο λαός δεν έδωσε καμία σημασία στα εθνικά και περίμενε να τους δώσει χρήματα που φυσικά δεν έδωσε.
Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και ας μην το αντιλαμβάνεται το σκατένιο μυαλό του ψεύτη κλέφτη απατεώνα νεοΈλληνα Ρωμιου.
Ο Στόχος είναι να έρθουν στην Ελλάδα αλλοδαποί τους οποίους τους στέλνουν οι Τούρκοι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, ιθαγένεια, γεννάνε, υπογεννητικότητα εμείς σε 2 γενεές εξαφανιζόμαστε σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία, θα ψηφίζουν και ενώ θα είναι πλειοψηφία θα βγάζουν τους δικούς τους δημάρχους νομάρχες εμείς θα εξαφανιζόμαστε. Σκεφτείτε λοιπόν Σκοπιανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στην Φλώρινα, τους Αλβανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στα Ιωάννινα, στην Θράκη θα γίνει σε απόλυτους αριθμούς τι έχει αν γίνει.
Μέχρι τότε θα παίξει «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο, δηλαδή παραδίνουμε το Αιγαίο στους Τούρκους, ήδη η Θράκη είναι στα χέρια τους (έχουν βγάλει και σημαία) και απλά περιμένουν να κυλήσει ο χρόνος για να σβήσουμε.
Το τελικό »TIGHT MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο (http://www.youtube.com/watch?v=1rKoxplF3jk και http://www.youtube.com/watch?v=ZliJC8wmrYI και να τους χρωστάμε και από πάνω και όλα αυτά για να μην βγάλουμε άχνα. Φοβούνται την άχνα…!!!!!!!!!!!
πηγές:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_03/03/2010_392630
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=293087&dt=03/03/2010
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=317999&dt=03/03/2010
http://e-dromos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=88:——goldman-sachs-&catid=22:2010-02-11-18-17-32&Itemid=51
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10276863
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=25925173
http://www.lemonde.fr/cgi-bin/ACHATS/acheter.cgi?offre=ARCHIVES&type_item=ART_ARCH_30J&objet_id=1116394
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10202891
από τα ντοκυμαντερ Money as debt, zeitgeist I & II, Money Masters, Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου
Αναγνώστης
Σχετικα Αρθρα:
  1. ΕΓΡΑΨΕ «ΞΑΝΑ» ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ-ΝΙΓΗΡΙΑ 2-1
  2. Θύματα απάτης έλληνα οικονομολόγου έπεσαν δεκάδες επενδυτές
  3. Όταν η ιστορία γίνεται παρα-ιστορία και όργανο της πολιτικής
  4. Εμείς σας το είχαμε πεί: Γυρίστε το σε δικτατορία να τελειώνετε! Ετσι και αλλιώς σαν «μαύρα πρόβατα» θα μείνετε στην ιστορία!
  5. Απώλειες εκατ. ευρώ – Υπόθεση απάτης σε βάρος του ΙΚΑ εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

0 Τα reality της ξεφτίλας

Το 2001 το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό είχε την πρώτη του επαφή με το φαινόμενο των reality shows και τις εκπομπές 'της κλειδαρότρυπας' και απο τότε δεκάδες τέτοια έχουν κάνει την εμφάνιση τους, αφού οι καναλάρχες ανακάλυψαν την χρυσοτόκο όρνιθα:εκπομπές που κοστίζουν λίγα αλλά έχουν υψηλή τηλεθέαση.

Ρωτήσα λοιπόν μερικούς τηλεθεατές για να μου πούν την γνώμη τους στο ερώτημα :'Γιατί βλέπετε reality shows;'

Και μου απάντησαν:...

1 Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η παράνομη υλοτομία.


Μέχρι και το 30% της έκτασής του χάνουν τα δάση της Ελλάδας εξαιτίας της παράνομης υλοτομίας, που -ειδικά φέτος- έχει «πάρει τα πάνω της», λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι καταναλωτές, όλο και περισσότερο, σκέφτονται το αυξημένο κόστος του πετρελαίου θέρμανσης με αποτέλεσμα πολύτιμα δέντρα όπως οι αρχαίες βαλανιδιές του δάσους της Φολόης και του Ξηρομέρου μετατρέπονται σε καυσόξυλα για το τζάκι. Την ίδια στιγμή, δεν λείπουν και τα περιστατικά βίας κατά των δασικών υπαλλήλων που καλούνται να ελέγξουν καταγγελίες. Στην Πιερία, όπως αναφέρει η Real planet, πριν από περίπου έναν.... μήνα, κατέληξαν στο νοσοκομείο δύο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Κατερίνης, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με συμμορία λαθραίων υλοτόμων με σιδηρολοστούς. Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και πέρυσι, χωρίς ευτυχώς σοβαρούς τραυματισμούς. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες μελών τοπικών περιβαλλοντικών ομάδων, πολλοί νέοι από χωριά που βρίσκονται πέριξ των δασών στρέφονται για τον βιοπορισμό τους σ’ αυτή την ιδιαίτερη επικερδή αλλά, φυσικά, παράνομη δραστηριότητα. «Είναι αποθρασυμένοι», μαρτυρούν τα στελέχη των δασαρχείων, τονίζοντας παράλληλα τις ελλείψεις και την αδυναμία των υπηρεσιών τους να ελέγξουν αυτήν την κατάσταση.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 
http://oikoinfo.wordpress.com

0 ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ
ΠΟΥ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ Η ΧΩΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ 2009 δηλαδη
ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ των 28,5 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ που ειναι ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ....
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΣΕ Η ΕΞ ΙΣΟΥ.....

ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠΑ ΗΤΟΙ
ΑΛΛΑ 50 ΔΙΣ ΔΩΡΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ενεργεια δηλαδη που ισοδυναμουσε με ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ
ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ
ΤΩΝ ΔΝΤ -ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ....
Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ [Αριστοτελης]
οι κρεμαλες ας ετοιμαζονται.......
Babis A

0 Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού


Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού


Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού, με τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή να υποχωρούν, δίνοντας τη θέση τους σε ισχυρές καταιγίδες στα βορειοδυτικά, σε θυελλώδεις νοτίους ανέμους στο Ιόνιο, αλλά και στα πολλά μποφόρ από το απόγευμα στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα για σήμερα Δευτέρα στην Αττική,προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 10 έως και 23 βαθμούς κελσίου.

Παρόμοιο θα είναι και το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη,όπου αναμένονται βροχές από ...το απόγευμα,με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως και 18 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν, ενώ οι άνεμοι το απόγευμα θα φτάσουν τα 5 με 7 μποφόρ. Παρόμοια τα φαινόμενα και σε Κυκλάδες-Κρήτη, όπου στις Κυκλάδες μετά το μεσημέριοι άνεμοι θα πνέουν τοπικά μέχρι και με 7 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, οι βροχές θα ενταθούν από το μεσημέρι, ενώ ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.

Τέλος, τοπικές καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα και σε Μακεδονία-Θράκη-Θεσσαλία.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και αύριο Τρίτη με κύριο χαρακτηριστικό του τα έντονα φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και στις βορειοανατολικές περιοχές, ισχυρούς ανέμους σε Αιγαίο και Ιόνιο, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Star.gr

0 Ναός από 750 κιλά χρυσάφι!

Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ινδίας.

Ο Χρυσός Ναός, ο ιερός χώρος των Σιχ, βρίσκεται χτισμένος στην πόλη Αµριτσαρ και οι μαρμάρινοι τοίχοι του είναι επενδυμένοι με 750 κιλά χρυσάφι!

Η λέξη Αµριτσαρ (Amritsar) σημαίνει "η δεξαμενή με το νέκταρ" και αναφέρεται στο ποτό των θεών, την "μαγική" ουσία που οδηγούσε σε πνευματική φώτιση.

Για να μπει κανείς στον Χρυσό Ναό, επιβάλλεται να είναι ....ξυπόλητος και να ξεπλύνει τα γυμνά πόδια του στην ειδική τάφρο που υπάρχει στην είσοδο.

newsbomb.gr

0 Κουκουλώνουν» και τη Siemens μετά το Βατοπέδι

http://img.protothema.gr/3E0FF9DD354E073506A98A4522EA860E.jpgΠαρενέργειες στην εξεταστική επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο της «Siemens» αλλά και στην αναγγελθείσα έρευνα για την οικονομία προκαλεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Ολομέλειας της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο απαλλάσσονται οι κύριοι Θόδωρος Ρουσόπουλος και Γιώργος Βουλγαράκης για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Ηδη, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Siemens εισηγήθηκαν στον πρόεδρο κ. Σήφη Βαλυράκη την απαλοιφή αρκετών ...εκ των συμφωνηθέντων πορισματικών θέσεων - κυρίως αυτών που μιλούν για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, την περασμένη Τετάρτη, μία ημέρα μετά την ψηφοφορία, μοιράστηκε στα μέλη της εξεταστικής της «Siemens» ενημερωτικό σημείωμα που εκτός του ιστορικού της υπόθεσης κατέγραφε και συγκεκριμένα αδικήματα για συγκεκριμένες πράξεις.

Το ιστορικό ξεκινά από το 1989, ενώ οι καταγγελλόμενες πράξεις πρώην υπουργών αφορούν στην περίοδο 1998-2007. Οι βουλευτές λοιπόν που μετέχουν στην επιτροπή εισηγήθηκαν να γίνουν αρκετές διορθώσεις, ενώ ζήτησαν την απαλοιφή πολλών κατηγοριών.
Το σκεπτικό τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» μέλος της επιτροπής, είναι ότι «η εξέλιξη της υπόθεσης του Βατοπεδίου μας δείχνει ότι το κόμμα μπορεί να μας αφήσει εκτεθειμένους. Δηλαδή, από τη μια μας ζητά να δέσουμε τα κατηγορητήρια και να ικανοποιήσουμε το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και από την άλλη μεθοδεύει την αθώωση των πρωταγωνιστών των σκανδάλων». Στην ουσία, τα μέλη της εξεταστικής της Siemens δεν επιθυμούν να βρεθούν στη θέση των συναδέλφων τους που μετείχαν στην επιτροπή για το σκάνδαλο Βατοπεδίου.

Η οργή των βουλευτών

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και ερευνούσαν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου εκφράζουν πλέον ανοιχτά την οργή τους, δηλώνοντας πεπεισμένοι πως συγκεκριμένη ομάδα βουλευτών του κόμματος πήρε εντολή να καταψηφίσει το πόρισμα και να απαλλάξει τους κυρίους Θόδωρο Ρουσόπουλο και Γιώργο Βουλγαράκη. «Φωτογραφίζουν» κυρίως αυτούς που το τελευταίο διάστημα τοποθετούνται κατά των εξεταστικών επιτροπών και θέτουν θέμα παραγραφής των αδικημάτων. Ο λόγος που τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρξε συντονισμός καταψήφισης του πορίσματος είναι η ομοιόμορφη κατανομή των ψήφων.
Αναλύοντας το αποτέλεσμα διαπιστώνουν ότι 20 περίπου βουλευτές ψήφισαν «Οχι» στα περισσότερα αδικήματα. Προσθέτουν μάλιστα πως την πρόθεση των συγκεκριμένων βουλευτών τη γνώριζε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής ζήτησε να μην προσμετρηθούν οι πέντε επιστολικές ψήφοι υπουργών του ΠΑΣΟΚ που έλειπαν στο εξωτερικό. Γνώριζαν πως, αν το αίτημά τους γινόταν δεκτό, τότε θα απαλλασσόταν ο κ. Αλέκος Κοντός (παραπέμφθηκε με 155 ψήφους) και υπήρχαν ελπίδες να συμβεί το ίδιο και για τον κ. Πέτρο Δούκα (παραπέμφθηκε με 156 ψήφους).

Να σημειωθεί ότι η επίσημη γραμμή του κόμματος ήταν «ψήφος κατά συνείδηση» ώστε να μη δοθεί δικαίωμα στη Ν.Δ. να τους κατηγορήσει για πολιτική δίωξη.

Γι’ αυτό και οι περισσότεροι δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι υπήρχε κεντρικός συντονισμός «κάθαρσης» των εμπλεκομένων και χρεώνουν την «ανταρσία» σε παράκεντρο του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν όμως και αυτοί που υποπτεύονται το Μέγαρο Μαξίμου, κυρίως από την παρουσία κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας εκείνων των στελεχών του κόμματος που συνήθως «περιφρουρούν» τους βουλευτές για να αποφευχθούν οι εκπλήξεις. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικά τα λόγια μέλους της επιτροπής που λέει: «Αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι κάτι μαγειρεύεται όταν είδαμε τους σταβλάρχες και τους τοποτηρητές να ζυμώνουν βουλευτές».

Πάντως, οι περισσότεροι «δείχνουν» ως «παρεκκλίνοντες» της γραμμής πορίσματος μέλη της κυβέρνησης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στο περιθώριο Υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα και η πλειοψηφία κατέληξε στο συμπέρασμα πως το κατηγορητήριο για τους κυρίους Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη δεν είναι αρκετά δεμένο!
Αρνητικό κλίμα για εξεταστικές από τους βουλευτές
Φαίνεται όμως πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την υπόθεση του Βατοπεδίου προκάλεσε δυσάρεστα την πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την τακτική των Εξεταστικών και κυρίως την αναγγελθείσα έρευνα για την οικονομία.
Θεωρούν πως τα πενιχρά έως σήμερα αποτελέσματα από τις επιτροπές της Βουλής μετατρέπουν σε μπούμερανγκ την υπόσχεση της κυβέρνησης για ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος των πολιτών. Κυρίως όμως -αναφέρουν- η απαλλαγή όλων όσων η κοινή γνώμη θεωρεί υπαίτιους για τις «ανίερες» ανταλλαγές του Δημοσίου με την Ι.Μ. Βατοπεδίου, αλλά και η τακτική να μην «ακουμπούν» εκείνους τους μάρτυρες που θα μπορούσαν να μιλήσουν για τις «χορηγίες» στα κομματικά ταμεία από τη «Siemens» προκαλούν την κοινή γνώμη.
Με τον τρόπο αυτό, λοιπόν, έχει περάσει ανεπιστρεπτί η περίοδος που οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πάσχιζαν για να γίνουν μέλη μιας εξεταστικής επιτροπής, θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο κερδίζουν πόντους στον αγώνα για υπουργοποίηση ενώ οι περισσότεροι λένε πως θα αρνηθούν μια ενδεχόμενη πρόταση.



ΑΠΟ :

0 Περίεργα χαρτονομίσματα!

Μερικά περίεργα χαρτονομίσματα από όλο τον κόσμο. Μας κίνησαν το ενδιαφέρον και σας τα παρουσιάζουμε. Όλα φέρουν χαρακτηριστικά της χώρας που τα χρησιμοποιεί αλλά μερικές απεικονίσεις είναι για εμάς αρκετά περίεργες. Ζώα, φυτά, μυθικές μορφές και σκαριφήματα που εντυπωσιάζουν.
Νήσοι Φερόες (Κορόνες)
Perierga.gr - Περίεργα χαρτονομίσματα

Ισλανδία (Κορόνες)
Perierga.gr - Περίεργα χαρτονομίσματα
Χονγκ Κονγκ  (Δολάρια Χονγκ Κονγκ)
Perierga.gr - Περίεργα χαρτονομίσματα
Νήσοι Κουκ (Δολάρια Νήσων Κουκ)
Perierga.gr - Περίεργα χαρτονομίσματα
Νέα Ζηλανδία (Δολάρια Νέας Ζηλανδίας)
Perierga.gr - Περίεργα χαρτονομίσματα
Κομόρες (Φράγκα)
Perierga.gr - Περίεργα χαρτονομίσματα
Sao Tome & Principe (Dobras)
Perierga.gr - Περίεργα χαρτονομίσματα
Sao Tome & Principe (Dobras)
Perierga.gr - Περίεργα χαρτονομίσματα
Μαλδίβες (Rufiyaa)
Perierga.gr - Περίεργα χαρτονομίσματα
Γαλλική Πολυνησία (Φράγκα)
Perierga.gr - Περίεργα χαρτονομίσματα




http://toxeiroteroblog.blogspot.com

1 ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ???

  Διαβάζουμε στο protothema μία πρωτοφανή απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς:
 
Μία πρωτόγνωρη για  την εγχώρια αγορά εργασίας μέθοδο επιλέγει η διοίκηση του Μιχάλη Σάλλα στην Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή οικονομική κρίση, χωρίς να προβεί σε απολύσεις εργαζομένων της.
Όπως πληροφορείται  το protothema gr. τα διευθυντικά στελέχη των κατά τόπους υποκαταστημάτων του ομίλου ενημέρωσαν τους υπαλλήλους ότι έχουν την.... δυνατότητα να επιλέξουν ένα πρόγραμμα “προσωρινής εθελουσίας εξόδου” για διάστημα τριών ετών, το οποίο μετά την λήξη τους θα τους επαναφέρει στην τράπεζα με το σύνολο των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους σε ισχύ.

Στην διάρκεια της  παραμονής εκτός εργασίας, όσοι υπάλληλοι  επιλέξουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα  θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, ενώ θα αμείβονται με το 40% των αποδοχών τους τον 1ο χρόνο, το 45% στον 2ο χρόνο και το 50% στο 3ο χρόνο.

Ουσιαστικά πρόκειται  για ένα είδος sabbatical (άδεια απουσίας) το οποίο χορηγείται σε περιπτώσεις εργαζομένων που λ.χ. θέλουν να καταρτιστούν περισσότερο, να εξειδικευθούν σε κάποιο τομέα κλπ.

Έως τώρα δεν υπάρχει  κάποια αντίδραση από συνδικαλιστικούς φορείς, ωστόσο παράγοντες της τραπεζικής αγοράς σχολίαζαν ότι το συγκεκριμένο σύστημα ενδεχομένως να δίνει  και μία λύση ανάγκης και για  τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, με προϋπόθεση, φυσικά, ότι η εξέλιξη δεν μπορεί να εκληφθεί ως άρση της μονιμότητας.
Αν αυτό δεν είναι δικτατορία, κατάληψη του κράτους, τότε τι είναι?
Παλαιότερα οι χώρες καταλαμβάνονταν με τακνς, τώρα σπέρνεται στους πολίτες ο τρόμος και ο πανικός.
Αλήθεια πως θα ζήσει ένας εργαζόμενος με 40% του μισθού του, δηλαδή με 300 και 400 ευρώ?
Και όλοι αυτοί είναι άνθρωποι με πτυχία και μεταπτυχιακά που μόχθησαν να τα αποκτήσουν και επένδυσαν τα όνειρά τους σε αυτή την τράπεζα δουλεύοντας ωράρια εξοντωτικά.
Εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν κληθήκαμε τόσες φορές να πληρώσουμε από την τσέπη μας την περιβόητη στήριξη των τραπεζών με κρατικές επιχορηγήσεις?
Και πως είναι δυνατόν ο κ. Σάλλας να απομακρύνει εργαζομένους με αυτούς τους εξευτελιστικούς εργασιακούς όρους και από την άλλη να εμφανίζεται πριν από λίγο καιρό ως επίδοξος αγοραστής της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου?
Και βέβαια οι κύριοι συνδικαλιστές δεν αντιδρούν γιατί είναι κι αυτοί κύριο κομμάτι του συστήματος... Δεν θέλουν να αντιδράσουν γιατί φοβούνται ότι θα απολέσουν τα δικά τους αυτοκρατορικά προνόμια..
Αυτοί οι κύριοι με τους παχυλούς μισθούς που δεν εμφανίζονται ποτέ στις υπηρεσίες τους, δεν έχουν καμία σχέση με τους αγνούς αγωνιστές που έχυσαν αίμα για να έχουμε σήμερα το οκτάωρο, την αργία την Κυριακή κλπ.
Έχουν γνώσιν οι φύλακες ...
Μπορεί κάποιοι πολίτες να τρώνε το κουτόχορτο που τους σερβίρουν τα "προοδευτικά" παραπληροφοκάναλα, κάποιοι άλλοι όμως καταλαβαίνουν και κρίνουν...
Και είναι πολλοί αυτοί και γίνονται όλο και περισσότεροι...
http://udemand.blogspot.com/2010/11/blog-post_3744.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...