ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

0 Άνδρας βγάζει απίστευτες φωτογραφίες του Ήλιου από την αυλή του

Άνδρας βγάζει απίστευτες φωτογραφίες του Ήλιου από την αυλή του (8)
Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά οι φωτογραφίες του Ήλιου που θα δείτε, τραβήχτηκαν από την πίσω αυλή ενός απλού ανθρώπου στο Μπάφαλο των ΗΠΑ. Ο λάτρης της αστρονομίας Alan Friedman χρησιμοποιεί ένα μικρό τηλεσκόπιο 3,5 ιντσών με φίλτρο Υδρογόνου Άλφα και μια webcam του εμπορίου για να απαθανατίσει την επιφάνεια του Ήλιου, που μοιάζει απρόσμενα ήρεμη. Για τη δημιουργία κάθε εικόνας, χρησιμοποιεί χιλιάδες frames που συνθέτουν το τελικό αποτέλεσμα.

0 Τέλος οι τίγρεις και τα λιοντάρια στα τσίρκο της Βρετανίας


circus

Τέλος οι τίγρεις και τα λιοντάρια στα τσίρκο της Βρετανίας από εδώ και στο εξής, με απόφαση της κυβέρνησης.
Οι φιλόζωοι αντιμετωπίζουν την απόφαση, που φέρνει μεγάλες αλλαγές σε έθιμα που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή περίοδο, με μεγάλη ικανοποίηση καθώς θεωρούν ότι σηματοδοτεί την απαρχή για την απαγόρευση αιχμαλωσίας μεγάλων ζώων για εμπορικούς σκοπούς στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το τελευταίο τσίρκο που περιλάμβανε μεγάλα αιλουροειδή στις παραστάσεις του, το Μεγάλο Βρετανικό Τσίρκο, έστειλε τις τίγρεις του σε καταφύγιο στην Ιρλανδία στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας νομοθεσίας, τον περασμένο μήνα.
Τα τσίρκο με μεγάλα άγρια ζώα συνεχίζουν να προσελκύουν πλήθος κόσμου στην ηπειρωτική Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

0 Η συνταγή της αλληλεγγύης από τον Λευτέρη Λαζάρου

lazarou arthritida exoΤην ευαίσθητη πλευρά του έδειξε ο  Λευτέρης Λαζάρου. O Ελληνας σεφ μοιράστηκε την εμπειρία του στην κουζίνα μέσα από τα σεμινάρια που διοργανώθηκαν με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρίας Αντιρρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) και του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης με βασικό μήνυμα «Ζω με χαΡΑ στην Κουζίνα».
Τα ειδικά αυτά σεμινάρια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα (Ρ.Α.) και γίνονται με την ευγενική υποστήριξη της MSD.
Σκοπός των σεμιναρίων ήταν να εμπνεύσουν και να προσφέρουν λύσεις και πρακτικές συμβουλές στους συμμετέχοντες ασθενείς με Ρ.Α. προκειμένου οι κινητικοί τους περιορισμοί να μην αποτελούν εμπόδιο στην απόλαυση της καθημερινότητάς τους στην κουζίνα. Σε αυτό το πλαίσιο ο ιδιαίτερα μεταδοτικός και αγαπητός σεφ Λευτέρης Λαζάρου παρουσίασε συνταγές με συστατικά που στηρίζουν την υγεία των ασθενών, δείχνοντας παράλληλα απλοποιημένους τρόπους εκτέλεσής τους με τη χρήση ειδικών, εργονομικών εργαλείων για ασθενείς με Ρ.Α.

0 Χειμερινή πλημμύρα άφησε πίσω της σουρεαλιστικές εικόνες


Χειμερινή πλημμύρα άφησε πίσω της σουρεαλιστικές εικόνες (1)

Η φύση έκανε πάλι το θαύμα της, καθώς τα νερά μιας χειμερινής πλημμύρας υποχώρησαν αφήνοντας πίσω τους ένα μοναδικό θέαμα…

0 ΡΕΚΟΡ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔIΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ISS, ΙΑΝ-ΦΕΒ 2013

Εδώ και ενάμιση μήνα, δεν λένε να σταματήσουν τα άγνωστα αντικείμενα που εμφανίζονται κοντά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)!
Τα δεκάδες βίντεο και οι φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, δείχνουν στις εικόνες που λαμβάνονται από τις κάμερες της NASA, αντικείμενα διαφόρων σχημάτων και χρωμάτων, να κινούνται άλλα αργά - άλλα γρήγορα, μπαίνοντας ή βγαίνοντας από την ατμόσφαιρα.



Έτσι, είναι αρκετά δύσκολο να θεωρήσουμε σωστές μόνο τις ''λογικές'' ερμηνείες της NASA για μικρούς μετεωρίτες, διαστημικά συντρίμμια και διερχόμενους δορυφόρους που αντανακλούν το φως του ήλιου, χωρίς να θεωρούμε επίσης πιθανή και μία συγκάλυψη απόρρητων ή εξωγήινων διαστημικών σκαφών.

0 ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ!!! ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΤΟΥΑΖ ΜΕ ΤΟ 666 ΕΠΕΙΔΗ «ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ»!!!

Συνωμοσιολογίες θρησκόληπτων, έτσι; Για να δούμε εδώ πώς αρχικά πλασάρουν τον αριθμό του Αντίχριστου ως...μόδα (!!!), για να σφραγιστούν ευκολότερα τα πρόβατα:
 

0 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ!!! ΤΗΝ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΑ ΕΛΕΕΙΝΑ ΜΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!!!

5bafe0c687b31834bb5341a569efd123ΕΙΔΑΤΕ – ΑΚΟΥΣΑΤΕ – ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;

Εμείς πάντως όχι! Εννοείται ούτε στην Ελλάδα (δεν αφήνει η “προοδευτική” χούντα), αλλά ούτε και στα διεθνή “μέσα ενημέρωσης”!…
 
Η μεγαλειώδης αυτή πορεία ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ, θάφτηκε κυριολεκτικά!!!
 
Εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικάνοι συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον για την 40ήεκδήλωση “March for Life” (‘Πορεία για την Ζωή’) για να διαδηλώσουν κατά των αμβλώσεων. Η φετινή εκδήλωση συνέπεσε με την επέτειο της διαβόητης απόφασης ‘Roe κατά Wade’ του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις πριν από 40 χρόνια.
 

0 Δήλωση βόμβα του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι: ‘’Ποιός μετεωρίτης; Δοκιμή νέου όπλου των ΗΠΑ ήταν!’





Ζιρινόφσκι, ο επικεφαλής του ρωσικού Φιλελεύθερου-Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε ότι δεν έπεσε μετεωρίτης στα Ουράλια την Παρασκευή αλλά οι ΗΠΑ «δοκίμασαν ένα νέο όπλο» πάνω από την περιοχή. »Κάνετε σαν πρωτόγονοι. Ποιος μετεωρίτης; «, είπε, προσθέτοντας ότι »Το διάστημα είναι ένα….
σύμπαν που έχει τους δικούς της νόμους αλλά προβλέπουμε τη πτώση μετεωριτών. Όταν πέφτει κάτι τόσο απρόσμενα και ξαφνικά – είναι τεχνητό. Οι άνθρωποι είναι πολεμοκάπηλοι και προβοκάτορες «, εξήγησε. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry φέρεται να προσπάθησε και απέτυχε να μιλήσει με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο τηλέφωνο για δύο συνεχόμενες ημέρες. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η Kerry ήθελε να συζητήσει την πρόσφατη πυρηνική δοκιμή στη Β Κορέα, καθώς και τη σύγκρουση στη Συρία.

0 Περίεργες & δημιουργικές επαγγελματικές κάρτες


Περίεργες & δημιουργικές επαγγελματικές κάρτες (11)

Μερικές πραγματικά ενδιαφέρουσες και παράξενες επαγγελματικές κάρτες που σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητες…

0 Μια μέρα μετά από ασταμάτητη χιονόπτωση...

Το σκηνικό είναι άκρως εντυπωσιακό

Το βίντεο τραβήχτηκε στο Κονέκτικατ από το πρωινό της 8ης Φεβρουαρίου μέχρι και την επόμενη μέρα.


http://www.newsbeast.gr

0 Θα μεταφερθούν τα αρχαία του σταθμού «Βενιζέλου»

Θα εκτεθούν σε άλλο χώρο, ώστε να είναι επισκέψιμα

Σύσκεψη υπό το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτο Σιμόπουλο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τα αρχαιολογικά ευρήματα στο σταθμό «Βενιζέλου».

Ο κ. Σιμόπουλος ενημέρωσε τους παραγωγικούς φορείς της πόλης για το σχετικό θέμα, επισημαίνοντας «την προσπάθεια που καταβλήθηκε εδώ και τρεις μήνες από την Αττικό Μετρό ΑΕ, προκειμένου να βρεθεί λύση», ώστε τα ευρήματα να παραμείνουν στο σταθμό, κάτι όμως το οποίο «μετά από ενδελεχή έρευνα αποδείχτηκε τεχνικά αδύνατο».

Ο κ. Σιμόπουλος πρόσθεσε ότι «το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την απόσπαση και μεταφορά των ευρημάτων στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά ή σε άλλο ενδεδειγμένο χώρο, όπου θα αναδειχθούν και θα αποτελέσουν πόλο έλξης για χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες».

0 Η μυστική βάση των Γερμανών στην Ανταρκτική-ΒΙΝΤΕΟ

Οι Γερμανοί, πριν ξεσπάσει ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, έχοντας το αίσθημα του ηττημένου αλλά και του εμπάργκο από τον πρώτο πόλεμο στραφήκαν στην έρευνα νέων εναλλακτικών μορφών ενέργειας και πόρων...

Ένας άγνωστος χώρος που θα εξερευνούσαν ήταν και η Ανταρκτική...

Η πρώτη γερμανική αποστολή στην Ανταρκτική ήταν η Εκστρατεία Gauss το 1901 – 1903, με επικεφαλής τον βετεράνο στην Αρκτική και τη γεωλογία καθηγητή Erich von Drygalski, και ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε ένα αερόστατο για εναερία παρατήρηση στην Ανταρκτική.

Η δεύτερη γερμανική αποστολή στην Ανταρκτική ήταν το 1911-1912 με τον Wilhelm Filchner, που είχε στόχο την διέλευση της Ανταρκτικής για να μάθουν αν υπήρχαν κομμάτια γης χωρίς πάγο.
Η τρίτη ήταν η Νέα Σουηβία 1938 (Neuschwabenland), που άρχισε να εξερευνάται από τη Γερμανία στις 17 Δεκεμβρίου 1938. Για την προετοιμασία τους για την αποστολή, οι Γερμανοί κάλεσαν ένα Αμερικανό πολικό εξερευνητή και αξιωματικό του Ναυτικού, τον Ρίτσαρντ Ε. Μπερντ (Richard Ε. Byrd), που είχε εξερευνήσει μέρος του πόλου με στόχο να ιδρύσει μια αμερικανική βάση στην περιοχή το 1928-1930 με όνομα Little America.

0 Λιγότερες οι γεννήσεις πρόωρων παιδιών μετά την απαγόρευση του καπνίσματος

Λιγότερες οι γεννήσεις πρόωρων παιδιών μετά την απαγόρευση του καπνίσματος
Νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα ενισχύει τη θεωρία ότι η δημόσια απαγόρευση του καπνίσματος μπορεί να μειώσει αποφασιστικά τον αριθμό των παιδιών που γεννιούνται πρόωρα.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal και έγινε από το πανεπιστήμιο Hasselt του Βελγίου, εξέτασε τα ποσοστά πρόωρων παιδιών από 600.000 γέννες, οι οποίες ήρθαν μετά την κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική μείωση των πρόωρων παιδιών και ήρθαν σε συμφωνία με εκείνα προγενέστερης μελέτης που έγινε στη Σκωτία το 2012.

Ωστόσο οι επιστήμονες δεν συμπέραναν πως η απαγόρευση του καπνίσματος είναι με βεβαιότητα η μοναδική αιτία για λιγότερες πρόωρες γεννήσεις. Σε κάθε περίπτωση, είναι ήδη καλά τεκμηριωμένο ότι το κάπνισμα οδηγεί σε μειωμένο βάρος κατά τη γέννηση και πως αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού.

0 NASA: Η πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία δεν έχει σχέση με τον «2012 DA14»

Η πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία δεν συνδέεται με το πέρασμα του αστεροειδή 2012DA14 από τη Γη, ανέφερε η NASA.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχονται από το αισθητηριακό σύστημα, οι επιστήμονες υπολόγισαν το μέγεθος του αντικειμένου που εισήλθες στην γήινη ατμόσφαιρα και διαλύθηκε στον ουρανό πάνω από το Τσελιαμπίνκσκ της Ρωσίας στις 14 Φεβρουαρίου 2013.

Οι επιστήμονες της NASA πιστεύουν ότι το διαστημικό αντικείμενο που εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα ήταν διαστάσεων 17 μέτρων (σαν μια πολυώροφη κατοικία) και ζύγιζε 10.000 τόνους,  είχε ταχύτητα 13 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.  Η ενέργεια που εξέπεμπε ήταν της τάξης των 500 χιλιοτόνων.

0 Το FBI παρακολουθούσε στενά τον Ωνάση

Το FBI παρακολουθούσε στενά τον ΩνάσηΑριστοτέλης Ωνάσης …Ο Έλληνας Κροίσος, που λατρεύτηκε από τους συμπατριώτες του απέκτησε, όμως, στην Αμερική ορκισμένους εχθρούς.

Ο άνθρωπος που από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως τον γάμο του με την Τζάκι Κένεντι σκανδάλιζε το αμερικανικό κατεστημένο. Ο πιο ορκισμένος του εχθρός, η Αμερική, ένωσε όλες τις μυστικές υπηρεσίες για μία αποστολή …Την εξουδετέρωσή του… Ωστόσο, ο Ωνάσης κατάφερνε να ξεγλιστρά από τις παγίδες τους…Πρόσφατα αποχαρακτηρίστηκαν αρχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών των ΗΠΑ, της γνωστής ως FBI, για τον Ωνάση τα οποία παρουσιάζει σήμερα το «Newsbomb.gr». Πρόκειται για περισσότερες από 800 σελίδες από ανώνυμες πληροφορίες, εκθέσεις και κουτσομπολίστικα σημειώματα. Τα στοιχεία αυτά έφθασαν στα χέρια του πανίσχυρου αρχηγού του FBI Έντγκαρ Χούβερ. Τα στοιχεία αυτά, αποτέλεσαν “θησαυρό” για τον Χούβερ, καθώς ο Ωνάσης ήταν ο άνθρωπος που παντρεύτηκε τη χήρα της δικής του νέμεσης.

Όπως προκύπτει από τα αρχεία της αμερικανικής υπηρεσίας ο Ωνάσης είχε ορκισμένους εχθρούς από τα πρώτα βήματα της καριέρας του στο Μπουένος Άιρες. Το FBI και άλλες υπηρεσίες ήταν αποδέκτες αλλεπάλληλων ανώνυμων και μη σημειωμάτων που κατηγορούσαν τον επιχειρηματία για τα πιο απίθανα πράγματα.

0 Πέντε σοκαριστικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τους Ταϊβανέζους εργάτες πίσω από το iPhone σου [video]

Ο λόγος για την ταϊβανέζικη εταιρεία-κολοσσό Foxconn, κύριο προμηθευτή της Apple και της HP και διαβόητη για τις χείριστες εργασιακές συνθήκες και τα υψηλότατα ποσοστά αυτοκτονιών στις τάξεις των εργατών της. Πιο συγκεκριμένα...

-Ζητείται από τους εργάτες να δουλεύουν έως και 100 ώρες υπερωρίες το μήνα. Οι Apple και Foxconn είχαν υποσχεθεί μείωση σε 36 ώρες, αλλά μαρτυρίες δείχνουν το αντίθετο για πολλές εγκαταστάσεις.

-Οι εργάτες αναγκάζονται να υπογράψουν συμβόλαια «μη αυτοκτονίας», τα οποία δεσμεύουν τις οικογένειες των δυνάμει θυμάτων να μην ασκήσουν μήνυση στην εταιρεία σε περίπτωση απόπειρας (πετυχημένης ή αποτυχημένης) αυτοκτονίας.

-Οι εργάτες αναγκάζονται να μένουν όρθιοι επί 14 ώρες την ημέρα, ενώ απαγορεύεται η χρήση κινητών αλλά και οποιουδήποτε είδους επικοινωνία.

0 Εντυπωσιακό ναυάγιο κοσμεί λίμνη του Καναδά



Ύφαλοι, κοράλλια και βράχια καλυμμένα με βρύα και λειχήνες κρύβονται μέσα στις περισσότερες λίμνες. Ωστόσο τα νερά της λίμνης Χιούρον στον Καναδά κοσμεί κάτι εντελώς διαφορετικό και ασυνήθιστο: Ένα πανέμορφο ναυάγιο βυθισμένο σε βάθος 6 μόλις μέτρων.

Το Σουιπστεικς κατασκευάστηκε το 1867 και ήταν ένα σχετικά μικρό καράβι που μετέφερε κάρβουνο στις Μεγάλες λίμνες. Η «βασιλεία» του ωστόσο κράτησε μόλις 18 χρόνια, αφού το 1885 βυθίστηκε και πλέον μετά την παρέμβαση της φύσης, αποτελεί μοναδική διακόσμηση για τα νερά της λίμνης Χιούρον στην περιοχή Τομπερμορι στο Οντάριο του Καναδά.

Σε συνδυασμό με τη φυσική ομορφιά του τοπίου, η ύπαρξη του ναυαγίου προσδίδει μία εξωτική νότα στην περιοχή, ενώ δύτες και τουρίστες από όλο τον κόσμο το επισκέπτονται το Οντάριο για να το θαυμάσουν. Αν και το σκαρί του καταστρέφεται με το πέρασμα του χρόνου, θεωρείται ακόμα ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα ναυάγια σε λίμνη που ανακαλύφθηκε ποτέ.

Κάντε μία βουτιά στο μαγευτικό ναυάγιο μέσα από το βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν

0 8 καλλιτέχνες που δεν έχουν κερδίσει ποτέ Grammy

 Παρ’ ότι τα παρακάτω ονόματα αποτελούν μεγαθήρια της μουσικής βιομηχανίας, με εκατομμύρια πωλήσεις σε όλον τον κόσμο και καριέρα δεκαετιών, δεν ανέβηκαν ποτέ στη σκηνή για να παραλάβουν κάποιο βραβείο Grammy για ένα από τα πασίγνωστα τραγούδια τους, παρά μόνο αυτό για τη συνολική τους προσφορά στη μουσική.

The Doors

Το 2007 και αρκετά χρόνια μετά τον θάνατο του Jim Morrisson, ένα βραβείο Grammy για την προσφορά τους στη rock σκηνή, δόθηκε στους Doors.

Bob Marley

Ο θρύλος της reggae, που το album του «Legend» είναι ένα από τα albums με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία, έλαβε μετά θάνατον, το 2001, ένα βραβείο για τη συνολική του προσφορά στη μουσική.

0 Γιατί παραιτήθηκε ο Πάπας; Τα σενάρια... συνωμοσίας

Η απόφασή του να παραιτηθεί «έσκασε» σαν βόμβα. Πρώτη φορά στη σύγχρονη Ιστορία της Χριστιανοσύνης ένας Πάπας αποφασίζει να παραδώσει οικειοθελώς τη μίτρα του. Ο Πάπας Βενέδικτος δήλωσε αδύναμος. Ίσως τον λύγισαν τα σκάνδαλα.
Αποκαλύφθηκαν ίσως και να κουκουλώθηκαν περισσότερα στα οκτώ χρόνια της ηγεσίας του.
Η επίσημη εκδοχή είναι πως ο 85χρονος Ποντίφηκας δεν αντέχει άλλο. Πως τα προβλήματα υγείας του είναι τόσα πολλά που δε μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Μόνο που ελάχιστοι πιστεύουν πως αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ώθησε το «ροντβάιλερ του Θεού» όπως αποκαλούσαν τον Βενέδικτο, τον Πάπα με την πιο σύντομη παραμονή στην Αγία Έδρα, να αποχωρήσει.
Οκτώ χρόνια παρά κάτι φόρεσε ο Βενέδικτος το παπικό δαχτυλίδι. Και σε αυτά τα επτά χρόνια και 10 μήνες είδε την Καθολική Εκκλησία να «γονατίζει» από το σκάνδαλο παιδεραστίας, είδε τον μπάτλερ του να βγάζει τα άπλυτα της Αγίας Έδρας στη φόρα (και μετά να κάνει συμφωνία με το κράτος), είδε το Βατικανό να κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και να καταργούνται όλες οι πιστωτικές κάρτες και κάθε οικονομική συναλλαγή του κρατιδίου.
Κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του, ο Βενέδικτος δεν απέφυγε τα κραυγαλέα λάθη. Απέρριψε τη χρήση προφυλακτικών στην Αφρική που μαστίζεται από το AIDS ενώ αποφάσισε να άρει τον αφορισμό καρδιναλίου που δεν αναγνώριζε το Ολοκαύτωμα...

0 12.000 άνθρωποι μιλούν την διάλεκτο grecanica

Το "Ευρωπαϊκό Γραφείο για τις Λιγότερο Χρησιμοποιούμενες Γλώσσες" κυκλοφόρησε τα αποτελέσματα έρευνάς του για τα ελληνικά που μιλιούνται στην Απουλία και την Καλαβρία της Νότιας Ιταλίας. --Από την έρευνα προκύπτει ότι περί τις 10 με 12 χιλιάδες άτομα μιλούν Ελληνικά στα ελληνόφωνα χωριά των δύο αυτών περιοχών. 
 
Πρόκειται για τις διαλέκτους "γκρίκο" ή "γκρεκάνικο", ένα κράμα ελληνικών και ιταλικών. Μολονότι η χρήση της ελληνικής αυτής διαλέκτου δεν έχει αναγνωριστεί νόμιμα από το επίσημο κράτος, και μόνο ευκαιριακά η οδική σηματοδότηση είναι δίγλωσση, στην Καλαβρία το τοπικό σύνταγμα ρυθμίζει νόμιμα τη χρήση της γλώσσας από την ελληνόφωνη μειονότητα.
 
Στην Απουλία, τα Ελληνικά δεν χρησιμοποιούνται στα νηπιαγωγεία, παρά το γεγονός ότι οι τοπικοί κανονισμοί επιτρέπουν στους γονείς να ζητούν και σ' αυτά τη χρήση της ελληνικής γλώσσας. Στα δημοτικά σχολεία, η κατάσταση διαφέρει από κοινότητα σε κοινότητα. 
 
Σε δύο πόλεις τα Ελληνικά διδάσκονται από το 1978, επισήμως σε πειραματική βάση για 15 ώρες τη βδομάδα, από την πρώτη τάξη και για όλο τον κύκλο του δημοτικού σχολείου. Στην Καλαβρία, τα Ελληνικά χρησιμοποιούνται σποραδικά στα νηπιαγωγεία, συνήθως με πρωτοβουλία των γονιών των παιδιών. 

1 Τι παγίδες κρύβει το υποχρεωτικό πλέον ψηφιακό σήμα; Γιατί τόση βιασύνη;

Ήδη πέρασαν κάποιοι μήνες. Τα διαφημιστικά "σπότς" ήταν βροχή και μας "ζάλισαν" με εκείνα τα κακότεχνα κινούμενα σχέδια της οικογένειας "κλικλίκου", περί ψηφιακού σήματος και πόσο ωραίο και δυνατό θα είναι! Δεν είδαμε στον Tύπο γενικότερα, μία πραγματικά αληθινή έρευνα, ή "ρεπορτάζ", όπως οι ξενομανείς το αποκαλούν, που να δώσει στον μέσο Έλληνα να αντιληφθεί, τί ήταν εκείνο, που "έσπρωξε" να επιβάλουν από την κυβέρνηση, με ασυνήθιστα, για τα δεδομένα μας, ταχύτατους ρυθμούς την ψηφιακή τηλεόραση!

Θα θέλαμε πολύ να ξέραμε, πώς γίνεται στην σημερινή Ελλάδα της πλήρους διαλύσεως, των ανυπάρκτων δημοσίων υπηρεσιών, της οικονομικής δυσπραγίας και απαξιώσεως όλων των εργαζομένων, το μοναδικό ζήτημα που (δήθεν) "έκαιγε", την κυβέρνηση, ήταν η άμεση ΕΠΙΒΟΛΗ ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, όταν την ίδια στιγμή, τίποτε άλλο ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ! Και όταν ουσιαστικώς, δεν αντιμετωπιζόταν κανένα πρόβλημα με το αναλογικό σήμα...

0 Η φύση σκαλίζει γλυπτά στα παγόβουνα της Αρκτικής !!!

Η άνοδος της θερμοκρασίας σχετίζεται με το λιώσιμο των πάγων στους πόλους της Γης, ωστόσο τα τεράστια παγόβουνα με το πέρασμα του χρόνου αλλάζουν σχηματισμούς και όγκο, δημιουργώντας εντυπωσιακά γλυπτά και ο Στιβεν Καζλόφσκι ήταν εκεί να τα φωτογραφήσει.

Τα ογκώδη «φυσικά γλυπτά» έχουν σκαλιστεί από τον χρόνο, τη θάλασσα και τις δυνάμεις της φύσης και προκαλούν δέος στον εξερευνητή. 

Ο Ρώσος φωτογράφος ταξίδεψε στην παγωμένη Αρκτική και απαθανάτισε τα εντυπωσιακά αυτά παγόβουνα, κάτω από ακραίες συνθήκες στον αφιλόξενο παγωμένο Βορρά. 

0 Ορχιδέες-είδη που μοιάζουν με ζώα

Οι Ορχιδέες είναι καλλωπιστικά φυτά τα οποία συνθέτουν την οικογένεια των Ορχεοειδών, τη μεγαλύτερη των ανθοφόρων φυτών. Υπάρχουν 880 γένη και σχεδόν 22.000 είδη ορχιδέας.  
 
Πολλά είδη ορχιδέας έχουν εμφάνιση που θυμίζει άλλα πλάσματα ή ακόμα και άψυχα αντικείμενα. Σήμερα θα δούμε κάποια είδη που μοιάζουν με άλλα ζώα. 
 
Είναι εκπληκτική η φαντασία με την οποία η φύση έχει δημιουργήσει!! Οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν.

0 30+1 άνθρωποι που… νόμιζαν ότι μπορούσαν να μαγειρέψουν


Άνθρωποι που νομίζαν ότι μπορούσαν να μαγειρέψουν (21)

Χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ για να αποτύχεις όπως οι επίδοξοι σεφ που θα δείτε παρακάτω!

0 Όταν η φύση μπαίνει… στον πάγο!

Ο χειμώνας είναι σίγουρα μια δύσκολη και απρόβλεπτη εποχή, ειδικά για ορισμένες χώρες του πλανήτη όπου το κρύο, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και το δριμύ ψύχος είναι δυσβάσταχτα.

 Μια δυνατή χιονόπτωση ή μια παγωμένη θύελλα καταφέρνουν χωρίς καμία δυσκολία να αλλάξουν τοτοπίο από τη μία στιγμή στην άλλη, δημιουργώντας στη φύση μικρά έργα τέχνης.

0 Έτσι προστατεύουν από τη γρίπη τα παιδάκια στη Σιβηρία (video)

Και όμως αυτό που θα δείτε στα 2 βίντεο, γίνεται σε ένα νηπιαγωγείο της Σιβηρίας στην πόλη Κρασνογιαρσκ. Οι δάσκαλοι προκειμένου να θωρακίσουν τον οργανισμό 4χρονων, 5χρονων και 6χρονων παιδιών, για να μην αρρωσταίνουν εύκολα από ιώσεις, τα σκληραγωγούν γυμνά σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -17 βαθμούς Κελσίου.
Στα βίντεο θα δείτε τα παιδιά μάλλον να το διασκεδάζουν αλλά οι γονείς πρέπει να κυριεύτηκαν από πανικό. Όλα όμως γίνονται υπό την επίβλεψη ειδικών παιδιάτρων της περιοχής και τα νήπια περνούν ανά τακτά διαστήματα πλήρεις ιατρικές εξετάσεις.

Στο 317ο νηπιαγωγείο για να αποκτήσουν ανοσία στο κρυολόγημα, τα παιδιά κυκλοφορούν μόνο με το εσώρουχο τους στο χιόνι, ενώ οι δάσκαλοι τους τα βρέχουν με παγωμένο νερό. Οι υγειονομικές αρχές της περιοχής διαβεβαιώνουν πάντως ότι το σύστημα αυτό έχει αποτελέσματα και τα παιδιά στην περιοχή αρρωσταίνουν σπάνια.


Δείτε τα βίντεο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...